Newyorkerbyheart

Boller med solsikkekerner og speltmel…………

Klar til hævning igen………..

………pensles med æg, drysses med solsikkekerner og så i ovnen………..

Færdigbagte boller……….

FANTASTISK jordbærmarmelade, som er alle pengene værd……..

Uhmmmm……………..
I dag har vi har været ude og plukke hyldeblomster, til den 3. omgang hyldeblomstsaft i år.
Jeg plukkede nogle igår, men jeg synes altså at de lugtede lidt underligt, så jeg smed dem ud igen. Men nu er det hele kommet i gryden, sammen med sukkervandet og det skulle gerne blive godt – det bliver også den sidste omgang for i år. Nu er fryseren ved at være fyldt op med hyldeblomstsaft (- der er også noget til dig, Anette *S*).
Kæresten er ved at “bore” huller i jorden til stolper, for nu sætter vi hegn op. Vi hegner nærmest vores grund ind og så er det forhåbentlig slut med folk der går søndagstur hos os *S*.
Det er dog et kæmpe arbejde, som ikke lettes af at vores jord er fuld af store sten og tæt pakket ler……….
Jeg var inde ved vores lokale slagter i dag for at købe spareribs – eller forkogte BBQ ben – og på disken stod noget jordbærmarmelade, som bare så ALT for fristende ud. Marmeladen kommer fra Samsø og der kan læses mere om det her. Det var godt nok ikke helt billigt: kr. 29,- for et glas med 400 g i, men jeg kan godt fortælle Jer at det smager godt og er ALLE pengene værd!
Nogle gange synes jeg at det er lidt “lir” og nogle gange synes jeg ikke at tingene lever op til at prisen er høj, men i dette tilfælde synes jeg at pengene er godt givet ud og jeg skal op og have købt mig et par flere glas. Jeg kan ligeså godt bruge de sidste penge vi har *S* Vi har lige fået en kæmpe regning på over kr. 10.000 for reperation på bilen! Vi kan ligeså godt gå ned med stil……….
Da jeg så havde købt marmelade idag, blev jeg jo ligesom nødt til at bage nogle boller.
Det er godt nok ved at være lang tid siden jeg har bagt boller. En overgang bagte jeg disse hver eller hver anden uge, men siden jeg var så meget syg først på året, er jeg kommet helt ud af det med at bage boller.
I dag bagte jeg nogle efter inspiration af bogen “Varm på brød og lun på boller” af Rikke Holm, uden dog at følge opskriften. Jeg gjorde det på min egen måde og fik faktisk nogle hæderlige boller ud af det.
Da jeg ikke målte af, kan jeg desværre heller ikke give Jer nogle præcise mål, så I bliver nødt til at prøve Jer lidt frem hvis I forsøger Jer med disse……..

Boller med solsikkekerner og speltmel, 11-12 stk.:

1 pakke gær (50 g)
ca. 1-1½ spsk. flydende honning
3 dl skummetmælk, lunet
2 tsk. groft salt
4 spsk. olivenolie
1 æg
2 håndfulde solsikkekerner
ca. 1 dl fuldkorns speltmel
2 dl italiensk hvedemel 00
hvedemel efter behov
let sammenpisket æg til pensling
solsikkekerner til pynt
Smuldr gæren i en stor skål og kom det flydende honning ved. Lad det stå i et par minutter, til gøren og honning kan røres sammen (honningen opløser gæren). Tilsæt håndvarmt/lunt mælk (pas på at det ikke bliver for varmt), sammen med olivenolie og æg. Rør det let sammen med en (træ)grydeske. Tilsæt salt, solsikkekerner, fuldkornsspelt og italiensk hvedemel, rør det sammen. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, til det bliver så samlet, at det kan æltes. Tag det ud på bordet og ælt dejen godt. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til og stil den lunt til hævning i 30-40 minutter (dejen skal have dobbelt størrelse). Form til boller og sæt på en bageplade med bagepapir. Dæk til igen, stil lunt og lad efterhæve i endnu ½ time. Forvarm ovnen til 225 grader (jeg bruger aldrig varmluft når jeg bager), pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med solsikkekerner. Bag i ca. 8-10 minutter, midt i ovnen, til de er gyldne og lyder hule når de bankes under bunden. Lad dem køle af på rist.

I morgen skulle jeg gerne på crosstraineren, hvis ikke varmen bliver for meget for mig. I dag har været helt fint, fordi det også har blæst en del, men i går hvor luftfugtigheden samtidig var høj, var en dårlig dag!

Jeg sad og så den sidste Go’ Morgen Danmark udsendelse i dag med Cecilie Frøkjær, jeg synes at det var helt sørgeligt.
Jeg har altid syntes at hun er den bedste værtinde der har været på Go’ Morgen Danmark og de andre kvindelige værtinder der har været, har ikke nået hende til sokkeholderne (måske lige bortset fra Henriette Honore). Hun bliver svær at erstatte og jeg vil savne hende på morgen-TV…….
Så var det jo også morgenen hvor jeg vågnede brat ved nyheden om at Michael Jackson døde i nat! Jeg havde tændt for tv’et i soveværelset, som jeg plejer at gøre, for så at slumre lidt videre. Men det kan da nok være at jeg vågnede, da de sagde at Michael Jackson var død. Et kort øjeblik blev jeg ret forvirret og troede at jeg havde drømt, men det var skam rigtig nok. Michael Jackson RIP!!! “The King of Pop” kan sætte sig sammen med “The King of Rock ‘n Roll” (Elvis Presley) oppe i himlen, så skulle de nok kunne finde melodien sammen………..
Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jun 27, 2009
  3:13 pm

  Trine

  Hej.
  Det er en lækker blog, du har – jeg støder meget ofte på dine madfotos, når jeg selv googler efter ideer og inspiration.

  Har selv blog andetsteds, der var ved at udvikle sig til en madblog, men nu har jeg flyttet alle madindlæg med fotos over på en hjemmeside. Jeg bruger meget fotos som forklaring, så det er en virtuel kogebog, så at sige.

  Thumbs up for din blog – SUPER 🙂
  Hilsen
  Trine


 2. Jun 27, 2009
  6:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Tak for din kommentar og for at du skriver herinde 🙂

  Held og lykke med din side……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!