Newyorkerbyheart

Kyllinge-fajitas fra bogen “Alle kan lære at lave mad” af Jamie Oliver (Forlaget Lindhardt & Ringhof)……….

Alle kan lære at lave mad” af Jamie Oliver (Forlaget Lindhardt & Ringhof)……………

Kylling, rødløg og peberfrugt marinerer………..

Tomatsalsa…………

Guacamole………..

De marinerede grønsager og kyllingestykker steges……….

Klar til servering…………

Aftenens tallerken…………..

I aften har vi fået en absolut SKØN ret fra Jamie Olivers nyeste kogenog “Alle kan lære at lave mad” (Forlaget Lindhardt & Ringhof). Det er en vildt skøn kogebog, som jeg er glad for at eje! Den er fyldt med lækre, nemme og delikate retter. Alt lige fra kager og dessert, til pasta, supper og salater. Helt sikkert en bog som jeg synes er alle pengene værd, der er ihvert fald mange ting som jeg har udset mig til afprøvning *S*

Godt nok kan jeg stadig ikke smage alle nuancer i mad, da jeg stadig er MEGET forkølet, men jeg kunne godt fornemme at kompositionen i denne ret var god! Kæresten var også ret vild med det, jeg var ellers lidt nervøs pga. al den limesaft der skulle i, men han spiste det gladeligt og vil gerne have det igen.

Retten er også skøn at se på, den tager ikke specielt lang tid at lave og så smager det bare godt………..

Ændringer:

– jeg brugte ikke koriander i tomatsalsa’en, men bredbladet persille
– jeg kom lidt hvidløg i tomatsalsa’en, da jeg tænkte at det ikke kunne skade
– jeg kom en anelse sukker i tomatsalsa’en, da jeg regnede med at kæresten ville sætte pris på det *S*
– jeg lavede 1½ portion, fordi der var 3 kyllingefileter i den pakke jeg købte, så er der også til frokost i morgen………

Jeg skriver opskriften som jeg lavede det…………

Kyllinge-fajitas fra bogen “Alle kan lave at lave mad” af Jamie Oliver (Forlaget Lindhardt & Ringhof), 2-3 pers.:

1 rød peberfrugt i tynde strimler
½ grøn peberfrugt i tynde strimler
1½ rødløg i smalle både
3 kyllingebrystfileter, afpudset og skåret i strimler på tykkelse med peberfrugtstrimlerne
2½ lime
olivenolie
groft salt, friskkværnet peber
2 tsk. røget paprika
ca. 2 tsk. spidskommen
hvedetortillas
creme fraiche 9%
revet cheddarost
Tomatsalsa:
1 frisk, rød chili (med eller uden kerner efter smag), finthakket
15 modne og smagfulde cherrytomater, grofthakket
1 lille bdt. bredbladet persille, finthakket
saft fra 1 lime
1 fed hvidløg, finthakket
ekstrajomfruolivenolie
Maldon salt, friskkværnet peber
evt. lidt sukker
Kom peberfrugt, rødløg og kyllingestrimler i en skål. Hæld en sjat olivenolie over (2-3 spsk. vil jeg tro) og tilsæt så røget paprika, spidskommen, salt, friskkværnet peber og saft af ½ lime. Vend det hele godt rundt med en ske eller med hænderne og lad det stå og marinere, mens salsa og guacamole laves.
Tomatsalsa:
Bland hakkede tomater, chili og hvidløg. Krydr med salt, friskkværnet peber, limesaft og lidt sukker efter smag (jeg brugte ca. 1½ tsk.). Vend den finthakkede persille i og også en god slat olivenolie (ca. ½ dl vil jeg tro).
Varm en grillpande op ved stærk varme og steg kyllinge- og grønsagsstrimler i ca. 6-8 minutter, til kyllingestrimlerne er gennemstegte og gyldne. Vend rundt tit og tilsæt lidt olie af og til hvis det er ved at brænde på, det giver også en flot glinsende skær. Varm tortillas i ovn eller microovn. Tag panden af varmen og pres 1 lime ud over kød og grønsager og sæt straks hen på bordet – på en god bordskåner. Server med creme fraiche, guacamole, tomatsalsa’en, revet cheddarost og de varme tortillas.

Jeg synes at jeg kan mærke, at kræfterne og energien begynder at vende lidt tilbage til min sygdomshærgede krop (bronkitis), men jeg er stadig MEGET forkølet og tilstoppet. Jeg pudser ikke næse mindre end før jeg begyndte på penicillin, så det bliver stadig til 5-7 pakker Kleenex om dagen!
Jeg hoster også stadigvæk rigtig meget og heller ikke det er blevet mindre, siden jeg har begyndt på penicillinen. Det er utrolig trættende at hoste så meget, men måske god motion for mavemusklerne???
Jeg håber ihvert fald snart at forkølelsen letter, så jeg kan få min smags- og lugtesans tilbage igen, livet er altså noget fattigere uden!

Som I nok også kan regne ud, er det ikke noget med at træne lige pt. De kræfter jeg har, vælger jeg at bruge på madlavning og andet husligt arbejde. Jeg har jo også projekt “babytæppe”, som jeg heller ikke er færdig med – og da naboens datter faktisk HAR født – så må jeg nok hellere få det gjort færdig! Jeg mister pusten utrolig hurtigt og bare det at støvsuge, som jeg har gjort i dag, for mig til at hive efter vejret og kaster mig ud i et kæmpe hosteanfald. Så meget, så jeg måtte dele støvsugningen lidt op i dag, ikke just opløftende………….
Jeg glæder mig til, at jeg igen kan bevæge mig rundt, uden at føle at jeg har brug for et iltapperat *S*. Jeg håber på, at kræfterne er så mange til weekenden, at vi kan komme ud og gå en lille tur. På lørdag skal kæresten op til åbning af tennisbanerne, nu starter sæsonen op. Jeg tror også at han planlægger at tage en kamp, men jeg står over i denne omgang og venter ihvert fald en uge mere, inden jeg håber at jeg kan tage med ham…………

Bøger:

Jeg er blevet færdig med “Englen i Groznyj” af Åsne Seierstad. Det var en god bog, men også barsk læsning, som jo absolut ikke bliver mindre barsk af at være den skindbarlige sandhed! Den skaber grobund for eftertænksomhed og tanker om hvor godt vi så egentlig har det her i lille Danmark.
Hvad jeg skal læse nu ved jeg ikke rigtig. Jeg har stadig “Blekingegadebanden” liggende, men lige pt. føler jeg at valget står mest mellem “Mærsk Mc-Kinney Møller” eller “Kineseren” af Henning Mankell. I må vente og se hvad jeg vælger, for jeg ved det ikke engang selv endnu………..

I morgen står den på endnu en opskrift fra “Alle kan lære at lave mad” af Jamie Oliver (Forlaget Lindhardt & Ringhof), nemlig “Lakse En Croûte”, som er laks indbagt i butterdej med mozzarella, tomater og oliventapanade – jeg glæder mig allerede…………….

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Apr 15, 2009
  10:33 pm

  Karen

  Uhm, det ser lækkert ud! Jeg synes du får nye kogebøger hele tiden, er ret misundelig.

  Jeg ville gerne købe mange hyldemeter kogebøger, men må indtil videre nøjes med at låne dem på biblioteket, med en SU er der ikke råd til den slags sjov…

  Men mon ikke biblioteket også har denne…


 2. Apr 15, 2009
  10:37 pm

  Newyorkerbyheart

  hej Karen!

  Kæresten synes heller ikke altid at det er sjovt når jeg bliver ved med at få kogebøger 🙂

  da jeg laver noter i mine bøger, tror jeg ikke at biblioteket ville blive så glade, men ellers er bibliotek en god løsning……

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 16, 2009
  9:38 pm

  MissMuffin

  Hej Birthe…
  Hvor lyder det bare lækkert, tror min kræsne kæreste vil elske denne ret, så det vil jeg prøve i næste uge tror jeg.

  Jeg er glad for du tit får mange kogebøger, for når kæresten brokker sig over jeg anskaffer mig en ny engang imellem, så fortæller jeg bare om dig:)
  Denne her lyder også bare super god, og den står meget højt på ønskelisten.

  God Bedring!
  Knus MissMuffin


 4. Apr 16, 2009
  10:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Du må helt sikkert lave denne ret, for den er SÅ skøn! Der er INGEN tvivl om at vi skal have den igen…..
  Jeg kan godt forstå at du ønsker dig denne, for det er virkelig en skøn kogebog, med lækre retter der er til at overskue 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!