Newyorkerbyheart

Æggekage fra bogen “Fattigrøvens bedste opskrifter” af Rolf Lund (Forlaget Lindhardt & Ringhof))………..

Aftenens salat………..

Kartofler råsteges……….

Løg og hvidløg steges med…………

Kartoffelblandingen kommes i den halvstivnede æggemasse………

……….og pyntes med rød peber……….

Aftenens tallerken………

Økologiske pølser fra Aalbæk Specialiteter……….

Virkelig god sennep fra Bornholm………..
I dag har vi fået en skøn spansk inspireret æggekage fra bogen “Fattigrøvens bedste opskrifter” af Rolf Lund (Forlaget Lindhardt & Ringhof).
Let at lave og yderst lækker – og mættende. Jeg kom ikke persille i, fordi jeg havde ikke noget og min æggemasse stod altså ikke ½ time ved lav varme, som der stod i bogen. Den stod måske i 10-15 minutter inden kartoffelblandingen blev hældt i…………
Æggekagen kan sagtens spises som en selvstændig ret, måske med lidt grøn salat. Vi fik også salat til og så nogle grillede økologiske pølser fra Aalbæk Specialiteter. De var rigtig gode og det smagte som om der var mere kød i dem end i “almindelige” grillpølser. Skøn smag og dejlig sprøde, det er bestemt ikke sidste gang jeg køber dem!
Jeg fandt også en skøn sennep fra Bornholm i Netto i denne uge. Den er også i en stærk udgave, men vi købte den klassiske og den er virkelig GOD.

Æggekage fra bogen “Fattigrøvens bedste opskrifter” af Rolf Lund (Forlaget Lindhardt & Ringhof), 4 pers.:

10 nye kartofler i små tern (eller skiver)
2 fed hvidløg, knust og finthakket
2 løg i tern
1 rød peber
salt, friskkværnet peber
olivenolie
Æggemasse:
8 æg
1 spsk. hvedemel
1 spsk. mælk
salt, friskkværnet peber
Varm en pande op og kom olivenolie på, tilsæt kartofler og lad dem stege næsten møre ved middelvarme. Rør i dem af og til, krydr med salt og friskkværnet peber. Når kartoflerne er næsten møre, tilsættes løg og hvidløg, som får lov til at stege med til kartoflerne er møre. Pisk ingredienserne til æggemassen sammen. Kom lidt olie på en anden pande og hæld æggemassen på. Lad æggemassen få lov til at sætte sig i 10-15 minutter, i de første minutter løftes der lidt i kanterne og skrabes lidt rund. Hæld så kartoffelblandingen på og lad det stege videre ved lav varme til æggemassen er så stivnet, så den kun er let fugtig på overfladen. Pynt med rød peber i strimler og server.

Lækker melonsalat med pinjekerner:

iceberg i strimler
½ galia melon i tern
lidt cherrytomater i halve
et stykke agurk uden kerner i halve måner
lidt soltørrede tranebær
½ rødløg i tynde skiver
lidt ristede pinjekerner
feta i tern
Dressing:
fromage frais
1 fed hvidløg, presset
salt, friskkværnet peber
Kom salat i bunden af et lavt fad og derefter rødløg. Så melon, agurk og tomater. Sidst feta i tern. Drys med pinjekerner og soltørrede tranebær.
PS: jeg havde glemt feta’en da jeg tog billedet, men de kom på……….

Jeg har været med kæresten oppe og spille lidt tennis i dag, det er ved at være længe siden sidst. Jeg trængte til at få mig rørt lidt, da jeg ikke har trænet siden i onsdag og for at sige som det er: så har jeg ikke lavet noget fornuftigt de sidste dage *S*
I torsdags var det min sædvanlige fridag (fordi jeg jo har en fast aftale med mig selv, at jeg kun træner hveranden dag!), fredag var min undskyldning at jeg skulle til frisør! Så efter en lang dag med Tour de France og hexagoner, trængte jeg til at få min tunge bagdel op af sofaen og ud og løbe lidt *S*

Jeg har dog formået at få strøget noget tøj og pakket min taske til vores Sveriges tur. Jeg er altid i god tid med at pakke og får totalt stress over kæresten *S* På den anden side er det også en god øvelse for mig, for at lære at lukke øjnene og “mind my own business” – selvom det klør i fingrene på mig, for også at pakke hans taske………..

Jeg glæder mig SÅ meget til vores Sveriges tur – og mere og mere jo tættere på afgang vi kommer! Det er altid et af året højdepunkter når vi kører mod Sverige og i år er bestemt INGEN undtagelse. Jeg glæder mig meget til Malmø, hvor vi aldrig har været.
I morgen står den på pizza (Boboli) fra fryseren, men pepperoni og champignon som vi plejer og mandag er det afgang “hinsidan”.
Jeg har min computer med, men jeg vil ikke love jeg får blogget før jeg kommer hjem igen. Så på gensyn og pas godt på Jer selv…………..
Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jul 12, 2009
  12:38 am

  Voksenmis

  Hej Birthe.

  You GO girl med de hexagoner!
  Jeg er totalt blind for alskens håndarbejde med garn og tråd – jeg får det altid fucked up, så den slags afholder jeg mig fra. Des mere respekt til alle jer, som kan!

  Jeg blev lækkersulten af at se jeres aftensmad (og Malous bøffer fra i går) – til trods for, at jeg har fortæret en durum med kebab + en halv pizza til aftensmad. Det beviser vel bare, at det ofte er øjet, som er sultent, og ikke maven…?

  I må ha' en rigtig god ferie hinsidan – og skulle I komme hjem med for meget Djungelolja, så er jeg aftager!!!!!!!!!
  Man kan jo ikke få ordentligt myggemiddel i DK (læs: med DEET) og de er ikke meget for at sende det fra Sverige 🙁

  Nyd ferien – jeg glæder mig til du kommer hjem igen og forhåbentligt vil dele lidt af dine oplevelser med os "feriefri" læsere 🙂

  KH Lisa


 2. Jul 12, 2009
  12:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Jeg er også ret stolt over at jeg kan lave de hexagoner nu, lidt fedt at det lykkedes 🙂

  Jeg har godt hørt flere tale om det Djungelolja, men har endnu ikke set noget………måske fordi vi ikke har ledt…

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 12, 2009
  2:11 pm

  mona

  Hej Birthe,
  I ønskes en rigtig god tur til Sverige – krydser fingre for godt vejr!

  Mona i Ishøj


 4. Jul 12, 2009
  2:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Mange tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 13, 2009
  12:11 pm

  Anonymous

  Hej Birthe.

  Ville bare lige sige SUPER lækker opskrift som gav mig inspiration til min aftensmad igår. Havde kogte kartoffler fra dagen før og tilsatte et par brunchpølser i små skiver – LÆKKERT og nemt. Det er ikke sidste gang jeg laver det.

  Lisa


 6. Jul 18, 2009
  9:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Glad for at kunne være med til at inspirere dig og det er jo præcis sådan en ret, hvor en rest kan bruges og den kan ændres som man har lyst til 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!