Newyorkerbyheart

Ovnbagt laks a la Joachim B. Olsen (Go’ Morgen Danmark)……….

Grønsagerne der skal bruges til fisken………..

Hvidløgs-/soyaolien………..

Fisken er klar til at komme i ovnen……….

Resten af grønsagerne svitsede jeg med lidt hvidløg og serverede til……….

Den færdigbagte fiskeret………

Aftenens tallerken………..
I aften har vi fået en fiskeret, som Joachim B. Olsen var inde og lave i Go’ Morgen Danmark i forrige uge, tror jeg at det var. Den så så tiltalende ud og så kan vi jo godt lide laks, så den var helt oplagt at få afprøvet – og den smager rigtig godt……..
Masser af sunde grønsager og lidt lækkert “crunch” på toppen i form af de blendede mandler, som jo også er sunde. Vi fik resten af kartoffelsalaten fra igår til, hvilket måske ikke er det mest oplagte tilbehør i hele verden, men det smagte nu ok.
Desuden svitsede jeg resten af grønsagerne fra fisken, så det ikke gik til spilde. Til sidst vendte jeg det der var tilbage af de blendede mandler i de svitsede grønsager = meget velsmagende tilbehør……..

Ovnbagt laks a la Joachim B. Olsen (Go’ Morgen Danmark), 2 pers.:

2 laksefileter uden ben og skind
4 spsk. majs fra dåse, hakket
½ broccoli, skåret i rimelig fine tern
1 løg, finthakket
2 gulerødder i små tern
2 fed hvidløg, presset
olivenolie
lidt soya
salt, friskkværnet peber
1 håndfuld mandler, blendet
Kom mandlerne i en foodprocessor og kør, til de er meget finthakket. Hak alle grønsagerne og kom dem i en skål. Kom presset hvidløg i en lille skål og hæld lidt olivenolie over sammen med lidt soya. Rør det sammen. Læg laksefileterne på et stort stykke bagepapir og krydr med salt og friskkværnet peber. Kom grønsagerne ovenpå, drys med lidt salt og friskkværnet peber. Drys de fintblendede mandler over og dryp tilsidst med hvidløgsolien. Pak bagepapiret godt sammen og sæt evt. pakken i et ovnfast fad. Sæt det i en 200 grader varm ovn i 20 minutter. Tag ud og server straks, der kan serveres pasta, ris eller kartofler til. Jeg fik en del grønsager til overs, så jeg kom lidt olivenolie på en pande og svitsede det sammen med et par knuste, finthakkede fed hvidløg. Krydr med salt og friskkværnet peber, fint som tilbehør.

I dag har jeg ikke fået lavet for meget, faktisk nada!
Jeg har lagt ude i solen det jeg kunne holde til og ellers holdt mig i skyggen, hvor temperaturen er mere behagelig for mig………

Jeg har været på jagt efter citronsyre her til aften, men de butikker der havde åbent havde det ikke, så jeg må afsted igen i morgen. Kæresten vil nemlig gerne at jeg laver endnu en portion hyldeblomstsaft til at komme i fryseren og i den her varme er det rart at have – sammen med vand lagt på køl i køleskabet *S*. Så imorgen går jeg igang med den 3. produktion af hyldeblomstsaft i år, det er vist rekord for os……..

I morgen står menu’en på pastasalat med svinemørbrad………..

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!