Newyorkerbyheart

Fudgy brownies………..

Brownie’en er klar til at komme i ovnen………

Færdigbagt……….
I går bagte jeg min første Brownie, helt fra “scratch”. Den blev faktisk ok god, selvom jeg må sige at jeg stadig sværger til Betty Crocker Supreme Brownie Mix, som er den bedste Brownie jeg har smagt til dato og efter min mening smager PRÆCIS som en Brownie skal………

Fudgy brownie (fra RedBook Magazine, marts 2008):

6 spsk. usaltet smør
125 g god mørk chokolade (jeg brugte 72%)
1 ½ dl rørsukker
2 store æg
vaniliesukker
½ tsk. Nescafe pulver opløst i 1 spsk. kogende vand
45 g mel
2 spsk. god kakaopulver (usødet)
1/4 tsk. fint salt
1 god håndfuld valnødder, grofthakkede
Forvarm ovnen til 180 grader (jeg bruger ikke varmluft når jeg bager).
Bræk chokolade i mindre stykker og kom det i en glasskål, der kan tåle at komme i microovnen. Kom smør ved og sæt det i microovnen på “high” i 1-1½ minut. Pisk i det, til det er en glat masse og al chokoladen er smeltet og rørt sammen med smørret. Lad det afkøle lidt. Pisk sukker og vaniliesukker ud i chokolademassen, sammen med æggene og kaffepulver rørt ud i det kogende vand. I en anden skål blandes mel, kakaopulver og salt. Rør det i chokoladelade massen med så få tag som muligt, det skal bare lige være blandet sammen, brug en (træ)ske. Vend valnødder i. Smør en lille firkantet form på ca. 20 x 20 cm. og hæld dejen i. Sæt det i ovnen og lad det bage i ca. 17-20 minutter. Tjek med en tandstikker, ved at stikke den ned midt i (eller der hvor den er tykkest) Brownie’en og når der kun hænger krummer ved som er “fugtige” er den færdig. Tag den ud, lad den køle af og skær den så i små 12 små firkanter. Kan spises som den er eller serveres lun som dessert med en kugle god vanilieis til.

Bøger:

I forgårs blev jeg færdig med “Malstrøm” af Michael Connelly, jeg har virkelig “slugt” den bog og glædet mig over at være tilbage i Harry Bosch’s univers *S* God og spændende bog, som havde en anden slutning end jeg lige havde forudset, men det er nu sket tit med Michael Connelly’s bøger.
Nu er jeg gået i gang med “Det sidste ord” også af Michael Connelly og som er forsættelsen til “Malstrøm”, den tegner allerede godt!
Som “sol-bog” (dvs. når jeg sidder ude i solen og hygger mig), læser jeg “Kvinde på spring” af Allison Pearson, som faktisk er ret sjov. Jeg kan godt lidt at læse “chick-lit” når jeg bare sidder og soler mig – eller sidder i skyggen og nyder køligheden. Det er faktisk først efter jeg er blevet syg, at jeg kun læser en bog ad gangen. Førhen, da jeg arbejdede og kørte i tog 45 minutter hver vej, havde jeg altid en “tog-bog” og en “hjemme-bog”…………

Jeg synes godt nok at det var varmt at træne i går, jeg havde hovedpine og så skulle Caroline Wozniacki jo spille hendes første kamp i årets Wimbledon – der var undskyldninger nok at tage af! Men jeg fik nok sparket mig selv i gang, så jeg fik trænet godt 45 minutter – i selskab med Charlotte Bircow – så jeg var ganske godt tilfreds med mig selv *S*

Print Friendly
Tilbage

11 kommentarer


 1. Jun 24, 2009
  8:37 pm

  Piskeriset

  Ååhhh… hvor ser den syndig god ud! Jeg tog mindst 50 gram på bare af at se billederne af kagen! 😀

  Hav en god aften!


 2. Jun 24, 2009
  8:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  De smagte såmænd også godt og så længe det kun er 50 g, så går det nok 😉

  Mange hilsner og også god aften til dig
  Birthe


 3. Jun 24, 2009
  8:53 pm

  Hanne

  Ej hvor ser den kage bare lækker ud!!!


 4. Jun 24, 2009
  8:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Den smagte/smager også dejlig 🙂

  Mange hilser
  Birthe


 5. Jun 25, 2009
  8:49 am

  Marianne's mening

  Den ser nu god ud, men skal da lige høre…
  Betty Crocker, er det fra din mor? For så skal jeg da vist have noget med hjem og afprøve det ;0)


 6. Jun 25, 2009
  10:15 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ja, det er fra min Mama og kan du få fat i dem, kan du kun få for lidt med hjem 🙂
  Men det er MEGET vigtigt at det er SUPREME MIX og at det er med Hershey syrup, så husk at tjekke det. Der vil være et lille billed der viser Hershey Syrup på pakken 🙂 Jeg skal gerne hjælpe dig med de rigtig ingrediensmål når du kommer hjem med dem og så er det bare at tage et lille bid af himlen 😀

  Knus
  Birthe


 7. Jun 25, 2009
  10:42 am

  Marianne's mening

  Tak, søde du. Det skal tjekkes og købes med hjem.
  En bid af himmelen….uhmmm :0)


 8. Jun 25, 2009
  10:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Marianne!

  Bare pas på – og lav rigelig med plads i kufferten – de er MEGET vanedannende 🙂
  Hvordan er den nye NYC bog forrresten?
  Knus
  Birthe


 9. Jun 25, 2009
  11:36 am

  Marianne's mening

  Der skal være godt med plads i den kuffert!!!Mon ikke der skal lidt sko med hjem også ;0)

  Den nye bog er god. Mange nye forslag. Syntes spisesteder er godt nævnt i den.

  Den må du altså købe ;0)


 10. Jul 19, 2010
  8:16 pm

  Trine

  Hej 🙂

  Er faldet pladask for din hjemmeside og bruger aaalt for meget tid herinde.. Jeg synes nærmest din hjemmeside er vanedannende 😉

  Vil det så sige at man slet ikke kan fremskaffe denne fantastiske blanding i DK? :O

  Mange hilsner Trine


 11. Jul 19, 2010
  10:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Velkommen herinde og tak for din kommentar – din kommentar gør mig meget glad 🙂 Det er jo altid rart når andre også kan lide det jeg bruger meget tid på……

  Jeg har ikke set den herhjemme, men den kan købes over nettet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!