Newyorkerbyheart

Hoisin-marineret og grillet svinemørbrad på pastasalat……….

Hoisin-marinaden…………

Svinemørbrad klar til at komme på grillen……….

Løg, peberfrugt og squash svitses……….

Mørbradskiver (gas)grilles………..

Den færdige ret………..

Aftenens tallerken…………
I aften har vi fået en pastasalat med hoisinmarineret og grillet svinemørbrad på, det smagte SUPER godt!
Jeg er jo ret vild med hoisin sauce, som nogen måske nok vil mene har en lidt speciel smag. Den bedste synes jeg fåes hos Shop Asia, hvor jeg køber det. Det kan fåes i supermarkeder (Kvickly, Føtex, Bilka osv.) men det mærke de har, synes jeg ikke smager godt…….
Jeg kan virkelig anbefale Jer at lave denne ret ret som er dekorativ, let og hurtig at lave og som ikke mindst smager GODT! Kan I ikke lide hoisin sauce, så prøv med en god BBQ sauce eller en anden marinade I kan lide……….

Hoisin-marineret og grillet svinemørbrad på pastasalat, 4 pers.:

passende mængde pasta (jeg brugte farfalle fra De Cecco)
1 squash i kvarte skiver
1 gul peberfrugt i strimler
1 rødløg i tern
2 dl bouillon af god kvalitet (grønsagsbouillon)
basilikum skåret i fine strimler
1 kugle mozzarella i tern
1 bakke modne, aromatiske cherrytomater (køb nogle af god kvalitet), i halve eller kvarter
høvlet, frisk parmesan
salt, friskkvænret peber
1 svinemørbrad, afpudset og skåret i 2 cm. tykke skiver
olivenolie til stegning
Hoisin-marinade:
2-3 spsk. hoisinsauce
ca. 2 tsk. æblecidereddike
1-2 tsk. flydende honning

Chili & Lime krydderi
fra Santa Maria (eller bare lidt chili-/cayennepeber)
1 stort fed hvidløg, presset
salt, friskkværnet peber
Skær den afpudsede svinemørbrad i ca. 2 cm. tykke skiver og bank dem let flade med håndroden. Læg dem på en tallerken.
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og pensl det på kødskiverne på begge sider. Lad det stå og marinere i 20-30 minutter. Krydr med lidt mere salt og friskkværnet peber og grill på en gasgrill eller over gode kul – kan også steges på en (grill)pande. De skal ca. have 2-3 minutter på hver side, pensl med evt. overskydende marinade imens de grilles.
Kog pastaen al dente i rigeligt, godt saltet vand. Hæld vandet fra. Varm lidt olivenolie op i en sauterpande eller en bred gryde og steg først løgene lidt, de skal ikke tage for meget farve, men skal lige karamellisere lidt. Tilsæt squash og peberfrugt og steg i 2-3 minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld bouillon ved og lad det koge UDEN låg i 5 minutter. Vend den friskkogte pasta i, vend det godt rundt, krydr det evt. med lidt mere salt og friskkværnet peber og hæld det i et stort fad.
Kom cherrytomater og mozzarella ovenpå, sammen med det meste af den strimlede basilikum. Halver mørbradstykkerne hvis de er store og læg dem ovenpå pastafadet, drys med resten af den strimlede basilikum og den høvlede parmesan. Server straks, evt. med noget lækkert brød.

I dag har jeg da fået lavet lidt, i modsætning til igår *S*
Jeg har trænet i godt 1 time idag, hvorefter jeg støvsugede hele hytten og vaskede gulv! Det er så dejligt når gulvet er vasket og hvis ellers prinsessen ikke sviner det til med det samme, så kan jeg gå og glæde mig over det i et par dage *S*.
Det er hårdt for mig at vaske gulv, så jeg gør det ikke så tit som jeg måske burde, men når det er gjort er det så meget desto bedre.
Da vi flyttede ind i vores nye hus, havde jeg en intention om at vaske gulv hver uge, men det er nok nærmere hver 2. eller 3. uge (enkelte gange er der endda gået 4 uger, men sig det ikke til nogen!). Jeg støvsuger dog fast hveranden dag, det er simpelthen en nødvendighed……….

Jeg har meldt mig ind i Gyldendals Bogklub igen, efter at have haft en lang pause. Jeg har fået:

Barack Obama: Arven fra min far
Rikke Holm m. fl.: Tænd på tærter og tryl med tilbehør
Rikke Holm: Varm på brød og lun på boller
Jeg kan allerede nu afsløre at der i de 2 sidstnævnte bøger er MASSER af ting jeg skal have afprøvet. De indeholde begge to masser af lækre opskrifter, som jeg næsten ikke kan vente med at afprøve………

I morgen skal vi have rester fra idag og ihvert fald lørdag skal vi have PAJ burger, det har kæresten bestilt. Han vil også gerne have dem søndag, men nu må vi se……….

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Jun 25, 2009
  10:50 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Mums, det ser skønt ud!

  Jeg kan rigtig godt lide hoisinsauce 🙂

  Wow, du støvsuger hveranden dag. Hmm, måske ville mine katte ikke være så bange for støvsugeren hvis de så den lidt oftere 🙂

  Knus
  Malou


 2. Jun 26, 2009
  2:38 am

  Voksenmis

  Hoisin-sauce – og især til kylling – UHMMMMM.

  Ren guf.

  Ha' en god dag, Birthe 🙂

  VH Lisa


 3. Jun 26, 2009
  7:25 am

  Piskeriset

  Nu bliver jeg lidt flov, for jeg kan ikke huske, hvordan hoisinsauce smager, og jeg elsker ellers japansk mad 🙂

  Meget farligt link, du har lagt ind – jeg kom til at trykke på det, og der kan jeg let få brugt en masse penge – så det glæder jeg mig til at gøre ved lejlighed! 😀
  Tak for det!

  Hav en god fredag.


 4. Jun 26, 2009
  7:32 am

  MissMuffin

  Jeg har også de 2 bøger af Rikke Holm og de er bare SUPER gode!
  Tærterne jeg har lavet er altid blevet gode og brødet er også super lækkert- dog er det ikke lykkedes mig at få lige så meget brød ud af det som opskriften siger!
  Jeg er spændt på at se hvad du får lavet:)

  Jeg støvsuger også hver anden dag fordi Emma fælder og slæber meget skidt med ind, men synes alligevel du er flittig, for katte plejer ikke at grisse særligt meget.

  Knus MissMuffin


 5. Jun 26, 2009
  8:15 am

  Anette

  Stoevsuge hver anden dag… flittig siger jeg bare… jeg burde goere det, men orker det ikke !!

  Ha' en god dag,

  Anette


 6. Jun 26, 2009
  11:01 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Jeg kan så bare konstantere at det ikke hjælper at støvsuge oftere, gem dine kræfter, prinsessen HADER støvsugeren af et godt hjerte og slår og hvæser ad den hvis hun kan komme til det 🙂

  Hoisin er noteret…..

  Knus
  Birthe


 7. Jun 26, 2009
  11:01 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Ja, hoisin er godt, må prøve det til kylling også, det er ihvert fald godt til and! Jeg synes at det har en fantastisk smag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jun 26, 2009
  11:03 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Du må snarest genopdage hoisin-smagen, det er SÅ godt. Køb dig et glas, hvis du alligevel køber ind hos Shop Asia 🙂 De har så mange lækre ting, jeg køber mig også altid fattig hver gang…..

  Mange hilsner og god weekend til dig
  Birthe


 9. Jun 26, 2009
  11:04 am

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Jeg glæder mig også til at begynde på bøgerne, det er bare et problem med at udvælge, så måske jeg bare skal starge fra en ende af? 🙂

  Jeg synes faktisk at vores prinsesse sviner en del – og hun fælder også ret så meget. Desuden er hendes store sport at komme ind med beskidte poter ligeså snart jeg er færdig med at vaske gulv. Jeg kan nærmest fornemme hvor meget hun morer sig over det…..

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Jun 26, 2009
  11:06 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Anette!

  Det kan jeg godt forstå, for du har altså nogle lange dage i forvejen 🙂 Jeg har jo ikke så meget andet jeg skal nå…..

  God weeekend og stort knus til dig, Anna og Sunny-boy

  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!