Newyorkerbyheart

Grillet citron-kylling………….

Marinaden til kyllingestykkerne……….

De marinerede kyllingefileter, klar til grillen……….

Fyldet til pastaen…………

Aftenens tallerken………..

I dag har vi fået (gas)grillet citron-kylling (opskrift fra denne måneds udgave af “Fitness Magazine“), dertil spaghetti med tomat, hvidløg, basilikum og parmesanost – det smagte SUPER godt!

Kyllingen var anderledes, men meget lækker, havde en god smag og er nem at lave.
Pastaen er en af de ting jeg altid vender tilbage til, når jeg ikke ved hvad jeg skal lave, det smager altid godt *S*
Grillet citron-kylling, 2 pers.:
2 kyllingebrystfileter
Mariniade:
3 spsk. citronsaft
1 spsk. hvidvinseddike
1 bdt. dild, finthakket
2 spsk. basilikum, hakket
1 spsk. flydende honning
1 spsk. dijonsennep
groft salt, friskkværnet peber
½ dl olivenolie
½ citron i meget tynde skiver
10-12 kalamata oliven, udstenede
B
land citronsaft, eddike, dild, basilikum, honning, dijonsennep, lidt salt og friskkværnet peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt, så marinaden bliver tyk. Læg kyllingefileterne på et skærebræt, læg en pose eller film over og bank dem ud, så de bliver tyndere. Læg dem i en frysepose, sammen med halvdelen af de tyndtskårne citronskiver og hæld ca. 2/3 af marinaden i posen til kyllingen. Tryk luften ud af posen, luk den godt til og masser marinaden godt ind i kyllingefileterne. Lad det marinere i køleskab i mindst 4 timer, helst natten over. Gem resten af marinaden, kom resten af citronskiverne i. Når kyllingefileterne er marineret, tages de op af marinaden – som smides væk – krydres med salt og friskkværnet peber inden de kommes på grillen. Steg dem ca. 5-7 minutter på hver side, alt efter tykkelse. Tag imens citronskiverne op af den gemte marinaden (IKKE den kyllingen har marineret i, men den sidste 1/3 der har været gemt). Tag sten ud af olivenerne og kom dem i marinaden, lad det stå og trække, mens kyllingen grilles. Tag kyllingestykkerne af grillen og dryp dressingen og oliven over, server straks.

Spaghetti med friske tomater, 2 pers.:

passende mængde spaghetti af god kvalitet
1 bakke smagfulde, aromatiske blommetomater
2 fed hvidløg, knust og finhakket
1 håndfuld basilikum rullet sammen og skåret i tynde strimler (chiffonade)
Maldon salt, friskkværnet peber
frisk parmesanost, høvlet
olivenolie (måske ca. 1/4 dl)
Kog spaghetti al dente i en stor gryde i rigeligt med, godt saltet, vand. Hæld vandet fra og lad det dryppe af. Skær tomater i små tern og bland det sammen med hvidløg, basilikum olivenolie, parmesanost, salt og friskkværnet peber. Vend den varme, friskkogte spaghetti i, vend godt rundt og server straks.

Sikke et vejr jeg vågnede op til i dag! Der var bælgragende mørkt, nærmest mere mørkt end en vinter morgen og det tordnede og lynede helt vildt. Prinsessen var bange, så hun kom løbende ind til hendes moar, så hun kunne få lidt tryghed *S*. Efter at vi havde lagt i arm lidt og der var faldet ro over hende, stod vi op, så vi kunne kigge ud på uvejret. Det blæste en halv pelikan – det gør det sådan set stadigvæk – og ænderne og blishønsene nede i vores lille sø, var nærmest ved at blæse væk *S*.
Der er kommet små blishøns-ællinger (hedder de det??), de er så søde, når de svømmer rundt ude i den lille sø. De bliver dog gennet ind i sivene når musvågen og fiskehejren svæver over søen og så kan det nok være at mor blishøne og far blishane skræpper noget op!!

I dag har jeg fået taget mig sammen og været på crosstraineren, det er ved at være lang tid siden jeg sidst har været på den. Jeg fik de sædvanlige 5 km. og endda på 18.08 minut, så jeg føler helt klart at jeg er ved at være tilbage i god form, efter al min sygdom……….

Bøger:

I går aftes startede jeg på “Fasandræberne” af Jussi Adler-Olsen. “Fasandræberne” er faktisk 2. bind i serien om Carl Mørck fra politiets afdeling Q, første bind hedder “Kvinden i buret” og den har jeg ikke læst – jeg har den ikke engang – men det skal der nok blive rettet op på *S*.
Kæresten har lige læst “Fasandræberne” og han var ret vild med den og jeg må også sige, at den tegner rigtig god! Ihvert fald havde jeg svært ved at ligge den fra mig i går aftes, men til sidst overmandede søvnen mig dog trods alt. Han har jo skrevet en del bestsellers efterhånden, bl. a. “Alfabethuset” og “Firmaknuseren

I de næste par dage står menuen på mexicansk, en af de ting der bare skal på menuen, med jævne mellemrum fordi det smager SÅ godt!

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. May 27, 2009
  9:36 am

  Anonymous

  Goddag Birthe. Jeg er blevet en stor fan af dig og din blog. Den dejlige mad. Din store boginteresse samt meget andet som fænger mig. Jeg kan lide at drille, men det er kun kærligt ment. Det hedder kyllinger, da blis, som du skriver er høns. Men det lyder da sødt med blisællinger:-). Hilsen Joacim.


 2. May 27, 2009
  10:45 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Joacim!

  Jeg er glad for at du finde min blog interessant og at du retter alle mine sproglige fejl 😉
  Det med kyllingerne kunne jeg måske godt selv have regnet ud, hvis mine hjerneceller havde virket lidt bedre, men tak, selvfølgelig hedder de kyllinger….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. May 27, 2009
  11:27 am

  Johanne Ditlevsen

  Hejsa,
  du skal endelig læse ‘Kvinden i buret’ også! Den er helt fantastisk!
  Det er selvfølgelig lidt synd at læse toeren først, men det ved du nok godt! 🙂 Den er også meget spændende!

  Når du nu holder af krimier, så vil jeg anbefale Arne Dahls serie om A-gruppen. Der er ti bøger i serien, og alle jeg har anbefalet dem til, er meget begejstrede.

  Tak for hyggelig læsning!

  Johanne Ditlevsen


 4. May 27, 2009
  11:33 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Johanne!

  Ja, det er jeg godt klar over, men nu havde jeg jo ikke den første, men de kan også sagtens læses hver for sig 🙂
  Det kan Arne Dahls bøger iøvrigt også, som jeg har læst alle sammen og også har anbefalet flere gange herinde…..

  Hilsen
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!