Newyorkerbyheart

Penne rigate med oksemørbrad (Spis Bedre nr. 3/09)………

Champignon og hvidløg svitses……….

Porre og tomater kommes ved………..

Den færdige sauce………

De stegte skiver oksemørbrad: medium-rare til venstre og medium-well done til højre……..

Klar til servering………..

Aftenens tallerken………..

I aften har vi fået en lækker pastaret: penne rigate med oksekød (Spis Bedre nr. 3/09), en skøn og let ret, med en god smag…………

I opskriften stod der at der kunne bruges oksefilet eller oksemørbrad. I dag da jeg var nede og handle var jeg heldig at finde et par fine tournedos (af oksemørbrad) til rimelige penge, så jeg pillede baconskiverne af og skar dem i tyndere skiver. Jeg fik 3 skiver af hver bøf.
Oksemørbrad er en af mine yndlingsspiser, men vi får det jo desværre ikke så tit, fordi det også er lidt pebret i pris! Men så nyder jeg det desto mere, når vi endelig får det *S*
Retten skulle have været pyntet med persille og citron, men da jeg ved at kæresten ikke sætte pris på nogen af de to ting, lod jeg være……….

Penne rigate med oksekød (Spis Bedre nr. 3/09), 2 pers.:

250 g penne
350 g oksemørbrad eller oksefilet i skiver, ca. en lille cm. tykke
salt, friskkværnet peber
lidt smør

Sauce:

150 g champignon i tynde skiver
2 fed hvidløg, finthakket
salt, friskkværnet peber
1 spsk. smør
½ porre i tynde ringe
2 tomater i tern (brug nogle med en god og aromatisk smag)
½ dl vand
1 1/4 dl madlavningsfløde
1 dl creme fraiche
½ oksebouillontern
lidt majsstivelse
Svits champignon og hvidløg i smør ved middelvarm, krydr med salt og friskkværnet peber. Lad det stege, til al væden er forsvundet. Tilsæt porre og tomater, steg videre i 3-4 minutter. Hæld vand, madlavningsfløde, creme fraiche og smuldret bouillontern. Rør majsstivelse ud i en anelse vand og hæld det i under omrøring, bring det i kog (stadig under omrøring). Sæt det til side. Kog pasta al dente efter anvisning på emballagen i rigeligt, godt saltet vand. Hæld vandet fra og lad det dryppe af. Kom lidt smør på meget varm pande og steg oksekødet efter ønske, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom den afdryppede, friskkogte pasta i et halvdybt fad. Fordel saucen over og læg oksekødsskiverne øverst. Pynt evt. med persille og både af citron, server straks.

Sikke dog et skønt vejr vi har haft i dag, vi har også gået og ventet på det *S*. I de sidste par dage har vi gået og hørt på hvor skønt vejr det har været, bare ikke lige her, hvor der har været skyet! Men i dag kom solen igennem og sikke en skøn varme den bragte med sig. Det meste af eftermiddagen har vi siddet ude i vores lille hyggekrog ude foran huset, hvor der altid (næsten) er læ og dejlig varmt. Der kunne vi sidde og læse, hyggesnakke med vores skønne naboer, få lidt tiltrængt sol på huden og bare slappe af………..

Inden vi kom så lang, fik jeg dog støvsuget og vaske gulv – og det trængte i den grad til en omgang! Nogle gange udskyder jeg gulvvaskning fordi jeg synes at det er hårdt og bestemt ikke min yndlingsbeskæftigelse, men lige pludselig går den bare ikke længere og så må jeg tage mig sammen.
Den gode ting ved det er, at det er så dejligt når jeg har fået det gjort og så pynter det jo gevaldigt *S*

Jeg kom også på crosstraineren i dag og jeg fik 5 km. ind på kontoen på 18 minutter og 10 sekunder. Inden vi tog på skiferie tror jeg at jeg kunne tage 5 km. på 18 minutter rent, men i dag havde jeg jo så også vasket gulv inden, det må være det der har trættet mig *S* Jeg er dog lidt stolt af mig selv og måske har hviledagen i går alligevel gjort mig godt………..

Nå, men i morgen skulle der jo vente endnu en FANTASTISK forårsdag så det vil jeg se frem til.
Menuen i morgen bliver altså italiensk lammesteg og den lækre cheesecake til dessert…..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Apr 3, 2009
  10:45 pm

  Thomas

  Jeg kom lige forbi din blog da jeg så at du lå på en 83 plads (udgivet af Twingly.com) som Danmarks mest læste blogs.

  Tak for en rigtig spændende opskrift og rigtig gode og inspirerende billeder. Jeg vil imorgen gå ud og købe ind til Penne Rigate med oksemørbrad. Ummmmmm!


 2. Apr 3, 2009
  10:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Thomas!

  Velkommen herinde og tak for oplysningen, det er da meget sjovt at få at vide 🙂

  Skøn opskrift, som jeg håber vil falde i din smag 🙂

  God weekend.
  Mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 3, 2009
  11:15 pm

  Malou Klidmoster

  Hej Birthe
  Det ser skønt ud. Jeg har lige lovet manden at det skal han ha´ en gang i ferien. Han har en ting med pasta og fløde 🙂
  Uha, den cheesecake er heller ikke sådan at kimse af.
  Jeg glæder mig til at se hvad du gør ved lammet i morgen 😉
  God weekend!
  Mange hilsner
  Malou


 4. Apr 4, 2009
  12:05 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Malou!

  Jeg tror at din mand vil blive glad for dig, især hvis du serverer det med oksemørbrad 😀 Selvom der er madlavningsfløde i, så synes jeg ikke at det virkede fed…..
  Cheesecake’en er SÅ god, jeg kommer til at drømme søde drømme i nat 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 4, 2009
  11:04 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Det lyder så lækkert – det er nemlig ikke tit man får oksemørbrad! Men det er et godt fif med at finde det i andre udskæringer 😉

  I dag er det lidt overskyet hernede – øv! Nu har den ellers været oppe på 24 grader – men selvfølgelig ikke i weekenden, når man har fri!

  Nyd solen i Jeres dejlige have!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 6. Apr 4, 2009
  11:11 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja, jeg synes også selv at det var ret smart at finde en mindre udskæring af oksemørbraden, så er det da til at betale 🙂

  24 grader!!! hold da fast, det er jo nærmest sommer………

  Rigtig god weekend.

  Kærlig hilsen
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!