Newyorkerbyheart

Cornflakes-/parmesanpaneret torsk med hollandaisesauce……….

Cornflakes, parmesan og hvidløgspulver til panering……….

De panerede torskestykker er klar til at komme i ovnen………..

…………og færdigstegte……….

Den hjemmelavede hollandaisesauce INDEN den skilte…………

Aftenens tallerken………….
I dag har vi fået cornflakes-/parmesanpaneret torsk med vores yndlingskartofler, ærter og hjemmelavet hollandaisesauce (som dog skilte, som I kan se på billedet!). Saucen smagte sådan set godt, den var bare ikke så pæn *S*
Jeg lavede den efter en opskrift der skulle blendes og en af grundene til at den slog fejl tror jeg var, at jeg ikke har en blender men kun en foodprocessor. En blender kan mikse det hele på en anden måde end en foodprocessor. Men jeg havde jo også STORE problemer den første gang jeg lavede bearnaisesauce, men det er jeg dog kommet efter siden *S* Så hvis nogen af Jer derude har en “idiotsikker” opskrift på hollandaisesauce (som ikke hedder Knorr!), så er I velkommen til at sende den til mig…………..
Jeg er ret sikker på at fisken vil smage SUPER godt, desværre kom jeg til at tilsætte salt 2 gange + jeg tog fejl af hvidløgssalt og hvidløgspulver(!!) og dermed blev det så salt, at det absolut ikke kunne spises! Så vi endte med at spise lidt kartofler, ærter, skilt sauce…………..og så en ristet bolle med ost *S*.
Jeg ved ikke helt hvor jeg har haft mine tanker, men det var åbenbart ikke været ved madlavningen!!! Det er første gang at det er lykkedes mig totalt at ødelægge noget i den grad som i dag, men engang skal vel være den første *S*.
Jeg skal dog prøve at lave fisken igen, for det så altså ret lækkert ud og duftede helt fantastisk……….

Cornflakes-/parmesanpaneret torsk, 2 pers.:

3 torskefileter skåret i mindre stykker
et par håndfulde cornflakes
1 god håndfuld frisk, fintrevet parmesanost
1 tsk. hvidløgspulver
salt, friskkværnet peber
mælk
Dup torskefileterne tørre og skær dem i mindre stykker. Kom cornflakes i en pose og knus dem ved at rulle over dem med en kagerulle (eller en vinflaske), til de er knust, men ikke alt for fint. Bland de knuste cornflakes med parmesan, hvidløgspulver, salt og friskkværnet peber i en dyb tallerken. I en anden dyb tallerken, hældes lidt mælk. Læg et stykke bagepapir, der er penslet med ganske lidt olie, på en rist. Dyp først torskestykkerne i mælk og derefter i cornflakesblandingen, så de er helt dækket af blandingen. Læg på risten og sæt i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 minutter, eller til de er gennemstegte, gyldne og sprøde.

Hollandaisesauce lavet i blender:

4 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. citronsaft
salt, hvid friskkværnet peber
ca. 150-200 g klaret smør
Kom æggeblommer, citronsaft, salt og friskkværnet hvid peber i en blender og kør til det er blandet sammen. Smør klares ved at ladet det smelte og bruse godt op, så ventes der til al det hvide falder til bunds. Det er dog VIGTIGT at det IKKE tager farve overhovedet!! Hæld det klarede smør over i en lille kande og smid det hvide i bunden ud. Lad blenderen køre, mens smørret tilsættes i en TYND stråle, til det samles og bliver til en sauce af passende konsistens. Smag til og server straks.

I dag har jeg fået trænet i en time, så jeg er såmænd helt stolt af mig selv *S*
Det er også som om energien er ved at vende tilbage, men det har så sandelig også holdt HÅRDT denne gang. Det var været hårdt og hvor har jeg været TRÆT. Utroligt at det kan være fysisk muligt for et menneske der ikke laver noget at blive SÅ træt!

Jeg er også så småt begyndt at lave pakkeliste til vores Sveriges-tur, jeg får jo nærmest mareridt – og ligger helt sikkert søvnløs – hvis jeg ikke får lavet en liste *S*
Vi tager jo afsted på mandag – kl. meget tidligt om morgenen! – og jeg glæder mig ret så meget, det bliver dejligt at komme lidt væk hjemmefra. Vi skal være et par dage her, så er par dage her og slutter så af med en nat her – det skal nok blive godt.
Som I kan se er det “luksusferie” i år og ingen hytte, som vi plejer. Det betyder også INGEN rengøring og INGEN madlavning, hvor heldig kan jeg være?? Desuden skal vi både se tennis i Båstad (Swedish Open), men potentiel mulighed for at se bl. a. Marat Safin, David Ferrer, Tommy Robredo, Robin Söderling og Fernando Verdasco – det skal nok blive sjovt! Så skal vi jo også i “High Chaparral“, som jeg er meget spændt på hvad er for noget og så vil den helt sikkert også stå på shopping! Vi har jo visse ting vi altid har med hjem fra Sverige: Stenugnsbrot (som er et brød der faktisk bliver bedre jo længere det ligger – altså indtil en vis grænse! *S*), nogle specielle chips, blåbærmarmelade, myggebalsam, lös goddis (slik i løs vægt er ret så billig i Sverige) og så Ahlgrens Bilar, som er meget lette at bliver DYBT afhængige af………..

Bøger:

Jeg blev færdig med “Charlie Hotel Oscar Kilo” af Maise Njor og Camilla Stockmann i går og jeg må sige at jeg synes den er god, helt på højde med “Michael Laudrups tænder” men på en anden måde. Hvor “Michael Laudrups tænder” var mere sorgløs og munter, så har denne en et ret stort strejf af alvor og sorg – men selvfølgelig også den ironi og humor der var i den første bog. Den er utrolig godt skrevet og jeg beundrer deres måde at udtrykke sig på, hvem der bare havde de evner! Jeg håber de laver endnu en bog med deres mailudvekslinger.
Nu går jeg så igang med “Echo Park“, som er den seneste af Michael Connolly’s bøger der er udgivet på dansk og jeg glæder mig allerede………..

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Jul 9, 2009
  7:04 am

  Anne Berg

  Hejsa!
  Lige ang. din sauce, kunne det tænkes at smørret har været for varmt? Når du laver bearnaise eller hollandaise må temperaturen ikke komme over 60 grader. Æg begynder så småt at stivne ved den temperatur og ved 75 grader er det helt stivnet.
  jeg gør det når jeg laver bearnaise at jeg holder et stegetermometer i siden af gryden mens jeg pisker smørret i.

  Ellers mange tak for en fed hjemmeside, jeg læser tit på din blog. :o))

  Mvh Anne


 2. Jul 9, 2009
  7:22 am

  Vita

  Hej Birthe

  Kan godt forstå du glæder dig til Sverige. Det er et fantastisk land.

  Vi skal ikke udenfor DK i år. Men håber vi enten kan rulle til Sverige eller Norge næste år!! Og så er det jo ikke så tosset i kan kombinere det med tennis 😀

  Mht. godis. I må da leje en trailer!!! 😉

  Knus Vita


 3. Jul 9, 2009
  9:13 am

  Anonymous

  Hej Birthe.
  Aj, aj aj. En lidt uheldig maddag, du er ærlig omkring dine små "uheld" ;-). Men så alligevel delikat ud på fotoet. Jeg vil forsøge mig med torsken. Sovsen har jeg aldrig turde binde af med, det har altid været Knorr. Hos venner ved jo hvordan det skal smage, og der er himmelvid forskel på smagen – såh – måske skulle man forsøge.
  mange hilsner
  Charlotte den 2.


 4. Jul 9, 2009
  9:39 am

  Signe

  Hvis saucen skiller kan du komme en isterning i, og så piske helt vildt – det plejer at samle den!
  Du kan bare lave hollandaise efter samme fremgangsmåde som bearnaisen, og så bare bruge citronsaft i stedet for bearnaiseessens – og undlade esdragon.


 5. Jul 9, 2009
  10:57 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Smørret var nemlig ikke for varmt, for det havde stået et godt stykke tid, men ellers tak for tippet…..

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jul 9, 2009
  10:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Vita!

  God ide med trailer, det lader jeg lige gå videre! Så skulle vi da være dækket ind 😀

  Har desværre aldrig været i Norge (men vil gerne!!), men vi er jo vilde med Sverige, hvor vi har været hvert år siden 2000 – undtaget 2007 hvor vi havde hus til salg……

  Knus
  Birthe


 7. Jul 9, 2009
  11:00 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Jeg skal helt klart også prøve fisken igen, for de så så gode ud og duftede dejligt 😀 Så må jeg se om det kan lykkedes for mig, eller om jeg har mistet "touch'et"……
  Mht. til sauce: bearnaise kan jeg SÅ meget anbefale dig at lave selv og hvis du følger den opskrift jeg er begyndt at bruge, så lykkedes det også for dig. Den første gang mislykkedes, men så fandt jeg den fra BoligLiv og lige siden har det lykkedes – og jeg har lavet den MANGE gange siden!

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jul 9, 2009
  11:02 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!

  Tak for tippet 🙂
  Vidste godt det med isterningen, men jeg havde ikke lige nogen, så jeg brugte lidt koldt vand. Syntes nu ikke at det hjalp synderligt, men måske det ikke var koldt nok…….
  Jeg bruger ikke bearnaiseessens i bearnaisesauce, jeg synes at det smager for syntetisk, men jeg er blevet rigtig glad for at lave det (fordi det også lykkedes nu *S*). Så jeg tror jeg vil bruge den opskrift næste gang og så bare udelade esdragon 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jul 9, 2009
  11:45 am

  Anonymous

  Hej Birthe

  da jeg selv er 1/2 svensk (min mor er svensk) føles det altid som at komme hjem, når vi besøger landet. Jeg skal en weekend derop til september og jeg glæder mig rigtig rigtig meget. For mig er der også "must haves" når vi så skal hjem igen. B.la. Hjortronsylt som er den lækreste syltetøj der findes omend noget dyr. også deres knækbrød er virkelig godt!

  God tur – jeg håber vi får lov til at smugkigge med på jeres ferie.

  Hilsen Lisa


 10. Jul 9, 2009
  12:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Jeg kan godt forstå at det føles som at komme hjem, vi har det næsten på samme måde 🙂 Det er sådan et dejligt land, men utrolig smuk natur….
  Jeg kender ikke Hjortronsylt, men måske jeg skulle finde mig noget.

  Mon ikke det bliver til et billed eller 2 deroppe fra 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jul 9, 2009
  7:02 pm

  Lone

  Hej Birthe

  Hvis du vil læse en morsom beskrivelse af "High Chaparral" kan du med fordel læse Dy Plambecks fantasiske roman "Teaxas' rose". Ikke fordi hele bogen foregår her, men hovedpersonen er på besøg med familien – ganske sjovt beskrevet.
  Det er i øvrigt en fantastisk god bog, sjov så man griner højt men også lidt alvorlig.


 12. Jul 9, 2009
  8:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bognettet!

  Den må jeg da læse – tak for tippet *S* – jeg vil straks lede på nettet. Jeg er altid taknemmelig for at få bøger anbefalet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jul 10, 2009
  1:21 am

  Manja

  Mit tip ville også være det med isterningen – det har reddet hollandaisen hos mig en del gange! Læste hos en foodie engang at man bare kunne komme mel i – dét må du altså ikke gøre, så ødelægger man helt strukturen i saucen!


 14. Jul 10, 2009
  11:04 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Manja!

  tak for dit input 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 15. Jul 11, 2009
  1:56 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Ja, gør som Signe foreslår næste gang.
  Man kan altid redde en skilt 'ægte' sauce ved at tage en ny æggeblomme og så langsomt piske det skilte i. Og en stavblender er fantastisk til det 🙂

  Aj, hvor ærgeligt med fisken – bedre held næste gang. Og husk at parmasanost jo også er ret salt i sig selv 😉

  Det er vildt sejt at du også blogger om de ting der slår fejl!

  Uha, hvor ser det ud til at blive en dejlig tur til Sverige. Og det må være skønt at det bliver 'ferie-ferie' uden rengøring og madlavning. Hvis du finder Polly´er så må du altså smage dem, jeg lover at det lige er noget for dig.

  Knus
  Malou


 16. Jul 11, 2009
  4:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Jeg må have en ny stavblender for den jeg har tror jeg ikke kan piske noget som helst *S*. Jeg vil husker Jeres råd og prøve det næste gang……
  Ja, synes jo at det er vigtig at fortælle at langt fra alt lykkes for mig og jeg har nærmest sådan nogle dage i stimer, hvor intet lykkes (føler jeg). Men det skal altså prøves igen, for det så ret lækkert ud 🙂

  Jeg vil se om jeg kan finde Polly'er, er jo ret kræsen hvad angår slik, så jeg er spændt på hvad det er. Skal huske på dig, hvis jeg finder dem……

  Knus
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!