Newyorkerbyheart

Wasabi-/soyamarineret svinemørbrad med pastasalat……….

Marinaden til svinemørbraden………..

Dressingen til pastasalaten……….

Mørbraden grilles……….

Fyldet i pastasalaten, rørt sammen med dressingen……….

Mørbraden klar til servering……….

Den færdige pastasalat……..

Aftenens tallerken………..

Det færdig hæklede tæppe til prinsessen………

Prinsessen’s ny-indrettede kurv……….

De smukkeste og dejligste 2 piger i verden, hele familiens 2 øjestene…………

I dag har vi fået grillet svinemørbrad med en lækker og velsmagende pastasalat til. Marinaden til svinemørbraden er taget totalt uden mål, jeg tog hvad jeg lige havde lyst til og heldigvis blev det godt, derfor har jeg også svært ved at skrive mål på opskriften.
De mål der kommer til at stå, skal virkelig tages som CIRKA mål, I bliver nødt til at prøve Jer frem for at få den smag I kan lide…………

Pastasalaten er fundet et sted på nettet og er virkelig lækker! Nem at lave, få ingredienser og MEGET velsmagende. Pastasalat når det er allerbedst.

Wasabi-/soyamarineret, grillet svinemørbrad, 2 pers.:

1 lille svinemørbrad, afpudset
salt, friskkværnet peber
Marinade:
ca. ½ dl soya
ca. 2 spsk. olivenolie
ca. 2 spsk. hoisinsauce (findes i supermarkeded sammen med asiatiske varer)
saft af 1 lime
2 fed hvidløg, knust og hakket
wasabi (på tube) efter smag (jeg vil tro jeg brugte 1½ tsk.) og det var IKKE stærkt
1 spsk. brun farin
Pisk alle ingredienserne til marinaden godt sammen og hæld det i en frostpose sammen med mørbraden. Luk den tæt til og masser marinaden godt ind i kødet. Læg det i køleskabet og lad det marinere i mindst 6 timer, helst natten over. Tag kødet op af marinaden, krydr den med lidt groft salt og friskkværnet peber og læg på grillen. Brun den på alle sider ved høj varme (direkte varme), skru så ned (læg på inddirekte varme) til den er gennemstegt eller let rosa indeni. Jeg vil tro jeg gav den ca. 15-20 minutter. Lad den hvile i 5-10 minutter, skær i tykke skiver og server. Den kan selvfølgelig også steges i ovn ved 200-225 grader i 15-20 minutter.

Pastasalat med spinat, feta, oliven, kapers og hvidløg, 4 pers.:

ca. 350 g god, tørret pasta (jeg brugte mit yndlings mærke)
75 g frisk babyspinat, godt skyllet og slynget tør
1 glas sorte oliven i skiver
2 spsk. kapers, afdryppet og hakket
1 bæger feta, smuldret
Dressing:
2 spsk. god olivenolie
1 spsk. balsamico
3 fed hvidløg, presset
groft salt, friskkværnet peber
Kog pastaen efter anvisning på emballagen (se note), til den er al dente. Kog den i rigeligt, godt saltet, vand. Hæld vandet fra og lad den dryppe af. Pisk olie, balsamico og presset hvidløg sammen til dressingen i bunden af en stor skål. Tilsæt oliven, smuldret feta, spinat (evt. skåret i lidt mindre stykker) og kapers. Vend den varme pasta i og vend det hele godt rundt så fyld og dressing fordeles godt i pastaen. Server straks.

Note:

Hvis du bruger timer på pastaen, så er et godt trick at sætte den et minut mindre end der står på emballagen. Prøv da om den er al dente, ellers giv den nogle sekunder mere. Bliv ved med at prøve i den sidste til, for at få pastaen af, når den er helt perfekt……….

Som I kan se er jeg blevet færdig med det lille tæppe jeg har lavet til prinsessen, hun har dog ikke indviet det endnu!! Hun har været henne og snuse til det og kiggede på mig som om hun ville sige: “har du pillet ved min kurv”. Men mon ikke jeg kan få hende lokket op og afprøve den i morgen. Ihvert fald synes jeg selv at det er blevet vældig fint, men det er altså ikke altid at vi deler smag *S*.
Jeg synes dog at det var på sin plads med et lille tæppe til hende. Nu har jeg lavet babytæpper til de 2 niecer (Mille og Luna) på Sjælland, lavet Luna’s dåbskjole, broderet pakkejulekalender til Mille og hæklet tøj/tæpper til diverse andre personer – nu måtte det være hendes tur……..

I går fik jeg trænet lidt på stuegulvet – og det kan mærkes i dag – det gør ondt (men denne gang på en god måde!) og det er en hel anden form for smerte end dem som sygdommen fremprovokerer.
Vi var også oppe og spille lidt tennis igår aftes, det gik faktisk ok. Jeg prustede og stønnede ikke helt så meget som sidste gang, så det må betyde at det går fremad. Ihvert fald slog vi til bolde i godt 1 time og det var dejligt, jeg nød det virkeligt og elsker de aftner på tennisbanen.
Selvom jeg ikke er særlig god til det og det er langt imellem at vi sådan rigtig får boldene i spil (godt kæresten har mere tålmodighed end jeg har!), så finder jeg en indre ro ved det…………

Jeg savner de 2 små piger på Sjælland og ser frem til, at vi får dem at se i Pinsen. Det er jo efterhånden ved at være et stykke tid siden sidst og de vokser hurtigt og der sker en masse. Det betyder jo desværre at vi ikke får det tætte forhold til dem, men vi nyder det vi får og det er jo svært at komme til at mødes når alle har travlt *S*.
Det bliver mærkeligt hvis vi ikke skal holde jul sammen med dem i år, hele familien skal måske holde jul sammen med faderens familie og så vil det være første gang siden Mille (som er den ældste) blev født, at vi ikke skal være sammen med dem. Jeg er ikke helt sikker på at det så bliver jul i år, måske det er tid til at rejse væk og gemme sig??
Ihvert fald er de eneste andre jeg så har lyst til at holde jul sammen med kærestens søster, hans mor – og så MIN Mama, bror og søster………..

Der er rigtig meget tennis i TV i disse dage – FEDT *S*. Caroline Wozniacki gør det jo SUPER godt og er nu nr. 10 i verden, det er SÅ flot, TILLYKKE Caroline! Imorgen skal hun spille semifinale i Madrid, det bliver så spændende.
Vi har ellers visse skærmydsler her i det lille hjem når det ikke lige er Caroline der spiller – som vi selvfølgelig begge holder med – for kæresten holder med Roger Federer, mens jeg er inkarneret Rafael (Rafa) Nadal fan……….

Blogtræffet i Vejle nærmer sig jo og da jeg ikke kender specielt meget til Vejle, vil jeg høre om nogen kender et godt sted hvor vi kan mødes? En café eller en restaurant. Vi planlægger at mødes om eftermiddagen. Håber at nogen kan hjælpe os……….

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. May 15, 2009
  11:18 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Den pastasalat giver mig virkelig lyst til at spise noget af det forbudte igen! Nu har jeg holdt mig fra brød, ris, kartofler, pasta osv. i en måned – pånær en gang… men der blev jeg nærmest lidt skidt! Men med fuldkornspasta og koldt går det nok bedre!

  Jeg ved, hvordan du har det – jeg savner også mine guldbørn; det er hårdt at være langt væk! Men måske I så kunne holde Xmas i USA? Det ville da være fantastisk!!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. May 15, 2009
  11:42 pm

  Nikkou

  Hej Birte

  Hvad søger I for et sted i Vejle..? Kan da være jeg kan finde et par forslag – da jeg netop bor i Vejle. Hvad slags café eller restaurant skal det være..

  Hilsen Carina


 3. May 15, 2009
  11:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Den var rigtig lækker den pastasalat – og heldigvis er der noget til frokost i morgen. Jeg kan godt lide den friske, sprøde spinat i…..

  Jeg ved ikke om vi kommer til USA – men jeg har jo lov til at ønske – eller kan kommer herover 🙂

  Ja det er hårdt at savne de små. Jeg håber, at du snart får en lejlighed til at se det lille nye familiemedlem 🙂

  God weekend til dig.

  Kærlig hilsen
  Birthe


 4. May 15, 2009
  11:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Carina!

  Hvilken slags cafe/restaurant er sådan set ligegyldig (tror jeg), bare der er hyggeligt, de har god mad/kager og støjnivau’et (musik) ikke er for høj……
  Det vil være fedt hvis du kunne hjælpe os 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. May 16, 2009
  10:06 am

  Anonymous

  Hej:-)
  Jeg har lige et spørgsmål til Gunvor kagen, bliver den meget sjasket af at stå lidt inden den skal spises?
  Jeg havde nemlig tænk måske at lave den til mit arbejde i anledningen af min fødselsdag og bliver jo i så fald nødt til at lægge cremen og frugterne på om morgenen et par timer inden den skal spises. Er lidt nervøs for at cremen måske vil gøre det hele lidt smattet og ødelægge effekten af den lidt sprøde marengs?
  Mvh Lisa


 6. May 16, 2009
  11:16 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Hvis den kan stå koldt, så sker der INTET ved det! Vi spiste rester dagen efter og det var lige før jeg syntes den var bedre da. Det var som om at cremen have “sat sig” og det var nærmest sådan lidt ostekage-agtig i konsistensen 🙂

  Held og lykke med det, jeg er spændt på at høre hvad du synes om den…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. May 16, 2009
  12:05 pm

  Anonymous

  Super, det skal prøves af;-)!
  Mvh Lisa


 8. May 16, 2009
  12:25 pm

  Angelika

  Hej Birthe

  Jeg kender ikke Vejle vildt godt, men de gange jeg har været der har jeg været inde på en tapas-resaturent der ligger inde i byen, La Tasca. Der er lidt ventetid på maden men efter min mening er retten ventetiden værd. Jeg var specielt vild med med deres djævleburger – en virkelig stor portion, som jeg aldrig har formået at spise op pga størrelsen.

  Blot en anbefaling herfra 🙂


 9. May 16, 2009
  2:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Tusinde tak for dit tip, det er helt klart noget jeg vil kigge på, det lyder som et MEGET interessant sted 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 10. May 16, 2009
  4:36 pm

  Nikkou

  Hej igen

  Der er lidt forskellige steder. Prøver lige at finde hjemmesiderne, så jeg kan lægge links, så kan i jo tage stilling.

  Kender også godt la Tasca, har fået deres burger for noget tid siden, meget kedelig bøf desværre ikke de mange penge værd den kostede…Deres tapas menuer er rimelig okay, almindelig café kvalitet.

  Carina


 11. May 16, 2009
  4:38 pm

  Nikkou

  Her er lidt forskellige steder jeg lige ku finde som kunen være ideer:

  http://www.latasca.dk/ mest tapas, men meget hyggeligt fordi man selv kan vælge og sammensætte sin menu

  http://www.dengamlearrest.com/cafeendengamlear.html

  Helt almindelig cafe, hyggelig og med go mad – har dog mest spist brunch buffet der eller bare drukket en øl.

  http://www.toscana-restaurant.dk/index2.htm

  Forholdsvis billig populær italiensk restaurant med menuer man kan sætte sammen af foretter og hovedretter. God mad, men ofte mange mennesker – især i weekenden, husk at bestille bord.

  Nam nam – nyåbnet sushi/japansk cafe på Nørretorv. Jeg har kun prøvet take away, men sushien er ok ( skal ha det i aften J)

  Websitet er deres Take away http://www.namnam.dk/

  http://www.conradcafe.dk/vejle.html

  Også en rigtig go hyggelig café med go mad.

  http://www.deire.dk/

  Fantastisk italiensk restaurant, synes vi i hvert fald.

  http://www.spisegalleriet.dk/

  Nyt koncept, jeg har desværre ikke prøvet det men det ser spændende ud og med spændende typer kød

  Håber noget af det ser interessant ud.

  Hilsen Carina


 12. May 16, 2009
  5:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Carina!

  Tusinde tak fordi du har taget dig tid til at finde det til os, det er pænt af dig 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 13. May 18, 2009
  12:47 am

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Uhm, det var en lækker middag. Jeg har også en svinemørbrad liggende der kunne få den omgang 🙂

  Knus
  Malou


 14. May 18, 2009
  11:17 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Det smagte også dejligt 🙂

  Knus
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!