Newyorkerbyheart

Laksefrikadeller med nye kartofler og dampet spinat i fløde………….

Fiskefarsen………..

Fiskefrikadellerne steges…………

Dampet spinat med madlavningsfløde…….

Aftenens tallerken……….
Sikke et dejligt vejr vi har haft i dag! Jeg har lagt ude på terrassen og nydt det og slikket lidt solskin. Jeg trænger til at veksle den hvide vinter hudfarve med en lidt brunere kulør. Prinsessen har lagt ude ved siden af mig – hun må jo igen “nøjes” med mig – nu hvor hendes Papa igen er på arbejde *S*.

Menuen i dag har stået på laksefrikadeller med nye kartofler og dampet spinat med madlavningsfløde – det smagte SKØNT!

Laksefrikadeller med dild og skalotteløg, 2 pers.:
1 pakke laksefars
1 bdt. dild, finthakket
saft af 1 lime
salt, friskkværnet peber
1 skalotteløg, finthakket
smør og olivenolie til stegning
Rør det hele sammen til en fars. Varm olie og smør op på en pande. Form farsen til frikadeller, brug en ske, dyppet i koldt vand mellem hver frikadelle formes. Lad dem stege ved lav varme i 3-4 minutter på hver side.

Dampet spinat med fløde:

½ pose friske spinatblade, godt skyllet og vandet slynget af
lidt smør
lidt (madlavnings)fløde
salt, friskkværnet peebr
Smelt lidt smør på en stor pande eller i en gryde. Kom spinatblandene i og lad dem falde sammen. Hæld lidt (madlavnings)fløde ved og krydr med salt og friskkværnet peber. Kog hurtigt op, tag af varmen og server.

Bøger:

Jeg er nu blevet færdig med “En torn i øjet” (Bazar Forlag, udkommer 28. maj) som er Julie Hastrups debut kriminal roman – og den er GOD! Den tog en uventet drejning til sidst, som jeg ikke havde set komme, men det er jo kun dejligt at blive overrasket *S* Som jeg har skrevet flere gange, så glæder jeg mig til de næste bøger fra Julie Hastrups’s hånd………

I morgen lover de trykkende vejr og måske torden, ikke lige det bedste vejr for mig, men jeg håber at kunne få trænet lidt på stuegulvet.

Vi har bestilt billetter til “Engle og dæmoner” på lørdag og jeg glæder mig allerede. Bogen var min favorit af de 3 bøger jeg har læst af Dan Brown, jeg synes den var LANGT bedre end “Da Vinci koden”.
I morgen står menuen på marinerede, grillede kyllingefileter – som allerede er lagt i marinade – og en form for pasta, regner jeg med
Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. May 25, 2009
  9:50 pm

  Piskeriset

  Det ser rigtig godt ud! Jeg har faktisk aldrig lavet mad med laksefars (får altid købt den med torsk i stedet), men nu får jeg endnu mere lyst til at prøve det 🙂


 2. May 25, 2009
  9:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  ja, det skulle du tage at gøre, det smager dejligt 🙂
  Du kan også prøve med forårsløg istedet for skalotteløg, det smager også dejligt…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. May 26, 2009
  5:22 am

  Sunshine

  Hej Birthe:-)

  Maden ser rigtig lækker ud. Jeg elsker laks fordi det kan laves på så mange måder. Her hvor jeg bor er jeg heldig at kunne købe frisk pacific wild salmon. Det smager så godt:)

  Min mand og jeg var inde og se Engle og Dæmoner i sidste uge… Det var en ret blandet fornøjelse. Men vi er også store fans af bogen, så måske fordi vi er så vilde med bogen, blev vi nok lidt skuffede. Måske vi bare er lidt kræsne, og havde for store forventninger:) Anyway håber i synes om filmen:)

  Mange hilsner fra Sunshine.


 4. May 26, 2009
  8:10 am

  Anette

  hej Birthe,

  De lakse frikadeller ser bare laekre ud. Men lige et spoergsmaal : naar du koeber laksefars, er den saa blandet med noget, eller er det bare hakket laksekoed ? Vi kan nemlig ikke faa fiskefars hernede, saa jeg hakker det selv paa min lille minimixer, men jeg er i tvivl om der er “andet” i jeres laksefars hjemme ?

  Jeg tror den skal proeves af i weekenden… laks er jo altid godt, og rimeligt billigt hernede !

  Mange hilsner,
  Anette


 5. May 26, 2009
  9:53 am

  Anonymous

  Dejlige fiskefrikadeller Birthe.
  Har prinsessen og dig lagt æg ude i det fri? 😉
  Jeg driller bare. Du undskylder mig vel. Jeg har også svært med at ligge og lægge;-) Hilsen Joacim


 6. May 26, 2009
  10:33 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sunshine!

  Åh, I er heldige “pacific wild salmon” er noget af det bedste 🙂

  Ja, det er jo det med at se filmen, når man har syntes godt om bogen, tit er det en skuffelse. Jeg går ikke ind med de helt store forventninger, for jeg har hørt – og læst – meget forskelligt om den. Men jeg synes jo at Tom Hanks altid er en oplevelse 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. May 26, 2009
  10:37 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Anette!

  De smagte rigtig godt! Jeg fik ikke kigget på pakken, så jeg så ikke om der var andet i. I går valgte jeg den lette løsning, men tit har jeg bare købt nogle laksefileter og selv hakket det – det bliver rigtig godt. Jeg har dog ikke finhakket det, men lavet dem lidt grove…..
  Du kan se en gammel opskrift her: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2007/11/laksefrikadeller-med-grnsagsbiks_01.html
  og her:
  http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2008/10/laksefrikadeller-med-grov-remoulade-og.html

  Held og lykke med det, jeg glæder mig til at høre om det…..

  Knus
  Birthe


 8. May 26, 2009
  10:38 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Joacim!

  Det er helt ok, jeg har nemlig aldrig kunnet finde ud af om det er ligge eller lægge, måske lærer jeg det aldrig 😀

  mange hilsner
  Birthe


 9. May 26, 2009
  11:43 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Der er simpelthen ikke noget bedre end nye danske kartofler 😉

  Det savner jeg virkelig her i XXL-kartoflernes land! Men de små danske går jo ikke til fritter!
  Fiskefrikadeller er det endnu heller ikke lykkedes mig at lave – jeg må en dag finde en fiskehandler, der gider at gøre farsen klar til mig!

  Jeg er helt enig med dig mht. bogen – jeg synes også, at Angels & Demons var bedre end Da Vinci Code! Måske også fordi det var så nemt at forholde sig til de enkelte steder i Rom?

  Jeg var til gengæld ikke voldsomt imponeret over filmen – men det er da god underholdning… jeg venter nok med at se den til den kommer på DVD 😉

  God fornøjelse i hvert fald!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 10. May 26, 2009
  11:47 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Små nye kartofler er en delikatesse – også på rugbrød – synes jeg 🙂

  Ellers må du jo selv igang med at hakke *S* Som jeg skrev til Anette, så kan ihvert fald laks sagtens hakkes med en kniv og jeg synes ikke at det gør noget at det bliver lidt groft, men smag og behag er jo forskellig….

  Jeg var meget skuffet over “Da Vinci koden” som film og syntes nærmest at den var kedelig, så var bogen trods alt bedre. Vi så ikke “Da Vinci koden” i biografen, men denne vil jeg gerne se…….

  God dag til dag 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe


 11. May 26, 2009
  7:19 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Du har helt ret – jeg havde ikke læst din kommentar til Anette! Men nu ved jeg helt sikkert, hvad drengene skal have næste gang… de vil ELSKE det; de er jo vilde når jeg laver dansk mad! Så får du bare æren… og med remoulade og det hele til… undtagen kartoflerne selvfølgelig 😉

  TAK!


 12. May 26, 2009
  8:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Det smager jo også skønt, sådan nogle laksefrikadeller er altså skønne 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!