Newyorkerbyheart

Lun kartoffelsalat med citron, olivenolie og bacon (“Spis Bedre” nr. 6/09) og marinerede, grillede nakkekoteletter………..

Rødvinsmarinaden til nakkekoteletterne…………

………..klar til at komme på grillen……….

Den lækre, lune kartoffelsalat fra “Spis Bedre” nr. 6/09)………..

Grillede asparges……..

Aftenens tallerken……….
I dag har vi fået marinerede, grillede nakkekoteletter med en skøn, lun kartoffelsalat med citron, olivenolie og bacon fra “Spis Bedre” nr. 6/09, rester af tzatziki‘en fra i går og grillede asparges – SKØN aftensmad! *S*
Den kartoffelsalat kan jeg virkelig anbefale Jer! Den er perfekt til lune grillaftner på terrassen eller til stegt kød af stort set enhver slags. Den har en SKØN smag af olivenolie, bacon og et hint af citronsaft. De nye bundtløg giver retten lidt sprødhed, men uden at overdøve de nye kartoflers fine smag. Prøv den……….
Som tilbehør grillede jeg en masse grønne asparges, som jeg aldrig kan få nok af! Jeg dryppede dem bare med lidt god olivenolie og så på gasgrillen. Da de var færdige, blev de stænket med lidt mere god olivenolie og så drysset med Maldon salt, mere behøves ikke………
Jeg er faktisk ikke specielt vild med nakkekoteletter – og har aldrig været det – fordi jeg synes at der er for lidt reelt kød og for meget fedt på dem. Men i et anfald af spare-“feber” og for meget finanskrise, købte jeg alligevel en pakke da de var på tilbud. Jeg bestemte mig for at marinere dem i en rødvinsmarinade og så grille dem. De smagte sådan set ok, men jeg synes nu altså stadig at der er for meget fedt på og der bliver smidt for meget ud. Så selvom de er billige, er de alligevel dyre, fordi vi smider rigtig meget væk………..

Lun kartoffelsalat med citron, olivenolie, bundtløg og bacon (“Spis Bedre” nr. 6/09), 2 pers.:

nye kartofler i passende mængde, skrabet
1 pakke bacon i skiver
1 bundtløg i tynde skiver
1 spsk. olivenolie
2 tsk. citronsaft
Maldon salt, friskkværnet peber
1 bdt. purløg, fintsnittet
lidt god olivenolie
Kog kartoflerne i letsaltet vand (gerne med lidt dild, hvis det haves), til de er møre. Hæld vandet fra og sæt dem på den stadig varme blus for lige at få vandet dampet af. Ryst gryden lidt, så de ikke brænder på. Lad dem køle en smule af. Skær/klip bacon i strimler og steg dem på en tør slip-letpande til det er sprødt. Hæld på en tallerken med køkkenrulle, for at de kan dryppe af. Pil løget, halver det og skær i tynde skiver. Mos kartoflerne let med en gaffel, rør med olivenolie, citronsaft og Maldon salt. Vend løg og bacon i. Hæld i en skål og drys med masser af purløg og kværn friskkværnet peber over. Server straks, mens den stadig er lun.

Rødvinsmarinerede, grillede nakkekoteletter, 2 pers.:

4 nakkekoteletter
Rødvinsmarinade:
ca. 1 dl rødvin
1-2 spsk. olivenolie
friskkværnet peber
2 fed hvidløg, knust og hakket groft
nåle af et par kviste frisk rosmarin, hakket
1 skalotteløg i tynde ringe
Pisk alle ingredienserne til marinaden samme og hæld det i en frostpose. Kom nakkekoteletterne i sammen med, tryk luften ud af posen og bind en knude. Masser marinaden godt ind i kødet og lad det marinere i mindst 6 timer, helst natten over. Tag koteletterne op af marinaden, drys med salt og friskkværnet peber og læg dem på en varm (gas)grill. Lad dem stege 5-6 minutter på hver side eller til de gennemstegte.

Grillede asparges:

1 bdt. grønne asparges
god olivenolie
Maldon salt
Knæk det nederste af de grønne asparges og skyl dem, dup dem tørre. Dryp dem med lidt olivenolie og læg dem på en varm (gas)grill, grill dem 2-3 minutter på hver side til de får grillmærker. Tag dem af, dryp med en anelse god olivenolie, drys med Maldon salt og server straks.

Jeg må tilstå at jeg stadig er noget træt efter weekendens udfoldelser, så jeg har ikke rigtig udrettet noget stort i dag – andet end slappet af, tæller det?? I morgen må jeg hellere se at få trænet lidt igen, så jeg kan holde det ved lige. Nu lader det til at jeg endelig er kommet ind i en rytme med at træne hver anden dag, hvilket jeg er glad for og som min krop også lader til at acceptere……..

Vi har ikke planlagt den store sommerferie, faktisk tror jeg ikke engang at kæresten har bestilt ferie endnu. Vi har dog talt om at tage nogle dage til Sverige, som vi jo plejer at gøre. Denne gang vil vi dog prøve om vi kan kombinere det med lidt tennis. Der er nemlig Swedish Open i Båstad i juli måned. Fra den 4. – 11. juli er Sony Ericsson WTA Tour (kvinder) og fra den 11. – 19. juli er det ATP (mændene).
Jeg tror vi vælger mændene, for selvom Caroline Wozniacki skal spille, så er herretennis trods alt mere kraftfuld og mere interessant at se på – synes vi begge *S*. Vi vil se om vi kan finde en hytte eller noget i den stil i nærheden af Båstad og så køre dertil et par dage, men vi vil også se andet end bare tennis………
Desuden planlægger vi endnu en tur til Berlin til september, for vi blev jo slet ikke færdig sidste år. Der er så meget vi stadigvæk gerne vil se og vi glæder og begge rigtig meget til at komme derned igen *S*
Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Jun 8, 2009
  10:45 pm

  Inge - Viva Italia

  De der asparges…. vend dem i lidt akaciehonning og sød chili sauce…. og så lige på grillen til de er varme … lækkert og nemt.


 2. Jun 8, 2009
  10:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Tusinde tak for tippet, det vil jeg prøve engang ved lejlighed 🙂 Men jeg kan nu bare så godt lide asparges sådan helt naturel, bare med lidt flagesalt…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 9, 2009
  6:42 am

  Vita

  Hej Birthe
  Afslapning tæller helt sikkert 😉
  Det lykkedes mig faktisk at få en rigtig god start på ugen igår. En fin dag på job. Og fik også lavet god aftensmad. Det er nu ikke så dårligt.

  Synes det er flot du har fundet en rytme med træningen. Jeg er spændt på hvornår min hjerne får sendt mig ud at løbe. Programmet ligger klart. Det kræver vist bare lidt planlægning.

  Kan du have en dejlig dag
  Knus Vita


 4. Jun 9, 2009
  7:58 am

  Signe

  Hej Birthe
  Sjovt, det var lige den kartoffelsalat jeg havde sat på dagens madplan – så må vi håbe at de er ligeså begejstrede for den inde på arbejdet 🙂
  Hav en dejlig dag
  KH Signe


 5. Jun 9, 2009
  11:11 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Vita!
  Jeg er glad for at høre at afslapning tæller, så har jeg ihvert fald mit på det tørre 😀

  Godt at høre at du kom godt i gang med ugen, selvom du havde det dårligt søndag – og så fik du endda også lavet mad! Jeg beundrer dig for dine kræfter og vilje…..

  Det med træningen skal nok komme for dig også, men du har jo altså også meget andet at se til end mig 🙂

  Knus
  Birthe


 6. Jun 9, 2009
  11:12 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!

  Jeg håber at de vil kunne lide den, vi var ihvert fald helt pjattet med den – selv kæresten som ellers ikke er så vild med citronsaft i hans mad 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 9, 2009
  3:36 pm

  Karina

  Hej Birthe,

  Tak for endnu en lækker opskrift. Bundtløg? -er det det samme som forårsløg eller…?


 8. Jun 9, 2009
  3:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karina!

  Det var så lidt 🙂

  Jeg var også meget usikker på hvad det var, men jeg tror at det er nye løg. Ihvert fald fandt jeg dem som en lille bundt, bundet sammen, og med top. Jeg tror at der var 3-4 i bundtet og de er lidt mere milde i smagen end almindelig løg…..

  Håber at det kan hjælpe dig.

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jun 9, 2009
  4:37 pm

  Karina

  tak 🙂 jeg må ud og lede, for den kartoffelsalat SKAL prøves!


 10. Jun 9, 2009
  4:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Karina!

  Det var så lidt 🙂
  Hvis du ikke kan finde dem, så køb forårsløg, det kan da ikke gå helt galt – eller brug lidt rødløg – det vil give en flot farve til….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jun 9, 2009
  11:14 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Ja, jeg er lige på blogtur hos dig. Jeg har været bagefter længe, men nu er jeg ved at være med 🙂

  Det var aldrig faldet mig ind at marinere svinekød i rødvin, men det lyder godt nok lækkert. Jeg er ret begejstret for nakkekoteletter, men jeg skærer altså også alt fedtet fra inden jeg spiser dem.

  Umm, grillede asparges – det kunne jeg spise hver dag 🙂

  Knus
  Malou


 12. Jun 9, 2009
  11:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  det smager faktisk godt at marinere svinekød i rødvin (selvom jeg ved at du hellere vil drikke det *S*), det er også godt til mørbrad 🙂

  Du må prøve kartoffelsalaten. Jeg ved godt at I ikke spiser så mange kartofler, men denne er altså rigtig god…..

  Jeg kunne også spise grillede asparges HVER dag, det er SÅ godt!

  Knus
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!