Newyorkerbyheart

Pasta med oksekød, spidskål og parmesan (Magasinet Mad! nr. 02/09)……………

Spidskål svitses………….

Spidskål og oksekødsblandingen, blandet sammen………

Klar til at servere………….

Tomatsalaten, som jeg lavede til……….

Aftenens tallerken………….

I aften har vi fået pasta med oksekød, spidskål og parmesan fra Magasinet Mad! nr. 02/09, tomatsalat med oliven og hvidløgsbrød, alt i alt en rigtig god aftensmad! Pastaen smagte rigtig godt, hurtig at lave og lidt anderledes end “bare” pasta med kødsovs. Spidskålen giver lidt at tygge på og en skøn farve til retten, som jeg klart kan anbefale Jer at lave. Resten af spidskålen, kan I jo evt. bruge i noget salat en anden aften……….

Jeg lavede tomatsalat til med basilikum og oliven, det er jo altid godt.

Jeg lavede følgende ændringer:

– jeg brugte 500 g oksekød, så vi også har til i morgen
– jeg brugte lidt mere balsamico
– jeg brugte tørret oregano
– jeg kom hvidløg i, selvom det ikke stod i opskriften
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………..

Pasta med oksekød, spidskål og parmesan (Magasinet Mad! 02/09), 2 pers.:

300 g fettuccine
½ spidskål, fintsnittet
olivenolie
groft salt, friskkværnet peber
500 g hakket kød
1 løg, hakket
3 fed hvidløg, knust og finthakket
75 g soltørrede tomater fra glas, skåret i strimler
lidt tørret oregano
1½ spsk. balsamico
frisk, høvlet parmesan
Kog pastaen til den er al dente, i rigeligt, godt saltet vand. Hæld vandet fra og lad den dryppe af. Halver spidskålen og fjern stokken, snit den fint. Knus hvidløg med den brede side af kniven og hak den. Kom lidt olivenolie i en gryde – eller stor pande – og svits kålen i kort tid (den skal bare lige falde lidt sammen), krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld det over på en tallerken. Kom lidt mere olie i gryden/panden og svits det hakkede kød, til det begynder at tage lidt farve, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt løg, hvidløg, oregano og soltørrede tomater, lad det svitse lidt, til løgene begynder at tage lidt farve. Tilsæt balsamico, skru ned for varmen og lad det simre i 5 minutter. Smag til. Tilsæt spidskålen og den friskkogte pasta, vend godt rundt og lad det varme igennem (giv det ikke for meget, for pastaen er jo kogt!). Drys med flager af parmesan og server straks.

Tomatsalat med oliven:

solmodne, aromatiske tomater i skiver
1 kugle frisk mozzarella, plukket i mindre stykker
1 håndfuld basilikumblade, rullet sammen og skåret i strimler
lidt oliven (jeg brugte nogle blandede med sten i)
olivenolie
balsamico
Maldon salt, friskkværnet peber
Læg tomatskiverne i bunden af et halvdybt fad og drys med lidt salt og friskkværnet peber. Kom mozzarella over og drys igen med lidt salt og friskkværnet peber. Drys med basilikum, dryp lidt olivenolie over og derefter lidt balsamico. Pynt med lidt oliven.

I dag har jeg været ved lægen for at blive tjekket efter jeg er blevet færdig med at tage penicillin – og det viste sig, at jeg har en mild form for astma. Jeg fortalte om mine besværligheder med at trække vejret når jeg bliver udsat for passiv rygning – bare at gå forbi nogen på gaden der ryger, kan være nok til at jeg ikke kan få vejret og går i panik! – at jeg også har svært ved at trække vejret når det er meget tåget og når luftfugtigheden er meget høj.
Han anbefalede at jeg får en Bricanyl inhalator, som jeg altid skal have på mig, hvis jeg mærker at jeg har svært ved at trække vejret og er ved at gå i panik. Jeg skal så op til tjek 1 gang om året for at se om det udvikler sig, hvis det gør (hvis jeg får det værre), kan noget forebyggende medicin komme på tale. Jeg fik en lungefunktionstest og den var heldigvis rimelig ok, det er jeg glad for, jeg var noget nervøs for det.

På apoteket fik jeg en instruktion i hvordan inhalatoren skal bruges. Hun sagde, at mange bruger den forkert og så virker den jo ikke. Hun viste mig hvordan det skal gøres og så fik jeg lov til at prøve, så hun kunne se om jeg gjorde det rigtigt……
På en måde er det rart at vide, at der er en grund til jeg får det så dårligt når der ryges i nærheden af mig. Da vi var i Østrig, var jeg flere gange ved at gå i total panik, fordi jeg hostede, spruttede og bare ikke kunne få vejret. Det var virkelig grimt når de begyndte at ryge derinden, inden vi var færdig med vores morgenkaffe – puha!!
Jeg sagde til kæresten da vi kørte hjem: “nu har jeg inhalator – det næste bliver rollator!” *S*

I dag er det min Mama’s fødselsdag og jeg ville ønske at jeg kunne være hos hende, men sådan er det desværre ikke. Jeg savner hende tit, men der er jo desværre mange kilometer imellem os. I år graduerer Emma fra Proctor Academy, men det bliver desværre uden os.
Jeg håber på, at min Mama og hendes kæreste, Rick, måske kan komme engang i starten af næste år. Så er begge børn sendt på college og der bliver lidt mere frihed for hende. Jeg håber og ØNSKER ihvert fald *S*. Jeg vil så gerne vise hende vores hus og vores omgivelser. Bare at have hende her hos mig, vil være skønt – så kryds fingre sammen med mig, så kan det være at det går i opfyldelse………..

Bøger:

I går startede jeg på “Med bisoner og tornadoer i horisonten” af Martin Nedergaard Andersen og for sådan en USA-freak som mig er det jo bare sagen. Når jeg nu ikke selv kan opleve alt det, så er det næstbedste at læse om det – og se billeder.
Tænk at rive 7 måneder ud af kalender, købe en mobilehome og så bare tage på “road trip” i Guds eget land – hvor FEDT er et lige at det vil være??? Ja, det er ihvert fald en af de ønsker der står højt på min ønskeliste og hvis jeg vandt i lotto (det kræver jo nok at jeg spiller!), så ville jeg booke en billet til USA som det aller, ALLER første…………..

I morgen skal vi til generalforsamling i grundejerforeningen, så det er dejligt at der er rester fra idag. Det er lidt spændende om der kommer nogle nye ting frem – og om der bliver sagt noget om vores årlige fest. Nu er det snart et år siden (sidst i maj) at vi havde den første – og dermed snart et år siden jeg faldt ned af stolen og fik en grim hjernerystelse (14 dage inden vi tog til USA!) – som tiden dog går………….

På fredag tager vi på Vægterkælderen i Ribe, sammen med kærestens mor og så går vi en tur i byen bagefter. Vores naboer skal nemlig have besøg af 30 stk. 11-12 årige fra 18.00 – 21.00 og det har jeg slet ikke nerver til *S*. Jeg er ikke god til alt for meget larm og tumult – og med det antal børn – i en alder hvor de har meget energi, kan jeg godt regne ud at det nok er bedst hvis jeg ikke er hjemme *S*

Jeg vender tilbage på lørdag med endnu en opskrift fra Jamie Olivers nyeste kogebog “Alle kan lære at lave mad”. So long…………….

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Apr 23, 2009
  8:32 am

  Signe

  Hej Birthe
  Jeg gad bestemt også godt sådan en tur gennem USA – det ville bare være skønt!
  Men det der med Lotto går heller ikke så godt herhjemme – jeg plejer at sige, at jeg er så sikker på at vinde i Lotto, at jeg slet ikke behøver spille 😀
  Jeg håber det hjælper på helbredet med den inhalator, det kunne være dejligt for dig med en sygdomsfri sommer.
  De bedste hilsner
  Signe


 2. Apr 23, 2009
  3:06 pm

  Anonymous

  For at være helt ærlig så tror jeg du er hypokondor. Det er jo en rigtig grim lidelse. I over 20 år led jeg af hypokonderi. Der gik ikke en uge uden jeg beklagede mig. Værst går det ud over de nærmeste. En selv har det jo ganske godt med alle de dårligdomme, for tænk hvis der gik et par dage uden sygdom:-D Takket være en dygtig psykolog fik han mig til at indse at der var helt andre ting der lå bag. Dårlig barndom svigt og meget andet. I dag får jeg en førtidspension, men jeg er blevet meget glad for min tilværelse også uden mine “skavanker”. Jeg holder meget af dine opskrifter. Jeg står som regel for madlavningen da jeg går hjemme. “Mutter” nyder at komme hjem til god Birthemad. Torben


 3. Apr 23, 2009
  3:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!

  Ja, det ville ikke være så dårligt med sådan en tur 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 4. Apr 23, 2009
  9:28 pm

  Voksenmis

  Sikke da en herlig kommentar, Torben.
  Hvor har du taget din lommepsykologi-eksamen?

  Jeg tror ikke, du er klar over, hvor belastende fibromyalgi er for krop og sjæl, og hvor lidt oveni der skal til for at vælte læsset.

  Jeg kan selv ikke tåle tobaksrøg, jeg får øjeblikkeligt hævede slimhinder og besvær med at trække vejret – og har jeg tilbragt et par timer i selskab med rygere, ja så er nattesøvnen garanteret ødelagt, for jeg hoster hele natten igennem.
  Men det er måske også hypokondri?

  Jeg vil citere Birthe (korrekt, håber jeg):
  “Misund ikke andre deres glæder, du kender ikke deres sorger”.

  Torben, vær du bare glad for, at du tilsyneladende ikke fejler andet end mangel på empati. Det er i hvert fald ikke misundelsesværdigt at være i Birthes sko mht. sygdom!!!!


 5. Apr 23, 2009
  9:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Lisa!

  Tak 😀 Du har lige bragt tårer til mine øjne (for 2. gang i dag, men denne gang af GLÆDE). Tænk at der findes mennesker som dig!

  Knus herfra
  Birthe


 6. Apr 24, 2009
  2:00 pm

  Henriette

  Ærligt talt… Hvad f… er det for en kommentar at komme med Hr Anonym Torben???

  Og så nytter det ikke at komme med en eller anden lam ekstra ting om at Birthes opskrifter er gode for dig og mutter…

  Det kan hun sgu da ikke bruge til noget som helst.

  Faktum er, at smerter ikke er til at spøge med. Jo jo hypokondri er ikke ukendt, men der er nu et fåtal der kommer ind under den kategori. OG fordi DU åbenbart hører til der, så gælder det ikke andre med smerter.

  Jeg bliver så harm gør jeg.

  Undskyld Birhe at jeg sådan farer i kridthuset. Men det kom jeg altså til.

  Følger jo selv med ( dog uden at have lagt kommentarer før ), og ved at det er en sur følgesvend for dig, at være uden kontrol med sin krop.

  Knus Henriette
  http://defemibyen.blogspot.com/


 7. Apr 24, 2009
  9:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Henriette!

  Allerførst et officielt velkommen herinde, dejligt at du giver dig til kende 🙂

  Tak for din kommentar, det er helt fint, jeg orker ikke selv at skive en……..

  Rigtig god weekend og iøvrigt, fin blog du har dig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Apr 24, 2009
  11:16 pm

  Anonymous

  Hej – jeg er glad for at du synes om “Med bisoner og tornadoer…”, som jeg har skrevet sammen med min kone.
  Og jep – det er fantastisk at hive 7 måneder ud af kalenderen. Det er på een gang det bedste og det værste vi nogensinde har gjort. Det værste, fordi vi nu er nødt til at gøre det igen – og igen – og igen…
  Foreløbig har vi måttet nøjes med 5 uger i Alaska sidste sommer (er i gang med en bog mere), og så tager vi en uge til New York om en måneds tid 🙂
  Fortsat god læselyst
  /Martin


 9. Apr 24, 2009
  11:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Martin!

  Tak for din kommentar og jeg kan kun sige at det er en skøn bog! Jeg er vild med den måde I skriver på – og så deler jeg jo Jeres kærlighed til USA, som på mange måder er et helt fantastisk land. Har man først fået USA-feberen, lader den sig ikke sådan slå ned 😀

  Jeg håber, at du/I også skriver en bog om USA, jeg vil være en stensikker køber!

  Jeg har nu fortalt min kæreste så meget om bogen, så han også vil læse den når jeg er færdig – og hvem ved så hvad der sker????

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!