Newyorkerbyheart

Grøn forårsbiks med hvidløgsskum………….

Hvidløgsskum med radiser………..

Kartoflerne råsteges………

Forårsløg og ærter blandes i……….

Små blomkålsbuketter vendes i………..

Hvidløgsskummet dryppes over, så det smelter ned over de varme kartofler og grønsager…….

Aftenens menu serveres med ristet rugbrød………..
Lille prinsesse i den store, vide verden……….

Efter at have mæsket os i uanede mængder kød i de sidste mange dage, bestemte jeg at i dag skulle være kødløs, bare for at være lidt sunde *S*. Jeg fandt en opskrift på en slags biksemad, bare uden kød. Lige til at starte med synes jeg at hvidløgsskummet lød en anelse utiltalende, fordi der skal bruges pasteuriserede æggehvide, men jeg bestemte mig for at prøve og det smagte rigtig dejligt!! Alt i alt en god, LÆKKER og MEGET smagfuld ret, som tilmed også er forholdsvis hurtig at lave. Vi fik ristet rugbrød til………..

Grøn forårsbiks med hvidløgsskum, 2-3 pers.:

1 bakke økologiske, små kartofler, godt vaskede og halverede
1 lille blomkålshoved, delt i små buketter
1 bdt. forårsløg, snittet
et par gode håndfulde frosne, fine ærter, optøede
groft salt, friskkværnet peber
olivenolie og en lille klat smør til stegning
Hvidløgsskum:
1 pasteuriseret æggehvide (ca. 2 spsk.)
125 g flødeost med hvidløg
1 bdt. radiser i tynde skiver
salt, friskkværnet peber
Serveres med:
ristet rugbrød
Hvidløgscreme:
Pisk æggehvide helt stift i en skål. I en anden skål blandes radiser og hvidløgsost, derefter vendes den stiftpiskede æggehvide i, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Stil i køleskab i ca. 15-30 minutter. Skyl/skrub kartoflerne og halver dem, dup dem godt tørre i et viskestykke. Varm en lille klat smør og olivenolie op på en stor pande og kom kartoflerne på når det er godt varmt. Lad dem stege i ca. 15 minutter ved kraftig varme, vend rundt i dem af og til og krydr med groft salt og friskkværnet peber. Kom blomkålsbuketterne i en skål og hæld kogende vand over, sammen med et drys groft salt, lad det stå i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra gennem en sigte og lad buketterne dryppe af. Vend forårsløg og ærter i kartoflerne når de 15 minutter er gået, vend godt rundt og steg i 2 minutter. Hæld kartoffelblandingen i et halvdybt fad og hæld også blomkålsbuketterne i, vend det hele godt rundt og krydr med lidt mere salt og friskkværnet peber. Dryp hvidløgscremen over i klatter, så det smelter ned over de varme kartofler og grønsager. Server med ristet rugbrød.

I morgen skal kæresten tilbage på arbejde og jeg skal finde ind i min vanlige rytme igen, jeg bliver jo helt vant til at have ham hjemme. Jeg tror aldrig at jeg har set ham så meget som i de sidste 3 årstid. Da jeg lærte ham at kende og ca. 7 år frem, så jeg ham ikke nær så meget. Han arbejdede rigtig mange timer og tit også weekend og helligdage. Nu er han heldigvis hjemme rigtig meget mere og det er hyggeligt, selvom jeg også skulle vænne mig til det i starten *S*. Det er jo sådan at når jeg gik og tullede rundt selv i så mange timer, så fandt jeg mine egen dagsrytme og mine egne vaner, men vi vænnede os nu hurtigt til at være mere sammen *S*………..

I morgen skal vi have en noget med fisk……….

Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. May 12, 2009
  8:04 am

  Anonymous

  Go`morgen Birthe.
  Hvad jeg har at sige i dag?
  Blot at det er så dejligt at læse din blok, blir`så blød om hjertet.
  Mange morgenhilsner fra
  Charlotte den 2.


 2. May 12, 2009
  8:05 am

  Anonymous

  Sorry. Blog;-(


 3. May 12, 2009
  11:07 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Tak for din søde kommentar 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. May 12, 2009
  4:29 pm

  Mette Olsen

  Mums det ser godt ud. Tror jeg vil lave en portion med og 1 uden hvidløgsskum, da hele familien ikke er så vilde med hvidløg som mig… Men lækkert ser det ud 🙂


 5. May 12, 2009
  5:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mette!

  Det smagte ihvert fald rigtig godt, vi var vilde med det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. May 14, 2009
  5:46 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Det er vel nok en spændende og anderledes vegetarret. Hvis jeg bare havde læst opskriften i et blad havde jeg bare bladet forbi. Æggehvider og flødeost kan jeg slet ikke forestille mig på den måde.

  Men når du nu siger at det er godt – ja så tror jeg på det 😉
  Det er ligefrem noget jeg har tænkt mig at prøve.

  Knus
  Malou


 7. May 14, 2009
  7:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Jeg var også meget skeptisk, især det med æggehviden, men det blev faktisk rigtig lækkert og det er helt sikkert noget der skal laves igen 🙂

  Jeg er spændt på at høre hvad du/I synes om det….

  Knus
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!