Newyorkerbyheart

Lungetræning……….

07 maj , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Helbred - Tags:

Min vejrtrækningstræner……..

Vejrtrækningstræner……..

For et par år siden, købte jeg denne på Ebay, fordi jeg havde problemer med vejrtrækningen og jeg brugte den en del og syntes at det hjalp. Jeg kom dog aldrig længere end til dig letteste træningstrin, fordi det altså er MEGET hårdt – især at puste ud!

Jeg kan styre modstand i både udånding og indånding – indånding fra 1-5 og udånding fra 1-4………
Nu har jeg fundet den frem igen, fordi jeg stadig her store problemer med min vejrtrækning og jeg håber at den kan hjælpe mig igen.
Tingesten hedder “The Breather” og hvis nogen er interesseret, kan de læse mere om den her og her.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. May 7, 2009
  3:55 pm

  Bettys blog

  Du er så flittig med din træning. Respekt!!
  jeg arbejdede på en lungeafdeling de sidste år, jeg var på arbejde, og den bedste måde at træne sin lungekapacitet på er ved at gå. Gang i hurtigt tempo, men ikke hurtigere end du kan tale i korte sætninger. Den mindste stigning i terræn eller trapper er voldsomt mere anstrengende end at gå lige ud. Så det er en god ide at gå i jævnt terræn, eller cykle eller bruge crosstræning indendørs. Udendørs kan blæst og kulde gøre træningen for vanskelig. Jeg kender godt din “fløjte”. Den bliver ikke brugt i dk (så vidt jeg ved) fordi man ikke har kunnet måle effekt af den.
  Her bruger vi en pep-fløjte, som har en lille modstandsventil på udånding og som hjælper med at løsne slim. Men det er noget helt andet og har ikke noget med udholdenhedstræning at gøre.
  Held og lykke med din træning. Du skal nok blive stærk, tror jeg.


 2. May 7, 2009
  9:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bettys Blog!

  Tusinde tak for din kommentar! Jeg er så glad for at få lidt at vide om hvad der er godt og ikke er godt, min læge er desværre ikke et særligt oplysende menneske og jeg kan bare ikke tage mig sammen til at skifte (jeg ved godt at det er dårligt!, men sådan er det altså). Jeg ved heller ikke om der er noget dokumenteret effekt af denne træningsdims, men jeg syntes at den hjalp sidste gang – men det er hårdt!
  Jeg fik også engang at vide at jeg skulle fylde noget vand i en flaske, stikke en sugerør ned i og så puste………det er også hårdt. Jeg gør hvad jeg kan, men jeg synes at det er en sej kamp……

  Har du flere tips eller andet, er du velkommen til at kontakte mig enten her eller på mail 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. May 8, 2009
  9:54 pm

  Bettys blog

  Kære Birthe, du er flittig med din træning. Det skal nok blive bedre.
  Det at puste igennem et sugerør ned i vand, giver samme effekt som pep-fløjten, nemlig modstand på udånding. Det løsner slim. Din breather har også modstand på indånding. I sygehusregi, hvor vi arbejder med folk med nedsat lungefunktion, bruger vi ikke den, fordi der ikke kan måles virkning, og den er så streng at bruge, men jeg ved ikke om sportsfolk med usædvanlig stor kondition kan bruge den. Men uanset om du har nedsat lungefunktion, eller du “bare” er svækket efter influenza, så er gangtræning den bedste måde at få mere lungekapacitet – suppleret med andre træningsformer, hvor det handler om at finde det rette niveau – altså uden at presse sig selv så meget, så man mister motivationen. Kærlig hilsen Betty.


 4. May 8, 2009
  10:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Betty!

  Tusinde tak, så må jeg være på rette spor 🙂
  Jeg er jo en utålmodig person og jeg synes at det tager mig enormt lang tid både at komme mig over lungebetændelse og så den omgang bronkitis bagefter, men hvis du siger at det kommer så er det det jeg arbejde imod – TAK for at indgyde mig gåpåmod!

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 26, 2010
  6:20 pm

  Madam Kjeldsen

  Hej Birthe..
  Jeg døjer også med luftvejene, og mit åndedræt. Mon det kan være en del af fibrodiagnosen.. ?
  Jeg finder også, at det at gå tur, bare gå, som Betty anbefaler, faktisk er noget af det bedste.. Men jeg skal gerne gå en 10 minutters tid, inden jeg sådan er varmet op, og åndedrættet flyder helt let igen..
  Ømme ribben.. kender du til det ?


 6. Sep 26, 2010
  8:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Madam Kjeldsen!

  Ja, det tror jeg faktisk at det har, men jeg ved det ikke. Nu har jeg fået noget forbyggende astma medicin og det har faktisk hjulpet mig en hel del, så måske har det "bare" været astma.

  Om jeg kender det med ømme ribben? du kan tro at jeg kender det! Nogle gange kan jeg næsten ikke sidde, fordi det gør så ondt. Det er som jeg hver eneste ribben har fået et tryk – det er SÅ smertefuldt. Nogle gange kan jeg endda have svært ved at vende mig i sengen pga. smerter fra mine ribben.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!