Newyorkerbyheart

Rød/grøn kage…………

Kagen, klar til at komme i ovnen………..

………….og færdigbagt………..

Er den ikke fin?…………

Overtrukket med god chokolade…………
I går kom vores nabo over og fortalte at hun lige havde bagt en grøn “gift” kage, som en af børnene skulle have med i skole. Det gav mig helt vildt lyst til en grøn kage *S* Men da jeg ikke havde nok grøn farve, men en del rødt, så blandede jeg de to – med et meget smukt resultat……..

Rød/grøn kage, 1 lille bradepande:

375 g smør/margarine
285 g sukker
375 g mel
3 dl mælk
3 æg
3 tsk. bagepulver
3 tsk. mandelessens (eller efter smag)
2-3 tsk. vaniliesukker
rød frugtfave
grøn frugtfarve
ca. 75 g god chokolade til overtræk (jeg brugte 72%).
Pisk smør/margarine rigtig GODT med sukkeret, brug en el-mikser og pisk, til det bliver hvidt og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt mellem HVERT æg og rigtig godt efter det sidste, brug el-mikseren. Bland bagepulver med mel og vaniliesukker. Rør melblandingen i med en (træ)grydeske, skiftevis med mælken. Rør mandelessens i.
Tag ca. 1/3 af dejen fra og kom grøn frugt farve i det, rør til det er godt rørt ud i dejen. Kom rød frugtfarve i resten af dejen og rør igen, til farven er godt fordelt i dejen. Beklæd en lille bradepande med bagepapir og kom den røde dej i. Kom den grønne dej over og glat det lidt ud. Vend rundt i dejen med en ske, så det bliver lidt blandet.
Sæt i en forvarmet ovn ved 175 grader (jeg bager aldrig ved varmluft) i ca. 30-40 minutter. Tjek ved at stikke en tandstikker i den på det tykkeste sted, inden den tages ud. Lad den afkøle på bagerist. Smelt chokoladen over vandbad, hæld den ud over kagen og bred den ud. Lad det stivne inden den skæres ud.
Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. Jun 19, 2009
  11:36 pm

  Piskeriset

  Årh, hvor er den supersej! Den minder mig om en kage, en af mine klassekammerater engang havde med i folkeskolen. Det var jo helt magisk for børn i den størrelse at se sådan noget – og jeg bliver altså stadig fascineret af synet 🙂


 2. Jun 19, 2009
  11:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg elsker stadig grøn kage – eller rød kage eller en blanding 🙂 Ligesom engang imellem må jeg også bare have en rød eller grøn sodavand, måske fordi jeg først fik dem smagt efter jeg blev voksen……

  mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 20, 2009
  7:42 am

  MissMuffin

  Nuuj, hvor er den fin!
  Som barn var den grønne giftkage min ynglingskage. Nu har jeg ikke fået den i mange år. Måske jeg snart skal lave den igen- men så skal den da helt klart være 2-farvet:) Og så med en rød sodavand til, som også var/er en favorit!


 4. Jun 20, 2009
  7:43 am

  Signe

  Hej Birthe
  Den skriger bare barndom denne kage- opskriften minder gevaldigt om den jeg kendte som mazarinkage (uden "fin" marcipan), og så ovenikøbet farvet – meget flot. Jeg husker tydeligt Claus fra min klasse, der altid troppede op med den blodrød (hans mor havde nok ikke farvestofallergi, ligesom visse andres…) til sin fødselsdag. Sjovt nok husker jeg ham ikke for noget som helst andet – prøv lige at være madfikseret!
  Knus Signe


 5. Jun 20, 2009
  10:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Miss Muffin!

  Den er altså ret sjov denne kage og dejlig farverig (-selvom jeg ikke ved hvor sundt farve er *S*). Rød sodavand er bare et "must" engang imellem – fornuftigt valg 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jun 20, 2009
  10:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!

  ja, mange minder forbindes med mad, sådan har jeg det ihvert fald. Jeg husker fester, begivenheder, ferier osv. på hvad for noget mad vi fik 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 23, 2009
  7:03 pm

  Fru Green

  Opskriften minder meget om den opskrift som hos os blev kaldt Bladankage – netop en giftkage, som du også skriver.
  Hos os hedder den nu krønikekage fordi vi en periode lavede den når vi skulle se Krøniken i fjernsyn.
  Længe siden vi har bagt den … det må jeg vist gøre noget ved.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!