Newyorkerbyheart

Udflugt: Skallingen og Blåvand………….

18 april , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Om mig, Udflugter (Trips) - Tags: ,

Det er dette skilt der møder en ved Skallingen…………

……………og dette syn når man kommer nedefra parkeringspladsen og op over den lille bakke……….

…………..sådan ser det ud når man kigger sig tilbage………..

…………….og til den ene side…………..

…………..og den anden side………..

Den mest FANTASTISKE lakrids fra Bornholm……………

Ingredienser til aftenens “PAJ burger

De grillede burgerbøffer med bluecheese………..

Næsten samlet…………

Aftenens tallerken…………

I dag har vi været på udflugt og vi har nydt hvert minut! Vi kørte til Skallingen og gik en tur langs stranden. Sikke et fantastisk vejr og selvom det blæste noget – og heller ikke var helt varmt – så var det dejligt bare at komme ud og mærke solen på ansigtet og blæsten i håret *S*.
Der er virkelig smukt derude og hvis man holder sig til stranden – og stierne – er det ikke farligt, kun hvis du bevæger dig udenfor området, kan der stadig findes miner. De har jo allerede undersøgt en stor del af området – og det er virkelig et stykke fantastisk natur……

Der var ikke særlig mange mennesker – eller rettere: stort set ingen mennesker – og strand og vand ligeså langt øjet rækker, kan det blive meget bedre??? Vi fandt et sted med læ, satte os og bare kiggede ud over vandet. Sådan kunne jeg havde siddet hele dagen! Havet er som balsam for ens sjæl – og det minder mig om alle de timer jeg har brugt på Martha’s Vineyard, ude på vores private strand, med at kigge ud over Atlanterhavet………..

Efter Skallingen, kørte vi ind til Blåvand, hvor vi spiste frokost på Burger King og derefter gik og osede lidt. Der var mange mennesker derude, forståelig nok, men ikke specielt varmt. Faktisk frøs jeg, ret meget, en del af tiden………….

Vi var inde i en lille forretning hvor de havde masser af lækre ting: flot brugskunst, håndlavede sæber i lange barer som der så kunne skæres stykker af, gourmet ting og tøj. Jeg faldt over lakridsen fra Bornholm – den er SÅ lækker og jeg er altså lakrids-fan så det gør noget *S*
Hvis I støder på det (og kan lide lakrids) så KØB det, I vil IKKE fortryde det!! Jeg tror at det findes i 4 udgaver: sød lakrids, salmiak lakrids (som vi købte), en med hindbær og en med habanero chili (den er altså også ret god – og STÆRK!)…………

Til aftensmad fik vi igen burger – ikke særlig godt timet – men ikke desto mindre så smager den jo fuldstændig forrygende!! Hvis I endnu ikke har prøvet den – selvom jeg har opfordret til den et par gange – så gør det NU, den er virkelig god!

Desværre havde jeg glemt at købe peberrod – og selvom jeg prøvede at kompensere lidt for det, så manglede jeg det – det giver lige prikken over det berømte “i”.
Jeg kom lidt røget paprika og tabasco i farsen denne gang og også lidt tabasco ovenpå blåskimmelosten, men det gav ikke det kick, som peberrod gør. Men altså, de smagte nu vældig GODT alligevel………..

Kender I det at lægge noget og så ikke kan finde det igen??? Det gør I sikker og igår havde jeg sådan en dag! Jeg tog et eller andet, lagde det et sted og kunne så ikke finde det igen – ret irriterende.
Pludselig var tandpastaen – og det var den sidste tube – det viste sig, at den bare havde forputtet sig i et håndklæde!
I går aftes da jeg skulle press lime, tog jeg en ud, halverede den og pludselig var den pist FORSVUNDET…………….og jeg har stadig IKKE fundet den!!! Jeg er spændt på hvor der pludselig dukker 2 halve lime op henne *S*

Jeg gør det tit: lægger min pung (eller nøgler) i køleskabet og render forvirret rundt og leder efter den/dem.
Engang lagde jeg en CD i fryseren!! Jeg havde købt den nede i Kvickly og så får man den jo selve CD’en udleveret særskilt i kiosken. Da jeg havde ryddet alle mine varer væk, kunne jeg bare ikke finde den. Jeg ledte og ledte. Var nede i Kvickly igen, men havde ikke glemt den der. Der gik nogle uger og så købte jeg en ny CD, for jeg måtte bare eje den (musikken til “Alley” tror jeg at det var. Et par år efter, da jeg skulle flytte sammen med kæresten, fandt jeg den så: den lå i min skabsfryser (nej, jeg rimede ikke fryser af særlig tit og brugte den heller ikke så meget!!). Den virkede stadig – og havde med garanti INGEN bakterier på sig *S*

Print Friendly
Tilbage

15 kommentarer


 1. Apr 19, 2009
  8:33 am

  Eva

  Sikke gode billeder – det ses tydeligt at du rigtig har fået lært dit “nye” kamera at kende.

  Om jeg kender det med at forlægge ting – man kan gøre de skøreste ting nogle gange, når man har for mange “jern i ilden” 🙂

  Lakrids by Johan Bülow smager skønt. Johan har åbnet lakridsfabrik i Taastrup og har butik i Tivoli hele sæsonen. Men skulle også snart åbne webshop:
  http://www.lakrids.nu/

  Rigtig god søndag herfra

  Eva


 2. Apr 19, 2009
  8:43 am

  Eva

  Nå ser nu at du faktisk linke til artikel, hvor der står om fabrik og tivoli…


 3. Apr 19, 2009
  10:49 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Iiih, hvor jeg grinte af den CD!!! Det kender jeg udemærket godt – og hvordan kan ting blive væk i min lille lejlighed??? Jeg fatter det ikke! Det bliver lidt interessant med dine lime!

  En tur til havet er noget af det bedste – og det jeg absolut savner mest hernde… vandhorisonten! Jeg bliver helt salig når jeg ser hav – det er så beroligende! Så selvom det var lidt chilly lyder det som en god tur!


 4. Apr 19, 2009
  4:20 pm

  Nikkou

  Hej Birte

  Jeg ved godt det intet har med dagens indlæg at gøre..men mindes noget med du engang skrev om en negativ scanner du havde købt til at ‘digitalisere’ alle de gamle billeder man har liggende. Har du fået prøvet den, så nemlig en i netto og tænker om det er noget værd. Er din en billig udgave eller noget fint og dyrt materiel 🙂

  Hilsen Carina


 5. Apr 19, 2009
  4:57 pm

  Piskeriset

  Åhnej, nu får jeg lyst til lakrids 🙂 Jeg tror, jeg har set den type hos Magasin i Kbh og var tæt på at købe et glas. Det må jeg gøre, næste gang jeg kommer forbi.

  I øvrigt havde jeg flere af dine opskrifter med på min ferie i Frankrig, og de vakte stor lykke! 🙂


 6. Apr 19, 2009
  5:46 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Sikke en smuk tur, jeg elsker vesterhavet.

  De der lakridser har jeg forgæves ledt efter her i Århus, det ender med at jeg må bestille dem over nettet.

  Burgerene ser drønlækre ud, men ‘gys’ blåskimmelost – det kan jeg bare ikke få ned. Jeg tror jeg bytter den ud med frisk mozzerella 🙂

  Du kan tro jeg kender til ‘forlægnings-fænomenet’ 🙂
  Mælken ender i skabet, mobiltelefonen i køleskabet og hvor pokker er den flaske hvid balsamico jeg lige har købt?
  Det er så mærkeligt at en limefrugt bare kan forsvinde. Og virkelig god historie med den CD 🙂

  Mange hilsner
  Malou


 7. Apr 19, 2009
  9:30 pm

  mona

  Hej Birthe,
  Sikke smukke billeder fra Vesterhavet – der er virkeligt skønt. Har selv været ved Henne Strand et par gange.

  Jeg smagte den lakrids med chili da vi var i Tivoli i påsken, gosh den var stærk, men det er rigtig lækker lakrids.

  Hilsen
  Mona i Ishøj


 8. Apr 19, 2009
  10:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Tak for kommentar 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Apr 19, 2009
  10:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Det var en rigtig SKØN tur – og bare det at være ved havet er jo skønt 🙂

  Jeg er meget spændt på hvor de halve lime dukker op – og hvor længe der går, måske jeg kan lugte dem før jeg finder dem! 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe


 10. Apr 19, 2009
  10:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det skal nok passe at Magasin har det – og du må helt sikkert prøve dem, de er SÅ gode! 🙂

  Jeg er glad for at opskrifterne kunne bruges, det er jo dejligt at høre……..

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Apr 19, 2009
  10:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Carina!

  Jeg må indrømme at jeg ikke har fået arbejdet særlig meget med den, jeg har haft så mange andre ting at lave 🙂
  Min ligner helt vildt meget den fra Netto, jeg så den godt, tror ikke at der er så meget forskel (om nogen!). Det er super nemt at scanne ind, men det kræver lidt justering af farver osv, så det tager noget tid hvis du har mange negativer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Apr 19, 2009
  10:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Ja, de kan ihvert fald købes over nettet forskellige stedet og hvis du er lakridselsker, så bliver du nødt til at prøve dem 🙂

  Jeg er heller ikke helt ekstatisk over blåskimmelost, men lige præcis ved disse brugere er det altså ret fantastisk. Det er selve smagskombinationen med bacon, oksekød, syltede agurker og peberrod – som giver den helt vildt skønne smag. Jeg ved du skriver at du ikke kan lide blåskimmelost, men jeg vil alligevel anbefale dig at prøve en halv burger med blåskimmelost…….måske du ændre mening 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Apr 19, 2009
  10:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Ja, ikke mange ting kan slå Vesterhavet (- det skulle da lige være Atlanterhavet *S*), der er så smukt når himmel møder hav…..

  Vi smagte også dem med chili, men blev enige om at de blev liiiige stærke nok – men gode, det var de 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Apr 19, 2009
  10:16 pm

  Malou Klidmoster

  Hej igen
  Ja ja, når du nu siger god for det så må jeg vel hellere prøve om jeg kan overvinde min ‘osteskræk’ 😀

  Hov, jeg fik slet ikke sagt tak for den sidste mail. Jeg har googlet dem og forsøger mig med dem i nat for første gang.

  Mange hilsner
  Malou


 15. Apr 19, 2009
  10:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Malou!

  Jeg har ihvert fald mødt andre der heller ikke var til blåskimmelost, finde at de kunne lide lige netop denne burger 🙂
  Du behøver jo heller ikke komme sådan en fed skive på som jeg gjorde, bare prøv med en tynd skive – og HUSK peberrod (som jeg jo havde glemt at købe) det giver altså lige det sidste. Virkelig fantastisk smagskombinationer…….

  Jeg glæder mig til at høre hvad du synes, når du får den smagt engang – og til at høre om pillerne kan hjælpe dig (jeg krydser fingre) 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!