Newyorkerbyheart

Otto Frello – en utidig maler (udstilling Varde Museum)………

“Det glade barn” 1988………..

“Spejlinger” 1992…………

“To kvinder” 1985………

Kan ikke huske navnet, men prøv at klikke på billedet og se nede i venstre hjørne af rammen, der sidder der en lille mus……….

“Kongens Nytorv” 1995-96………..

…….fra sammen billed som ovenover, men se lige detaljerne på de kongelige figurer………

“Københavnerbillede” 1983-86………..

……..samme billed som ovenover, men igen se detaljer som: brosten, grønsager osv……

Kan desværre heller ikke huske hvad dette billed hed, men FLOT var det……….

Sen frokost: club sandwich fra “Strandgaarden” i Henne………..

Stranden i Henne…………

Prinsessen var glad for at vi kom hjem…………

……….nyt legetøj fra faster D er et hit………..
I dag var Otto Frello dag og jeg har glædet mig helt VILDT!!
Udstillingen er på Varde Museum og startede sidste lørdag (hvor Otto Frello selv var der) og bliver ved til 27. september og de har åbent hver dag fra klokken 10-17.
Varde Museum ligger lige midt på torvet i Varde by, lige ved kirken, så den er let at finde. Varde Museum har været under ombygning og det fremstår virkelig flot, lyst og venligt. Und Jer selv at tage dertil og se denne Frello udstilling i anledning af hans 85 års fødselsdag i år…………
Der er 80 malerier og de er alle fuldstændig fanstastiske. Hvis jeg stod for at skulle investere en anseelig sum penge, ville jeg købe en af hans malerier, for hvor er de bare unikke. Godt nok kommer jeg ikke meget på museum og ser udstillinger – og kigger ikke meget på kunst – men disse var så gribende og flotte.
De har en dybde som er utrolig og mange ved mange af billederne følte jeg, at jeg kunne række ud og røre ved personen/genstanden.
Det er som om de er malet med 3 eller 4 dimensioner, hvilket giver rigtig meget liv i billederne. Desuden indeholder hvert billed så utrolig mange detaljer, så det er umuligt at få det hele med på et besøg. På nogle af billeder gik der lidt tid, ingen jeg opdagede at rammerne faktisk var malet og slet ikke “rigtige” rammer.
Det er svært at finde de rigtige ord for denne udstilling, andet end at hvis I har mulighed for det, så und Jer selv at se den. Den er intet mindre end FANTASTISK!
Vi aflagde også museumsbutikken et besøg – det er jo et “must” synes jeg – og købte nogle meget flotte kort og bogen “Otto Frello – en utidig maler“.

Efter Otto Frello udstillingen var vi faktisk blevet sultne – kærestens mor og søster var jo også med os – så vi besluttede os for at tage til Henne for at spise (meget) sen frokost.
Vi spiste på torvet, som er rigtig hyggeligt, på “Strandgaarden” og fik en SKØN og meget STOR frokost *S* Jeg – og kæresten også – fik en Club Sandwich og den var så stor, så jeg efterlod halvdelen af kyllingen og halvdelen af brødet – jeg spiste dog pænt mine grønsager *S* Vi hyggede os virkelig og nød det gode vejr. Solen skinnede det meste af tiden og vi havde slet ikke travlt, så vi sad bare og slappede af og nød at kigge på mennesker – og maden……….

Efter frokosten kørte vi ned til stranden (ja, ja vi var lidt dovne *S*), hvor vi fandt os et dejligt sted, hvor vi kunne sidde. Kærestens mor og søster havde begge kaffe med, søsteren havde også en god chokoladekage med og jeg havde medbragt den rød/grønne kage fra igår. Der sad vi så og fordøjede dagens indtryk, nød vejret, solen, havets brusen og det gode selskab *S*.
Jeg synes at stranden i Henne er SÅ smuk – det er strande jo – men Henne strand synes jeg er ekstra smuk. Faktisk synes jeg også at Henne by er hyggeligere end f. eks. Blåvand. Godt nok er Henne mindre, men jeg synes at den har mere atmosfære og det kan jeg godt lide………..

Prinsessen har jo været selv hjemme det meste af dagen, så hun var glad for at se os da vi kom hjem. Glæden blev ikke mindre af, at hendes yndlings faster D (og hvis også den eneste af hendes fastre som rigtig kan lide hende *S*) havde en lille gave med til hende. Gaven bestod af nogle små kvaster, som blev bundet fast i hendes “drille-pind” og så blev den ellers leget med. Men lidt “kongelig” (læs: speciel) er hun jo, så hun vil kun lege med den, hvis der er en sko involveret! Hvorfor, ved jeg ikke, men hun synes bare at kombinationen sko og en snor er meget, meget SJOV!

I morgen står den bare på afslapning, en tur på crosstraineren og rester fra igår………..

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Jun 21, 2009
  12:18 am

  Chikaa

  Hej Birthe,

  det lyder som en dejlig tur I har haft:)

  Jeg bliver nødt til at fortælle dig, at jeg nu har prøvet din "Fantastiske Gunvor-kage". Den var ikke mindre en ufattelig fantastik, og det er helt klart en kage, jeg vil lave igen. Den skal helt klart bruges til min 30 års fødselsdag! Mine svigerforældre var også solgte 🙂

  Chikaa 🙂


 2. Jun 21, 2009
  12:59 am

  Voksenmis

  Hej Birthe.

  Typisk kattet! De har altså ofte deres egen tilgang til alting – hvilket også gør dem til de unikke, skønne væsner, som beriger vores hverdag.

  Og ja, Frello er en skøn maler. Min veninde har flere af hans billeder – som posters – og jeg kan også sidde og fordybe mig i hans billeder gang på gang.
  Tror jeg skal have lokket manden med på de kanter i løbet af sommeren.

  God søndag til jer –

  KH Lisa


 3. Jun 21, 2009
  9:24 am

  Vita

  Hej Birthe

  Dejligt du ikke blev spor skuffet.

  Det er noteret hvor længe udstillingen varer. Vil SÅ gerne se den. Kan være vi skal kombinere det med en sommerhustur til henne Strand. Der var vi i luksuslejlighed sidste år (på tilbud) – og det var bare skønt!

  Knus Vita


 4. Jun 21, 2009
  11:28 am

  Angelika

  Lyder som en fantastisk dag – kan godt forstå at du synes om hans malerier, de er jo virkelige fantastiske. Gid man var tættere på, så ville jeg have været en tur forbi.


 5. Jun 21, 2009
  11:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Chikaa!

  Det var en rigtig god dag 🙂

  Dejligt at I kunne lide "Gunvor-kagen", den er bare så god og meget lækker…….

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jun 21, 2009
  11:41 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Ja, de er helt deres egne og det er jo derfor vi elsker dem så højt 🙂

  Du må virkelig tage manden med til den udstilling, den er helt vidunderlig, sikke et univers. Han må have en skøn, krøllet hjerne den mand 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 21, 2009
  11:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Vita!

  Det vil jo være perfekt i kombination med en sommerhustur. Henne er jo skøn og Varde ligger ikke så langt derfra…..
  Udstillingen er så skøn, virkelig turen værd 🙂

  Knus
  Birthe


 8. Jun 21, 2009
  11:43 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Det var helt fantastisk! Jeg sidder og bladrer i hans bog og bare smiler.
  Du må virkelig forsøge at komme dertil, det er hele turen værd 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 9. Jun 21, 2009
  11:45 am

  Kratluskeren

  Frellos malerier er fantastiske. Det er nok 15 år siden jeg så Københavnerbilledet første gang på Varde Museum og jeg var overvældet. Har masser af Frello-plakater og postkort…

  Min mor plejede at lege i hans have da hun var lille. Jeg har nu aldrig mødt ham.


 10. Jun 21, 2009
  11:48 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kratluskeren!

  Velkommen herinde og tak for din kommentar 🙂

  Hvor sjovt at din mor har været så tæt på ham. Jeg så desværre ikke gavlmalerierne i Varde, men det må jeg gøre næste gang. Jeg skal have set den udstilling en gang til inden det er slut. Det "Københavner" billed er helt fantastisk og en af mine favoritter, sammen med "Spejlinger". Jeg er ret sikker på at jeg også skal have købt nogle reproduktioner, det næstbedste når jeg nu ikke har råd til den ægte vare 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jun 21, 2009
  4:29 pm

  kokken

  Skønt at I fik en god dag ud af det… og Frello er helt fantastisk og det er Henne strand jo også! fortsat god week-end herfra!


 12. Jun 21, 2009
  9:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kokken/Søs!

  Det var en utrolig oplevelse at se hans billeder og noget jeg aldrig vil glemme – og ja, Henne strand er jo altid dejlig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!