Newyorkerbyheart

Marinerede og grillede tigerrejer………

23 maj , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: BBQ/Grill - Tags: , , ,

Lime-/hvidløg-/ingefærmarinaden til rejerne……..

Marinerede og klar til at komme på (gas)grillen………..

Mmmm, klar til at spise……..

Aftenens tallerken………..
I dag stod menuen på rester af kartoffel-/grønsagsfadet og aspargescremen fra igår og dertil marinerede jeg nogle tigerrejer, som vi grillede på gasgrillen. Det smagte rigtig dejligt og så var det jo NEMT!
Nemt, har netop været den røde tråd i dag, for jeg har været ret træt og har ikke rigtig haft kræfter til noget som helst. Jeg har fået blogget lidt og har så ellers fået mig en LANG lur på sofaen……..

Lime-/hvidløgs-/ingefærmarinerede rejer, grillet:

saft af 1 lime
2 fed hvidløg, knust og hakket
et lille stykke frisk ingefær, fintrevet
lidt soya
lidt olivenolie
tabasco efter smag

<>
>Maldon salt, friskkværnet peber

frosne tigerrejer med skal, optøet
Pil skallen af rejerne, skær den op i ryggen og fjern den sorte tarm. Kom dem i en frysepose. Pisk limesaft, hvidløg, soya, olivenolie og tabasco sammen, kom det i posen til rejerne. Luk posen godt til og lad rejerne marinere i 2-4 timer i køleskab. Sæt rejerne på spyd (HUSK: bruges der træspyd, skal de ligge i blød i koldt vand i MINDST ½ time inden brug), krydr dem med Maldon salt og friskkværnet peber. Grill dem til de skifter farve (bliver røde), men giv dem endelig ikke for meget, kun til de netop er gennemstegte. Ellers bliver de meget kedelige.

Bøger:

Jeg er jo ved “En torn i øjet” af Julie Hastrup (Bazar Forlag), som udkommer den 28. maj og jeg må indrømme at den er med til at jeg ikke sover nok om natten – eller ihvert fald – ALT for sent! Den er SUPER spændende og jeg kan kun anbefale Jer at læse den når den udkommer, det er dansk når det er bedst.
Som jeg før har fortalt, så læser jeg ikke så mange danske krimier, denne er helt klart værd at læse. Man følger Rebekka, som er ansat hos Rejseholdet og er blevet sendt til hendes barndomsby – Ringkøbing – for at være med til at opklare et mord. Det er første bog i en serie………

I morgen vender kræfterne forhåbentlig lidt tilbage, for jeg vil rigtig gerne op og spille lidt tennis. Jeg ville faktisk have været det idag, men måtte indse at kroppen strittede imod med alt hvad den havde og det måtte jeg indrette mig efter. I morgen er der atter en dag (forhåbentlig da *S*) og så er min krop forhåbentlig lidt mere samarbejdsvillig…………..en gåtur ville heller ikke være dårligt, men nu må vi se.

Menu’en i morgen kommer til at stå på grillet flanksteak med kartofler i en eller anden form og hvis jeg er heldig, finder jeg også noget grønt et sted……..

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. May 26, 2009
  7:44 pm

  Anonymous

  Hvorfor skal træspyd køles i koldt vand ?


 2. May 26, 2009
  8:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!
  Som du måske selv har gættet, efter spørgsmålet er skrevet, så går træ og ild ikke så godt sammen – med mindre træet er vådt.

  /Newyorkerbyheart

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!