Newyorkerbyheart

Så skal vi til Falsled Kro…………..

Jordbærtærten med marcipen er ALTID et sikkert hit………..

………..sådan ser et stykke ud – og ja, den smager GODT!…………

Aftenens tallerken………….

I dag har jeg fået bagt jordbærtærte – og kæresten er MEGET glad og tilfreds *S* – og med den første jordbærtærte, er det ligesom om at sommeren er på vej.

Den smager af sol og sommer, også selvom det endnu ikke er danske jordbær, men de smager faktisk ok af udenlandske jordbær at være……….

Aftensmaden i aften bestod af rester fra igår – og det er altså ikke de værste rester der findes – skulle jeg hilse og sige.
Jeg lunede resten af lakse en croûte’en, pakket ind i stanniol, i ovnen og den smagte stadig rigtig dejlig.

Jeg havde lidt champignon, som jeg kom i resten af rissalaten og så stegte jeg nogle tigerrejer til = skøn aftensmad.

Lime-/hvidløgsstegte tigerrejer:

rå tigerrejer med skal
lime
hvidløg, fintsnittet
Maldon salt, friskkværnet peber

wasabi-/sesamekrydderi
fra Santa Maria
olivenolie
Pil skallerne af rejerne, skær dem op i ryggen og fjern tarmen. Varm olivenolie op på en pande, tilsæt hvidløg og lad dem stege til de begynder at dufte, men de må endelig ikke tage for meget farve! Kom rejerne på, så de ligger i et lag og krydr med salt, friskkværnet peber, limesaft og wasabi-/sesamekrydderi. Når de begynder at skifte farve, vendes de og steges på den anden side til de også skifter farve der. De skal kun netop være gennemstegte, ellers bliver de ret kedelige.

I dag har jeg bestilt vores ophold på Falsled Krogourmetopholdet som jeg vandt hos Arla – og jeg er allerede begyndt at glæde mig heeeeelt VILDT!
Vi skal afsted den 15.-16. august og vi skal bo i suite nr. 21 (I kan se værelserne hvis I går ind på Falsled Kro’s hjemmeside og ind under “Værelser og Falsled culinarium”, trykker på “værelser/priser” og så på “suite 21).

Nogle af Jer vil måske bemærke at det er tæt på min fødselsdag og det er IKKE tilfældigt! Mange af Jer ved hvor meget jeg HADER netop den dag – og det er ikke bare fordi jeg bliver ældre, selvom det også piner mig lidt – men fordi det bringer så mange dårlige minder tilbage. Derfor har jeg bestemt at dette i år skal være gaven til mig selv! Godt nok er det ikke på selve min fødselsdag – som er den 13. august – men det er alligevel noget behageligt og rart, som jeg kan se frem imod. Sådan et sted, kan “man” da ikke være alt for plaget af fortidens spøgelser, vel??
Jeg har også bedt om lov til at tage billeder af maden – og det har jeg fået lov til – så jeg skal nok bringe billeder med tilbage til Jer, så I kan se hvad vi har fået. Kæresten vil godt nok ikke være glad for det og jeg sidde og krumme tæer hver gang, men jeg håber at han overlever det *S*

Jeg er også blevet færdig med projekt “babytæppe” til vores naboer. Jeg glemte faktisk at tage billed af det, men jeg har før vist det og det kan ses her. Nå men, fint blev det og det syntes de heldigvis også. Jeg tror at de får besøg af deres første barnebarn for første gang i morgen, så det kunne jo ikke passe bedre. Jeg har haft lidt dårlig samvittighed over at jeg ikke fik det færdigt til hun fødte, men sygdom kom jo i vejen………….

I morgen vil vi tage lidt revanche for påsken, hvor vi ikke kom ud så meget som vi havde planlagt. Vi vil køre et eller andet sted hen og gå en tur – og så vil vi komme hjem og lave “PAJ’s fantastiske burgere“.

Faktisk går vi lidt og overvejer om vi skal købe en Weber gasgrill, bare en af de små modeller. Det er ikke fordi vi vil af med kuglegrillen vi har, men nogle gange synes jeg at det kunne være fantastisk bare at kunne tænde op i en gasgrill. Især når vi steger små ting, som f. eks. reje-/fiskespyd (eller andre former for spyd der ikke skal have så længe), fisk, steaks, burgerbøffer og kyllingebrystfileter. Til hele stykker kød eller kød der skal have længere tid, vil jeg stadig bruge den “traditionelle” kuglegrill.
Er der nogen af Jer derude der har erfaringer med gasgrill? Er det værd at investere i eller spild af penge??
Jeg håber at nogle af Jer kan komme med inputs……..

Søndag har vi inviteret kærestens mor og søster på mad. Menu’en kommer til at stå på grillet flanksteak – en hvidløgsmarineret og en whiskeymarineret (færdigmarinerede) – nogle kartofler i ovn i en eller anden form, guacamole og forhåbentlig en linsesalat (hvis jeg kan finde ud af det *S*). Desserten bliver creme brûlée.

RIGTIG GOD WEEKEND TIL JER ALLE………………..

Print Friendly
Tilbage

24 kommentarer


 1. Apr 18, 2009
  2:55 am

  Voksenmis

  Hej Birthe!

  Ja, nu bliver jeg nødt til at råbe halvhøjt:

  NEJ til gasgrillen.

  JO, det er bedre end ingenting, men intet slår duften og smagen af trækul/briketter.

  JO, man skal tænde kuglegrillen op en halv time før tid, men det er det hele værd!

  MEN i sidste ende er det jer selv, som skal træffe beslutningen – og jeg er glad for at læse, at I ikke vil skille jer af med kuglegrillen.

  Den der kage dér har jeg kommenteret andetsteds… men alligevel……… NAM NAM, hvor ser den godt ud 😀

  KH Lisa


 2. Apr 18, 2009
  8:43 am

  Inge - Viva Italia

  Vi har en Weber kugle-grill, som vi flittigt bruger året rundt på tiende år. For to år siden købte vi en Weber BabyQ og den er vi super glade for. Den kan selvfølgelig aldrig erstatte den anden, men i en snæver vending og til små ting er den dejlig.
  En anden fordel, som vi benytter os meget af er, at den er nem at tage med på stranden og i skoven…
  Og der er ikke noget bedre end at sidde på havnen i Skagen og grille tunbøffer man lige har købt ved fiskehandleren…


 3. Apr 18, 2009
  8:54 am

  Anonymous

  Hej Birthe,
  vi har en gasgrill og er utrolig glade for den. Vi var meget i tvivl om, hvad vi skulle vælge og vi var især bange for, at maden ikke skulle smage grillet og ‘kullet’. Men man kan overhovedet ikke smage forskel på gasgrill og alm. grill. Og så er det altså titusind gange nemmere med gasgrill – tænd på kanppen og grillen er klar et par minutter efter. Faktisk er vi blevet så glade for den, at vi ikke har kuglegrill mere 🙂


 4. Apr 18, 2009
  9:05 am

  Astrid

  Kan se der er delte meninger omkring gasgrillen. Min svigerfar har købt en, og den er nem, men han synes ikke smagen af “grill” er ligeså god som med en kuglegrill.

  Jeg prøvede din jordbærtærte forleden dag og NØJ en god bund!!!!! Mmmmmh! Jeg ved dog ikke hvad jeg fik lavet galt med cremen, men den blev alt for tyk. Det var ærgerligt, men jeg må kaste mig ud i det endnu en gang tror jeg, for det er altså en fantastisk tærte.

  Har sagt det før, men du får den lige igen:
  Hvor er det bare fantastisk at du gider og orker at uploade alle dine opskrifter med billeder. For mig er der ikke noget bedre end at sidde og kigge dine opskrifter igennem og få ny inspiration gang på gang. Så tusind mange tak for det. Håber din forkølelse og hoste er på retur så du kan komme ud nyde det gode vejr.
  God weekend!


 5. Apr 18, 2009
  10:08 am

  Anonymous

  Hej Birthe. Også et stort nej til gasgrill. Er man en person som dig, der er så ferm til madlavning, ja er det synd med en gasgrill. Vi har en, men har kun brugt den een gang. Maden får jo ikke den grillede smag som er så skøn, kun udseenet på maden er ganske ok.
  Hilsen
  Charlotte den 2.


 6. Apr 18, 2009
  10:11 am

  Anonymous

  Uhmmm den jordbærtærte. Mine gæster som fik den i søndags taler stadig om den. Venlig hilsen og god week-end. Hanne P.


 7. Apr 18, 2009
  10:30 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Det lyder som den helt perfekte løsning til din fødselsdag – jeg ved jo, at det er ikke den bedste tid på året for dig. Men nu er der noget helt enestående og specielt at se frem til dig – og jeg glæder mig til at læse om det!

  Jeg er sikker på, at kæresten overlever det med billederne – det er jo også skønt at have nogle minder med hjem!

  Rigtig god weekend til dig!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 8. Apr 18, 2009
  1:34 pm

  Trine Louise

  Jeg har ikke erfaring med gasgrill, men vil alligevel bidrage med min erfaring. Vi har nemlig – udover en Dancook kuglegrill – en lille Cobb grill.
  Vi har netop grillet et par pølser til frokost idag, og det tog virkelig kun 2 minutter at få den klar. Vi bruger de specielle runde store kul-briketter som man kan købe billigt i Silvan.
  Cobb-grillen er også transportabel, kan stå på alle underlag uden at skade det, den kan endda flyttes i varm tilstand, er ikke varm udenpå.


 9. Apr 18, 2009
  2:44 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe
  Wow, til det hele 🙂
  Jordbærkagen får mig til at savle, det er altså det pureste guf!
  Jeg er sikker på at Faldsled bliver en kæmpe oplevelse, det er vel nok et skønt ‘værelse’ I skal bo på. Det bliver spændende at se din fotoreportage derfra 🙂

  Vi bor i en etage-ejendom hvor det er forbudt at grille på altanerne, med mindre det er el eller gas. Så vi måtte bide i det sure æble og anskaffe os en Weber BabyQ. Jeg kan godt sige dig at den er en succes. Selvfølgelig smager det ikke helt som en kulgrill, men det er godt nok tæt på. Vi er SÅ glade for vores, den bliver brugt flittigt. Faktisk er jeg ved at gøre den klar til i aften 🙂 Så jeg kan helt bestemt kun anbefale jer at anskaffe jer sådan en. Og så kan den lige puttes i bagagerummet og tages med ud i det blå 🙂
  Men køb endelig ikke de dyre originale gaspatroner til den, hos Harald Nyborg kan man få små propandåser til ukrudtsbrændere (med samme gevind) til ca 20 kr.

  Mange hilsner
  Malou


 10. Apr 18, 2009
  3:23 pm

  tankehal

  ja jeg vil igen gentage mit forslag om at du skulle overveje at lave bare en lille bitte mini birthes diner hvor vi lige kunne svinge ind forbi og prøve smage alle lækkerierne 🙂 måske ude på den nye terrasse ? også sætter du bare et skilt op ude ved vejen hvis dagens “portion” er solgt 🙂
  jeg tror du ville kunne lave en fantastisk forretning ud af noget med mad, vi spiser så meget af din mad og det er fantastisk hver gang, så jeg håber stadig at møde dig i netto og få lov at takke dig for alt det gode du giver os andre herinde. Meget sjovt skriver du og andre nu om en weber gas grill, det er meget inspirerende for mig at læse da min mand og jeg også har en weber kuglegrill som vi er meget glade for men ofte står vi og taler om at det kunne have været rart med en lille bitte en i gas til de mindre ting også, det giver os da lidt at tænke over det i skriver alle sammen.
  God weekend.


 11. Apr 18, 2009
  6:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!
  Tak for din kommentar 🙂

  Kæresten hader at det oser sådan og vi sidder faktisk alligevel aldrig ude og nyder duften – men jeg overvejer stadig 🙂

  Den tærte, Lisa, den må du prøve at lave for den er SÅ god!

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Apr 18, 2009
  6:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Tak for din kommentar 🙂

  Vi er også glade for vores Weber kuglegrill, som vi aldrig kunne komme i tanke om at skille os af med – men netop til de små ting, kunne jeg godt forestille mig en gasgrill. Nogle gange får vi faktisk ikke grillet, fordi ingen af os gider at tænde op, bare for en pølse eller grillede rejer….

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Apr 18, 2009
  6:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej anonym!

  Tak for din kommentar 🙂

  Kan man købe noget specielt til gassgrillen, for at få maden til at få “kul” smagen? Eller får den det bare automatisk? Jeg kan forestille mig, at det også er meget røgen der giver smag, så hvis låget lukkes, kan det skabe noget af den smag…….

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Apr 18, 2009
  6:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Astrid!

  Tak for din kommentar 🙂

  Gad vide hvad der er gået galt, måske du har kommet for meget majsstivelse i? Rør lidt 1-2 spsk. ud i lidt af mælken og tilsæt det lidt af gangen, under piskning, når blandingen småkoger. Kom ikke det hele i, men lad det koge igennem når noget af det er kommet i og se så hvordan konsistensen er…..
  Jeg håber at det lykkedes næste gang, men ja, det er en ufattelig god tærte – TAK til Ole fra Lagkagehuset, det er hans opskrift 🙂

  Tak for de søde ord, det varmer mig rigtig meget!

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Apr 18, 2009
  6:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne P!

  Det glæder mig at du havde succes med den, men den ER altså også god 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 16. Apr 18, 2009
  6:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Der er bare ikke nogen af os der gider at tænde op og da vi var i USA sidste år, grillede min Mama på en stor Weber gasgrill – og det synes jeg faktisk var ok. Nu må vi se hvad det bliver til 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Apr 18, 2009
  6:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja, jeg tror at det vil være godt for mig at have det at se frem til, når skyerne trække sig sammen omkring de dage……..

  Han synes at det er SÅ pinligt og synes slet ikke at det er OK at jeg tager billeder – selvom jeg har fået lov til det fra Falsled 🙂 Vi må håbe, at han kommer over det…..

  Kærlig hilsen
  Birthe


 18. Apr 18, 2009
  6:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine Louise!

  Ja, den Cobb grill har jeg også haft kig på, men synes at den virker så lille – men det er måske bare mig? Bruger I den meget?

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Apr 18, 2009
  6:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Malou!

  Åh, den tærte må du prøve! Jeg lover dig, din mand vil elske dig endnu højere 🙂

  Tak for input ang. grill, jeg overvejer stadig, men må sige at jeg hælder for….
  Kæresten har luret det med patronerne fra Harald Nyborg, men tak alligevel fordi du nævner det 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 20. Apr 18, 2009
  6:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej tankehal!

  Det kan være at du er gået forbi mig mange gange??

  Vi snakkede faktisk lige om det den anden dag – for SJOV altså – at vi skulle åben en lille restaurant på vores terrasse, med udsigt til søen og se om vi kunne sælge noget mad 🙂

  Nu, må vi se, det kan være at det en dag sker……

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Apr 18, 2009
  7:34 pm

  Inge - Viva Italia

  Hej Birthe…

  Du skriver om størrelsen på en Cobb grill…. På vores BabyQ kan vi snildt have en kylling og hvis man lige ruller et par pølser af stanniol og lægger bagekartofler derpå, ja så, kan der sagtens være et måltid til fire personer..
  Vi lavede det på en camping-plads i Italien og tiltrak os vældig opmærksomhed…


 22. Apr 18, 2009
  8:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Inge!

  Jeg tror også at størrelsen på en Cobb grill er mindre, men jeg ved det ikke……..

  Kan i virkelig have en hel kylling? Er Jeres låg på baby-Q’en ekstra højt eller “bare” en almindelig. Kender du dens typenr. der findes jo en del forskellige? Nogle er med 2 brændere, nogle har indbygget stegetermometer osv…

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Apr 20, 2009
  9:17 pm

  Anonymous

  Hej Birthe,
  du har lige præcis ret i at røgen giver meget ‘grill-smag’ ligesom flammerne (ligesom de flammegrillede burger på Burger King:-)). Mig bekendt kan man ikke få noget der giver ‘kulsmag’ – men jeg synes jeg så noget sidst vi var i Silvan. Og jeg vil stadig 100% anbefale en gasgrill – i en blindtest kan du ikke smage forskel 🙂
  Mange hilsner
  Louise


 24. Apr 20, 2009
  9:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Jeg tror nu heller ikke at det bliver nødvendigt – vi har købt en idag – grillet pølser og de smagte SKØNT og det duftede tilsvarende SKØNT mens der blev grillet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!