Newyorkerbyheart

Chef Salad (Isabellas, nr. 3/09)………….

Dressingen til salaten………..

Den færdige – og meget LÆKRE – “Chef Salad”………….

Aftenens tallerken……….

Cookies med Daim, denne gang lige nøjagtig som jeg gerne vil have dem: tynde og sprøde………

I aften har vi fået “Chef Salad” (Isabellas, nr. 3/09) og det var SÅ lækkert! Jeg holder meget af at få en god og mættende salat til aftensmad, det amerikanerne kalder en “dinner salad”.
Det er nemt at lave, kræver ikke noget forberedelse og perfekt når vejret bliver varmere………

Jeg fandt nogle frosne fiberboller i SuperBrugsen, som jeg varmede og vi fik til, de var lækre og mættende…….
Dressingen er dejlig velsmagende, med en lille skarp “kant” fra dijonsennep’en. Jeg kom ikke dressingen over, for jeg regnede med rester og de bliver altså ret kedelige med dressing på.

Jeg lavede følgende ændringer:

– efter min opfattelse SKAL der hårdkogte æg til en “Chef Salad”, så det tilføjede jeg
– der skulle have været radiser i, men da jeg havde glemt at købe dem, brugte jeg champignon i skiver i stedet for.
– jeg kom ikke bredbladet persille i, fordi kæresten ikke er vild (for at sige det mildt) med persille.
– jeg tilsatte noget strimlet iceberg salat. Jeg ville nok have foretrukket romaine, men det var kæresten der handlede *S*
– jeg tilsatte et nip sukker til dressingen, det rundede den lidt af.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Chef Salad (Isabellas, nr. 3/09), 4 pers.:

½ lille iceberg, i strimler
1 lille agurk, uden kerner, i skiver
200 g emmentaler i små tern
1 bdt. grønne asparges i mindre stykker
100 g sorte oliven (jeg brugte Nicosia)
5-6 champignon i tynde skiver
4-5 blommetomater i kvarter
4 æg, hårdkogte, i både
1 fennikel i meget tynde skiver
200 g kogt røget skinke, i tern
Dressing:
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. Hellmann’s mayonnaise
6 spsk. olivenolie
evt. ganske lidt vand
et nip sukker
salt, friskkværnet peber
Damp de friske asparges i et par minutter, skyl dem straks under koldt vand og lad dem dryppe af. Bland alle ingredienserne – undtagen æg – i en skål eller i et halvdybt fad. Læg æg i både øverst. Pisk sennep og vineddike sammen. Pisk mayonnaise i. Pisk olien i lidt efter lidt, til den får ønsket tykkelse. Hvis den bliver for tyk, kan der tilsættes ganske lidt vand. Smag til med salt, friskkværnet peber og et lille nip sukker. Server med et stykke godt brød og husk at sættes salt og peber på bordet, så salaten kan krydes.

I dag bagte jeg småkager til i morgen, hvor Anette og hendes datter kommer. Jeg har lært at kende hende gennem denne blog og vi har mailet sammen i et stykke tid efter hånden. Vi har også talt sammen i telefon og efterhånden føler jeg at jeg kender hende ganske godt – men alligevel er jeg også nervøs for vores møde! Det er første gang jeg skal møde en fra “cyberspace”, så det er ret spændende – og så har jeg jo det gen, at jeg er bange for ikke at kunne gøre det godt nok.
Tænk hvis hun bliver skuffet? Tænk hvis jeg ikke kan leve op til hendes forventninger?? Tænk hvis hun ikke kan lide mig som person?? Sådan er det altid inden jeg skal møde fremmede mennesker: jeg er bange for at falde igennem og ikke kunne leve op til deres forventninger.
Jeg er altid sikker på at dem jeg skal møde er klogere, smartere, sødere, pænere osv. end mig, selvsikkerhed og selvtillid har ALDRIG været min stærke side…………

Nå, men det var småkagerne jeg kom fra! Denne gang fik jeg dem lavet PRÆCIS som jeg forventede de skulle være første gang jeg bagte dem. De blev tynde og sprøde – og jeg fik flere ud af portionen end første gang, så det var ren “win, win”.

Jeg skriver min tilpassede opskrift i parentes, så kan I selv bestemme hvilken udgave i vil lave, afhængig af om i ønsker tykke cookies eller tynde og sprøde cookies. Men lav dem for de er SUPER gode! *S*

Cookies med Daim, 24 stk. (ca.: 40):
3 stk. dobbelte Daim (2½ dobbelte Daim)
200 g blødt smør
100 g brun farin (90 g)
4 spsk. rørsukker
4 spsk. koldt vand
300 g hvedemel (275 g)
2 tsk. vaniliesukker
1 tsk. natron
Hak Daim groft med en kniv. Pisk smør, sukker og brun farin luftigt med en el-mikser. Vend det kolde vand og hakket Daim i. Bland de tørre ingredienser og vend dem i dejen. Saml hurtigt dejen med hænderne på et meldrysset bord. Del dejen i 2 og tril hver del til en pølse på ca. 5-6 cm. i diameter. Del hver pølse i 12 stykker og tryk dem lidt flade. Læg dem på bageplader med bagepapir, men god plads imellem, da de flyder ud. Bag dem midt i en forvarmet ovn ved 250 grader i 4-6 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist og når de er HELT kolde, kan de opbevares i tætsluttende glas eller kagedåse.


HVIS DER ØNSKES TYNDE, SPRØDE COOKIES ER FREMGANGSMÅDEN SÅLEDES
:
Hak Daim groft. Pisk smør, sukker og brun farin luftigt med en el-mikser. Vend det kolde vand og hakket Daim i. Bland de tørre ingredienser og vend dem i dejen, rør dejen sammen med en (træ)grydeske. Læg bagepapir på bageplader. Forvarm ovnen til 190 grader (jeg brugte ikke varmluft). Lav en kugle på størrelse med en valnød og tryk den ud til en flad kage, ca. 4-5 cm. i diameter. Jeg havde 9 på hver plade, de flyder lidt ud. Bag dem i ca. 9 minutter, men tjek dem efter 7 minutter, så de ikke får for meget. Lad dem lige køle af et par minutter på bagepladen, inden de flyttes til en bagerist hvor de afkøles helt. Når de er HELT kolde, kommes de i en tætsluttende glas eller kagedåse.

Dagen i dag er gået med at forberede til i morgen. Jeg har fået marineret den kylling vi skal have (i chimichurri-marinade), som I får en opskrift på når det næste indlæg laves. Menu’en kommer til at bestå af følgende – Anette hvis du læser med, så LUK øjnene NU! *S*:

Eftermiddagskaffe: “Gunvor-kage” og Daim cookies

Forret: Ristet toast med varmrøget laksesalat
Hovedret: Chimichurri-marineret kylling på grill med kartoffelgrønsagsfad og aspargescreme.
Dessert: Tiramisu
Mon ikke det går an?? Jeg har valgt nogle ting som er nemme, som jeg kender og hvor jeg ikke skal stå i køkkenet hele tiden, men have tid til at nyde tiden med Anette og hendes datter. Jeg glæder mig……….

Bøger:

Jeg er startet på “En torn i øjet” af Julie Hastrup (Bazar Forlag, udkommer 28. maj 2009). Det er hendes første roman og det er begyndelsen på en serie. Det er en krimi, denne foregår i Jylland (Ringkøbing). Jeg kan kun sige, at jeg i den grad er fanget! Det er en “page-turner”, som fangede mig fra første side. Jeg glæder mig RIGTIG meget til den næste kommer – og rygterne siger, at det allerede bliver til efteråret…………
Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. May 22, 2009
  1:31 am

  Voksenmis

  Kære Birthe.

  Hø, med den menu tror jeg ikke du behøver være bange for ikke at få succes!

  Det med at være nervøs for at skulle møde fremmede og for at falde helt igennem er følelser, som jeg kender alt for godt. Og indimellem får de (desværre) overtaget og får mig til at blive hjemme fra ting, jeg gerne ville ha’ oplevet. Og HVER eneste gang bliver jeg vred på mig selv over, at mit mindreværd skal forhindre mig i at få gode og sjove oplevelser, for:

  – best case scenario: det bliver skide sjovt eller lærerigt

  – worst case scenario: jeg fik ret, jeg duer ikke til en skid i forhold til andre (back to scratch), jeg kan krybe hjem i mit musehul igen

  – hvis du forstår?

  Jeg prøver ikke at lade mig styre af de følelser, for jeg ved, at mange, mange andre mennesker har det ligesådan. Nogle af dem, som virker mest selvsikre og on-top, er nøjagtigt lige så bange og utrygge som mig – og så er det, at vi må tage hinanden i hånden (om ikke andet, så mentalt) og støtte hinanden i, at vi DUER, vi er GODE NOK, vi er hver for sig individer, som kan meget mere end vi tror – og 10 gange så meget som vores mor tror (for nu at citere min dejlige mand, som har sprøjtet selvtillid ind i mig fra første gang, vi mødtes. Og han har ret :)) …

  Hvorom alting er, vi er alle sammen fælles om den åndssvage følelse – og jeg tænker nok, at din gæst også har en snert af samme følelse. Hun er nok også usikker på, om hun falder helt igennem.

  Så, dybest set, træk vejret helt i bund og koncentrer dig om at få en hyggelig aften…

  🙂

  Rigtig god weekend til dig fra mig.

  KH Lisa


 2. May 22, 2009
  8:10 am

  Anonymous

  En prinsesse værdig. Det kan kun lykkes. Småkagerne har jeg også bagt da Charlotte den anden skrev hvordan hun bagte sine med mindre mel og mindre varme. jeg kan se du har brugt hendes råd. M.v.h. Joacim


 3. May 22, 2009
  11:10 am

  Anette

  kære birthe
  klokken er 11:10 og vi skal snart afsted ned til dig… jeg stod ude i badeværelset og gjorde mig klar, og havde akkurat de samme foelelser som dig !!
  Det bliver godt, vi falder i hak, og vi er heldigvis begge to gode nok !!
  Hvad nu hvis du synes jeg er et gyyyyseligt menneske ?
  Nu springer vi bare ud i det, og får en god dag. Det er jeg overbevist om…
  Vi ses snart !!
  Anette
  PS : Voksenmis har ret, tak for dine gode råd til os begge to !!


 4. May 22, 2009
  12:16 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe – og Anette.

  Jeg håber at bliver et hyggeligt møde og at I får en dejlig dag sammen.

  [og salaten ser skøn ud ;-)]

  Knus
  Malou


 5. May 22, 2009
  12:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Lisa!

  Tak for dine ord, du har jo – som sædvanlig – ret 🙂 Jeg er helt sikker på at det bliver en god dag og jeg glæder mig…..

  Mange hilsner
  Birthe


 6. May 22, 2009
  12:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Joacim!

  Ja, det var nogle gode råd hun gav 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. May 22, 2009
  12:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Jeg er også overbevist om at vi får en god dag – jeg glæder mig til at se dig 🙂

  Knus
  Birthe


 8. May 22, 2009
  12:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Tak – og ja, det var også en god salat 🙂

  Håber at I for en SKØN aften i aften…..

  Knus
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!