Newyorkerbyheart

Grillet fisk med sauce tartare (Spis Bedre nr. 6/09)………..

Den lækre og velsmagende tomatsalat……….

Hvidløgsbrød……..

Citron-/limeolie til fisken……….

Sauce tartare……….

Fisken er klar til at komme på grillen……….

Aftenens tallerken………..
I dag har vi fået grillet fisk (gasgrill) med sauce tartare (begge dele fra “Spis Bedre” nr. 6/09), dertil kogte kartofler, en lækker tomatsalat og hvidløgsbrød.

SUPER lækker aftensmad, hvor alt bare smagte godt. Fisken var nem at grille på gasgrillen og fik en dejlig let smag af citron og lime. Sauce tartare smagte også rigtig dejligt – selvom jeg havde lavet den lidt om i forhold til opskriften i bladet – men hvis nogle af Jer har prøvet tartar sauce i USA, så kan det IKKE sammenlignes! Jeg synes stadig at den amerikanske udgave er rigtig, RIGTIG god, men denne er heller ikke at kimse af når der er LANGT til USA *S*

Ændringer jeg lavede:
– jeg brugte fileter af lyssej.
– jeg blande creme fraiche med mayonnaise til sauce tartare, fordi jeg synes at det ellers blev lidt for fed, da vi skulle bruge den til dyppelse.
– jeg kom finthakkede, syltede drueagurker i sauce tartaren.
– jeg kom lidt fintrevet limeskal i citronolien.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Grillet fisk med sauce tartare (“Spis Bedre” nr. 6/09), 2 pers.:

3 lyssejfileter
3 spsk. olivenolie
fintrevet citronskal
fintrevet limeskal
Maldon salt, friskkværnet peber
Sauce tartare:
50 g mayonnaise
50 g creme fraiche (måske lidt mere)
½ rødløg, finthakket
1/4 dl kapers, ahkket
lidt fintrevet skal af 1 citron
2 syltede drueagurker, meget finthakket
lidt salt og friskkværnet peber
Bland olivenolie med citron- og limeskal, lad det stå og trække i 15-30 minutter. Rør mayonnaise og creme fraiche sammen i en skål. Bland øvrige ingredienser i, men hold lidt igen med saltet, fordi kapers også er saltede. Smag til og lad det trække til fisken er klar.
Dup fiskefileterne tørre og pensl dem med citrusolien. Krydr med Maldon salt og friskkværnet peber. Læg på en varm (gas)grill i 2-3 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Server med sauce tartare og evt. nye, små kartofler.

Tomatsalaten
er som jeg har lavet den før, men det gode ved denne var, at jeg fandt nogle lækre tomater som jeg brugte til. De var søde og sprøde, ligesom jeg kan lide tomater. Godt modspil til balsamico’en………

Hvidløgsbrød:

1 ciabatta flute, halveret og så flækket på langs
blødt smør
2 fed hvidløg, presset
friske rosmarinnåle, finthakket
frisk basilikum, finthakket
lidt tørret oregano
Smørret røres godt sammen med krydderurterne og det pressede hvidløg. Smørres på det flækkede flutes i det mængder du har samvittighed – og lyst – til. Sættes i en 225 grader varm ovn til de er gyldne og sprøde.

Nu er der snart endnu en fridag for kæresten (Grundlovsdag på fredag) – og jeg skal snart til mit første blogtræf (på lørdag) – som jeg er meget spændt på. Marianne har jeg “kendt” et par år vil jeg tro, uden nogensinde at have mødt hende. Nu skal vi endelig mødes……..

Mht. til fridagen på fredag, så har vi snakket om at tage ud og se på dyr. Det er ved at være et par år siden vi har været i både Givskud Zoo og Odense Zoo, hvilken en af dem det bliver ved jeg ikke endnu, kun at jeg ser frem til det. Jeg kan godt lide at komme i zoologisk have. Jeg synes at det er hyggeligt at gå og kigge på de forskellige dyr – og også lidt magisk at kunne se dem så tæt på – når jeg nu ikke har råd til at se dem på savannen i Afrika……………..

Jeg har fået trænet i 1 time i dag, både kondition og styrketræning, så det har været en god dag. Jeg får nok ikke trænet på fredag, men hvis bare vi kommer ud og går en masse skridt, så tæller det jo også……….

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jun 4, 2009
  8:17 am

  Marianne's mening

  eg ser meget frem til at møde dig, efter alle vores møder herinde ;0)

  Jeg har lige mailet dig.


 2. Jun 4, 2009
  11:35 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Det bliver uden tvivl en helt igennem fantastisk oplevelse! Jeg glæder mig til at læse om det!

  Hvis I tager i Givskud så husk lige at hils på den gamle abe Nille… 😉

  Jeg har aldrig været i Odense Zoo – men Givskud var virkelig godt lavet for dyrene synes jeg, da jeg var der sidste år.

  Kærlig hilsen
  Pernille


 3. Jun 4, 2009
  11:43 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Marianne!

  ja, det bliver sjovt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jun 4, 2009
  11:45 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Tænk at de har en (gammel) abe i Givskud der hedder "Nille", det vidste jeg ikke – men jeg skal nok hilse hvis vi ser den 🙂

  Jeg kan også rigtig godt lide Givskud og jeg tror at hvis vi boede lidt tættere på, ville vi købe årskort. Så kunne vi tage der ud bl. a. om aftenen og gå en tur blandt dyrene….

  Odense Zoo er også rigtig dejlig. Vi har været det nogle gange, mennu er det ved at være 3-4 år siden, tror jeg.

  Kærlig hilsen
  Birthe


 5. Jun 4, 2009
  3:13 pm

  Anonymous

  Hej newyorkerbyheart

  Hvor er hvidløget henne i hvidløgsbrødene ?? !-)
  jeg ved du elsker hvidløg, så ….

  Hilsen Annette


 6. Jun 4, 2009
  3:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Annette!

  Ja, det må du da nok spørge om 🙂 jeg må skynde mig at få det rettet – tak……

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 9, 2009
  11:05 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Guf, det ser OGSÅ godt ud. Jeg har prøvet med fisk på grillen et par gange, men det hang for meget i.

  Det er bare de lækreste hvidløgsflutes, men jeg kan altså ikke tage æren for dem. Jeg har hugget dem hos Nicolai 🙂

  Knus
  Malou


 8. Jun 9, 2009
  11:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Du skal bare pensle dem godt med olie, så synes jeg ikke at de hænger i. Grillet fisk er rigtig dejlig – og dette var ingen undtagelse 🙂 Selv kæresten kunne lide sauce tartare'en og han er ellers ikke vild med den slags…..

  Ja, ham Nikolai, han kan altså en ting eller to. De er SÅ gode – og syndinge *S* – jeg bliver nok "nødt" til at lave dem igen i weekenden 🙂

  Knus
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!