Newyorkerbyheart

Marmorkage (BoligLiv nr. 6/2009)………

Klar til at blive bagt………..

Mmmmm, sikke en skøn duft………

…………og sådan ser en skive ud………
I dag har jeg bagt en marmorkage fra BoligLiv nr. 6/09, den så ALT for tillokkende ud, da jeg bladrede igennem bladet i dag, så den måtte jeg bare bage……..
Den er med appelsinsaft, -skal og god chokolade, hvilket gør at den smager rigtig godt og er saftig – og så er den jo altid rigtig pæn at se på *S*
Marmorkage (BoligLiv nr. 6/09), 1 stk.:
korn af 1 stang vanilie
250 g blødt smør
250 g sukker (jeg brugte 225 g rørsukker)
4 æg
125 g hvedemel
125 g kartoffelmel
2½ tsk. bagepulver
100 g god, mørk chokolade
1 spsk. god kakaopulver
saft og skal af 1 appelsin
Forvarm ovnen til 175 grader. Flæk vaniliestangen og skrab kernerne ud og kom dem i en skål, sammen med smør og sukker. Pisk det godt med en el-mikser til det er hvidt og luftigt. Rør æggene i et ad gangen og pisk godt – med el-mikseren – efter hvert æg. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver sammen og kom det i dejen, rør det i med en (træ)ske. Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Kom 1/3 af dejen i en anden skål og vend det smeltede chokolade, kakaopulver, appelsinsaft og -skal i. Fordel halvdelen af den hvide dej i en let smurt brødform. Dæk med chokoladedejen og slut af med den sidste halvdel af den hvide dej. Vend rundt i dejen med en ske, så det bliver lidt blandet. Bag kagen på NEDERSTE rille i ca. 1 time, tjek at den er gennembagt inden den tages ud (se note). Lad den afkøle ca. 15 -20 minutter i formen, på en bagerist. Løsn kagen i siderne og vend den ud på bageristen, lad den afkøle helt inden den skæres i skiver.
Note:
Jeg satte æggeuret til 50 minutter, fordi ovne jo er forskellige. Derfra lod jeg den stå et par minutter ad gangen, til den var netop gennembagt……….

Print Friendly
Tilbage

3 kommentarer


 1. Jun 5, 2009
  9:28 am

  Anonymous

  Wouw Birthe du har været rigtig flittig med kage og mad 🙂 Mums

  Tænkte på hvordan deltager man i konkurrencer på spiseliv.dk? Kunne godt tænke mig at deltage til en anden dang, og se om jeg skulle være så heldig og vinde noget (Vinder nemlig aldrig noget)

  God dag 🙂
  Nina


 2. Jun 5, 2009
  5:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nina!

  Tak for din kommentar og fordi du giver dig til kende herinde 🙂

  Du trykker bare på der hvor der står konkurrencer og så kommer du til det. Jeg har deltaget i flere år efterhånden og det er første gang jeg vinder, så det er dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 6, 2013
  7:51 pm

  Lene

  Hej Birthe
  Jeg har bagt din marmorkage – og har linket til din fra min blog.

  Hilsen Lene

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!