Newyorkerbyheart

Fiskefad med pangasius, masser af grønsager og ægge-/flødemasse………….

Pangasius i bunden og toppet op med masser af grønsager………..

Der sluttes af med pangasiusfilet………..

Ægge-/flødemassen hældes over, der drysses med rasp, revet ost og smørklatter……..

Smørstegte kartofler med lidt gulerødder og champignon…………

Den færdigbagte fisk………..

Groft hvidløgsflute…………

Aftenens tallerken………….

I aften har vi fået et fiskefad med pangasius, en masse grønsager og en ægge-/flødemasse – SKØN ret! Retten hedder faktisk “Svensk torskefad”, men jeg brugte altså pangasius i stedet for og fulgte heller ikke mængde-angivelserne i opskriften. Men jeg brugte de ting der stod i opskriften, bare i mine egne forhold. Vores tilbehør blev smørstegte, nye kartofler (fra Mallorca) med skiver af gulerødder og champignon som blev tilovers fra fiskeretten – og et drys persille……..

Fiskefad med pangasius, 2 pers.:

2 pangasiusfileter
1 håndfuld frosne ærter
3 gulerødder i tynde, skrå skiver
1 håndfuld champignon i tynde skiver
ca. ½ dåse asparges, afdryppet
lidt citronsaft
1 håndfuld persille, hakket
salt, friskkværnet
3 æggeblommer
2½ dl (madlavnings)fløde
salt, friskkværnet peber
1 god håndfuld rasp
1 god håndfuld revet ost (jeg brugte emmentaler)
et par smørklatter
Smør et ovnfast fad med lidt olie. Dup pangasiusfileterne tørre, dryp med citronsaft og krydr med salt og friskkværnet peber. Halver pangasiusfileterne og læg dem i lag med grønsagerne imellem og drysset med persille – husk at krydr grønsagerne med salt og friskkværnet peber. Pisk æggeblommer, (madlavnings)fløde, salt og friskkværnet peber sammen og hæld det over fisk og grønsager. Drys med rasp og revet ost. Læg et par smørklatter øverst og sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 30-35 minutter.

Note:

Jeg vil tro at det også kan laves med rødspætter og så selvfølgelig torsk, som retten oprindeligt er lavet med………

Jeg har været helt urimelig træt i dag og jeg har ikke lavet noget som helst – eller måske derfor??? Nå, men jeg tror at det (også) kommer sig af at håndværkerne stadig ikke er helt færdig og de kan ikke sige hvornår de kommer! Det betyder at jeg vågner allerede kl. 07.00, fordi jeg ved at det er en mulighed for at de kommer og får derfor ikke den dybe søvn, men kun den lette, overfladiske søvn. Hver gang jeg hører en bil, farer jeg op for at se om det er håndværkeren, det er ret TRÆLS!! Vi er blevet lovet at de bliver færdige i denne uge, så det håber jeg, så jeg kan få min skønhedssøvn om morgenen igen *S*.

Jeg håber på, at jeg i morgen finder så mange kræfter – og motivation – at jeg kan få trænet lidt. Det er ved at være et stykke tid siden sidst, så det er vist rimeligt at jeg kommer igang igen!

I går var vi til møde ang. vores sommerfest her hvor vi bor, som vi skal være med til at planlægge. Nu har vi fået fastsat en dato – den 29. august – og jeg glæder mig allerede, det skal nok blive sjovt. Sidste år var jeg jo ikke helt på toppen, fordi jeg om torsdagen (som festen var om lørdagen) var faldet ned af den stol som jeg stod på og pådrog mig en kraftig hjernerystelse. Kun 14 dage inden vi stod og skulle til USA, over til min brors graduation………

I morgen står menuen på gammeldags oksesteg og noget tilbehør i form af en vindruesalat og nogle gratinerede asparges………

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. May 6, 2009
  4:56 pm

  Pernille på 1.

  Hvor ser den lækker ud din fiskeret. Jeg er stor fiskespiser så den her må jeg prøve.
  Det lyder hyggeligt med den sommerfest i er ved at lave 🙂
  Knus


 2. May 6, 2009
  5:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pernille!

  Det smagte rigtig dejligt og så kan det jo varieres med fisk og grønsager efter smag 🙂

  Jeg glæder mig til sommerfesten, det var ret sjovt sidste år….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!