Newyorkerbyheart

Ovnbagt torsk med blomkål og tomater………….

Blancheret blomkål og torskestykker………..

Ægge-/creme fraichemassen hældes over og tomater stikkes med i……….

Nye kartofler vendt med smør og dild………..

Den færdige fiskeret………

Aftenens tallerken………..
I aften har vi fået torskefad med blomkål og tomater, dertil nye kartofler vendt i smør og dild, det smagte SÅ godt!
Torskefadet er MEGET mild i smagen og rigtig lækkert sammen med blomkålen og ægge-/creme fraichemassen, virkelig en succes.
Nye kartofler er jo altid godt og de bliver ikke mindre gode af at en lille klat smør kommes ned ved og MASSER af finthakket dild………..
Ovnbagt torsk med blomkål og tomater, 2-3 pers.:
300 g torskefileter, uden skind og ben
groft salt, friskkværnet peber
1 lille blomkål i mindre buketter
4 æg
2-3 spsk. creme fraiche 38%
1 spsk. skummet mælk
lidt frisk, revet muskatnød
lidt cayennepeber
lidt friske timianblade
3 aromatiske tomater i både
50 g frisk, revet emmentaler
Tjek fisken for ben, del den i mindre stykker og drys med lidt groft salt, lad den stå i 15 minutter. Kom blomkålsbuketterne i spilkogende, letsaltet vand og lad dem blanchere i 1 minut. Hæld vandet fra og lad dem dryppe godt af, de skal være helt tørre. Hæld blomkålsbuketterne i et let smurt ovnfast fad. Dup torskestykkerne tørre og læg dem ned imellem blomkålen. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Rør creme fraiche lind med mælk og krydderier. Slå æggene let sammen i creme fraicheblandingen, men pisk ikke for meget, de skal stadig være seje. Krydr godt med salt og friskkværnet peber (men husk at fisken er blevet saltet let). Fordel æggemassen over fisk og blomkål, bred det evt. ud med en ske, så alt er dækket så nogenlunde. Stik tomatbåde ned imellem blomkål og fisk. Sæt i en 190 grader varm ovn i ca. 15 minutter. Drys revet emmentaler over og giv den 10-13 minutter mere, til osten er smeltet og let gylden. Server straks.
Kartofler med dild:
passende mængde nye kartofler, skrabet og evt. skåret i mindre stykker
1 godt bdt. dild, finthakket
1 klat smør
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og kom en klat kold smør i. Rør forsigtigt rundt med en træske, så kartoflerne ikke går for meget i stykker. Vend dild i og server straks.
Efter aftensmaden gik vi en tur om til kærestens mor, som lige er kommet hjem fra Stettin (Polen). Det er vist ikke der det helt store kulturelle sker, men hun har været på en pigetur og de har fået shoppet en masse……….
Jeg vågnede op til strømsvigt i morges (læs: formiddags *S*), så jeg blev enig med mig selv og prinsessen om, at vi ligeså godt kunne blive liggende, vi var begge helt vildt trætte! Desuden kunne vi jo alligevel ikke foretage os noget fornuftigt (læs: kaffebrygning, computer osv.) uden strøm.
Det gik nu ikke ret lang tid før strømmen kom igen og jeg kunne heller ikke sove, for alarmen blev ved med at bippe………men jeg fik lidt hyggetid med prinsessen, som så og spandt saligt i min arm *S*
Bøger:
Jeg er såmænd stadig ved “Kineseren” af Henning Mankell, det er som om jeg ikke rigtig kan få den afsluttet. Den er stadigvæk god, det er slet ikke det, men jeg har været så træt om aftenen at det ikke er blevet til boglæsning. Det er istedet blevet til læsning i blade og magasiner, kombineret med en opdatering på de podcasts som jeg abonnerer på.
Jeg har været LANGT bagud længe med mine podcasts, så det har taget noget tid at komme up-to-date igen………
I morgen står menuen på spaghetti med noget kødsovs-agtigt noget……….
Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. May 20, 2009
  8:09 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Det ser vel nok godt ud, du er rigtig god til at lave spændende fiskeretter 🙂

  Hvad er det for nogle podcasts du abonnerer på?

  Knus
  Malou


 2. May 20, 2009
  8:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Tak 🙂 Jeg prøver på at vi får fisk hver uge og helst noget nyt hver gang. Favorit fisk er: torsk, laks og pangasius, det er næsten altid dem vi får…..
  Faktisk er jeg lidt stolt af at vi får så forholdsvis meget fisk, fordi da jeg startede min blog, fik vi slet ikke fisk så tit 🙂

  Jeg abonnerer på rigtig mange podcast til min Ipod, jeg skal sende dig en liste en af dagene. Det er både trænings podcasts og madpodcasts.

  Knus
  Birthe


 3. May 20, 2009
  8:42 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Det kan du bestemt godt være stolt af, det er ikke helt nemt af få fisk nok på menuen. Max vil helst bare ha´ pandestegt laks, men han får også tit fisk til frokost på arbejde. Men jeg kan rigtig god lide de fade du laver med en æggemasse og grønt, så det tror jeg vil bestille noget fisk til i næste uge.

  Ja tak, det kunne være sjovt med en liste når du engang har tid 🙂

  Knus
  Malou


 4. May 20, 2009
  10:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Malou!

  Pandestegt laks er nu heller ikke at kimse af 🙂
  Dette fiskefad var super godt, det var jeg ret pjattet med. Det var lidt fastere i det end det sidste jeg lavede.
  Personlig kan jeg godt lide torsk, en af mine yndlings er den Jamie Oliver opskrift med torsk, der er under fiskeretter. Den er så enkel, men SÅ god…..

  Jeg skal nok lave en liste til dig 🙂

  Knus
  Birthe


 5. May 21, 2009
  4:23 pm

  Anonymous

  Ser lækkert ud 😛

  Regard, kim from http://1clickdownloads.blogspot.com/


 6. May 21, 2009
  9:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kim!

  Tak 🙂

  Mvh
  Birthe


 7. Sep 20, 2013
  3:16 pm

  Connie

  Hej. Jeg har før lavet nogle af dine opskrifter. Nu vil jeg prøve denne, da den svarer til min søgning. Det ser lækkert ud.
  Jeg vil lige kommentere dit fiskevalg: Aldrig pancasius! Den bliver opdrættet i en kenikalie cocktail – desværre-, den smager jo ellers godt.
  Hilsen Connie

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!