Newyorkerbyheart

Grillet, Jack Daniels BBQ kyllingesalat……….

Grillet, Jack Daniels BBQ kyllingefileter………

Romainesalat, rødløg, agurk og mango…………

Den færdige tallerken med hvidløgsbrød………..

Igår aftes: tortillachips, rester af flanksteak, salsa og syltede jalapenos……….

Ost drysset på og så lidt oliven i skiver……..

Det færdige resultat………..
I går fik vi rester fra i fredags og da der stadigvæk var noget grillet flanksteak til overs lavede jeg steak nachos ud af det sidste. Ikke verdens sundeste aftensmad – idet der ikke var noget grønt, fordi vi ikke havde noget i huset – men det smagte til gengæld godt! *S*

Steak nachos:

tortillachips
en rest flanksteak
færdigkøbt salsa
syltede jalapenos fra glas, finthakkede
revet mozzarellaost
lidt sorte oliven i skiver
Kom tortillachips i bunden af et ovnfast fad, så det er helt dækket. Kom skiver af flanksteak, skåret i mundrette stykker, på og derefter små klatter af salsa. Drys med finthakket, syltede jalapenos, derefter revet ost og så tilsidst med skivede oliven. Sæt i ovnen ved 200 grader til osten er smeltet og gylden. Server med mere salsa og creme fraiche.

Jeg fik også slæbt mig op på crosstraineren i går og da jeg først var kommet op på den, så gik det egentlig meget godt. Godt nok nåede jeg ikke de 5 km. så hurtigt som sidste gang, men jeg tilbagelagde dem da på 17 minutter og 10 sekunder, hvilket vel egentlig er meget godt?
Da jeg først havde fået det gjort, føltes det godt og jeg var glad for at jeg tog mig sammen til det………

I dag har vi fået en SKØN salat med grillet kyllingebrystfilet, der blev penslet med Jack Daniels BBQ sauce (som er en af mine absolut favoritter!).
Virkelig skøn salat, med forholdsvis få ingredienser, men meget velsmagende og mættende. Jeg kan virkelig anbefale Jer at lave den, især på en varm sommeraften, hvor den er helt perfekt – gerne med et glas koldt, hjemmelavet hyldeblomstsaft til *S*.

Vi fik også hvidløgsbrød til (lavet efter inspiration fra Klidmoster og Nicolai’s verden)……….

Grillet, Jack Daniels BBQ kyllingesalat, 2 pers.:

2 kyllingebrystfileter
salt, friskkværnet peber
Jack Daniels BBQ sauce
1 moden mango i tern
1 avocado, i tern, dryppet med lidt citron- eller limesaft
3/4 agurk, uden kerner, skåret i ½ cm. tykke skiver
lidt sorte oliven, gerne Nicosia
1 romainesalat, strimlet
½-1 rødløg i tynde både
4 skiver bacon, sprødstegt og afdryppet
Dressing:
1 dl creme fraiche 9%
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. flydende honning
1 tsk. æblecidereddike
salt, friskkværnet peber
Skær synligt fedt og urenheder fra kyllingebrystfileterne. Krydr med salt og friskkværnet peber. Læg dem på en (gas)grill og brun dem lige på begge sider, så de får grillstriberne. Begynd så at pensle med BBQ saucen, læg låget på mellem hver gang. Pensl 3-4 gange på hver side, vend og grill dem til de er netop gennemstegte (ca. 8-10 minutter på hver side, alt efter tykkelse). Tag dem af og lad dem stå i 5 minutter, inden de skæres i skrå skiver. Fordel strimlet salat på 2 tallerkner, derefter rødløg, avocao, agurk, mango og oliven. Læg kyllingefileterne på og dryp med lidt af dressingen. Pynt med bacon. Server med brød til.
Dressing:
Det hele røres sammen og smages til.

I morgen er det jo Skt. Hans og traditionen tro skal der brændes bål af. Den anden dag da en af vores naboer var forbi, sagde jeg til ham det kunne være at kæresten kom på bålet i år! Hvortil han svarede, at hvis han så skal have kosten i hånden, hvem skal så køre hjem???? *lol*

Vi har aldrig rigtig haft nogen traditioner ang. Skt. Hans og tit er der jo også rigtig dårligt vejr, men i morgen skulle det jo blive dejligt vejr, så da skal vi til bål. Vi har valgt Løverodder hvor vi skal til sammen med kærestens søster. Vi tager en engangs grill med og så tager vi dertil lidt før, så vi kan få vores aftensmad ude ved vandet.
Menu’en bliver helt enkel: nogle tigerrejer med bacon og nogle der bare er marineret – på spyd. Dertil en amerikansk cocktailsauce. Så skal vi også have hjemmelavet kartoffelsalat og grillpølser.
Desserten kommer til at bestå af hjemmelavet (læs: lavet fra bunden af) Brownies, som jeg skal prøve at lave for første gang!
Jeg glæder mig, det skal nok blive hyggeligt og bare det at være ved vandet og være i godt selskab, det er jo skønt i sig selv. At der så også er bål, er bare et ekstra plus…………
Vores årlige tur til Sverige er også lige faldet på plads og vi har fået booket værelser. I år tager vi “luksus” udgaven, dvs. at vi har bestilt hotelværelser de første 2 dage og derfter et hotel-agtigt værelse på et vandrehjem (så vi har eget bad og toilet). Begge steder er morgenmaden inkluderet i prisen, hvilket er luksus i forhold til de andre år, hvor vi jo har lejet hytter. Der har vi også skulle gøre rent inden hjemrejse, det slipper vi også for i år *S*.
Vi har bestemt os for at vi kombinere ferien med at se tennis i et par dage. Der afholdes “Swedish Open” i Båstad, så vi har booket 2 nætter på Hotell Erikslund, hvor vi tit har spist frokost på både ud- og hjemtur når vi har været på ferie i Sverige. Det er første gang vi skal bo der.
Derfra, tager vi 2 nætter på “Herrestad Bed&Breakfast“, som kun ligger 10 km. fra “High Chaparral“, hvor vi trods utallige besøg i Sverige aldrig har været. I år skal det være, men jeg ved ikke rigtig hvad vi skal forvente. Vi har jo ingen børn med, så måske er det ikke særlig spændende, men så finder vi nok noget andet at se på *S* Vi skal helt sikkert også finde tid til at shoppe lidt, så vi kan tage lidt fordel af at den svenske krone er så lav i forhold til den danske…………
Jeg glæder mig allerede, for Sverige er bare at “must” for os og vi har kun gode minder fra vores ferier der………..
Print Friendly
Tilbage

13 kommentarer


 1. Jun 23, 2009
  7:35 am

  Vita

  Sverige er KONGE!
  Sverige er MUMS!
  Sverige er GUD!

  Jeg vil osse…..


 2. Jun 23, 2009
  9:32 am

  Eva

  Hej Brithe,

  Hvor lyder det skønt, at Sverige turen nu er på plads. Der er dejligt at have noget at glæde sig til. Er det i juli måned?

  Mange sol hilsner fra Eva


 3. Jun 23, 2009
  10:36 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Vita!

  Du er så SKØN, det er en stor gave at have lært dig at kende 🙂

  Knus
  Birthe


 4. Jun 23, 2009
  10:36 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Ja, det er dejligt at turen nu er på plads 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jun 23, 2009
  12:41 pm

  Anonymous

  Hej,
  Båstad kan varmt anbefales, superhyggelig lille by. Husk at gå ind og se Designgården på Ängelholmsvägen. Det er min chefs kone, der har sit værksted/butik der (www.jellybean.se og http://www.ingelabenson.com).

  Hilsener fra Line


 6. Jun 23, 2009
  1:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Line!

  Jeg tror nu vores dage i Båstad kommer til at stå i tennis'ens navn, så det er ikke sikkert der bliver tid til andet. Det er ihvert fald det vi tager dertil for, men hvis vi får tid i overskud, skal jeg prøve at huske det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 23, 2009
  8:43 pm

  Anonymous

  Hej Birthe,

  Den der Jack Daniels BBQ sauce synes jeg lyder rigtig spændende. Bruger du den opskrift på BBQ sauce som ligger i din opskriftsamling som grundopskrift og tilsætter Jack Daniels – og ca. hvor meget ?

  Hilsen
  Anja – Kagegalleriet.dk


 8. Jun 24, 2009
  6:22 pm

  Anonymous

  Hej

  Jeg kigger af og til ind på din blog – Jeg vil bare lige fortælle at vi i går til Skt. Hans prøvede din lammekølle på Webergrill. Det smagte fuldstændig fantastisk. Tak for en meget inspirerende blog.

  Venlige hilsner Sara


 9. Jun 24, 2009
  6:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anja!

  Nej det er desværre en færdig en, som jeg har købt i USA, men enkelte gange har jeg også været heldig at finde den herhjemme. Hvis du er interesseret, mailer jeg gerne et billed til dig af flasken, så du kan se den. Men jeg vil mene at man også sagtens selv kan lave den, hvor meget whiskey der skal i, har jeg dog ingen ide om 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Jun 24, 2009
  6:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sara!

  Mange tak for din kommentar og det glæder mig at I kunne lide lammekøllen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jun 24, 2009
  7:34 pm

  Anonymous

  Hej Birthe

  Jeg ville blive meget glad hvis du vil maile mig et billede af flasken. Så vil jeg gå på jagt efter den. Og ellers må jeg prøve at bruge din BBQ sauce og tilsætte whiskey efter smag og behag.

  Du kan maile til mig på anja@kagegalleriet.dk

  Mange tak.

  Hilsen
  Anja – Kagegalleriet.dk


 12. Jun 24, 2009
  7:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Anja!

  Jeg skal nok maile et billed til dig, hvis det ikke lige bliver i aften gør jeg det i morgen, håber at det er ok? 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 13. Jun 25, 2009
  5:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Anja!

  Billed afsendt til dig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!