Newyorkerbyheart

Linsesalat og krydrede, ovnbagte kartofler………….

Linserne koges med en bouillontern, lidt frisk rosmarin og et par fed knuste hvidløg………..

Den færdige linsesalat…………..

De krydrede kartofler inden de kommes i ovnen…………

………….og færdigbagte………..

Den grillede flanksteak…………

Aftenens tallerken…………

Creme Brûlèe……….

……… den var måske lige flydende nok (men smagte SKØNT) og med friske jordbær til……….

I aften har vi haft kærestens mor og søster på besøg til aftensmad og det var som altid, rigtig hyggeligt.

Menu’en i aften stod på grillet flanksteak – som ikke blev helt så røde som jeg gerne vil have, men kæresten kan bedst lide oksekød “well done” – og så var det ligefør jeg glemte dem på grillen *S* Jeg havde købt en med whiskeymarinade og en med hvidløgsmarinade, de var begge gode.
Til kødet fik vi nogle krydrede, ovnbagte kartofler, guacamole og en linsesalat. Det er første gang jeg prøvede at lave en salat med linser, så de fik måske lige i overkanten i kogetid, men jeg synes nu at det blev rimelig vellykket.
Jeg ved ikke om røde linser er velegnede til linsesalat eller om der er andre linsetyper der er bedre – jeg har ikke så meget erfaring inden for det – men jeg vil ihvert fald prøve igen!
Kæresten var ikke så meget for linsesalaten – jeg tror ikke han brød sig om den lidt melede konsistens (igen, jeg tror jeg gav dem lidt for meget), men jeg tror at vi øvrige godt kunne lide den………
Desserten blev Creme Brûlée med friske jordbær til = MUMS!! Det er helt klart min yndlings dessert *S*.
Jeg lavede Creme Brûléen i et stort, halvdybt fad denne gang og den kunne måske godt lige have fået en anelse mere i ovnen. Men smagen fejlede helt bestemt ikke noget! Jordbærrene fik lige et drys rørsukker inden servering, måske ½ spsk. fuld, og det bare smagen endnu bedre (synes jeg). Kærestens søster havde aldrig før fået Creme Brûlée, men jeg tror også at hun er blevet en fan *S*

Krydrede, ovnbagte kartofler, 4 pers.:

ca. 1,2 kg. små, skrubbede kartofler, halveret
olivenolie
groft salt, friskkværnet peber
ca. 1 spsk. røget paprika
ca. 1-2 tsk. chilipulver
ca. 1 spsk. rosmarinblanding (noget jeg har købt fra USA)
ca. 2 tsk. hvidløgssalt
ca. 2 tsk.
wasabi-/sesamekrydderi
fra Santa Maria
ca. 1-2 tsk. spidskommen
Kom alle de halverede kartofler i en stor skål og drys alle krydderierne over. Kom en sjat olivenolie i – ikke for meget, men bare så det lægger sig om kartoflerne – og vend det hele godt rundt, enten med hænderne eller med en ske. Kom kartoflerne i et ovnfast fad, så de ligger nogenlunde i et lag. Sæt i en 200 grader varm ovn ca. 30-45 minutter, til de er møre og lidt sprøde – vend i den af og til.

Note:

Mængdeangivelse på krydderier er KUN vejledende!! Jeg målte ikke af – det gør jeg jo sjældent – så jeg ved ikke hvor meget jeg brugte, det er kun hvad jeg ca. tror jeg brugte. I må prøve Jer frem og finde frem til den smagskombination I selv kan lide…………

Linsesalat:

lidt under ½ pose røde linser
2 kviste frisk rosmarin
1 grønsagsbouillontern
2 fed hvidløg, knuste
groft salt
Grønsager:
1 bdt. friske, grønne asparges, dampet og skåret i mindre stykker
½ bdt. radiser i tynde skiver
1 bakke sukkerærter i skrå skiver
1 gul peberfrugt i små tern
4 cocktailtomater i tern
½ rødløg, finthakket
Dressing:
olivenolie
saft af 1 lime
flydende honning
1 fed hvidløg, presset
dijonsennep
salt, friskkværnet peber
Skyl linserne rigtig godt og fjern evt. urenheder. Kom dem i en gryde og hæld vand ved (jeg aner ikke hvor meget, men jeg kom i så det stod ca. 3-4 cm. over linserne). Kom rosmarinkviste, en smuldret bouillontern, 2 fed knuste hvidløg (knus dem med den brede side af kniven) og groft salt i. Bring i kog, skru ned og lad det simre i ca. 15-20 minutter. Tjek dem, så de ikke koger for meget ud. Hæld vandet fra, lad dem dryppe af og afkøle men de skal stadig være lune når de blandes med dressingen.
Kom alle de hakkede grønsager i en skål og vend de lune linser i. Hæld dressing over og vend godt rundt. Sæt i køleskab til det skal bruges.
Dressing:
Kom det hele i et lille glas med låg eller en meljævner. Ryst det hele godt sammen og smag til.

Bøger:

Jeg er stadig ved “Mærsk Mc-Kinney Møller” og det er en ret facinerende bog, om et meget facinerende menneske. Han er jo ikke en person der har givet stakkevis af interviews eller “hjemme-hos” billedreportager, men han er helt sikkert et interessant menneske, som har mange facetter.

Slut på en skøn weekend, med skønt vejr og dejlige oplevelser……….

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Apr 20, 2009
  8:04 am

  Anonymous

  Hej Birthe De røde linser koger meget let ud. De grønne Le Puy er meget nemmere at have med at gøre og så er de skønne i salat. Venlig hilsen Hanne P.


 2. Apr 20, 2009
  8:42 am

  Anette

  Kaere Birthe,

  Det lyder som saedvanlig laekkert – din crème brûlée ser laekker ud, og jeg kan bedre lide naar de er lidt cremede, end naar man knapt nok kan skaere den ud…

  Angaaende linsesalat, saa er jeg enig med Hanne P i at de groenne linser fra Le Puy er alletiders, og holder fint formen. De er ogsaa gode varme, svits lidt skalotteloeg groft skaaret ud, et par fed hvidloeg, en tomat i kvarte, en eller to guleroedder i grove stykker, et par gode kviste timian, lidt karry, vand saa det daekker hele molevitten og saa lad det simre efter hvad der staar paa pakken, du kan eventuelt haelde ekstra vand ved hen ad vejen. Til sidst, ca 10 minutter foer de er faerdige, putter du et par roegede poelser (kaalpoelser fx) i, de koger saa med, og vupti, saa har du en fin aftensmad… jeg elsker det bare !! Hvis der saa er linser tilbage (ikke sikkert, for det smager ogsaa godt genopvarmede dagen efter) kan du lave en ganske almindelig vinaigrette og blande den i linserne…

  Den lidt melede konsistens kan alle maaske ikke lide, proev dig frem, smag paa dem jaevnligt, saa de ikke koger ud !!

  Knus
  Anette


 3. Apr 20, 2009
  12:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne P!

  Tak for tippe ang. linser, det skal jeg huske 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Apr 20, 2009
  1:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Ja, det kan jeg nemlig også, det er ikke så festligt, når creme brûlée er for fast i det……..

  Tak for opskriften, den er hermed noteret ned til senere brug 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 20, 2009
  1:13 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Mums, sikke en middag 🙂

  Jeg bruger kun de røde linser til supper og til at jævne gryderetter med. Jeg må give din kæreste helt ret, de er meget melede i det. Mine favoritter til salat er den små sorte belugalinser fra Urtekram. Det var dem jeg brugte til den salat til blogspot. De koger ikke så let ud og er ikke ret melede. Men ellers istemmer jeg mig også koret om Puylinsernes fortræffeligheder 🙂

  Nu skal jeg altså til at lave Creme Brûlée, brænderen står klar ude i skabet. Hmm, det bliver vist ikke i år jeg kommer ned i bikinistørelse 🙂

  Jeg prøvede ikke de små blå i aftes alligevel. Mit stakkels tømmermændsplagede system skulle lige ha´ en kemikaliepause. Men i aften skal det være!

  Mange hilsner
  Malou


 6. Apr 20, 2009
  4:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Jeg har hørt om de Beluga linser, jeg må se om jeg kan skaffe noget. Køber du dem over nettet, eller??
  Jeg har så lidt erfaring i brug af linser, så det er dejligt at få Jeres input…..

  Du må helt sikkert igang med Creme Brûlée, det er SÅ godt. Jeg glæder mig til at høre om det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 20, 2009
  4:36 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Hmm, jeg måtte lige slette det jeg havde skrevet. Der gik et eller andet galt 🙂

  Jeg har købt dem i Kvickly Xtra, men mon ikke de også har den i andre coop butikker?

  Trust me, jeg har også lavet nogle pænt sære forsøg som ‘linsenovice’. Det var bestemt ikke det hele der var lige lækkert. Men jeg fandt heldigvis ud af at linser der er kogt for længe kan blendes til en lækker dip 🙂

  Jeg har faktisk noget fløde der skal bruges, så det kan være jeg forsøger mig med Brûlée i morgen 🙂


 8. Apr 20, 2009
  9:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Jeg vil prøve at kigge efter dem – tak 🙂
  Det gør mig godt at høre, at jeg ikke er den eneste der har lavet fejl med linser…..

  Jeg er spændt på at følge, om du får lavet Creme brûlée 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!