Newyorkerbyheart

Mini-ferie: Rebild Bakker og Rold Skov, dag 2………..

02 maj , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Udflugter (Trips) - Tags: , ,

Lækker morgenmad i Hvidehus…………

De mange trapper ned til Lille Blåkilde………..

Kildens udspring, hvor vandflasker kan fyldes………….

Jeg tror at dette skilt er unødvendigt, ihvert fald havde jeg ikke lyst til at røre ved dem…….

Inde i Thingbæk Kalkminer………

Thingbæk Kalkminer……….

Thingbæk Kalkminer………..

Troldeskoven i Rold Skov, læg mærke til hullet forneden i stammen, der går hele vejen igennem…..

Troldeskoven i Rold Skov…………

Store Blåkilde………..
Det lækre, hjemmelavede kryddersalt fra Hvidehus…………

Vi vågnede ved halv ni tiden og havde bedt om morgenmad kl. 9.00. Hvor er det fantastisk bare at kunne bede om hvornår morgenmaden ønskes klar *S*.
Der mødte os et fint dækker bord med økologisk mælk, lækker (friskpresset?) appelsinjuice, blødkogte æg, varmt brød, 2 forskellige slags marmelade der så ud (og smagte) som hjemmelavet og ost og pålæg. Til æggene var der stillet det lækreste kryddersalt frem, hjemmelavet og som jeg endda fik en lille flaske med hjem af. Benthe (vores værtinde) har selv lavet det og jeg skal helt sikkert prøve om jeg kan gøre kunsten efter. Det smager fuldstændig FORRYGENDE!

Efter den lækre – og mættende morgenmad – var det tid til at sige farvel og tak for denne gang til Benthe og Hvidehus. Vi kørte hen og parkerede et sted i nærheden af Lille Blåkilde (som faktisk er større end Store Blåkilde) og så gik vi af den afmærkede sti for at finde kilden – bevæbnet med tomme vandflasker *S*.
Efter en dejlig vandretur og nedstigen af en “naturtrappe” (knap så dejlig!), fandt vi Lille Blåkilde. Den ligger i fantastisk smuk natur og vandet er bare så klart og rent. Det er altså ret imponerende at se hvordan vandet bare vælder op af undergrunden, med 150 liter i SEKUNDET (en fast temperatur på 5-7 grader) og en gave at smage hvor SKØNT det smager!! Det klareste, fineste vand – et af naturens undere……….

Efter Lille Blåkilde, kørte vi hen til en anden parkeringsplads, for at kunne tage på vandreturen ind i Troldeskoven. Det er en utrolig smuk skov med masser af knudrede bøgetræer og med de berømte “øjetræer”, hvor man trak syge børn igennem for at beskytte dem mod engelsk syge. Det ene af de berømte “øjetræer” væltede under en storm, men er ved at blive konserveret for at komme på museum. Vandrestien her var kun ganske let kuperet og slet ingenting i sammenlignet med vores gåtur i Rebild Bakker igår, men en smuk gåtur som bød på mange sjovt udseende træer og kun ganske få trolde – vi så desværre kun halerne af et par stykker………og så deres fodspor naturligvis. *S*

Fra Troldeskoven kørte vi til Thingbæk Kalkminer, som skulle være en af Danmarks mest særprægende kalkminer. Ejeren – og kunstneren – Anders Bundgård (døde i 1937), fik ideen til at gøre det til et skulptur museum. Der står mange flotte – og også uhyggelige – skulpturer derinde.
Jeg har aldrig før været i en kalkmine og det er en ret utrolig oplevelse, sikke hvælvinger og store gange, men sikkert ikke et sjovt sted at arbejde. Det er også et tilholdssted for flagermus – mange flagermus – og da jeg ikke er ubetinget vild med flagermus (andet hvis de har et alter ego som Bruce Wayne), var jeg ikke specielt vild med at gå ind i minen til at starte med! Men vi så ingen, selvom der var skilte over det hele om at de ikke måtte berøres……….jeg tror nu ikke at de behøves at være bange for at mange går hen og klapper dem……….
Faktisk kan man, hvis man går fra minen og lidt op ad en sti, se ud over det meste af Rebild Bakker og Rold Skov. Det valgte vi dog fra.

Det sidste sted vi gjorde holdt inden vi vendte bilsnuden hjemad, var Store Blåkilde. Også her parkerede vi på en rasteplads – som der er rigtig mange af – og fulgte vandrestien ned til kilden. En meget speciel gåtur i forhold til de andre steder hvor vi har gået, her gik vi langs marker og der var betydeligt mere FLADT – for ikke at sige pandekage-fladt – end de tidligere steder vi havde været.
Pludselig, in the middle of no-where, åbenbarede den blå kilde sig. Her kommer der “kun” ca. 80 liter op i sekundet og også her har vandet en konstant temperatur på mellem 5-7 grader. Vandbassinet, hvor kilden vælder op, har den smukkeste safirblå farve pga. at bunden består af løst og ustabilt kalkgrus (en hvid farve), som gør at himlen kan spejle sig i det helt klare og rene vand og give det den flotte farve. Der stod på et skilt, at vandet er 50 år undervejs, så det er oveni købet årgangs-vand som kilden kan byde på – vi smagte dog ikke på det………

Efter de mange gåture var jeg klar til at komme hjem. Vi fik gået meget i de godt 24 timer vi var afsted og fødder, ankler, og lænd er godt ømme – men det har været det værd! Sikke meget smuk natur vi har bevæget os rundt i og vi har da fået tilbagelagt nogen km. Faktisk ærger det mig lidt at jeg ikke har en skridttæller, det kunne have været lidt sjovt at se hvor meget vi har gået! På hjemvejen gjorde vi holdt ved en lille cateteria, som lå ud til vejen – og vi tænkte at når det var godt nok til Sussi og Leo – så måtte det også være godt nok til os *S*.
Vi så Sussi og Leo’s bil da vi kørte ind på parkeringspladsen og nåede også lige at få den (tvivlsomme?) fornøjelse at se dem. Sussi ultrakort nederdel – hun er godt nok et lille nips – og der er heller ikke for meget i Leo.
Maden var dog ikke noget at råbe hurra for, kedelig, smagløs og totalt intetsigende! Vi fik fiskefileter (som var friturestegt og uden smag, andet end fedt), kartofler og persillesovs (som smagte af absolut INGENTING – ikke engang persille!). Kedelig oplevelse, men det var da mad og vi var sultne!

Alt i alt har vi dog haft en skøn tur og det kan klart anbefales at tage sådan en tur og opleve naturen på nærmeste hold. Rold Skov er jo Danmarks største skov, så der er stier nok at tage fat på og den er meget varieret og smuk fordi den er så kuperet (men tag nogle gode vandresko med!).
Jeg kan også anbefale Jer at bo på Hvidehus hos Benthe, som er en venlig og imødekommende værtinde og så ligger der SUPER centralt i forhold til vandrestier og spisesteder. Sidst men ikke mindst vil jeg anbefale Jer – igen – at tage forbi Røverstuen, hvis I er på de kanter. Det er virkelig god mad, til yderst rimelige priser og så er restauranten i sig selv en oplevelse værd!

Afslutningen i går blev en SKØN burger (igen) og så var der dømt afslapning! Jeg var godt træt og øm i hele kroppen, men det var “SO WORTH IT”!

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. May 2, 2009
  8:48 pm

  Signe

  Hej Birthe
  Jeg har ofte lavet kryddersalt, og det er meget nemt (og noget billigere end at købe det).
  Brug noget godt salt, og kør det i blenderen med nogle håndfulde friske krydderurter efter eget valg, lidt revet citronskal og hvidløg – start med små portioner, og prøv dig frem.
  Når det er varmt, kan man bare brede saltet ud på et fad og lade det tørre i solen nogle timer, ellers kan det bages i ovnen – 75 grader i et par timer.
  God fornøjelselse, hilsen Signe


 2. May 2, 2009
  9:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!

  Ja, det er lige præcis sådan Benthe (vores værtinde) fortalte at hun lavede det. Hun sagde, at hun bare ligger det ud på køkkenbordet, lader det ligge i 2-3 dage og vender rundt i det af og til. Når jeg ikke har mere af hendes (og det kommer til at gå hurtigt) vil jeg igang med at lave noget. Sjældent har jeg smagt noget SÅ lækkert 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. May 2, 2009
  10:09 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Det lyder som en helt perfekt miniferie – jeg er ikke overhovedet bange for flagermus, så minerne ville ikke have skræmt mig.

  Faktisk er det virkelig et sted i DK jeg meget gerne vil besøge – det er vist lige noget for mig!

  Jeg havde nu ikke mistænkt Sussi og Leo for at være de store gourmeter…lol! Men mad er jo mad som du siger 😉


 4. May 2, 2009
  10:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Jeg er SÅ bange for flagermus – og fugle – jeg kan ikke have den flaksen rundt om mig hoved! Jeg er glad for at vi ikke så nogen flagermus, for jeg er bange for, at jeg var kommet til at skrige upassende højt……..

  Jeg troede nu heller ikke at Sussi og Leo var goumeter – men jeg havde håbet 😉

  Jeg er spændt på at læse om din lørdag…..

  Kærlig hilsen
  Birthe


 5. May 2, 2009
  11:59 pm

  mona

  Hej Birthe,
  Nej, hvor skægt: vi overnattede på en bed & breakfast i Rebild sidste år, men det var ikke på Hvidehus, det var den anden B&B der ligger på samme vej!!! Vi så desværre ikke så meget af Rebild Bakker, da vi kom sent, og kørte tidligt næste dag, da vi skulle være i Skagen på et bestemt tidspunkt.

  Jeg har købt kryddersalt til 40,- kr. for et lille bitte glas – nu ved jeg, hvordan jeg kan lave det selv. Tak for det.

  Godt I havde en god tur, selv om det var hårdt for din krop. Pas på dig selv.

  Hilsen
  Mona i Ishøj


 6. May 3, 2009
  12:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Hvor sjovt! Vi prøvede også først at booke hos dem, men de besvarede ikke vores mail, så det blev Hvidehus istedet for 🙂

  Ærgeligt at I ikke så så meget af Rebild Bakker, I må lave en tur herover igen…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. May 3, 2009
  4:06 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Wow, det har da bare været den fuldfede miniferie. Og det giver lidt særligt kæresteri når man er et andet sted sammen.
  Og så den natur, den er balsam for sjælen.

  Jeg ærger mig over ikke at ha´ gemt nogle af brændenælderne, så jeg også kunne forsøge mig med at lave urtesalt. Men man kommer sikkert også langt med en potte rosmarin. Hvad for urter var der i det du fik?

  Ha ha, selvfølig spiser Susso og Leo et sted der passer til deres stil – smagløst 😀

  Jeg håber at du har fået hvilet dine ømme lemmer her i weekenden.

  Knus
  Malou


 8. May 3, 2009
  5:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Det var nu lidt så som så med kæresteri’et – altså vi havde en skøn, romantisk aften på Røverstuen, men når man går og pruster ved siden af hinanden, det er altså ikke særlig romantisk 🙂 Idet hele taget er kæresten ikke særlig romantisk anlagt, men det går du meget fint alligevel…..

  Jeg ved ikke hvilke urter hun har i, men i hendes have så jeg rosmarin og timian. Så ved jeg at der er hvidløg i, men jeg tror at jeg vil forsøge mig lidt frem 🙂

  Jeg er stadig noget øm og træt, men sådan er det jo når vi skejer ud 😀

  Knus
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!