Newyorkerbyheart

Karry-karry med kylling (“Vild med vegetar” Louisa Lorang, Lindhardt & Ringhof)

Vild med vegetar” af Louisa Lorang (Forlaget Lindhardt & Ringhof)………

Cashewnødder klar til at komme i ovnen……..

Gyldne, sprøde og ristede………

Hakkede og klar til at komme på som topping………..

Gulerødder, løg, hvidløg, ingefær og æble sauteres……….

Karry, kokosmælk, vand og chili kommes ved………

Efter den er blendet kommes blomkål og grønne bønner i………..

Stegt kylling, klar til at komme i………..

Resten af grønsagerne og kyllingestykkerne kommes i……..

Aftenens tallerken………..
I dag har jeg lavet “Karry karry” (med med kylling) fra “Vild med vegetar” af Louisa Lorang (Forlaget Lindhardt & Ringhof). Louisa Lorang har lavet en SKØN bog med masser af lækre vegetarretter, men hun er ikke selv vegetar og opfordrer også til at komme kød i retterne – eller servere kød til. Bogen skal på ingen måde “skræmme” folk og jeg synes at det er dejligt befriende at bladre i sådan en skøn bog, som ikke er FRELST på nogen som helst måde……
Louisa Lorang lavede også retten den anden morgen i Go’ Morgen Danmark, dog uden at komme kød i, da hun lavede den vegansk. Jeg valgte altså at stege et par kyllingebrystfileter, som jeg “trevlede” med 2 gafler og kom i, jeg tænkte at det ville kæresten sætte pris på *S*. Jeg satte nu også pris på det og jeg kan kun ANBEFALE Jer at lave denne ret! Den er SÅ velsmagende, stærk uden at være for stærk (men kan selvfølgelig laves stærkere) og har masser af lækre, sprøde grønsager i………….lav den!
Jeg lavede også hendes rosmarinristede cashewnødder til, som jeg hakkede og dryssede ovenpå – pas på, jeg tror at de kan være MEGET vanedannede!!! For pokker hvor smager de godt! *S* De kan også spises som de er som en snack, i salater eller til drinks. Hvis du ikke gider at lave disse nødder (men jeg anbefaler det på det varmeste), så bare brug nogle saltede cashewnødder og hak dem.

Jeg lavede følgende ændringer:

– jeg brugte 3 gulerødder i stedet for 1, de var ikke så store.
– jeg kom kylling i.
– jeg kom lidt mere hvidløg i.
– jeg kom 1 helt (lille) blomkålshoved i, istedet for ½.
– jeg kom fishsauce i.
– jeg brugte Thaikarry (som er en karrypulver fra Santa Maria, jeg ved ikke hvad forskellen er på madraskarry og andre former for karry……men jeg kunne ikke finde en madraskarry!)
Jeg skriver opskrifterne, som jeg lavede dem…………

Karry-karry – med kylling (“Vild med vegetar” Louisa Lorang, Forlaget Lindhardt & Rindhof), 4 pers.:

Sauce:
3 gulerødder, revet
1 løg, finthakket
1 æble, skrællet og revet
4 fed hvidløg, knust og hakket
25 g ingefær, finthakket
lidt olie og smør til stegning
3 spsk. Thaikarry pulver
1 frisk, rød chili i tynde skiver (jeg tog kernerne ud)
1 dåse kokosmælk
2 dl vand
salt, friskkværnet peber
Fyld:
1 lille blomkål i mindre buketter
200 g friske, grønne bønner, nippede og halveret
100 g babymajs, i mindre stykker
1 rød peberfrugt i strimler
3 kyllingebrystfileter
salt, friskkværnet peber
Desuden:
saft af 1 lime
1-2 spsk. fishsauce
Gør alle tingene parat, der er meget at vaske, skylle, hakke og snitte – men når først det er gjort, så tager selve retten ikke lang tid at lave.
Opvarm lidt olie og smør i en stor gryde og sauter gulerod, løg, hvidløg, ingefær og æble 2-3 minutter, det må IKKE tage farve, så rør i det hele tiden. Kom karry i og lad det stege med i et minuts tid under konstant omrøring. Hæld vand, kokosmælk og chili ved, skru lidt ned og lad det småkoge i 15-20 minutter.
Varm lidt olie op på en pande og steg kyllingebrystfileterne, drys dem med lidt groft salt og friskkværnet peber på begge side. Lad dem stege til de er NETOP møre, ikke mere, så bliver de kedelige. Tag af varmen og brug 2 gafler til at dele dem i trelver, eller skær dem i mindre stykker.
Blend den kogte karrysauce med en stavblender eller hæld det i en blender, kør til det er en glat og ensartet masse. Hæld det tilbage i gryden og smag det til med limesaft, salt, friskkværnet peber og fishsauce. Kom bønner og blomkål i og lad det småkoge til bønner og blomkål er NÆSTEN møre (men stadig sprøde). Tilsæt kyllingekød, babymajs og rød peberfrugt, lad det småkoge i endnu 2-3 minutter. Giv endelig ikke grønsagerne for meget, de skal være sprøde og med bid. Server med rosmarin cashewnødderne (opskrift nedenunder) og (brune) ris.

Rosmarin-cashewnødder (“Vild med vegetar” Louisa Lorang, Forlaget Lindhardt & Ringhof):

100 g usaltede cashewnødder
1½ spsk. citronsaft
1 spsk. ekstrajomfruolivenolie
god salt (jeg brugte Læsø sydesalt)
1 spsk. rosmarinnåle, finthakket
Forvarm ovnen til 180 grader. Hæld nødderne i et lille ovnfast fad. Kom resten af ingredienserne ved og vend det hele godt rundt, så nødderne er dækker af olie og citronsaft. Sæt i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde, vend rundt i den en gang mens de ristes. Tag dem ud og lad dem køle lidt af, drys dem evt. med lidt mere salt. Hvis de skal bruges til karry-karry retten, så hak dem ellers brug dem hele i salater, som snack eller til drinks.

Da jeg skulle koge de brune ris i aften – og jeg stod og læste på emballagen – læste jeg noget der i den grad undrede mig! Her i Danmark skulle der bruges 4½ dl vand til at koge risene i, men i Sverige og i Norge, skal der bruges 6 dl!!! Hvor underligt er det lige???
Suger risene mere vand i vores nordiske broderlande?? Det synes jeg er et kæmpe mysterium, måske nogen af Jer derude kan hjælpe? *S*

I dag modtog jeg et gavekort til “Reef ‘n Beef” på kr. 500,- som jeg har vundet i en en konkurrence hos Spiseliv, dejlig overraskelse at hente ude i postkassen *S*.
Nu går jeg og overvejer om vi kommer derover, eller om der måske er nogle andre der kan bruge det? Jeg må se, vi har 6 måneder fra den 26.05.09 så der er jo lidt tid at løbe på, men det kræver jo at jeg kan få lokket kæresten med derover………

Jeg tror vi har ændret planerne lidt for i morgen. Vi havde jo talt om at tage i Givskud Zoo eller i Odense Zoo, men vi er blevet enige om at der nok er for mange mennesker. Jeg er ikke god til at have alt for mange mennesker omkring mig, det kan let gøre mig lettere panisk!
Det er det samme når vi er ovre og handle og dem det står bagved i køen, absolut skal stå helt oppe i nakken på mig (eller endnu bedre helt oppe på mine hælkappe). Gad vide om de tror de kommer hurtigere frem?? Ihvert fald generer det mig voldsomt, det er som om de overtræder min intimsfære, så jeg prøvet altid at få kæresten til at stå mellem mig og andre *S*.
Nå men angående i morgen, så bliver det nok en udflugt et eller andet sted hen istedet for. Vi har haft følgende stedet oppe og vende:

– Mandø
– Frøslevlejren
– Sønderborg og omegn
– Nordfyn
– Flensborg
Så nu må vi se hvad det ender mig……….

I morgen stå den på rester og på lørdag er der jo blogtræf, så hvem ved hvornår jeg kommer hjem – kæresten er “on his own” *S*. Men hvis jeg skulle komme hjem og skal lave aftensmad, så har jeg noget i baghånden……….

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Jun 5, 2009
  12:01 am

  Manja

  Jeg har undret mig meget over det – det gælder alle typer for ris, af en eller anden sær årsag. Det er vist noget med smagspræferencer…


 2. Jun 5, 2009
  12:14 am

  Voksenmis

  Hej B.

  Med hensyn til køen i supermarkedet har jeg selv med succes brugt at have indkøbsvognen BAG mig i stedet for foran mig. Så kan jeg selv styre, hvor tæt folk kommer på mig, for jeg kan heller ikke have andre mennesker helt oppe i nakken 🙂

  Og med hensyn til risene sprang flg. link mig straks i hu:

  http://www.samvirke.dk/samvirke/arkiv/Sider/L%c3%a6serbrev-Halvkogteris.aspx

  Jeg læste et læserbrev i Samvirke, hvor en læser spurgte "de kloge" om et lignende fænomen.

  Så måske er det ikke det endelige, forkromede svar, men det er bedre end ingenting.

  KH

  Lisa


 3. Jun 5, 2009
  12:57 am

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Wow, det er vel nok en lækker karryret. Den planker jeg straks og skriver kogebogen på ønskeseddlen 🙂

  Er du klar til min ris terori – den er måske lidt langt ude. Jeg mener at det har noget med afstanden til havoverfladen og vands kogepunkt at gøre. Og så er der forskelligt kogepunkt = forskellig fordampningmængde i de forskellige lande. Jeg lover at undersøge sagen til bunds, for jeg er selv ret nysgerrig på det 🙂

  Jeg håber at I får en god dag i morgen, det bliver spændende hvor I ender 🙂

  Vi ses på lærdag!

  Knus
  Malou


 4. Jun 5, 2009
  5:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Manja!

  Ok, jeg har bare ikke lagt mærke til det før, det er altså ret spøjst! 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jun 5, 2009
  6:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Lisa!

  Tak for linket, jeg må lige tjekke det ud 🙂

  Jeg gør også nogle gange det med indkøbsvognen, men hvor er det bare irriterende at nogle mennesker ikke kan holde afstand – at de absolut skal stå og ånde en helt oppe i nakken. Personligt kunne jeg aldrig finde på at gå så tæt på andre mennesker…..

  Vi ses i morgen 🙂
  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jun 5, 2009
  6:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Klidmoster!

  God teori, så langt har jeg slet ikke tænkt! 🙂

  Du må prøve at lave det her, det SÅ godt og dejligt med alle de sprøde grønsager. Jeg synes det er godt med kylling i, men jeg er sikker på at det også vil være det uden…..
  Det er en fremragende bog. Hun har også lavet en det hedder "Vild med salater", som jeg vist har lavet noget fra også.

  Vil bare lige sige tak for mail, jeg blev glad og MEGET rørt!

  Vi ses i morgen, jeg glæder mig – og er også SPÆNDT!

  Knus
  Birthe


 7. Jun 13, 2009
  3:04 pm

  AnneLaursen

  Mums Birthe… Lavede denne ret igår til aften… og den var så lækker… sikken en smag og hold da op hvor den mættede.

  Go weekend.

  Hilsener fra Anne


 8. Jun 13, 2009
  6:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Det er SÅ lækker en ret og det glæder mig at I kunne lide den – men du har ret, den mætter 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Dec 23, 2013
  1:56 am

  Siffe

  Hej
  Jeg synes det er dejligt at se dine fine billeder og læse på din blog, men det ærger mig rigtig meget, når du putter kød i en ellers LÆKKER vegetarret. Jeg er helt vild med ‘vild med vegetar’, men forfatteren opfordrer ike ligefrem til at tilsætte kød, og det kunne være fedt hvis du med din inspirerende blog kunne vise at hel grøn mad også kan være godt og slet ikke ‘farligt’ for kødelskende mænd 😉

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!