Newyorkerbyheart

Soyamarineret svinekød og grønsager (Magasinet Mad! nr. 3/09)………

08 maj , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Udflugter (Trips), Wok retter - Tags: , ,

Marinden til kødet………

Rødløg, gulerødder og hvidløg lynsteges………

Kødet tilsættes og så sukkerærter og peberfrugt……….

Tilsidst tilsættes bønnespirer og (masser) af hakket peanuts………..

Aftenens tallerken…………..

I dag har vi fået wok-mad – men kæresten ved det ikke *S* – jeg lavede det hele på en stegepande og så spiser han det gladeligt! Helt hvad det er han har imod wokken ved jeg ikke, men jeg ved at det er MEGET nemmere at få ham til at spise det, når han ikke ser wokken i nærheden af maden. Godt at der findes noget som “kvindelist” *S*

Menu’en iaften var soyamarineret svinekød og grønsager fra Magasinet Mad! nr. 3/09 og det smagte super GODT!
Kødet fik faktisk en god smag, selvom det kun marinerede i 2½ time, jeg glemte nemlig at det skulle marineres, men det var fint alligevel. Det er jo altid nemt at lave sådan noget lynstegt mad, det der tager mest tid, er at skære grønsagerne ud. Jeg tilsatte et par fed presset hvidløg til marinaden, bare fordi jeg tænkte at det ikke kunne skade og også et par knuste og finthakkede fed til retten. Jeg tilsatte også en anelse sød chilisauce, som gav retten et lille “kick”, uden at det blev for stærkt. De saltede peanuts giver en rigtig dejlig smag til retten – og så er der nok til os til frokost i morgen – skønt…………..

Jeg brugte skinkeschnitzler, som jeg selv skar i tynde strimler, det er betydelig billigere end at købe kød allerede skåret i strimler.

Jeg skriver retten som jeg lavede den…….

Soyamarineret svinekød og grønsager i wok (Magasinet Mad! nr. 3/09), 4 pers.:

Marinade:

½ dl soya
1 lille stykke frisk ingefær, skrællet og fintrevet
2 fed hvidløg, presset
saft af 1 lime
1 tsk. karry
1 spsk. flydende honning
lidt friskkværnet peber
Desuden:
2 gulerødder i julienne
1 peberfrugt i tynde strimler
1 rødløg i tynde både
400 g svinekød, skåret i tynde strimler
1 god håndfuld bønnespirer, skyllet og dryppet af
1 bakke sukkerærter, halveret på langs
2 fed hvidløg, knust og finthakket
salt, friskkværnet peber
ca. 1 spsk. sød chilisauce
marinaden fra kødet
lidt raps- eller vindruekerneolie
nudler
1 håndfuld saltede peanuts, hakkede
Pisk ingredienserne til marinaden sammen og hæld den i en frysepose sammen med kødstrimlerne. Luk posen tæt til og masser marinaden godt ind i kødet og læg lad det trække i køleskabet i mindst 2 timer inden brug, gerne mere.
Gør alle grønsagerne klar til lynstegningen og hak de saltede peanuts.
Kom nudlerne i en skål, drys med lidt groft salt og hæld kogende vand over. Læg låg på og lad dem stå i ca. 5 minutter, de må gerne have lidt bid. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
Kom ca. et par tsk. olie på en stor pande eller i en wok, varm op til det er godt varmt og kom kødet på med det marinade der hænger ved det. GEM marinaden, den skal bruges senere! Når kødet begynder at tage farve, vendes der rundt i det og lad det stege i et par minutter. Tag det af varmen.
Kom end ca. 1 tsk. olie på den godt varme pande/wok og kom rødløg og gulerødder på, lad det lynstege, mens der røres godt rundt i det. Tilsæt hvidløg og steg, det det begynder at dufte, pas på at det ikke bliver for brunt. Hæld kødet tilbage på panden og tilsæt sukkerærter og peberfrugt, lad det stege 1 minuts tid under omrøring. Hæld marinaden på sammen med bønnespirer, steg i 1 minuts tid. Hæld de afdryppede nudler på, vend det hele godt rundt, krydr med salt og friskkværnet peber. Drys til sidst de hakkede peanuts på og server straks.

I dag har vi været et smut i Tyskland for at hente lidt øl og sodavand. Tennissæsonen er gået i gang og det betyder at der bliver tæret lidt mere på ølbeholdningen. Kæresten spiller et par gange om ugen med hans kammerat og bagefter sidder de og hygger sig – og ordner verdenssituationen – over et par øl *S*. Vi købte nu ikke meget mere end øl og sodavand, kun lidt af den gode Barilla pasta og et par glas af min yndlings tomatsauce fra Bertolli.
Faktisk syntes vi selv at vi gjorde det godt: ingen chokolade, ingen slik og i det hele taget ikke rigtig noget usundt – eller det kommer selvfølgelig an på hvordan ens indstilling er til pasta – og sodavand er jo nok heller ikke så sunde! Tilgengæld drikker vi ikke så mange af dem, men det er jo altid rart at have dem i huset. Vi har stadig et par kasser af sidste gang – eller 3 tror jeg – men det kan jo være at vi skal have noget selskabelighed over sommeren……….

Jeg tror dog at vores skatteminister ville have det rigtig dårligt, hvis han tog ned og så hvor mange øl, sodavand og alkohol, der bliver slæbt med over grænsen til Danmark. Det er fuldstændig vildt som der bliver købt ind, i mængder så man kan forledes til at tro at danskerne holder kæmpe fester MINDST 2 gange om ugen!

Jeg havde mine nye MBT sko på idag og de er altså ret sjove at gå i. Jeg skal vænne mig til den ret rullende gang det giver og at jeg kan stå og vippe frem og tilbage når jeg står stille. Jeg skal også vænne mig til at de går op under svangen og ligesom presser lidt, men det er egentlig ikke ubehagelig, bare noget jeg skal vænne mig til. Ellers er de lette og ret behagelige at have på, så jeg tror nok at jeg skal blive glad for dem……….

I morgen skal kæresten op og spille tennis – nu er der jo et øl-depot der skal tæres lidt på *S* – og jeg tror bare at jeg skal slappe lidt af. Måske der kan blive plads og energi til en gåtur, ellers skal vi bare hygge os og forhåbentlig bliver vejret bedre end i dag…….

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. May 8, 2009
  11:53 pm

  Piskeriset

  Det ser godt ud – som sædvanlig 🙂
  Jeg er især pjattet med billedet med de åbne sukkerærter – det ser meget indbydende ud.

  Hav en god weekend!


 2. May 9, 2009
  12:10 am

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Alle kneb gælder i køkken og kærlighed 🙂

  Vildt godt ser det ud, skønne farver 🙂
  Hvad er det for nogle nudler du bruger?

  Jeg forsøgte mig med MBT sko for et par år siden, men jeg blev sørme søsyg af at gå i dem. Men jeg kender flere der er meget begejstrede for dem.

  Knus
  Malou


 3. May 9, 2009
  1:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det med de åbne ærter er noget af et tilfælde, men nu hvor du nævner det, kan jeg godt se at det er dekorativt 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 4. May 9, 2009
  1:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Tak 🙂 det smagte også ret skønt! Nudlerne er bare nogle spinatnudler fra Netto, de kommer i sådan nogle plader og koster nærmest ingenting…..

  Jeg kan godt forstå det med søsygen, jeg skal også lære at gå rigtigt i dem, men jeg håber at det kommer 🙂

  Knus
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!