Newyorkerbyheart

Marineret, grillet culottesteg med blomkålssalat…………

Tunsandwich – the American way……….

Mmmmmmm…………

………og så er det jo vigtigt at de serveres med chips………

Den marinerede culotte klar til at komme på grillen………

Aftenens salat……………

Så grilles der – nu med kulholdere……….

Færdig og klar til lidt hvile……….

Aftenens tallerken……….
Så er det store Le Mans dag, men lige pt. ser der ikke helt lovende ud. Peugeot (#%!!¤=%&) ligger stadig foran Tom K.’s Audi, men jeg håber på at de har lagt for hårdt ud og får problemer! Helst rigtig MANGE og LANGE problemer, så Tom K. kan få sin 9. sejr. Men Le Mans er jo 24 timer og det er bestemt ikke slut før de står og vinker med det ternede flag……..
Frokosten i dag bestod af en af vores yndlings sandwich – en af de ting jeg har lært kæresten at spise…….og som han ELSKER! – tunsandwich the American way. Som I kan (hvis I trykket på linket), så har jeg postet det før og med næsten identiske billeder. Men det nye kamera tager altså lidt bedre billeder og så kan det faktisk ikke gentages for mange gange! Det lyder måske som en mærkelig sammensætning, men jeg ELSKER det og hvis I ikke har prøvet det, skulle I prøve det………..måske I bliver “hooked” *S*

Aftensmaden bestod af marineret, grillet culotte med ovnbagte kartofler med rosmarin, rødvinssauce og en blomkålssalat. Kødet, salaten og kartoflerne var godt, men jeg var ikke imponeret af saucen. Faktisk synes jeg at den smagte direkte GRIMT, sådan nærmest af varm leverpostej eller noget i den stil! Jeg skriver dog hele opskriften, så må I se om I tør lave det – men som skrevet, kødet blev GODT *S*

Marineret, grillet culotte med rødvinssauce:

1 culottesteg, afpudset
Marinade:
1½ dl rødvin
2 spsk. balsamico
1 spsk. brun farin
2 spsk. sød chilisauce
friskkværnet peber
Rødvinssauce:
1½ dl marinade, siet
1 dl rødvin
2 dl oksebouillon
1-2 tsk. majsstivelse
1 dl (madlavnings)fløde
salt, friskkværnet peber
Ingredienserne til marinaden piskes sammen. Afpuds culotten og rids fedtet i rudemønster. Kom culotten i en frysepose og hæld marinaden ned i. Luk posen godt og masser marinaden lidt ind i kødet. Læg kødet i køleskab og lad det marinere i 6-12 timer.
Når kødet skal bruges tages det ud af posen, men GEM marinaden. Krydr kødet med salt og friskkværnet peber. Læg kødet på grillen over inddirekte varme, læg låget på og lad den grille i ½ time – 45 minutter, alt efter størrelse. Hvis du er i tvivl så brug stegetermometer. Jeg mærker på den og fornemmer mig lidt frem. Jeg vil jo gerne have den rød og kæresten vil gerne have den gennemstegt, så jeg prøver at få lidt af hvert.
Lad stegen hvile i 10-15 minutter, inden den skæres ud i tynde skiver.
Sigt den gemte marinade og mål 1½ dl af. Kom det i en gryde sammen med rødvinen, kog det ind i et par minutter. Kom bouillon i og lad det koge op. Rør majsstivelse ud i (madlavnings)fløden og tilsæt det, lad det koge igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Kartoflerne er bare vendt med lidt olivenolie, finthakkede rosmarinnåle, groft salt og friskkværnet peber. Sæt i ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Blomkålssalat:

1 blomkål i små buketter
1 dåse majs
oliven
1 rød snackpeber i små tern
Dressing:
balsamico
olivenolie
lidt flydende honning
1-1½ tsk. grovkornet sennep
1 fed hvidløg, presset
salt, friskkværnet peber
Blomkålsbuketterne koges i 2 minutter, overskylles med koldt vand og dryppes af. Lad majskernerne dryppe godt af. Ryst dressingen sammen. Bland blomkålsbuketter, majs og snackpeber. Hæld dressingen over og vend godt rundt. Kom oliven ved og lad det trække i ½ time inden servering.

Jeg nåede at komme på crosstraineren i dag, inden Le Mans startede og fik også støvsuget hele huset, så jeg kan holde weekend med god samvittighed *S*. Jeg tog de sædvanlige 5 km på crosstraineren, men fik det presset helt ned på 17.29 minutter, det er PERSONLIG REKORD!! Jeg har aldrig før været i nærheden af at være så langt nede, ikke engang da jeg trænede til skiferien, så jeg er ret glad. Det må betyde at jeg er tilbage i form, eller ihvert fald i så god form som jeg kan komme *S*.
Jeg træner lidt interval når jeg er på crosstraineren, hvert 4. minut tager jeg et minut hvor jeg kører alt hvad jeg kan, det er selvfølgelig også med til at få tiden lidt ned………..

I morgen står den på rester, så jeg vender tilbage igen på mandag. Rigtig god weekend til Jer alle og pas på Jer selv………..
Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jun 14, 2009
  11:11 am

  Manja

  Ej, den culottesteg ser sgu godt ud! Også tunsalaten – jeg er også gået over til den type efter adskillige diner-oplevelser i USA hvor det bare var guf HVER gang. En tuna-melt til gengæld, dét er altså bare ikke mig.


 2. Jun 14, 2009
  12:32 pm

  Gitte

  Har prøvet din tunsandwich. Og både kæresten og jeg er blevet hooked. :-)Den er super lækker og supernem.


 3. Jun 14, 2009
  1:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Manja!

  Culottestegen smagte også dejligt 🙂 – og du må prøve tunsandwichen (med chips), det er SÅ godt! Jeg er heller ikke så vild med tuna melt…..

  mange hilsner
  Birthe


 4. Jun 14, 2009
  1:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Gitte!

  Det glæder mit amerikanske hjerte at høre at I er blevet "hooked", det er sådan en god og nem sandwich 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jun 24, 2009
  8:37 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Slurf, de tunsandwiches får bare min mund til at løbe i vand. Max skal arbejde hjemme i morgen, så jeg tror jeg vil forkæle ham med dem. Er der nogen bestemte chips du foretrækker til?

  Aftensmaden ser skøn ud! Men en sauce der smager som varm leverpostej – nej tak 🙂

  Knus
  Malou


 6. Jun 24, 2009
  8:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Jeg er spændt på at høre om I kan lide dem 🙂 Bare saltede chips – vi fik Lays – ellers er sådan nogle lidt "grove" (meget sprøde), saltede chips også gode synes jeg. Bare husk at det er vigtigt du finder de tykke, sprøde agurker 🙂

  Den sauce var bare ulækker, føj, men resten smagte heldigvis godt…..

  Knus
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!