Newyorkerbyheart

Græsk kylling a la Pia Kjærsgaard (Go’ Morgen Danmark)………..

Kartoffel- og citronskiver……….

En parteret kylling ligges ovenpå………..

Tomatsalat i sin mest enkle form……….

Det færdigbagte kyllingefad…………

Aftenens tallerken………..
I dag har vi fået en ret som Pia Kjærsgaard var inde i Go’ Morgen Danmark og lave i sidste uge og selvom jeg OVERHOVEDET ikke er enig i hendes politik, så så det så godt ud, at jeg blev nødt til at prøve det. Jeg kan kun sige at det smager rigtig, RIGTIG godt og er nemt og enkelt at lave………
Jeg brugte græsk krydderiblanding istedet for kun oregano og jeg brugte ikke helt så meget citron som hende, fordi jeg var bange for at det ville blive for dominerende og jeg kender kærestens indstilling til det *S* Men vi spiste begge med velbehag og de kartofler, de er altså rigtig gode når de har lagt og hygget sig sammen med kyllingestykkerne………

Græsk kylling a la Pia Kjærsgaard:

passende mængde kartofler
1 hel kylling, parteret i 8 dele
tørret oregano eller græsk krydderi
salt, friskkværnet peber
1 citron i skiver
olivenolie
Tomatsalat:
modne, aromatiske tomater (jeg havde kun cherrytomater)
gode kalamataoliven
Maldon salt
lidt olivenolie
Desuden:
Skrub/skræl kartoflerne og skær dem i både. Dup dem tørre og kom dem i et ovnfast sammen med citronskiver. Krydr med salt, friskkværnet peber og tørret oregano/græsk krydderi. Dryp med olivenolie og vend godt rundt. Skyl kyllingen godt indeni og tjek at al indmad og blodrester er væk. Dup kyllingen tør og parter den i 8 stykker. Læg kyllingestykkerne ovenpå/ned i kartoflerne. Dryp kyllingestykkerne med olivenolie, krydr med salt, friskkværnet peber og tørret oregano/græsk krydderi. Sæt i en 225 grader varm ovn i 5 minutter, skru ned til 200 grader og lad den stå i endnu 45 minutter, eller til den er gennemstegt. Tag citronskiverne op inden servering.
Tomatsalat:
Skær tomaterne i skiver, dryp med olivenolie, drys med Maldon salt og kom oliven på. Server tomatsalaten sammen med kylling, kartofler og tzatziki.
Jeg vil dog ikke lave tzatziki på græsk yoghurt 2% mere, det får ikke den rette konsistens efter min mening. Det kan godt være at der kan spares kalorier, men det er ikke de kalorier værd (efter min ydmyge mening!). Jeg vil hellere have lidt af en tyk, cremet tzaztiki end meget af noget tyndt sjask……..

Jeg fik hældt hyldeblomstsaften på beholdere i går og vi fik det smagt – det smagte rigtig GODT! Jeg synes at rørsukkeret og den brune farin giver den lidt mere karakter end bare almindelig hvidt sukker. Vores naboer fik også lidt, jeg håber at de blev glade for det……..

Selvom jeg stadig var øm og stiv i kroppen efter træningen i tirsdags, tvang jeg mig selv til at træne igen i går og da jeg først kom igang, var det som om at stivheden opløstes lidt og jeg fik det bedre. Det er utroligt at motion har den virkning, at selvom jeg faktisk ikke orker det og synes jeg har for ondt, så får jeg det alligevel altid bedre bagefter! Det giver stof til eftertanke……..
Min Wii siger, at min “fit age” er 26(!!), det er da meget godt når man tager i betragtning, at jeg fylder 38 i år *S*

Efter at have læst “Fasandræberne” af Jussi Adler-Olsen, blev jeg enig med mig selv at jeg trængte til noget der var lidt mere “løssluppent”, så jeg snuppede lige “Nynnes dagbog 3“. Efter at have læst de 2 første, måtte jeg altså lige have slutningen med. Jeg må indrømme at jeg synes de alle 3 er ret sjove og jeg lå flere gange og klukkede – eller tog mig selv i at ligge og smile fjoget *S*
Den gav mig dog også noget at tænke over! Nynne mister sin mor og selvom hun tit har været irriteret over hende, skinner hendes sorg og tristhed også meget igennem – det gav mig en knugende fornemmelse i maven og jeg blev selv ked af det!

Da hende som var min adoptivmor døde for nogle år siden blev jeg glad og tænkte “yes” (!), jeg havde faktisk gået og længtes efter den dag hvor det skulle ske. Jeg kigger stadig dødsannoncer igennem i håb om at ham der kaldte sig min adoptivfar, forlader denne jord! Hvad siger det om mig som menneske?? – og om dem??
Man bør jo føle sorg og bære rundt på sorg, istedet bærer jeg rundt på en mærkelig form for glæde, det burde jo ikke være sådan! Mon jeg er en dårlig person?? Jeg håber det ikke, jeg håber jeg bliver lukket ind i himlen og ikke i helvede………

Bøger:

Nu står der helt sikkert “Malstrøm” af Michael Connelly på skemaet – og jeg GLÆDER MIG. Det er så længe siden jeg har læst om Harry Bosch og jeg har faktisk savnet ham……..

I morgen starter Le Mans, det er altid noget som jeg ser frem til hvert år. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg synes at det er en helt bestemt stemning og aura over det løb og jeg håber, at jeg kommer ned og oplever det live engang – det ville være STORT! Jeg håber Tom K. vinder for 9. (NIENDE!!) gang i år, men det ser ud til at de får konkurrence til stregen fra Peugeot.
I dag har jeg bagt bunden til jordbærtærten, så i morgen skal der bare smeltes noget chokolade som skal på bunden, cremen skal laves og så skal der jordbær på. Så er jordbærtærten klar til servering når Le Mans skydes igang kl. 15.00 – sammen med en god kop kaffe. Go Tom K……………..

Nå ja, jeg vender tilbage i morgen med grillet, marineret culottesteg, rødvinssauce, kartofler og noget “grønt”, hvis jeg får tid *S*…….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jun 13, 2009
  9:02 am

  Anonymous

  Kære Birthe.
  Det viser du er et menneske på godt og ondt. En person som har lært at sætte grænser, at sige fra. En person som er blevet så groft udnyttet, mishandlet, krænket, at du har de ønsker og følelser som du har er helt naturlig. Og tro mig, hvis der er en "himmel", vil der være masser af plads til dig;-) Men et er sikkert, du vil ikke møde din adoptivfar. Læs annoncerne som du plejer, og når den kommer så fejr denne dag med et brag.
  Mange hilsner fra
  Charlotte den 2.


 2. Jun 13, 2009
  11:28 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Tak for dine ord 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 13, 2009
  12:35 pm

  Heidi Meldgaard

  Hej Birthe

  Jeg må give charlotte den 2 ret. De mennesker har givet dig så meget skidt i din opvækst. Som gør at du har svært ved div. højtider mm. Den dag dødsannoncen siger at tiden er afsluttet for ham. Fejre du det og kan forhåbentligt trække vejret lidt lettere.

  Det må være der din nye fødslesdag kommer..

  Håber du ikke går og dunker dig selv i hovedet med sådan nogle tanker, de er ikke det vejr…

  Knus

  Heidi


 4. Jun 13, 2009
  6:01 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Uhm, lækker kylling – på trods af dens oprindelse 🙂

  Jeg kan godt forstå at det er nogle stærke følelser. Når han engang er væk, så håber jeg at du kan føle dig mere fri af din barndom. Men du kan tro jeg kender de følelser!

  Knus
  Malou


 5. Jun 13, 2009
  6:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi Meldgaard!

  Tak for dine søde ord, det varmer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jun 13, 2009
  6:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Klidmoster!

  Du kan tro den smagte godt, jeg tror I vil kunne lide det 🙂

  Ja, jeg håber også at det vil gøre at jeg føler mig mere fri – og jeg ved jo at du ved hvordan det føles….

  Kærlig hilsen
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!