Newyorkerbyheart

Ild i røret…………….

Løg, karry og kød svitses………..

Hvidkål kommes ved………..

………..og gulerødder…………

Tilsidst hakkede tomater………

Aftenens tallerken………..

Dagens menu er ikke speciel forårs-agtig, men det var nemt og det var kriteriet for i aften, da jeg stadig ikke har det specielt godt! Jeg havde også noget hvidkål der skulle bruges, så hvad var mere oplagt end at lave “ild i røret”, selvom det ikke dufter af forår?

Kæresten sagde, at det smagte rigtig godt, selv kan jeg absolut INTET smage! Hvordan kan det være at man stadig bliver sulten, når smagssansen er væk? Det synes jeg er ret overflødigt *S*

Ild i røret (hvidkålsgryde), 4-6 pers.:

500 g hakket oksekød
2 store løg, halveret og skåret i skiver
3 gulerødder, halveret på langs og skåret i skiver
4 fed hvidløg, knust og hakket nogenlunde fint
2 dåser hakkede tomater
1 dl vand
1 oksebouillontern af god kvalitet
½ hvidkål, fintsnittet
1 spsk. karry, eller efter smag
groft salt, friskkværnet peber
oliemargarine
Hæld lidt oliemargarine i en gryde, lad det varme op og bruse af. Kom løgene i og lad dem svitse lidt, de må gerne tage lidt farve og de skal blive bløde. Kom karry ved – mere eller mindre efter behag – og lad det svitse lidt med. Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med, krydr med salt og groftkværnet peber. Kom hvidløg i og rør godt rundt. Hvis ingredienserne begynder at sætte sig for meget på bunden af gryden, så tilsæt ganske lidt vand (et par spsk. fulde), for at løsne det lidt. Tilsæt hvidkålen ad et par gange, så det kan falde lidt sammen og lad det svitse lidt, inden gulerødderne tilsættes. Lad det hele stege i et par minutter inden de hakkede tomater, vand, bouillontern, salt og friskkværnet peber tilsættes. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i 30 – 45 minutter, til kålen er blevet blød. Smag det til og server med ris (vi fik brune ris) og evt. noget brød.

Som jeg var inde på i starten, så har jeg ikke fået det bedre, faktisk mere til den anden side. Jeg hoster helt forfærdelig og har den samme følelse, som da jeg havde lungebetændelse for ikke så lang tid siden. Jeg har feber, næsten er stoppet til og jeg har det bare generelt rigtig skidt! Jeg havde håber på at det snart ville blive bedre, men det lader altså til at det går den anden vej. Æv, for en påske……………

Det er lidt træls når jeg kan se hvor godt vejret er, så at ligge inde og absolut ikke have lyst til noget som helst andet end at putte mig under dynen og bare SOVE.

I morgen står den igen bare på rester og så krydser jeg fingre for at jeg kan spore bare en brøkdel af en my forbedring i mit helbred.

Jeg håber på, at jeg på lørdag bliver frisk at vi kan grille. Jeg har planlagt “Sticky chicken“, grillede kartoffelspyd med bacon og en auberginesalat fra Lene Hanssons nyeste kogebog: “Fyr og flamme -grill med Lene Hansson” (Forlaget Lindhardt & Ringhof).

Rigtig god påske til Jer alle derude, det har jeg vist ikke fået ønsket Jer. Jeg håber, at I nyder de smukke dage, hinanden og familien………..

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Apr 9, 2009
  9:54 pm

  Trine Louise

  Også rigtig god påske til dig, og så vil jeg sende nogle kraftige get-well-tanker afsted til dig, det lyder som om du har brug for lidt ’tilskud’ af energi. God bedring 🙂


 2. Apr 10, 2009
  9:41 am

  Jimmy

  Hej Birthe!

  Det ser ud til at være en rigtig dejlig hverdagsret, som børnene måske også kan lide.

  Men skal bouillonternen bare tilsættes “hel” i retten uden at være opløst i vand først?

  God påske!


 3. Apr 10, 2009
  12:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine-Louise!

  mange tak, det er hårdt tiltrængt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Apr 10, 2009
  12:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jimmy!

  Ja, kæresten sagde ihvert fald at det smagte godt, jeg kunne jo ikke smage noget……

  Det kan jo ihvert fald tilpasses børnene 🙂

  Jeg smuldrer bare bouillonterningen i, det er ikke nødvendig at opløse den først, for der er jo så meget væske i gryden i forvejen, så den opløser sig selv. Faktisk opløser jeg aldrig bouillontern, hvis jeg bruger dem…….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 10, 2009
  1:10 pm

  Malou Klidmoster

  Hej Birthe
  Mmmm, det er også en dejlig spise. Det får vi tit, for det kan jeg ‘fjernstyre’ manden til at lave 🙂

  Jeg håber at du har fået det lidt bedre i dag!
  Mange hilsner
  Malou


 6. Apr 10, 2009
  6:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Malou!

  Ja, jeg tror også at kæresten kunne “fjernstyres” (godt ord) til at lave dette 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 10, 2009
  6:44 pm

  Eva

  Rigtig god påske til dig også! Og ikke mindst god bedring!

  Mange hilsner fra Eva


 8. Apr 11, 2009
  6:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Også rigtig god påske til dig og dine. Jeg håber, at du har det godt? 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Apr 11, 2009
  9:23 pm

  mons

  Din stakkel, at du nu er syg igen. ØV! Håber du kommer på højkant, og kan nyde de sidste påskedage – meteorologerne har stadig lovet godt vejr.

  Hilsen
  Mona i Ishøj


 10. Apr 11, 2009
  11:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Tak 🙂 Jeg må indrømme at jeg synes at jeg har været hårdt med. Inden for det sidste ½ år har jeg haft slem halsbetændelse, en slem omgang influenza, lungebetændelse og virus i luftvejene – og nu dette – det er ret meget ÆV! Trøsten må være, at min kvote da snart må være bruge op 🙂

  Vejret er skønt, det er så dejligt at se solen, også selvom det er indefra stuen……..

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Dec 15, 2012
  11:47 am

  Mikael Pedersen

  Hej.
  En lækker ret som jeg har nydt en enkelt gang dog har jeg en hustru som ikke kan fordrage karry? kan karryen erstattes af et andet krydderi?

  Venlig hilsen
  Mikael Pedersen.


  • Dec 15, 2012
   2:35 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mikael!

   Det ved jeg faktisk ikke. Måske paprika eller mild chili pulver, men det er kun noget jeg tænker, har ingen anelse. Du må prøve dig frem 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!