Newyorkerbyheart

Kylling en Croûte med bønnesalat og Fougasse med blå ost og valnødder……….

Blåskimmelost og hakkede valnødder kommes på………..

………..penslet med olivenolie og drysset med Læsø sydesalt……….

Færdigbagte………..

Klar til spisning……….

Bønnesalaten……….

Stegte kyllingestykker ligges på butterdejen…………

………oliventapanade kommes på………

………så basilikumblade skiver af tomat og frisk mozzarellaost…………

Klar til servering…………

Aftenens tallerken………..
I aften har menuen stået på kylling en croûte, som jeg lavede ligesom laks en croûte, bare med stegte kyllingeinderfilet’er halveret på langs, istedet for laks. Dertil fik vi en virkelig lækker salat med grønne bønner, soltørrede tranebær og mandler og friskbagt “Fougasse med blå ost og valnødder” en opskrift fra Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset og som har været i bladet “Mad & Venner” februar 2008. Jeg tror jeg at gav brødene lige et minut for meget, men ellers smager de SUPER godt og er virkelig lækre. Jeg vil tro, at de også vil være super gode til en salat, et godt glas rødvin eller en suppe – mulighederne er mange………

Til kyllinge en Croûte’en stegte jeg bare en pakke kyllingeinderfileter i lidt olivenolie, krydrede med salt og friskkværnet peber og halverede dem på langs. Så fik de lige tid til at køle lidt af. Ellers fulgte jeg bare opskriften her og satte den så i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter, midt i ovnen.
Jeg synes at det smagte godt, men vil nok alligevel foretrække den med laks istedet for kylling. Den føles mere bastant, hvor den i udgaven med laks var mere let i det. Desuden synes jeg også at laksen klæder de andre ingredienser bedre! Alligevel vil jeg anbefale Jer at prøve det og især hvis I ikke har lavet “Laks en Croûte”, fordi I ikke spiser/kan lide fisk……

Bønnesalat:

500 g friske, grønne bønner (frosne kan også bruges)
1 rødløg, meget finthakket
1 håndfuld soltørrede tranbær
1 håndfuld mandler, smuttede og hakkede
Dressing:
2 tsk. rapsolie
2 tsk. æblecidereddike
2 tsk. soya
lidt flydende honning
lidt salt, friskkværnet peber
Hvis bønnerne er friske, nippes de inden de koges. Lad dem koge i ca. 5 minutter i letsaltet vand, eller til de møre, men stadig med bid. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af. Når de er afkølet lidt, skæres de 5 cm. lange stykker og kommes i en skål. Ingredienserne piskes sammen og hældes over de varme/lune bønner. Vend rødløg, soltørrede tranebær og hakkede mandler i og server mens den stadig er lun eller lad den køle af og server den kold.

Fougasse med blå ost og valnødder, 2 stk.:

450 g hvedemel (se note)
2 tsk. groft salt
20 g gær
2 1/4 dl lunkent/håndvarmt vand
1 spsk. olivenolie
Fyld:
125 g blåskimmelost
125 g valnødder, hakkede
Opløs gæren i det lunkne vand og rør salt og olivenolie i. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt til dejen er glat og smidig, det tager ca. 10 minutter. Form dejen til en kugle og læg den tilbage i skålen, dæk til og stil den lunt i 1 time, til den har hævet til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og del den i 2 stykker. Rul hvert stykke ud til en aflang plade i ca. 1 cm.’s tykkelse (kan også bare trykkes ud med fingrene) og drys med ost og valnødder. Fold dejen 2/3 dele ind over sig selv på langs og fold så den sidste 1/3 over. Rul igen dejpladen ud til 25 x 15 cm. Stræk og træk lidt i brødet. Skær med en skarp kniv 4-5 ridser diagonalt i dejen og stil på bageplade med bagepapir og lad det hæve, tildækket og lunt, i endnu 1 time. Pensl med olivenolie og drys med lidt groft salt/flagesalt. Bages ved 230 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle lidt af på bagerist og server dem friskbagte og evt. lidt lune.
Note:
Jeg brugte langt fra 450 g mel, så tilsæt melet lidt ad gangen, så I ikke tilsætter for meget. Jeg udskiftede også noget af den almindelige hvedemel med lidt italiensk hvedemel…….

Jeg har bare været SÅ træt i dag! Jeg kunne næsten ikke slæbe mig ud af sengen og jeg har måtte ligge mig i eftermiddags, hvor jeg har sovet i 3(!!!) timer – og jeg er stadig ikke i topform. Jeg ved ikke helt hvad der har udløst det, jeg synes også at jeg har haft mere ondt, men det kan også være et udslag af trætheden. Ihvert fald er det som om jeg lige skal passe lidt på mig selv og hvile mig mere end jeg plejer. Jeg håber dog stadig på, at jeg kan træne lidt let i morgen, måske bare lige en omgang pilates, for at holde kroppen lidt igang.

I morgen har vi heldigvis rester, så jeg kan slappe af og måske træne lidt hvis kroppen er til det………

Print Friendly
Tilbage

19 kommentarer


 1. Jun 17, 2009
  7:06 am

  Piskeriset

  Det ser vel nok godt ud 🙂


 2. Jun 17, 2009
  8:15 am

  Vita

  Godmorgen Birthe
  Håber energien snart finder dig igen.
  Den der med gerne at ville finde ud af hvad der har udløst trætheden og smerterne – den kender jeg godt. det er så svært at acceptere at det bare kan komme ud af det blå, ikke?
  Jeg må altså lære at spise blåskimmelost – for det dersens fougasse, det ser lækkert ud!

  Knus Vita


 3. Jun 17, 2009
  8:53 am

  Vibeke

  Hold op hvor ser det lækkert ud. Tænk at sidde her kl 8.50 om morgenen og sukke efter aftensmad :-p
  Jeg må virkelig rose dig for en meget insprirerne blog. Tak 🙂


 4. Jun 17, 2009
  10:54 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jun 17, 2009
  10:55 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Vita!

  Ja, det er nemlig svært at accpetere, selvom jeg burde have vænnet mig til det efterhånden 🙂

  Du må komme ned på besøg, så skal jeg nok få dig lært at spise blå ost 😉 De er rigtig lækre og den blå ost er slet ikke dominerende. Jeg vil tro at du også kan lave det med andre oste, eller måske bare blande en lille smule blå ost i noget andet ost….

  Knus
  Birthe


 6. Jun 17, 2009
  10:56 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Vibeke!

  Tusinde tak for de rosende ord 🙂
  Jeg kan bare sige at det smagte dejligt…….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 17, 2009
  9:15 pm

  Angelika

  Hej Birthe

  Nøj det ser godt ud – som sædvanligt 🙂

  Jeg vil prøve din jordbær-tærte opskrift i en af dagene, den ser så god ud og perfekt til årstiden. Er det en helt stor tærteform du bruger eller en af de mindre?

  Hilsner Angelika


 8. Jun 17, 2009
  9:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  mange tak 🙂

  Det er en stor tærteform, jeg mener at den er ca. 26 cm. i diameter. Jeg orker ikke lige at rejse mig fra sofaen nu, men det er der omkring. Jeg laver 1½ gang dej, for ellers er det for lidt til min tærteform. Jeg laver også 1½ gang fyld, men kun creme som der står i opskriften. Håber at det giver mening? Held og lykke med det, jeg er spændt på at høre hvad du synes om den…….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jun 18, 2009
  1:49 pm

  Angelika

  Det gør det i hvertfald – noget jeg faktisk også vill uanset hvad, så det er perfekt 🙂


 10. Jun 18, 2009
  5:45 pm

 11. Jun 24, 2009
  6:15 pm

  Anne Laursen

  Kære Birthe

  Vil bare sige at jeg håber alt er vel hos dig og dine. Det jo helt underligt når der er helt stille herinde.

  Sommer hilsen fra Anne Laursen


 12. Jun 24, 2009
  6:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Jeg ved ikke helt hvad du mener med at der er stille herinde? Jeg poster stadigvæk næsten hver dag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jun 24, 2009
  8:46 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Hmm, de der Fougasse med (gys :-D) blå ost – ville være perfekte til en puresuppe af hvide bønner. Jeg har lige givet opskriften videre til en 'gammel' kollega der også er cater. Hun tager altid imod med kyshånd når det gælder vegetarretter og tilbehør til dem 🙂

  Nice, den kyllinge en croûte ser lækker ud. Det tror jeg jeg vil prøve at lave til rollespillerne en dag.

  Knus
  Malou


 14. Jun 24, 2009
  8:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Du må altså lære at spise blå ost 😉 Det lyder til at være en lækker sukker, måske jeg også kunne tigge opskriften engang når du får tid til at sende den. Noget af det eneste gode vi fik da vi var på skiferie i Østrig var nogle marinerede hvide bønner (butter beans??), som smagte vildt godt. Men jeg har ikke kunnet finde de bønner, jeg kommer nok heller ikke de rigtige steder 🙂

  Knus
  Birthe


 15. Jun 24, 2009
  8:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hov, glemte lige:
  kylling en Croûte'en smagte godt, men jeg foretrækker den med laks – men det er måske ikke rigtig rollespils-mad 🙂


 16. Jun 24, 2009
  9:00 pm

  Malou Klidmoster

  Hej igen 🙂

  Jeg har ikke nogen rigtig opskrift, men det er bare lidt sautede løg i tern, kogte hvide- eller butterbeans, god hønsefond, lidt frisk timian og salt/peber. Koges og blendes 🙂

  De er også lidt svære at skaffe, jeg skal nok tage en pose med til dig 🙂

  Hmm, nej – rollespillerne NÆGTER at spise fisk. Men jeg tror en version med kylling, broccoli og mozzarellaost vil være et hit 🙂

  Knus
  Malou


 17. Jun 24, 2009
  9:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen!
  Tak – hvor er du sød 🙂

  Tænkte nok at fisk ikke er noget for en flok rollespillere, men din version lyder nu altså også god 🙂

  Knus
  Birthe


 18. Jun 24, 2009
  10:22 pm

  Anne Laursen

  Hmm ej nu føler jeg mig helt dum… Jeg kan ikke se der er skrevet siden dette indlæg jeg har kommenteret på her… og sådan har det været i over en uge… Så må det da vist være min computer den er gal med… Må have manden til at kigge på den.. kan jo ikke leve uden min daglige dosis newyorkerbyheart;-)

  Er glad for at tingene faktisk fungere og at der ikke er noget galt.. og så beklager jeg mit indlæg…Sorry. Håber jeg snart kan læse med igen:-)

  Kh. Anne Laursen


 19. Jun 24, 2009
  10:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Anne!

  INGEN grund til at undskylde 🙂 Jeg tænkte nok at der var et teknisk problem et eller andet sted, håber at du får det løst……

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!