Newyorkerbyheart

Chokoladekage med pærer (Bo Bedre)……….

Æggeblommer og sukker piskes godt og LÆNGE, til det er luftigt……..

Groftmalede mandler og marengs tilsættes……….

Dejen hældes i en springform (eller lille bradepande)……….

Stykker af pære kommes i………

Færdigbagt………

Mmmmm……….
I dag har jeg bagt en chokoladekage med pærestykker i fra Bo Bedre, da jeg havde en dåse pærer som skulle bruges. Jeg synes faktisk at det blev en ret skøn kage, meget luftig og lækker – kæresten er dog ikke den store fan (han er IKKE fan af frugt i hans kager *S*).
Den er super hurtig at bage og smager dejligt. I original opskriften stod der, at der skulle bruges “rigtige” pærer, som skulle koges i en lage. Jeg brugte altså bare de pærer jeg havde på dåse, som jeg skulle have brugt. Jeg vil dog tro, at med “rigtige” pærer der har kogt i den angivne lage, at kagen så vil smage lidt mere af pærer……….
Jeg skar som altid en lille smule ned på sukkeret og brugte rørsukker i stedet for almindelig hvidt sukker. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Chokoladekage med pærer:

50 g smør, smeltes
4 store æg
100 g sukker
4 spsk. mel
4 spsk. usødet kakaopulver af god kvalitet
1 tsk. stødt kanel
100 g mandler med skind, groft malet
1 dåse pærer i små tern eller smalle både
Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne næsten stive, tilsæt HALVDELEN af sukkeret og pisk massen helt stiv. Pisk æggeblommerne godt sammen med RESTEN af sukkeret, til det bliver tykt og cremet, brug en el-mikser. Rør smørret i med en dejskraber. Kom de groftmalede mandler og marengsen ovenpå, sigt mel med kakaopulver og kanel over og VEND det hele sammen med lette og luftige tag. Smør en springform og hæld dejen i. Lad pærerne dryppe godt af og tryk dem ned i dejen. Sæt kagen i en forvarmet ovn ved 190 grader (jeg bruger aldrig varmluft når jeg bager) og bag i ca. 25 minutter (der stod 40 minutter i original opskriften, men min var nok efter 25 minutter), tjek med en tandstikker i det tykkeste sted og kommer den ud ren er kagen gennembagt. Lad den køle af.
Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jul 20, 2009
  7:33 pm

  Piskeriset

  Den ser nu slet ikke så tosset ud, den kage – og frugten gør mig nu ikke noget 😀


 2. Jul 20, 2009
  9:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Den smagte faktisk også godt, men jeg tror som skrevet, at pærerne vil smage af mere hvis du selv koger dem 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!