Newyorkerbyheart

Chokolade-/orangemedaljer med konditorcreme………

Den samlede dej, ligges på køl……….

Klar til at komme i ovnen……….

Klar til servering………
Et af de få positive holdepunkter i min barndom – dem var der bestemt ikke mange af – var min mormor. Jeg ved ikke om hun vidste hvad der foregik i mit hjem, men jeg følte altid at hun var speciel opmærksom på mig og at vi havde et specielt bånd imellem os.
Hun gav mig passionen for mad og jeg ved at hun elskede mig *S*. Jeg har aldrig været sur på hende for ikke at gøre noget, hvis hun vidste hvad der foregik, jeg har forståelse for at det var hendes datter (hendes kød og blod) hun skulle anmelde hvis det var……….
Anyway, når jeg var ked af det, lavede hun altid disse medaljer til mig og det hjalp – lidt. Jeg har gået og været lidt trist, så i dag bagte jeg dem. Det hjalp nu ikke, men nu kan I ihvert fald få opskriften, for de er SUPER gode!

Chokolade-/orange medaljer, ca. 12 stk.:

250 g mel
185 g smør
70 g flormelis
2 æggeblommer
1 spsk. god, usødet kakaopulver
fintrevet skal af 1 appelsin
Hak/findel smørret i melet og gnid det mellem fingrene til det er fordelt. Kom flormelis, æggeblommer, fintrevet appelsinskal og kakaopulver i og saml hurtigt dejen. Pak den ind i film eller kom den i en frysepose og lad den ligge i køleskab i et par timer. Drys mel på bordet og rul dejen ud til det er ca. 3-4 mm. tykt. Stik ud med en rund form eller et glas, ca. 5-7 cm. i diameter. Kom dem på bageplader, beklædt med bagepapir og bag ved 200 grader (jeg bager ALDRIG ved varmluft) i ca. 10 minutter. Lad dem køle af 1-2 minutter på bagepladen inden de flyttes til en bagerist, hvor de skal køle helt af. Når de er HELT kolde, kan de opbevares i lufttæt kagedåse, til de skal bruges.
I dag var jeg doven, så jeg brugte bare pulver kagecreme, som skal piskes op med mælk. Men det bedste er selvfølgelig at lave sin egen kagecreme fra bunden af.
Vend den med flødeskum, du bestemmer selv hvor meget eller hvor lidt. Personligt fortrækker jeg mere creme end flødeskum, fordi jeg ikke er så vild med flødeskum. Læg medaljerne sammen omkring konditorcremen og smør lidt chokoladeglasur eller god, smeltet chokolade på den øverste (jeg gjorde det sidste).
Hvis der bruges smeltet chokolade, er det bedst at gøre det lidt tid i forevejen, så chokoladen kan nå at størkne.
Pynt evt. med en “dut” flødeskum, lavet med en sprøjtepose. Server straks, de kan ikke forberedes, for så bliver medaljerne bløde i det.
Jeg er ret overbevist om, at de også vil smage ganske fortrinligt med lidt god, rørt vanilieis. Så de bliver ligesom en issandwich………..
Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jul 26, 2009
  10:30 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Jeg er ked af at høre at du er trist. Vi sender dig lige lidt gode tanker herfra!

  Super lækre kager, dejligt med gode madminder.

  Mange knus
  Malou


 2. Jul 27, 2009
  3:17 am

  Voksenmis

  Åh ja, med vanilleis – helt fantastisk, tror jeg.

  Også mange positive tanker herfra – og et stort virtuelt knus til dig for din evne til at overvinde "ghosts from the past" – det er både du og Louice levende eksempler på.


 3. Jul 27, 2009
  6:38 am

  Vita

  Du bærer et lys.
  Inde i dig selv.

  Mange tanker
  Vita


 4. Jul 27, 2009
  10:30 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  mange tak 🙂

  Knus
  Birthe


 5. Jul 27, 2009
  10:31 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Tak for din kommentar og knus'et, det varmer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jul 27, 2009
  10:31 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Vita!

  Tusinde tak 🙂

  Knus
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!