Newyorkerbyheart

Grillet burgere i tyrkiske fladbrød (“Spis Bedre” nr. 6/09)……….

07 juni , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: BBQ/Grill - Tags: , , ,

Dagens frokost: lidt “salat” og rugbrød med en lille hakkebøf med bløde løg og spejlæg stegt på begge side……..

Grill-stegte grønsager………..

Tortilla smurt med tzatziki, lidt salat og bøffen……….

………..ovenpå lægges de grillede grønsager……….

…………….og den klappes sammen……….
Det har været ren afslapning i dag – ihvert fald efter overstået gulvvask og en tur på crosstraineren! *S*. Gulvet i hele huset var så beskidt, at jeg ikke længere kunne lukke øjnene for det. Selv kæresten kunne se det, så er det slemt, trust me *S*.
Så efter en ret sen morgenmad, jeg sov længe efter strabadserne i går, gik jeg igang med først at støvsuge og derefter gulvvask.
Da jeg alligevel var svedig, begyndte crosstraineren at kalde HØJT på mig og så måtte jeg lige aktivere den lidt også. Det blev til de sædvanlige 5 km. men idag på 17.50 minutter, hvilket er personlig REKORD! Jeg er ret stolt af mig selv………..
Al den udfoldelse gjorde mig også endnu mere TRÆT, så lige siden har jeg ikke lavet noget der er værd at skrive om, for det ser mere eller mindre sådan her ud: ZZZZzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZ
Inden jeg indtog sofaen helt, fik jeg dog bakset lidt frokost sammen til os. Jeg stegte en lille hakkebøf til os hver som jeg flækkede og lagde på et rugbrød. Ovenpå lagde jeg bløde, stegte løg og et spejlæg stegt på begge sider, sådan foretrækker jeg det. Jeg blandede lidt grønsager som en lille salat, som vi fik til. Det bestod af: sukkerærter skåret i mindre stykker, rød peberfrugt i små stykker, agurk udkernet og i små stykker, feta og oliven. Alt i alt en rigtig godt og velsmagende frokost – og så kunne jeg sove med god samvittighed.

Den sene menu i aften stod på grillede burgere i tyrkiske fladbrød fra “Spis Bedre” nr. 6/09. Det smagte meget godt, men jeg fik dem vist lavet lidt for store, ihvert fald kunne vi ikke spise op…….

Der stod i opskriften at gyros krydderi kunne udskiftes med græsk krydderi og det gjorde jeg, fordi jeg havde ikke noget gyros krydderi. Desuden lavede jeg følgende ændringer:
– jeg grillede også lidt champignon.
– jeg tilsatte lidt røget paprika og lidt fintrevet citronskal til det hakkede kød
– jeg brugte tortillas, fordi der ikke er nogle steder her i nærheden hvor jeg kan få tyrkiske fladbrød.
– jeg brugte iceberg istedet for romainesalat, fordi jeg ikke kunne få romaine idag.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Grillet burger i tyrkiske fladbrød, “Spis Bedre” nr. 6/09, 2 pers.:

300 g hakket oksekød
ca. 1 tsk. græsk krydderi
½ tsk. røget paprika
fintrevet citronskal af ½ citron
olivenolie
groft salt, friskkværnet peber
½ gul peberfrugt
½ rød peberfrugt
½ grøn peberfrugt
2 cocktailtomater
lidt squash i skiver
2 tortillas (eller tyrkiske fladbrød)
lidt salat
Bland det hakkede kød med græsk krydderi, røget paprika, citronskal, salt og friskkværnet peber. Form 2 bøffer og tryk dem godt flade. Læg peberfrugter med skindet opad på en bageplade eller i et lille ovnfast fad. Sæt tæt op under varme elementet ved ovnens højeste varme og lad dem stå til skindet bliver helt sort og bobler op. Tag dem ud, læg dem i en dyb tallerken og kom film over. Lad dem stå i 5-10 minutter og træk så skindet af dem. Pensl bøfferne med lidt olie og grill dem på en (gas)grill eller en grillpande til de er gennemstegte. Grill alle grønsagerne og drys med groft salt og friskkværnet peber. Kom lidt tzatziki på wraps’ene, læg lidt salat, bøf og grillede grønsager på den ene halvdel. Fold den anden halvdel over og server med mere tzatziki. Server straks.

Vi har stadig en del tzatziki i overskud, så jeg har taget nogle nakkekoteletter op til i morgen og så skal vi have en form for kartofler og grønsager til……….

Roger Federer vandt French Open i dag for første gang, den sidste Grand Slam titel han manglede, så TILLYKKE til ham! Det var jo Robin Söderling og IKKE Rafael Nadal der stod overfor ham i finalen. Söderling kunne ikke stille meget op overfor Federer i dag, “FedEx” VILLE vinde……

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jun 8, 2009
  6:48 am

  Signe

  Hej Birthe
  Hvis du orker det en anden gang, har jeg blogget opskriften på arabiske fladbrød her: http://familiemad.blogspot.com/2009/01/shawarma-med-arabiske-fladbrd.html
  De har en noget anderledes smag end tortillaer, og bliver virkelig lækre.
  Til trods for den lage lur, nåede du da en del på din søndag 🙂
  Knus Signe


 2. Jun 8, 2009
  9:59 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Hihihi! Jeg ved godt, at du er skuffet over Rafa 🙁 Men jeg synes nu, at det var skønt for Federer endelig at vinde der også – midt på FedEx-banen! Der får vi da branding så det basker… altså ikke fordi, at det ikke koster kassen! For det gør det 😉

  Jeg har ikke en pind forstand på reglerne – så jeg holder bare med den sympatiske.. og Federer er så sød, synes jeg! Meget objektive årsager, som du kan se!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 3. Jun 8, 2009
  10:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!

  Tak for det 🙂 Men jeg har skam lavet både fladbrød (og shawarma for den sags skyld *S*), jeg orkede bare ikke igår…

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jun 8, 2009
  10:43 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Jeg synes såmænd (at når det ikke kunne være anderledes *S*), så var det godt at Federer vandt, han spillede helt vildt godt!
  Du kan godt bilde mig ind at det koster kassen, men sikke en exponering 🙂

  God dag til dig……

  Kærlig hilsen
  Birthe


 5. Jun 8, 2009
  2:07 pm

  Signe

  Hej Birthe
  Du har da fuldstændig ret – nogen gange gider man ikke lave ALT fra bunden 🙂
  Hilsen Signe


 6. Jun 8, 2009
  10:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Signe!

  Nemlig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 9, 2009
  11:09 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Ok, det er bare det bedste alternativ til en burger jeg har set længe. Men sikke en portion, jeg kan godt forstå at I ikke kunne spise op 🙂

  Knus
  Malou


 8. Jun 9, 2009
  11:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Ja, jeg anbefaler helt KLART at lave en mindre version – men det smagte rigtig godt og lækkert. Jeg var vild med de grillede grønsager i 🙂

  Knus
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!