Newyorkerbyheart

All-american dinner: Meatloaf (farsbrød) med mashed potatoes (kartoffelmos) og gravy (skysauce)………..

Farsen bredes ud på let smurt stanniol……….

Grønsagsfyldet kommes på midten………..

………og så rulles den sammen til et farsbrød………..

Skiver af bacon lægges over………..

Den lækre sauce hældes over………

Færdigbagt og velduftende………

Aftenens tallerken………..

I dag har vi fået en amerikansk klassiker: meaftloaf with mashed potatoes and gravy (farsbrød med kartoffelmos og skysauce – og broccoli), det smagte SUPERB og var SÅ lækkert!
Farsbrød er jo forholdsvis nem mad, når først det er lavet og sat i ovnen, så passer det jo mere eller mindre sig selv.
Den lækre sauce der hældes over, giver en fantastisk skysauce. Jeg må tilstå at jeg har snydt med aftenens kartoffelmos, idet det bare var pulver der blev rørt op, jeg orkede simpelthen ikke at lave kartoffelmos fra bunden i dag. Tilgengæld har jeg kompenseret ved at putte ekstra mange grønsager i farsbrødet og også dampet broccoli til.

Det er sådan en middag du kan gå ind og få på enhver “diner” med respekt for sig selv. Som regel er det godt, bliver serveret i rigelig mængder og billigt………..
Jeg kan kun anbefale Jer at lave dette, det er SÅ godt og så har vi mad til 2 dage (og en gang frokost til mig *S*).

Amerikansk farsbrød a la Newyorkerbyheart, 4 pers.:

500 g hakket oksekød
250 g hakket svinekød
groft salt, friskkværnet peber
140 g koncentreret tomatpure
1 tsk. tørret salvie
1 løg, fintrevet
Fyld:
100 g knoldselleri, fintrevet
2 gulerødder, fintrevne
½ squash, fintrevet
2 fed hvidløg, presset
Desuden:
1 pakke bacon i skiver
2 dl vand (hældes ved farsbrødet når det skal bages)
Sauce:
4 spsk. koncentreret tomatpure
2 spsk. mørk farin
6 spsk. vand
2 spsk. balsamico
4 tsk. dijonsennep
Bland hakket kød, salvie, fintrevet løg og koncentreret tomatpure sammen til en fars. Bred halvdelen ud på et stykke stanniol, penslet let med olie. Bland revet knoldselleri, gulerødder, squash og hvidløg sammen og læg det på midten af farsen i en stribe (IKKE helt ud til enderne). Fordel resten af farsen ovenpå med fingrene (gør dem evt. lidt fugtige, det kan godt være lidt besværligt), brug stanniolet til at rulle det sammen til en pølse og lukke godt for enderne, så fyldet er lukket inde. Brug stanniolet til at få farsbrødet (“pølsen”) over til et letsmurt ovnfast fad og tril det forsigtigt ned i fadet. Læg baconskiver ovenpå og prik huller over det hele på farsbrødet med en gaffel. Kom alle ingredienserne til saucen i en gryde og lad det koge op. Hæld det over farsbrødet og sørg for at det er bredt ud over det hele. Sæt i en forvarmet ovn ved 175 grader, lad det først stå i 15 minutter og hæld så de 2 dl vand ved, som skal danne skysaucen. Bag videre i ca. 45-50 minutter. Tag ud og server med kartoffelmos og brug skysaucen til at hælde over kartoffelmosen, den skal ikke jævnes (synes jeg ikke).

Jeg har været træt i dag, må jeg ærligt indrømme og haft en af de dage hvor jeg kan mærke min sygdom. Jeg har haft ondt, haft svært ved at koncentrere mig og bare slet ikke været i topform. Det er jo meget naturligt med den sygdom jeg har, men nogle dage er MEGET mere udtalt end andre (I der har sygdommen, ved hvad jeg mener *S*). Det er som om prinsessen har kunnet mærke at jeg ikke har haft det så godt, for hvor hun plejer at føjte om dagen og ligge og sole sig et eller andet hemmeligt sted, har hun idag hele tiden været lige ude på terrassen. Jeg har hele tiden kunnet se hende og hun har ofte været inde og lige smyge sig om benene på mig…………

I morgen har vi heldigvis rester – og mere af pulver kartoffelmosen *S* – det vil jeg nyde og så bare slappe af…………

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. May 13, 2009
  10:37 pm

  Astrid

  Hold da op det ser lækkert ud 🙂


 2. May 13, 2009
  10:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Astrid!

  Det smagte altså også rigtig, RIGTIG godt 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 3. May 14, 2009
  11:06 am

  Anonymous

  Hej Birthe.

  Det er år og dag siden jeg har lavet farsbrød, havde faktisk helt glemt at denne ret eksisterede. Så derfor tak Birthe, den skal laves i denne uge. At du så har skabt en skysauce der lyder såååå lækker, gør ikke oplevelsen mindre.

  Jeg håber du går gennem dagen uden de forfærdelige smerter samt trætheden.

  Mange hilsner fra
  Charlotte den 2.


 4. May 14, 2009
  11:08 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Jeg håber at I vil kunne lide det lige så meget som vi gjorde, jeg glæder mig allerede til resterne i aften 🙂
  Lad mig høre hvad I synes, når du får det lavet, det er jo altid sjovt….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. May 14, 2009
  3:15 pm

  Christiane MB

  Jeg må henge meg på de andre og si at den retten ser fantastisk ut! gleder meg til jeg får tid til å prøve å lage den. Men jeg lurer på en ting; hva mener du med en stor boks tomatpure ? Jeg kjenner bare til de små boksene med tomatpure, og vil anta at når du skriver “stor” så mener du en boks som er like stor som en standard hermetikk boks á la hermetiske hakkede tomater – stemmer det?

  Mange hilsener,
  Christiane


 6. May 14, 2009
  3:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christiane!

  Det smagte så godt, jeg håber at du vil kunne lide det 🙂
  Nej, du skal ikke bruge en dåse der er stor som hakkede tomater. Her i Danmark, kan man få en dåse der er ca. dobbelt så stor som de små dåser koncentreret tomatpure. Der er 140 g i.

  Mange hilsner
  Birthe


 7. May 14, 2009
  5:40 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Orv, hvor ser det bare godt ud! Jeg har aldrig lavet et farsbrød, men det der – det skal prøves 🙂
  Hvad er det for noget pulvermos du bruger?

  Jeg håber at du har det bedre i dag. Det lyder godt nok som om i går var træls at komme igennem. Du kan tro jeg kender det. Jeg kan godt mærke at jeg brugte alt for mange kræfter i går, det hævner sig. Jeg er overbevist om at vores katte kan mårke når vi ikke er på toppen. Hvor er det dejligt med lidt ekstra opmærksomhed fra prinsessen 🙂

  Knus
  Malou


 8. May 14, 2009
  7:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Jeg kan faktisk godt lide farsbrød og har tidligere lavet nogle forskellige varianter. Der er bl. a. en med tuc kiks i, som er rigtig god 🙂

  Jeg var også ret vild med denne – og skysaucen er SUPER lækker (synes jeg altså selv *S* – og også kæresten). Jeg er spændt på hvad du/I synes om det, når du får det afprøvet engang…..

  Jeg brugte bare det fra Netto, jeg synes at det er udemærket. Jeg tilsætte lidt mælk, istedet for noget af vandet og så en klat smør. Når vi har været i Sverige har jeg som regel noget med hjem derfra, for de laver altså også god pulver kartoffelmos – og engang imellem er det dejligt at have, når jeg er doven 🙂

  Knus
  Birthe


 9. May 15, 2009
  6:18 pm

  pepperkverna

  AI, hvor ser det lekkert ut!
  Håper du har det bedre nu. God helg til deg. Hege


 10. May 15, 2009
  6:19 pm

  Anne Laursen

  Hej Birthe

  Mums den ret ser lækker ud. Faktisk har jeg farsbrødet i ovnen lige nu og her dufter skønt i hele huset. Er spændt på at smage det:-)

  Knus Anne


 11. May 15, 2009
  6:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hege!

  Det var også rigtig lækkert 🙂
  God weekend til dig også……

  Mange hilsner
  Birthe


 12. May 15, 2009
  6:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Jeg håber at du/I kan lide det, håber at du vil smide en kommentar om hvad du synes 🙂 Vi har lige spist resten i dag, til frokost, på rugbrød – vi synes stadig at det er godt! 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. May 16, 2009
  2:24 pm

  Anne Laursen

  Hej igen Birthe….

  Maden igår blev så lækker så lækker. Hele famimien var vilde med det. Og vi har også rester tilbage som skal nydes i aften. Jeg var lidt spændt på det sennep der skulle i… jeg er normalt ikke så glad for sennep, men her passede det jo lige ind.
  Helt sikkert en ret jeg skal lave igen:-)

  Go weekend.
  Hilsener fra Anne


 14. May 16, 2009
  2:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anna!

  Jeg er vildt glad for at høre at I kunne lide det – tak for din tilbagemelding – og glæd Jer til resterne, den er ikke mindre god dagen efter 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. May 18, 2009
  4:54 pm

  Anonymous

  Hej Birthe – Nu har jeg lavet den, som du har skrevet til min familie – Den står klar i ovnen – men det bliver med ris til istedet for kartoffelmos – lige idag, hvor det er så varmt, jeg glæder mig meget til at smage det. Knus fra Anja


 16. May 18, 2009
  10:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anja!
  Jeg håber, at I kan lide det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Jul 15, 2013
  6:47 pm

  Maj-Britt

  Tak for mad.
  Opskriften var supernem og det smagte så lækkert
  Kh
  Maj-Britt


 18. Jan 8, 2014
  12:30 pm

  Christian

  Hej Birthe
  Rigtigt godt nytår!
  Min kone og jeg opdagede din hjemmeside ved et tilfælde her i løbet af Julen, og har indtil videre kun prøvet dit farsbrød, men vi er allerede fans og ser frem til nye kulinariske oplevelser. Vi justerede en smule ved opskriften og brugte bladselleri i stedet for knoldselleri til fyldet, da vi ikke er vilde med knoldselleri. Det fungerede fint med bladselleri og vi var rigtigt glade for opskriften.
  Hilsen
  Christian

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!