Newyorkerbyheart

Marineret, grillet rom-kylling dertil kartoffelfad med pinjekerner……….

Krydderiblandingen som kyllingen skal marineres i………

Klar til at marinere natten over……….

Overhældt med rom-blandingen, dryppet med flydende margarine og klar til grillen………..

Kartoffelfadet inden det kommes i ovnen………

Mmmm, sprød, lækker, velduftende og sikke en farve………

Klar til at blive parteret………

Parteret og klar til servering……….

Det færdige kartoffelfad……….

Aftenens tallerken (sikke en skysauce!!)…………….

I aften har vi for en gangs skyld brugt kuglegrillen (altså grillet med rigtige kul), fordi vi skulle have kylling og sidste gang hvor vi brugte gasgrillen, synes jeg nok at den blev lidt for blev (selvom smagen var god!).
Jeg har fundet en opskrift inde på Dansukker som jeg syntes så ret interessant ud, så den skulle afprøves.
Den er med en tør krydderiblanding (dry rub) der skal gnides ind i kyllingen, som så skal marinere – helst i et døgn – og inden den skal steges/grilles skal den så overhældes med bl. a. mørk rom! Det smagte SUVERÆNT godt, det MÅ I virkelig prøve, og sikke en FANTASTISK skysauce det giver………

Farven på kyllingen blev virkelig MEGET pænere end sidst gang hvor vi brugte gasgrillen, men smagen er egentlig ikke så forskellig. Det er ligefør jeg tror, at jeg ikke vil kunne smage forskel på en blind-smagning (nu ved jeg godt at nogen vil fare op af lænestolen), men det tror jeg virkelig ikke………..
Jeg lavede egentlig ikke rigtig nogen ændringer på opskriften, andet end at jeg brugte røget paprika istedet for almindelig paprika (I ved jo at jeg ELSKER røget papria). Jeg kom lidt madlavningsfløde i skysaucen, bare lige 1-2 spsk., det var nok til lige at runde den af………..

Marineret og grillet rom-kylling, 4 pers.:

1 hel kylling, skyllet godt og renset
Tør krydderiblanding:
1 tsk. røget paprika
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret esdragon
1 tsk. hvidløgspulver
Våd marinade:
1 spsk. citronsaft
2 spsk. lys sirup
½ dl mørk rom
Desuden:
flydende margarine
3 dl hønsebouillon (jeg brugte vand og en organisk hønsebouillontern)
groft salt, friskkværnet peber
Skyl kyllingen godt under koldt vand og tjek at den er godt ren indeni. Dup den helt tør, både udenpå og indeni. Bland alle krydderierne sammen og gnid det hele godt ind i kyllingen, drys også noget indeni. Læg den i en skål eller et stort fad, dæk med stanniol/film og en pose og lad den marinere i køleskabet i MINDST 6 timer, helst et døgn! Pisk citronsaft, lys sirup og mørk rom sammen. Læg den i et fad (hvis den skal i ovnen) eller i en stanniolbakke (evt. i en stegholder, hvis den skal på grillen). Drys med groft salt og friskkværnet peber – også indeni – og sæt på grillen over inddirekte varme (husk at kullene skal være helt klare til brug og masser af dem), stil drypbakken ned ved kullene, under kyllingen (se note). Den kan også tilberedes i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time. Min kylling fik 1 time og 5 minutter og den var helt perfekt, brug evt. stegetermometer hvis du er tvivl, eller prik i den på det tykkeste sted ved låret og tjek at kødsaften er helt klar. Tag den af grille/ud af ovnen og lad den hvile mens skysaucen laves. Hvis kyllingen er lavet i ovnen, tages kyllingen op af fadet og så sigtes skysaucen og hældes op i en gryde – hvis den har været på grillen, tages den også af og drypbakken der har stået under den (nede ved kullene) fiskes FORSIGTIGT! op og indholdet sigtes og hældes i en gryde. Tilsæt 3 dl bouillon og lad det koge ind i 10 minutter (UDEN låg). Jævn med maizenamel rørt ud i lidt koldt vand til ønsket tykkelse og tilsæt evt. et par spsk. (madlavnings)fløde. Smag til, tilsæt kulør og så er saucen klar. Parter kyllingen og server.

Note:

Jeg kom 1 rødløg i grove stykker, 3 fed knust hvidløg og ca. 4 dl vand i drybbakken (vent med at hælde vandet i til bakken står sikkert nede mellem kullene, under kyllingen – pas på at der ikke kommer vand på kullene……….

Kartoffelfad med pinjekerner:

passende mængde kartofler, skåret i halve eller kvarter
1 rødløg i tynde både
gulerødder i bjælker
olivenolie
groft salt, friskkværnet peber
½ squash i kvarte skiver
lidt pinjekerner, ristede på en tør pande
Kom kartofler, gulerødder og løg i et ovnfast fad. Dryp lidt olivenolie over, drys med salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt. Sørg for at alle kartoflerne er dækket af olie. Sæt i en 200 grader varm ovn i ca. 30-35 minutter. Tilsæt squash og giv det 10 minutter mere. Tag ud, drys med pinjekerner og server straks.

TILLYKKE med FINALE-pladsen, Caroline!!!
Tænk, Caroline Wozniacki spillede sig i dag i finalen i Madrid Open, ved at slå Amelie Mauresmo (7-6, 6-3), det er da STORT!! Madrid Open er en af de største – hvis ikke den største – turnering efter de 4 Grand Slam turneringer (Australien Open, French Open, Wimbledon og US Open), så det er ikke bare hvilken som helst turnering hun står i finalen i.

Hos mændene er det Roger Federer og Rafael (Rafa) Nadal (efter en helt utrolig kamp mod Novak Djokovic, som var tæt på at sende Nadal ud!), så der er lagt op til en del skærmydsler i det lille hjem i morgen aften når der finale!!!!

Som jeg har lavet et indlæg om før i dag, så har “I love Newyorkerbyheart” rundet 500 medlemmer i dag og jeg kan slet ikke forstå det. Jeg synes selv, at det er ret stort, at lille mig kan have en “fanclub” med over 500 medlemmer!
Tak til Jesper, som har oprettet den på Facebook *S*
Jeg er rørt, overvældet og meget, MEGET stolt……….

Jeg er ved at finde ud af hvor i Vejle vores blogtræf skal holdes og da jeg ikke kender så meget til byen, er der en af mine læsere der har været så sød at komme med forskellige forslag. Lige pt. hælder jeg til “La Tasca” og “Spisegalleriet“, med “Den gamle arrest” som en runner-up.
Det skal jo være et sted hvor vi kan være uden at fylde for meget, hvor vi kan få lov til at sidde og snakke ligeså længe vi gider – og hvor maden også er i orden *S* Nu må vi se hvor det bliver, men jeg begynder at kigge på at få bestilt bord til os………….

I morgen skal vi bare have rester og så skal jeg se 2 store tennis finaler, den ene med dansk islæt – det er STORT!!!!

GOD SØNDAG TIL JER ALLE…………
Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. May 18, 2009
  1:04 am

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Det ser uforskammet godt ud 🙂

  Det er fedt at der er kommet så meget feedback om spisesteder i Vejle. Jeg har været inde og kogge på dine 3 favoritter. Det er helt klart “La Tasca” der er min favorit. Men så længe selskabet er godt, er maden mindre vigtig 🙂

  Knus
  Malou


 2. May 18, 2009
  11:15 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Det smagte for godt, det må du prøve!! Anderledes smag, men meget lækker…..

  “La Tasca” er også mit første valg og dem jeg har kontaktet først, så må vi se 🙂

  Håber at du har fået det bedre?

  Knus
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!