Newyorkerbyheart

Manhattan-style strawberry cheesecake (jordbær-ostekage)…………

Kikse-/chokolade-/mandelbunden………….

Mascarponelaget kommes på og den bages i ovnen…………

Den færdigbagte og helt kolde cheesecake…………..

Jordbærsaucen kommes på…………..

Mmmmmmm…………..

I dag har jeg lavet Manhatten-style strawberry cheesecake og den smager så SKØNT!!!!! Mmm, det er ligesom at være tilbage i New York *S*

Kiksebunden er super lækker og jeg kan godt lidt at den har lidt grove stykker af mandel, så der er lidt at tykke på. Det hakkede hvide chokolade giver den en meget delikat smag……….

Næste gang – og JA, der bliver HELT bestemt en næste gang(e) – vil jeg måske vælge en springform der er lige et nummer mindre end den jeg brugte denne gang, for at få ostecremen lidt tykkere. Men det er også det eneste, for smagen er simpelthen EMINENT: cremet og meget lækker………

Der kan selvfølgelig “leges” med ostecremen, den kan tilsættes lidt fintrevet appelsinskal eller citronskal eller limeskal…………..men vanilie er jo altid godt og sikkert *S*
Jeg tror også at den vil gøre sig godt med friske, skivede jordbær, når sæsonen kommer.

Men en ting er sikkert: PRØV DEN hvis du er til cheesecake, for den smager rigtig, rigtig godt……..

Manhattan-style strawberry cheesecake (jordbær-ostekage): 1 springform/6-10 pers.:

200 g digestive kiks, let knuste
ca. 75 g hvid chokolade, hakket
ca. 75 g mandler med skal
100 g smør, smeltet og afkølet lidt
400 g mascarpone (se note 1)
4½ dl creme fraiche 38%
145 g rørsukker
2 æg
1 stang vanilie af god kvalitet

Jordbærsauce:

250 g jordbær
1/4 dl vand
75-100 g sukker
½ stang vanilie
lidt citronsaft
1 spsk. maizena
1 spsk. varmt vand
Kom let knuste kiks og hele mandler i en foodprocessor og kør til kiksene er knuste men mandlerne behøver ikke at være fint malede (synes jeg ikke). Hæld det i en skål. Tilsæt hakket chokolade og det smeltede smør, rør det sammen, så smørret er ligeligt fordelt i kikse-massen. Hæld blandingen i en let smurt springform og pres det godt sammen. Kom mascarpone, 2 æg, 85 g sukker og korn af ½ stang vanilie ned i en blender og kør til det er en glat masse. Hæld det over kiksebunden og sæt i en forvarmet ovn (ikke varmluft) ved 190 grader i ca. 20 minutter, eller til massen er stivnet. Tag den ud af ovnen og lad den køle en anelse af. Lad ovnen være tændt. Bland creme fraiche med 60 g sukker og korn af ½ stang vanilie. Hæld det ud over kagen og stil den tilbage i ovnen i endnu 10 minutter. Lad kagen køle lidt af, inden den sættes i køleskab i ca. 6-8 timer eller natten over.
Jordbærsauce:
Kom jordbærrene i en gryde sammen med vand, vaniliekorn og den tomme ½ vaniliestang. Varm det langsomt op til det kommer i kog, tilsæt sukker (brug 75 g eller 100 g, alt efter hvor sødt det ønskes), og lidt citronsaft. Lad det koge i ca. 5 minutter og smag til. Pisk maizena ud i det varme vand og kom det i jordbærrene under omrøring, lad det koge igennem ½-1 minut. Fisk den halve stang vanilie op og lad det så køle af. Når det er koldt, lægges det på den kolde cheesecake og så er den klar til servering.

Note 1:

I stedet for Mascarpone kan der bruges flødeost naturel (men IKKE light!).

Faktisk har jeg lavet cheesecake’en til i morgen, hvor vi får besøg af vores fælles ven, Morten. Men i den gode sags tjeneste – at få den på bloggen – blev vi enige om, at vi godt kunne tillade os at få et lille stykke. Desuden var jeg også meget spændt på at smage den *S’

Print Friendly
Tilbage

91 kommentarer


 1. Apr 4, 2009
  2:51 am

  Voksenmis

  Nu har jeg igen savlet ned i tastaturet!

  Go’ weekend!

  KH Lisa


 2. Apr 4, 2009
  9:05 am

  MissMuffin

  Uhm, hvor lyder den cheesecake altså bare super lækker!!
  Især bunden lyder rigtig god, og så er jeg vild med jordbær..


 3. Apr 4, 2009
  10:55 am

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Den blev altså også ret god – også bunden – som jeg er ret vild med 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Apr 4, 2009
  10:55 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Lisa!

  Det tastatur skal da vist snart udskiftes 😉

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jun 7, 2009
  7:21 pm

  Minus kilo på kroppen

  Hej — jeg har også bagt New York Cheesecake nogle gange (efter en lidt anden opskrift), men synes godt at bunden må bliver mere sprød – mon du har et godt råd til hvordan det kan lade sige gøre. Jeg har set i en Jamie Oliver kogebog, at man kan pensle med æggehvide, og derefter komme massen i ovnen super kort. Altså før man hælder den mere flydende masse på.
  Gode hilsner Line


 6. Jun 7, 2009
  7:24 pm

  Minus kilo på kroppen

  PS: jeg toppende min kage med rabarber kompot – det var også godt :o)


 7. Jun 7, 2009
  9:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Line!

  Min bund var super sprød, så det manglede jeg ikke.
  Jeg har ingen råd, du må prøve dig frem med forskellige opskrifter eller prøv at søge på Google….

  /Newyorkerbyheart


 8. Jul 1, 2009
  3:06 pm

  Anonymous

  Hej Birthe.
  Jeg lavede netop "din" kage den anden dag, skøn. Dog brugte jeg et par husblas i stedet fot jævning. Den kan kun blive vellykket Birthe. God arbejdslyst i aften:-).
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 9. Jul 1, 2009
  11:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Glad for at I kunne lide den, jeg skal huske det med husblas i stedet for jævning – god ide 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Sep 29, 2009
  9:42 pm

  Apatulski

  Så har jeg forsøgt mig udi denne 🙂 Den er lavet i anledningen af min mors fødselsdag, og hun får den imorgen tidlig, hvor jeg kommer forbi til morgenkaffe – (Gaver får hun først, når vi kommer og spiser imorgen aften)Jeg har tænkt mig at sige, at hun jo kan bruge den til dessert om aftenen.. men jeg kender hende, der er spist af den inden aften :)Tusind tak som altid for en skøn side! Venligst Anja


 11. Sep 29, 2009
  10:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Apatulski!

  Jeg håber, at det vækker glæde – jeg ville elske at sætte tænderne i sådan en lige nu – jeg er VILD med den kage 🙂

  Håber, at du har lyst til at ligge en kommentar om hvordan det gik med den…….

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Sep 30, 2009
  3:31 pm

  Apatulski

  Hej Birthe – jeg glæder mig til at fortælle hvordan det gik med kagen. Men jeg nåede ikke ned til hende hertil morgen. Jeg er syg med stress og havde en hård dag igår mentalt, så jeg måtte opgive ædred og sove. (men min søde mor forstod det. Jeg kom til at skrive forkert, vi skal først derned og spise imorgen, og der er du jo i Berlin, men så kan du se kommentaren, når du kommer hjem. Jeg lover dig at skrive. For en god ordens skyld, så hedder den hos mig Birthes Newyorker strawberry cheesecake.. 🙂 Hav en skøn tur! Jeg kan høre du glæder dig, og at du har været der før, så jeg vil bare glæde mig til at høre din rejsebeskrivelse. Anja


 13. Sep 30, 2009
  4:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Apatulski!
  Det lyder som en træls nat!

  Jeg ser frem til at komme hjem og se din kommentar, den bringer ihvert fald altid lykke når jeg laver den 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Oct 1, 2009
  9:54 pm

  Apatulski

  Kære Birthe

  Kommentarerne til Cheesecaken var som følger:

  "Hvor er den flot"
  "Hvor ser den dog lækker ud"
  "MMMM hvor smager den godt"

  Og det gjorde den – fortalte jeg fik den fra en blog (en del af den ældre generation, som hverken er på det ene eller det andet)
  Mvh Anja (P.S håber du havde en skøn tur i Berlin)


 15. Oct 5, 2009
  2:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Apatulski!

  Jeg er glad for at høre at den vakte lykke, jeg kunne godt lige spise et stykke, jeg elsker cheesecake 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Oct 22, 2009
  3:42 pm

  Anonymous

  Kære Birthe

  Hvor størrelse nummer brugte eller vil du bruge næste gang til din cheesecake?

  Og brugte du friske jordbær eller frosne jordbær til denne opskrift ?

  Jeg er utrolig interesseret i at lave den flotte kage, og håber du vil svare på mine spørgsmål.

  Kærlig hilsen den kageglade


 17. Mar 8, 2010
  1:49 pm

  Carina

  Det var da nok den lækreste cheesecake, den skal jeg helt sikkert afprøve 😀

  Mvh.
  Carina 🙂


 18. Mar 8, 2010
  3:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Carina!

  Den smager ihvert fald rigtig godt og har været en succes hver gang den er serveret 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Mar 31, 2010
  9:52 am

  Sarah

  Hej 🙂

  Det ser jo super lækkert ud. Nu er jeg ikke mesterkok, så mit spg er måske lidt fjollet. Men hvis man bruger husblas istedet for marizena, når det så ikke at stivne helt når det bliver kølet ned, inden det kommer på kagen? Ville gerne prøve at kaste mig ud i den (på mere end en måde ;))..

  Mvh Sarah


 20. Mar 31, 2010
  11:03 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sarah!

  Jeg synes at det er den bedste cheesecake, håber at du også vil kunne lide den 🙂
  Jeg vil ikke anbefale husblas, mest fordi jeg ikke kan lide konsistensen, men det er jo helt op til dig…..

  /Birthe


 21. Apr 7, 2010
  3:27 pm

  Louise

  Hold op, hvor ser den lækker ud! Den må prøves straks.

  Kan der bruges frosne jordbær?

  Elsker simpelthen bare din blog!

  Kærlig hilsen Louise


 22. Apr 7, 2010
  3:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Det er helt klart en af mine favoritter, jeg ELSKER den kage! 🙂

  Du kan sagtens bruge frosne jordbær – eller blåbær – faktisk har jeg aldrig lavet den med friske bær. Held og lykke med det, håber at den falder i din smag……

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Apr 20, 2010
  1:52 pm

  Anne

  Kære Birthe,
  Først og fremmest tusind tak for en fantastisk side! Gode opskrifter og dejlige billeder!
  Jeg er lidt uerfaren ud i bagekunsten så jeg tænkte om du(eller andre) kunne og ville hjælpe med denne dejlige kage?!
  Den første gang jeg lavede den skete det at crem fraisen "braste igennem" nogle steder da jeg hældte det over kagen og derved fordelte sig ujævnt. Var det fordi kagen ikke var bagt nok eller er der en andet trick? Jeg vil nemlig meget gerne bage den igen – smagen var super!
  Mange hilsner
  Anne


 24. Apr 20, 2010
  3:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Mange tak for rosen 🙂

  Det sker også nogle gange for mig, men jeg synes nu ikke at det har nogen indflydelse eller gør noget. Prøv at give den et par minutter længere i ovnen, ovne er jo forskellige og varmer forskelligt….

  Held og lykke med det.

  Mange hilsner
  Birthe


 25. Jul 31, 2010
  7:40 pm

  Anonymous

  Intet mindre end super fantastisk. Hold da op den blev lækker den cheesecake. Gæsterne var overordenligt imponeret. Mange tak for opskriften 😉


 26. Jul 31, 2010
  9:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Ja, det er en SKØN kage, jeg tror jeg kunnen spise den hver dag, hvis det skulle være 🙂

  Jeg er glad for, at den vakte glæde…..

  Mange hilsner
  Birthe


 27. Oct 27, 2010
  4:07 pm

  Lise

  Hej NEWYORKERBYHEART

  Jeg har lige lavet din cheesecake og den var intet mindre end fantastisk! Tusind tak for en inspirerende blog- det er en fornøjelse at følge den:)

  Bedste hilsner fra

  Lise


 28. Oct 28, 2010
  12:15 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Tak for din kommentar og for rosen 🙂

  Det er en af mine absolut yndlingsdesserter og jeg laver den så tit jeg kan komme afsted med det – hvilket i min bog ikke er tit nok 😀
  Jeg er glad for at du også kunne lide den…..

  Mange hilsner
  Birthe


 29. Nov 24, 2010
  3:27 pm

  Trine

  Hej Birthe 🙂

  Vil meget gerne bruge din opskrift til mine gæster lørdag..
  Dog vil jeg gerne vide, hvilken str. din springform er??
  Jeg har købt ikeas de bedste, hvor der er en lille, mellem og stor??

  Mange knus herfra


 30. Nov 24, 2010
  3:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Ih, hvor dejligt, jeg håber at de vil kunne lide den 🙂

  Min springform er 26 cm.

  Mange hilsner
  Birthe


 31. Jan 1, 2011
  6:56 am

  Sweven

  Jeg har netop forsøgt mig med denne cheesecake (dog i modificeret version med flødeost og mindre creme fraise på 9% og den ene som chocolate-cheesecake) og den er ganske glimrende! Jeg glemte geléen/saucen og den er sikkert endnu bedre med den på.

  Mine kager skulle dog have længere end 20 min i ovnen først, men det kan jo skyldes de ændrede faktorer.

  Alt i alt er det en glimrende opskrift som var meget populær hos gæsterne! (to kager var rigeligt til 23 mennesker, hvilket nok skyldes dens "richness")


 32. Jan 1, 2011
  8:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sweven!

  Tak for din kommentar og velkommen herinde 🙂

  Uhm, chocolate cheesecake, det må jeg prøve en dag…
  Er glad for at du kunne lide den.

  Mange hilsner
  Birthe


 33. Apr 3, 2011
  4:03 pm

  Lene

  Mums… glæder mig så meget til at lave den… tror seriøst at den dag jeg afleverer speciale… så bager jeg den og ser om den kan lykkes mig at spise den selv… ellers kan jeg jo gemme resten… sådan en kage er da for god til at dele med andre…hehe


 34. Apr 3, 2011
  4:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lene!

  Jeg håber at du vil kunne lide den 🙂 – og seriøst, hvis du spiser den selv, så tager jeg sgu' hatten af for dig….

  Mange hilsner
  Birthe


 35. Jun 8, 2011
  6:05 pm

  Ann

  Hej Birthe.

  Jeg er for nyligt begyndt at følge din blog, så først og fremmest skal du have tak for spændende læsestof 🙂

  Jeg skal selv bage en cheesecake til en fødselsdag om en lille måned og i den anledning leder jeg efter en cheesecake-kogebog. Jeg har set en en gang for nogle år siden, men jeg kan ikke huske forfatterens navn.
  Kender du til nogle kogebøger mere eller mindre udelukkende baseret på cheesecakes?

  Kærlig hilsen
  Ann


 36. Jun 8, 2011
  10:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ann!

  Allerførst velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg kender desværre ikke nogen bøger om cheesecakes, men prøv at søg på Google. Jeg kan anbefale dig denne, den har fået meget ros hver gang jeg har serveret den og også rundt omkring på nettet…

  Mange hilsner
  Birthe


 37. Jun 22, 2011
  11:20 pm

  Miss Joan

  Hej Birthe.
  Jeg har lavet denne lækkere kage 2 gange og men stor succes hver gang. nu skal den så laves igen, men denne gang til en der ikke kan tåle nødder, har du nogen ide til hvad man så kan komme i? eller kan jeg bare springe helt over nødder? Hilsen Joan


 38. Jun 23, 2011
  11:27 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Joan!

  Ja, jeg ville bare undlade nødderne. Held og lykke med det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 39. Jul 30, 2011
  11:53 pm

  allan

  Har lavet den lækre kage til desserten i aften. Var super god.

  Jeg lavede to, med forskellig toppping.
  En med friske hindbær og jordbær, og smeltet ribsgele over.
  En med blåbær og brombær, og smelet æblegele over.

  Den med hindbær og jordbær var suverent den bedste – dejlig frisk.

  Takker for opskriften 🙂
  Allan


 40. Jul 31, 2011
  10:57 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Allan!

  Velkommen herinde, tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Dejligt at de faldt i god jord, jeg elsker den cheesecake og laver den så tit som jeg synes at det er forsvarligt 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 41. Nov 11, 2011
  4:33 pm

  Ditte

  Hej
  Vil man kunne komme lidt lime eller citron saft i for at give den lidt kant, eller er den allerede syrlig? Har lavet en cheesecake før der blev en stor fløde/sukkerbombe, det var slet ikke til at spise. Din ser rigtig lækker ud, men vil hellere have den lidt syrlig end for sød 🙂


  • Nov 11, 2011
   4:35 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Ditte!

   Det kan du sagtens, bruge lidt citronskal, men jeg synes nu ikke at den er helt vildt sød. Men prøv dig lidt frem. Jeg elsker denne kage 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 42. Nov 12, 2011
  1:12 pm

  louise

  Åhhh, havde set frem til at lave denne kage.. Da jeg kom til mascarponelaget (som jeg efter opskriften havde kørt på blender) undrede jeg mig lidt over den meget tynde konsistens da jeg heldte den over kikse bunden… Kagen har nu stået i ovnen i over 1 time og det bages MEGET langsomt! Jeg kan se på dit billede at dit mascarponelag er mere tykt, så tænker om det er en fejl at der står at massen skal køres på blender, det samme gjorde jeg med creme fraichen og den er også blevet tynd og mælke-agtig! Louise


  • Nov 12, 2011
   1:59 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Louise!

   Hm, det er jeg ked af. Jeg har aldrig prøvet at det er blevet tynd. Det bliver aldrig sådan helt fast i ovnen, men det skulle gerne blive fast når det har stået på køl i nogle timer. Jeg er ked af at det ikke er lykkedes for dig, jeg ved ikke helt hvad der er gået galt.

   Mange hilsner
   Birthe


 43. Nov 17, 2011
  7:54 pm

  Joy

  Hej Birthe
  Jeg har lige lavet din denne dejlige kage og den smagte fantastisk og så er den relativ nem og lave. Tak for det!
  Jeg kunne godt tænke mig at lave et indlæg på min blog om bl.a. denne kage. Ville det være ok? Jeg skal nok linke tilbage til dig og selvfølgelig skriver jeg at jeg har opskriften herfra?


  • Nov 17, 2011
   8:22 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Joyofcoffee!

   Det glæder mig at du kunne lide den. Det er alt for længe siden jeg har fået den, det må der snart rodes bod på.

   Du må selvfølgelig gerne skrive om den og jeg vil være meget taknemmelig for et link – tak 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 44. Jan 25, 2012
  1:18 pm

  Celina

  Hej
  Hedder det bare maizena? Eller er det den der jævner??Det plejer og være i en lille pakke…


  • Jan 25, 2012
   3:37 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Celina!

   Det hedder Maizena majsstivelse, sådan en gul pakke.

   Mange hilsner
   Birthe


   • Jan 25, 2012
    10:48 pm

    Celina

    Hej igen
    Mange tak, glæder mig til og lave den i weekend. Den ser meget lækker ud:)
    Hilsen Celina


    • Jan 25, 2012
     10:59 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej igen, Celina!

     Det var så lidt – og lad mig endelig høre hvad du synes om den 🙂

     Mange hilsner
     Birthe


 45. Jan 30, 2012
  4:12 am

  Patrick

  Hej Birthe
  Jeg prøvede at lave denne fantastiske kage til min mors fødselsdag og det var et kæmpe hit.
  Din side er fantastisk, opskrifterne suppleret med billederne gør jo, at vi alle tør at springe ud i det 😀
  Keep up the good work
  Venlig Hilsen
  Patrick


  • Jan 30, 2012
   1:22 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Patrick!

   Tusinde tak for alle de rosende ord, det gør mig meget glad. Det er så dejligt når andre sætter pris på det arbejde jeg ligger i min side – og når så maden også er den succes – så kan jeg ikke bede om mere 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 46. Feb 17, 2012
  5:05 pm

  Bianca

  Hej Birthe!
  Min veninde lavede denne skønne kage til mig den anden dag. Den smager jo fantastisk! Blev meget begejstret da jeg hørte, at hun havde været forbi dig og hente opskriften. Mums!
  Knus


  • Feb 17, 2012
   9:16 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!

   Yeahh, hvor er jeg glad for at du kan lide den 🙂 Jeg elsker den kage og prøver hele tiden at finde på lejligheder til at lave den, det lykkes dog alt for sjældent………..

   KH
   Birthe


 47. Mar 20, 2012
  8:57 pm

  Louise ivirg kage bager&spiser

  Så faldt jeg da lige over din side. Hold op hvor har du mange dejlige opskrifter. og super m alle de billeder!
  Den her cheesecake.. Åhh den ser da for lækker ud. Jeg elsker cheeskecake. har dog kun prøvet at lave den selv én gang. Det var efter frk. jensens opskrift. den blev bare underlig i konsistensen og slet ik smag som den cheeskecake jeg kender fra restauranter…
  Vil prøve din en dag. Dog lidt mere old school uden chokolade og mandler i bunden 🙂 håber den lever op til de efterhånden høje forventninger 🙂


  • Mar 20, 2012
   9:03 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Louise!

   Mange tak for al rosen, den gør mig meget glad 🙂 Jeg håber du vil kigge forbi af og til…..

   Nu bliver jeg jo helt nervøs, men personligt ELSKER jeg denne kage og laver den så tit som jeg kan komme afsted med det 😀 Du bestemmer jo selvfølgelig selv, men jeg vil anbefale dig at prøve med chokolade og mandler i bunden (hvis du kan lide det), det giver lidt noget andet til kagen…..

   Mange hilsner
   Birthe


 48. Apr 3, 2012
  1:27 pm

  Stinne

  Du siger du ville bruge en mindre springform, men hvilken størrelse brugt du i første omgang? Kan nemlig også godt lide at der er et tykt lag ostecreme 🙂


  • Apr 3, 2012
   3:42 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Stine!

   Jeg tror at den jeg bage i er knap 30 cm i diameter. Jeg har dog ikke fået købt en anden form siden, så jeg laver den stadig i den samme. Nogle gange laver jeg den dog også i en bradepande, som er ca. 25 x 30 cm.

   Mange hilsner
   Birthe


 49. Apr 20, 2012
  6:23 pm

  B. Andersen

  Hej
  Uha – er lige i gang med at bage den lækre og højt priste cheesecake, så jeg kan tage den med til studiekomsammen i morgen og er nu kommet i tvivl om jordbær-saucen skal på når kagen er kølet af (i dag) eller om saucen først skal på i morgen. Har læst alle kommentarerne og det har ikke givet nogen hjælp i den retning.
  Glæder mig til at smage sagerne 🙂
  Mvh
  Bjarne Andersen
  P.s. Er selvfølgelig i gang med at bage en ekstra til familien også…


  • Apr 20, 2012
   10:17 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Bjarne!

   Jeg håber at du bliver lige så vild med den som mig. Jeg prøver altid at finde en anledning til at lave den 🙂

   Mange hilsner
   BIrthe


 50. May 14, 2012
  10:27 am

  Heidi

  Igen lander jeg på din site, nu hvor jeg søger en opskrift på cheesecake. HAr så valgt at bruge den, da de andre opskrifter jeg har fundet herinde har været så gode at folk beder om mere mad.

  Er halvvejs igennem cheesecaken, har allerede lavet fejl.
  Jeg har puttet 145 g sukker i flødeosten, havde ikke opdaget at der kun skulle bruges 85 g. Jeg troede at flødeosten og creme fraichen skulle blandes sammen.. Nåede ikke at putte creme fraichen i.

  er spændt på hvordan den smager.
  Jeg har vlagt at bruge skovbær symfoni ( det var hvad jeg havde i fryseren)

  Heidi


  • May 14, 2012
   8:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Heidi!

   Jeg håber det gik godt med kagen? 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 51. May 14, 2012
  9:02 pm

  pernille rosendahl

  er det mon muligt at lave den højere – jeg så en i starbucks, som var dobbelt så høj – og så rigtig lækker ud.


  • May 14, 2012
   9:19 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Pernille!

   Du kan prøve at fordoble mængden at mascarpone og creme fraiche – og så længere bagetid – men jeg ved ikke hvordan det bliver, da jeg ikke har prøvet det. Kan dig forestille mig at set bliver lidt for meget, men held og lykke med det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 52. Jul 18, 2012
  7:28 pm

  Sally

  Lækker, cremet og SERIØS bedste cheesecake jeg nogensinde har lavet! Den smager virkelig godt… Jeg elsker bare at du har brugt mascarpone i stedet for noget tykt og lidt tung philadelphia! Jeg har altid brugt philadelphia og jeg synes det smagte ALT for meget af ost selvom det er jo rent faktisk er en “Ostekage” kan man jo sige.. Det der var det lækreste var rent faktisk jordbær saucen! Den var bare PERFEKT! Jeg vil lave den en anden gang! Den står fast på min dessert opskrifter! Du er bare fantastisk! Jeg har været i New york, 2 gange nu, og den smagte faktisk lidt af den cheesecake jeg fik fra en café! Men tror de brugte philadelphia!… Bare bliv ved med dit gode arbejde!</3

  -Sally


  • Aug 3, 2012
   9:40 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sally!

   Undskyld at jeg ikke har fået besvaret din kommentar, dårlige manere af mig men den må have puttet sig.

   Jeg er rigtig glad for at du kunne lide den, jeg elsker cheesecake.
   Jeg må sige, at jeg misunder dig at du har boet i New York, det må være så skønt. Jeg har stadig ikke opgivet drømmen – og ja, New York cheese cake er bare noget helt speceilt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 53. Aug 3, 2012
  7:30 pm

  Anne Sofie C

  Jeg havde aldrig lavet en cheesecake før, men den her bliver bare perfekt! Nu skal jeg også lave en til min mors fødselsdag i morgen – hun var også solgt med det samme 😉


  • Aug 3, 2012
   9:38 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne Sofie!

   Det glæder mig i den grad, jeg elsker cheesecake og laver det hver gang jeg finder en passende lejlighed 🙂

   Tillykke med din mor!

   Mange hilsner
   Birthe


 54. Aug 17, 2012
  11:42 am

  Maia

  Hej 🙂

  Først og fremmest rigtig spændende blog! Jeg har tur været herinde for at få ideer og inspiration..
  Jeg skal til at lave denne cheesecake for første gang. Men da jeg blendede kiksene/mandlerne gav jeg dem vist lidt for meget :/ kiksene er helt fint malede, da jeg lagde smørret ned i blev den lidt dej agtig og slet ikke som din. Skal jeg prøve at give den en tur i ovnen alene eller skulle jeg måske bare smide det ud og prøve på ny? Er bange for det bliver en slasket bund hehe

  Mvh
  Maia


  • Aug 17, 2012
   12:50 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Maia!

   Det gør ikke noget at kiksene er fintmalede, det vigtige er at du får blandet smørret godt i og at du får det presset godt sammen så det danner en bund. Held og lykke med det, lad mig vide hvordan det går 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 55. Aug 23, 2012
  5:47 pm

  Lise

  Mums, sikken lækker cheesecake. Den blev helt perfekt, tror dog jeg vil prøve med lidt revet citronskal i næste gang, jeg kan godt lide et syrligt tvist i alt det søde.

  Det er virkelig en god og inspirerende blog du har – og med de mange billeder får man helt sikkert lyst til at komme i gang. Tusind tak for det gode arbejde 🙂


  • Aug 24, 2012
   11:23 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Lise!

   Det glæder mig at du kunne lide den. Jeg er sikker på at citronskal vil gøre sig godt i den – og mange tak for rosen – den gør mig meget glad 🙂

   Mange hlsner
   Birthe


 56. Aug 24, 2012
  3:14 pm

  Maia

  Hej igen 🙂
  Jeg endte med at bruge den anden bund som jeg var lidt utilfreds med til en ubagt cheesecake (bunden var stadig rigtig god!!)
  Men har nu lavet den her cheesecake og den var FANTASTISK 🙂 den var virkelig god, mmm .. Jeg kom dog til at give den lidt mere end det skulle fordi jeg havde lagt den nederst i ovnen, men så har jeg bare en undskyldning for at lave den igen om ikke så lang tid 🙂 Tak for opskriften 🙂


  • Aug 24, 2012
   9:09 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Maia!

   Det glæder mig at du kunne lide den. Jeg er også kommet til at give den lidt længere tid et par gange, men den smager nu stadig godt – og jeg prøver altid på at finde et påskud for at lave den 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 57. Sep 18, 2012
  10:44 am

  Louise

  Har lige bagt et par af din cheesecake istedet for laqkager til min datters fødselsdag. Stor succes! Både voksne og børn kunne lide dem.
  Jeg bagte dem allerede torsdag aften, da min uge var meget travl, og det kunne overhovedet ikke smages. De var stadig dejlig friske og bunden sprød
  Hilsen
  Louise 🙂


  • Sep 18, 2012
   11:05 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Louise!

   Dejligt at det har været en succes, jeg ELSKER cheesecake og prøver altid at finde en lejlighed til at lave den 🙂

   Dejligt at vide at den kan laves i god tid i forvejen, tak for det.

   Mange hilsner
   Birthe


 58. Nov 2, 2012
  11:43 pm

  Marie Louise Bagge Juelsgaard

  Hvor i ovnen bager du kagen? jeg har lige bagt kagen og første bagning foregik nederst i ovnen og den blev mægtig fin. Så lagde jeg cremen på og skulle bage den 10 min mere, igen nederst i ovnen, men efter de 10 min var den stadig ret flydende, prøvede at give den lidt mere tid i ovnen men så boblede den over og jeg tog den ud, håber den bliver mere fast i overste lag efter en nat i køleskabet. Hvad er din erfaring omkrig placering i ovnen?


  • Nov 3, 2012
   12:34 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Marie Louise!

   Jeg bager den altid midt i ovnen. Ovne er jo forskellige og nogle gange skal den have lidt mere i anden omgang, men den skal ikke blive fast, den skal bare sætte sig. Den bliver fast i køleskabet af at stå, jeg har i hvert fald aldrig oplevet andet. Jeg håber at du vil kunne lide den, lad mig endelig vide hvordan det går 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 59. Feb 16, 2013
  8:29 pm

  Jamilah

  Hej

  Denne kage ser jo skøn ud! Hvor mange personer er den ca til? Og samme spørgsmål til din gulerodskage 😀

  Mvh Jamilah som glæder sig til at få købt ind til kage


 60. May 5, 2013
  8:02 am

  Trine

  Hej Newyorkerbyheart..
  Jeg har brugt din opskrift flere gange – hver gang m succes. Har du en ide om, hvor længe den kan tåle at stå i køleskabet?
  Kh Trine


  • May 5, 2013
   5:30 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Trine!

   I hvert fald 2-3 dage :-). Det er min yndlingskage.

   Mange hilsner
   Birthe


 61. May 23, 2013
  3:40 pm

  Heidi

  Hej Birthe

  Jeg har gentagende gange lavet denne kage med succes. Den smager skønt.
  Jeg har linket til din blog og denne side via min hjemmeside. Håber det er i orden.

  Heidi


 62. Jun 4, 2013
  7:45 am

  Pia

  Hei er vild med din cheesecake, skal ha veninder på besøg og har lovet at lave den. Er det muligt at fryse den? Eller kan den holde i køleskab hvis den blir lavet mandag og først skal spises lørdag?


  • Jun 4, 2013
   11:02 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Pia!

   Dejligt at du kan lide min cheesecake, det er en af mine yndlingsopskrifter. Jeg har aldrig prøvet at fryse den, men jeg tror ikke det vil være så godt. Den kan holde sig længe, men fra mandag til lørdag et nok lige længe nok. Jeg vil tro at den kan holde sig 3 max. 4 dage på køl.

   Mange hilsner
   Birthe


 63. Jul 4, 2013
  5:56 am

  Adi-Pia Mikaelsen

  Da min datter har fødselsdag den 4. Juli (USA’ S national dag) bager jeg også Manhattan-style strawberry cheesecake, ser rigtig meget fint, meget spændende at smage den imorgen.


 64. Jul 8, 2013
  4:50 pm

  Sofie

  Er i gang med at lave den for tredje gang – og hver gang er ALLE helt vilde med den, så jeg takker for en skøn opskrift 🙂


 65. Aug 15, 2013
  2:14 pm

  mikkel thomassen

  Min datter lavede i foregårs den er bare superlækker og smager så himmelsk


 66. Sep 6, 2013
  3:46 pm

  Ljubo

  Hej… Virkelig, virkelig lækker Cheese cake. Har lavet den for 7 eller 8 gang, og skal også lave den her i aften da jeg får gæster imorgen. Har dog givet bunden et twist med at blande cookies kiks(netto) og digestive kiks sammen, og små nougat stykker lagt oven på kiksebunden.


 67. Mar 9, 2014
  10:59 pm

  Mulle

  Hej, har læst alle kommentarerne, og har et par spørgsmål. Er IKKE vant til kage og desserter.
  Først, hvor mange kan den række til, hvis den skal bruges istedet for dessert/lagkage efter en buffet til 18 års fødselsdag for familien? (Vi er 12, deraf er 3 børn på 9, 6 og 3 år.)
  Og har aldrig brugt min arvede springform, hvis jeg skal lave to kager (to dage før, havde jeg regnet med…) er det så muligt at få den af springformen, så jeg kan bruge den til den næste, eller skal jeg købe en form mere?
  Tusind tak for hjælpen, og for den udførlige opskrift, der gør at selv jeg nu tør prøve at lave cheesecake! 😉 🙂 Mulle.


  • Mar 10, 2014
   11:59 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Mulle!

   Jeg vil tro der til 8 pers.

   Det bedste ville være at købe en springform mere.

   Held og lykke med det.

   Mange hilsen
   Birthe


   • Mar 12, 2014
    3:31 pm

    mulle

    Tusind tak for svar, jeg vil gerne lave den i aften, selv om den først skal bruges lørdag, er det OK? Satser jeg på 🙂
    Igen Tak for svar, er virkelig spændt på om det går, er ikke en ørn i køkkenet! 😉

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!