Newyorkerbyheart

Fantastisk risotto med fisk (BoligLiv nr. 6/09)…………

Rødløg lægges i hvidvinseddike………….

Sådan ser den færdige rødløgschutney ud…………

Svampe tørsteges………..

Pangasius krydret, toppet med smørklatter og så ind i ovnen……….

Starten af risottoen med rødløg, hvidløg og soltørrede tomater……….

……….de stegte svampe kommes i………..

Den færdige risotto………..

De færdigstegte pangasiusfileter………

Aftenens tallerken…………
I går aftes fik vi en fantastisk risotto med fisk fra BoligLiv nr. 6/09 og jeg kan kun sige at det smagte SUPER godt! Det blev ikke helt som på billedet i bladet………..men det er lidt derhen ad *S*.
Jeg kunne godt lide rødløgschutney’en, men kæresten var ikke så vild med den. Jeg havde vist også lige kogt den ind lidt mere end den skulle, men som jeg skrev, så synes jeg at det smagte godt……..
Jeg havde ikke sennepsfrø, som skulle have været i rødløgschutney’en, så dem udelod jeg. Jeg krydrede bare med lidt salt og friskkværnet peber.
Jeg brugte pangasius i stedet for torsk og det smagte såmænd godt nok, men jeg tror nu nok at jeg vil vælge torsk en anden gang, der er lidt mere substans i torsk.

Fantastisk risotto med fisk (BoligLiv nr. 6/09), 4 pers.:

2½ dl risottoris
4 dl hønsefond (måske lidt mere)
2 dl hvidvin
1 rødløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
100 g soltørrede tomater i små tern
250 g svampe efter eget valg (jeg købte sådan en bakke med forskellige svampe)
150 g friskrevet parmesanost
hakket persille
groft salt, friskkværnet peber
Rødløgschutney:
2 rødløg i tynde skiver
1 spsk. sennepsfrø (det udelod jeg)
4 dl hvidvinseddike
2 dl sukker
Torsk/fisk:
800 g torskefilet (jeg brugte pangasius)
groft salt, friskkværnet peber
100 g smør
citronsaft
Risotto:
Rist de rengjorte og groftskårne svampe på en tør slip-letpande. Lad dem stege til al væde er kogt ind.
Varm lidt olie op i en gryde og kom risene i, lad dem sautere til de bliver lidt klare i det og dækket af olie – rør i det hele tiden – men de må IKKE tage farve. Tilsæt løg, soltørrede tomater og hvidløg, lad dem sautere lidt med. Hæld vinen ved og lad den koge ind, til den er næsten helt væk. Det er VIGTIGT at der røres hele tiden, på den måde “masseres” væsken og smagsstoffer ind i risene. Tilsæt bouillon lidt ad gangen og lad det koge helt væk, inden det næste tilsættes – og husk at røre hele tiden! Bliv ved indtil al bouillonen er brugt og hvis konsistensen ikke er som ønsket, eller hvis risene endnu ikke er helt møre, så tilsæt lidt mere bouillon. Risene skal være møre, men med lidt bid, de må endelig IKKE koge helt ud. Når konsistensen er som ønket og risene er “al dente”, så tilsæt svampene, osten, salt, friskkværnet peber, persille – og jeg tilsatte også en lille klat smør. Læg låg på og lad det stå i 5 minutter. Rør rundt og så er det klar til servering.
Rødløgschutney:
Læg løgene i blød i eddiken, når eddiken er lyserød, tilsættes sukker og sennepsfrø. Kom det hele i en gryde og kog op ved svag varme (jeg lod det koge lidt ind, for at få noget af den stærke eddike smag lidt væk). Køl chutney’en af og stil den på køl til den skal bruges.
Skær fisken i 4 pæne stykker og læg dem i en smurt, ovnfast fad. Krydr med salt og friskkværnet peber. Fordel smørret ovenpå og bag ved 180 grader i ca. 10-15 minutter, til de er netop møre. Dryp med citronsaft og server med rødløgschutney’en på en bund af risotto.

I går bestemte vi os ret impulsivt for at tage i biografen. Vi havde jo et “hængeparti” mht. “Engle og dæmoner“, som vi jo afbestilte sidste gang, fordi vejret var så godt. I går aftes var en rigtig biograf-aften. Jeg havde egentlig ikke de store forventninger, for jeg synes faktisk ikke at “Da Vinci mysteriet” var særlig godt som film, på den anden side synes jeg at Tom Hanks er en rigtig god skuespiller, som jeg nyder at se på film.
Dan Browns “Engle og dæmoner” er min favorit bog af hans bøger og jeg må sige at filmen skuffede overhovedet IKKE! Jeg synes at det var en rigtig god film, flotte billeder fra et Rom, som jeg håber at opleve “live” på et tidspunkt og jeg synes at alle de vigtigste ting var med. Eneste minus – synes jeg – var Thure Lindhardt, som faldt helt igennem. Jeg synes at hans danske accent var al for tydeligt og det lød altså ret amatør-agtigt.
Til gengæld synes jeg at Nikolai Lie Kaas gjorde det rigtig godt. Alt i alt synes jeg at det er en seværdig film, som jeg godt kunne holde ud at se igen når den kommer på dvd………..

Jeg fik trænet i en time i går til en træningsdvd fra Charlotte Bircow. Hun er ikke min yndlings “instruktør”, faktisk kan hun godt være lidt anstrengende både at se og høre på, men jeg må tilstå at øvelserne på hendes dvd’er er gode. Så engang imellem bliver hun sat på og idag er jeg totalt øm, ikke kun pga. af min sygdom, men også på den gode måde………..

Bøger:

Jeg blev færdig med “Fasandræberne” af Jussi Adler-Olsen i går aftes, efter en hæsblæsende slutning, jeg blev helt forpustet *S*. Rigtig god bog, som jeg klart kan anbefale hvis I ikke har læst den. “Fasandræberne” er 2. bind med Carl Mørck fra Afdeling Q. Den første bog er “Kvinden i buret“, som jeg lige har købt hos AntikvarietNet.
Jeg har også lige fået “Malstrøm” af Michael Connelly og det bliver den næste bog jeg skal læse – og jeg har GLÆDET mig i rigtig lang tid! Det er den bog jeg har gået og savnet for at kunne læse videre i serien om Hieronymus “Harry” Bosch og jeg har vist aldrig lagt skjul på at jeg er VILD med den karakter. Han er en sammensat mand med et skønt navn og en mørk side – og så synes jeg jo at Michael Connelly skriver rigtig godt……..
Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jun 10, 2009
  12:21 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg simpelthen ELSKER risotto i alle afskygninger 😉 Den der ser virkelig lækker ud – den må prøves når jeg er hjemme igen!

  Jeg har ikke set Angels & Demons endnu – men af bøgerne var det absolut også min foretrukne. Jeg har ikke læst andet end de to – men det er virkelig kikset, når accenten er så tydelig. Medmindre han skal spille en skandinav selvfølgelig – men det skal han jo ikke her!

  Jeg har i øvrigt købt en bog, jeg mener, at du har læst til ferien: Steve Berry – The Alexandria Link (eller sådan noget?) Jeg mener, at du skrev, at den var ret spændende?

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. Jun 10, 2009
  12:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Jeg tror at han skal spille tysker/schweizer, da han er ansat i schweizergarden. Men det var nu heller ikke tyskaccent han havde, jeg synes at det danske slog for meget igennem…..

  Ja, jeg har læst Alexandriaforbindelsen og jeg synes at den var ok, men hans "Romanovprofetien" var jeg VILD med. Den giver noget historie om den russiske zar familie, noget jeg ikk ved så meget om, men som jeg synes er spændende 🙂

  Risotto er i den grad "comfort food" for mig, det er SÅ dejligt…

  Kærlig hilsen
  Birthe


 3. Jun 10, 2009
  3:06 pm

  Karen

  Den risotto ser lækker ud! Mon man kan lave den med laks til, eller bliver det for fedt?

  Karen


 4. Jun 10, 2009
  3:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karen!

  Det er jo svært at svare på, jeg har kun prøvet det med pangasius. Men prøv dig frem, det er altid det bedste, så drager du dine egne erfaringer 🙂

  /Newyorkerbyheart


 5. Jun 10, 2009
  4:18 pm

  MissMuffin

  Hej Birthe

  Uhm, hvor lyder den risotto altså bare rigtig lækker- de løg der må være super gode!
  Jeg får nok ikke Kristian til at spise fisk, men så må vi få noget andet til..
  Uhm.. Jeg har lige ringet til kristian og bedt ham om at tage det nye BoligLiv med hjem:)

  Knus MissMuffin


 6. Jun 10, 2009
  4:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Det smagte også rigtig dejligt 🙂 Vil han heller ikke spise pangasius? Det smager ihvert fald overhovedet ikke af fisk, selv vores kat kan ikke lugte når vi skal have pangasius! Men ellers prøv med kylling, det kunne jeg forestille mig ville gøre sig godt….
  Der er faktisk mange læker opskrifter i BoligLiv denne gang 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 10, 2009
  7:42 pm

  Dave Jones

  Wow! sounds delicious…snapshots are gorgeous.


 8. Jun 10, 2009
  10:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Dave Jones,

  thank you very much 😀
  It's a great site you have too…

  My best,
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!