Newyorkerbyheart

Havtaske med oliven-/kaperspanering med cremet pasta og cherrytomater………..

Oliven-/kaperspaneringen………..

Havtasken klar til at komme i ovnen………..

Romainesalat og radiser med “mormor”-dressing…………..

Stegte champignon, squash og hvidløg……………

Den færdigbagte fisk………..

Den cremede pasta med cherrytomater…………

Aftenens tallerken………..

I aften har vi fået havtaske med oliven-/kaperspanering, cremet pasta med cherrytomater, romainesalat med radiser og “mormor”-dressing og stegt squash og champignon – det smagte SUPER godt alt sammen.
Jeg vil især fremhæve fisken med den lækre oliven-/kaperspanering, det smagte virkelig skøn og jeg er ret sikker på, at det også vil fungere på andre hvide fiskearter.

Jeg prøvede mig lidt frem med lidt stegt squash og champinon, tilsatte lidt hvidløg og kogte det så ind med balsamico til sidst – det blev faktisk rigtig godt og meget smagfuldt………..

Havtaske med oliven-/kaperspanering med cremet pasta og cherrytomater, 2 pers.:

1 pakke havtaskefileter (i den jeg købte var der 3 små stykker i)
et par spsk. kalamata oliven med sten
2 tsk. små kapers, grofthakket
et par spsk. rasp
2 fed hvidløg, finthakket
blade fra et par stilke bredbladet persille, hakket
saft af ½ citron
groft salt, friskkværnet peber
2-3 spsk. olivenolie
passende mængde frisk fettuccine eller en tørret af god kvalitet (jeg brugte Barilla)
1½ dl madlavningsfløde
2 spsk. god pesto
200 g cherrytomater, halverede
frisk, revet parmesan
Pres den brede side af kniven ned mod olivenerne, så er stenen lige til at tage ud, hak dem mellemfint. Bland persille, hvidløg, kapers, citronsaft, oliven, rasp, salt og friskkværnet peber sammen. Tilsæt så meget olivenolie, at det bliver til en pasta, som ikke må blive for flydende. Lad den stå 2-3 minutter, så den lige samler sig. Smør et ovnfast fad let med lidt olie. Pres paneringen på alle sider af fiskestykkerne, læg dem i fadet og dryp med lidt olivenolie. Sæt i en 175 grader varm ovn i ca. 15 minutter, til den er fast, hvid og netop gennemstegt. Kog pastaen al dente efter anvisning på emballagen, i rigeligt, godt saltet vand. Hæld vandet fra, lad pastaen dryppe af og sæt imens gryden tilbage på varmen. Hæld madlavningsfløden i, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det koge lidt ind, inden pestoen kommes i. Hæld pastaen tilbage i gryden , vend rundt og kom de halverede tomater i. Drys med frisk, revet parmesanost og vend rundt. Server straks.

Stegte champignon og squash med balsamico:

champignon i kvarter
squash, skåret i skiver og så i kvarter
1 fed hvidløg, finthakket
olivenolie
Maldon salt, friskkværnet peber
lidt balsamico
Kom lidt olivenolie på en varm pande og kom først champignon på, lad dem stege lidt. Tilsæt så squash og hvidløg, steg i 1-2 minutter og krydr med salt og friskkværnet peber. Kom lidt balsamico ved (ca. 1 spsk.) og steg til væden er væk. Smag til og server.

Nå, men altså, som nogen af Jer ved er jeg jo blevet syg – igen, IGEN!!! Jeg må indrømme at jeg er ved at være VÆLDIG træt af at være syg og har været ret langt nede, sådan rent humørmæssigt i dag. Jeg synes, at jeg har været hårdt ramt i år og nu gider jeg bare ikke mere. Det mærkelige er, at jeg synes jeg gør hvad jeg kan for at forbedre mit immunforsvar. Jeg spiser nogenlunde varieret, får grønsager og frugt og motionerer så meget som jeg kan holde til – og alligevel bliver jeg ved med at blive syg.
Hver gang jeg kommer ind i en træningsrytme, så er det som om jeg bliver syg, så jeg har efterhånden mine tvivl om at det er så sundt som der siges! *S*

Jeg har været vranten og i decideret dårligt humør i dag, så jeg har ikke været noget festfyrværkeri at komme hjem til for kæresten. Stakkels mand, det er altså ikke altid sjovt at være ham, men han tager det heldigvis rimelig pænt og kan godt forstå at jeg er lidt ked af det…..

Dog hjalp det lidt på humøret i dag – ihvert fald for et kort øjeblik – da en aftale faldt på plads! En som jeg har lært at kende gennem denne blog, skal jeg mødes med i maj måned og jeg kan kun sige at jeg GLÆDER mig helt VILDT…………………….vi ses, Anette *S*

Jeg har ikke fået trænet noget som helst i dag og det er rigtig ÆV! Jeg havde ellers planlagt at jeg skulle træne efter min bokse-dvd, men jeg var simpelthen ikke i stand til det. Det er ikke blevet til andet end at svinge støvsugeren og ligge lidt tøj sammen…………

Jeg vender – forhåbentlig – tilbage i morgen med braiseret kylling…………

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Apr 7, 2009
  8:42 am

  Anonymous

  Godmorgen Birthe:-)

  Nej, nej, nu igen. Hvor jeg føler med dig. Det er trist, forstår godt du er nede.
  Jeg vil ikke give gode råd normalt, vil ikke virke hellig – men gør det alligevel. Jeg tror du er alt for hård ved dig selv. Jeg har bemærket mange gange, at du efter lidt for hård træning (også gåture) ikke altid har det helt ok. Tror du ikke du skal tage den lidt mere gelinde?
  Jeg kender det for mig selv, har selv en diagnose, som jeg ikke altid tager hensyn til, og det ender ofte galt.
  Rigtig god bedring. Håber ikke du tager dette ilde op:-)
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 2. Apr 7, 2009
  9:18 am

  Malou Klidmoster

  Hej Birthe
  Wow, det var en lækker måde at lave havtaske på.
  Ærgeligt at du nu er syg igen, jeg håber ikke at det vælter hele påsken.
  Du må ha´ rigtig god bedring.
  Mange hilsnen
  Malou


 3. Apr 7, 2009
  11:47 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Det er virkelig irriterende! Jeg tror, at nogle vintre kører det bare i ring – og hvis dit immunforsvar aldrig rigtigt kommer helt tilbage i topform, så bliver du hurtigere syg især ved træning, hvor man typisk udsætter kroppen for temperaturskift.

  Jeg har ikke været syg siden min bronkitis i december – men siden da har jeg indført en ny morgentradition. Hver morgen drikker jeg et stort glas lunkent vand med en presset citron – det smager slet ikke grimt! Og jeg er sikker på, at det giver et vitaminblast til min krop. Jeg plejer altid at have flere omgange hen over vinteren – og i år har den været koldere end nogen sinde hernede!

  Rigtig god bedring!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 4. Apr 7, 2009
  11:52 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Ja, du har sikker ret 🙂 Desværre mangler jeg “gen” hvor jeg kender mine grænser. Jeg synes det er så svært, for jeg ved jo at motion er godt – også for min sygdom – og at man helst skal røre sig hver dag. Men al den sygdom gør det jo unægtelig lidt svært…..

  Jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre.

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 7, 2009
  11:54 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Malou!

  Ja, det er rigtig træls at jeg er blevet syg igen og jeg er lidt “nede” i øjeblikket. Men det kender du sikkert?

  Jeg kan varmt anbefale denne måde at lave havtaske på (tror også at det vil være godt til torsk og pangasius), det smagte SÅ godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Apr 7, 2009
  11:55 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Det er så træls og jeg må indrømme at jeg er ret ked af det lige pt. Tårerne sidder lige i øjenkrogen hele tiden………

  Tak for tippet, det tror jeg da at jeg vil prøve, det kan da kun hjælpe 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!