Newyorkerbyheart

En weekend i “byernes by” – ihvert fald i bog-form…………

Den skal nærstuderes……….

Kartoffelskiver klar til at komme i ovnen……….

Aftenens salat………..

Culottesteg, klar til servering……….

……….de færdigbagte, sprøde kartofler…………

Aftenens tallerken……………
I forgårs bestilte jeg “Politikens visuelle guide til Paris” og i dag fik jeg den med posten, så nu skal weekenden bruges på fordybelse for at finde ud af hvad vi bare SKAL se!
Jeg kan allerede nu se at det bliver mere end SVÆRT at vælge, for hold da op hvor er der mange ting som er “must sees” og vi vil jo også gerne have tid til bare at gå rundt og indsnuse stemningen………
Anyway, bogen skal nærstuderes og så må vi se hvad vi finder ud af, jeg glæder mig til at fordybe mig *S*

Menu’en i dag stod på lækre, ovnbagte kartofler i skiver, hjemmelavet bearnaisesauce, en dejlig sprød salat og lækker culottesteg – bedre menu findes ikke, hvis I spørger mig *S*
Jeg er jo blevet helt ferm til at lave den bearnaisesauce og jeg regner det ikke længere for noget, det tager ikke særlig lang tid og så smager det bare SÅ mange gange bedre end det der kan købes. Jeg tror, at jeg kommer til at blive en af de “frelste” der aldrig mere kommer til at købe en bearnaisesauce *S*
Tænk at det skulle overgå mig, som ellers aldrig har turde kaste sig ud i at lave den selv……….

Culotten blev lavet som jeg plejer at gøre:
fedtet ridses og så ligges den i et ovnfast fad hvor der ligger grove stykker af løg, knust hvidløg, friske rosmarinkviste, Maldon salt og friskkværnet peber.
Der tilsættes en lille smule vand, lidt flydende bouillon og en anelse balsamico. Fedtet krydres også med Maldon salt og friskkværnet peber.
Så får den 15 minutter ved ovnens højeste temperatur, hvorefter der bliver skruet ned til ca. 175 grader hvor den får yderligere 30-40 minutter, alt efter størrelse og hvor rød den ønskes.
Så skal den trække i ca. 15 minutter, inden den skæres ud……..

Kartoflerne i aften blev SUPER lækre, så giv Jer endelig i kast med dem! De er gode, nemme, sprøde og kan varieres med krydderi efter smag og behag…….

Sprøde, ovnbagte kartoffelskiver, 2 pers.:

3-4 bagekartofler
lidt olivenolie til pensling
Maldon salt
nåle af frisk rosmarin, finthakket
Skrub kartoflerne godt, skær enderne af og skær dem så i 3-4 mm. tykke skiver, dup dem helt tørre i et viskestykke. Læg dem på bagepapir på en bageplade og pensl begge sider med ganske lidt olivenolie og drys med salt og finthakket rosmarin. Sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20 minutter – eller til de er gyldne – vend den og giv den endnu 5-10 minutter – så undersiden også bliver gylden.
HUSK: de må kun ligge i ET lag……..

Salat med ærter, radiser og blomkål:

friskbælgede ærter i passende mængde
1 bdt. radiser i halve, tynde skiver
1 lille blomkål i små buketter
1 skalotteløg, meget finthakket
ca. 1½ spsk. god ekstrajomfruolivenolie
Maldon salt, friskkværnet peber
ca. 1-2 tsk. flydende honning
ca. 1 spsk. hvid balsamico
Kom ærter, radiser, blomkål og skalotteløg i en skål, vend det godt sammen. Drys med lidt Maldon salt og friskkværnet peber. Dryp olivenolie, hvid balsamico og flydende honning over, vend det hele godt rundt og lad det stå og trække i ½ time på køkkenbordet inden servering. Smag til inden servering.

I går købte jeg sådan en Dunlopillo Serenity hovedpude.
Jeg købte den i Jysk, har sovet med den i nat og det er sådan set gået nogenlunde. Det har ikke være kærlighed fra første ZZZzzz, men jeg har på den anden side heller ikke været nødt til at skifte hovedpude midt om natten.
Jeg skal altid lige have lidt tilvænningstid, så mon ikke det bliver godt? Den er ihvert fald mere behagelig for min nakke end den Tempur Classic hovedpude jeg havde. Jeg skal lige vænne mig til at Dunlopillo Serenity hovedpuden er sådan lidt “bouncy” og ikke fast i det som Tempur puden.
Sikke en videnskab det er at få en rigtig pude!!

Jeg havde en rigtig godt hovedpude i MANGE år – faktisk i 11 år – som har fulgt mig i tykt og tyndt og som jeg har slæbt med mig alle steder hen. Desværre blev jeg nødt til at skifte den ud november sidste år, da den bare var blevet for dårlig af slid. Desværre kan jeg ikke længere huske hvad det var for en – andet end at den var dyr som bare pokker – men GOD!
I dag har vi så også købt en Dunlopillo Ergo topmadras, som jeg fik anbefalet af Helle – TAK Helle! Vi købte den i Føtex som bestillingsvare, dvs. vi skal vente ca. 10 arbejdsdage på at få den. De havde ikke flere af de dobbelte topmadrasser, så vi købte 2 enkelte. Jeg håber på, at hvis vi ikke kan have dem liggende ved siden af hinanden uden at de gilder fra – eller indover – hinanden, så kan jeg på en eller anden måde sy dem sammen *S*
Min bekymring lige nu er så bare, at der står at de er gode til alle hårde madrasser. Vi har sådan set bare en boxmadras, som ikke er specielt hård, men heller ikke blød – så jeg er spændt på hvordan den vil virke ovenpå sådan en?? Anyway, der er ikke andet at gøre nu end at vente på de kommer og så se hvordan de er at ligge på…………..

Jeg prøvede at komme på crosstraineren i dag, men holdt kun ud i 7 minutter – sikke et NEDERLAG!
Min krop stod totalt af og jeg havde svært ved at få vejret – måske fordi jeg bare er SÅ træt – måske fordi jeg er i DÅRLIG form! Jeg ved det ikke, men det var ihvert fald ubehagelig, så jeg valgte at stoppe.
I morgen vil dagen motion bestå af rengøring. Jeg skal op og klatre og se om jeg kan få det værste støv væk fra vores vinduesrammer. Vores store vinduesparti er pænt – på lang afstand – for når man kommer tæt på kan der ses hvor beskidte de faktisk er. Min udfordring ligger i at de er så høje at jeg skal klatre på trappestiger – og det er kæresten ikke så glad for – så GODT at han skal spille tennis i morgen, så jeg kan klatre i fred og ro *S*
Af en eller anden grund har vi ufattelige mængder af små fluer og andre flyvende væsner som elsker at flyve rundt i vores vinduer og ligge sig til at dø på vinduesrammerne – og gulvet. Det betyder at der altid er en mindre massakre rundt omkring, som skal støvsuges op – og jeg er bange for at det er for længe siden at jeg har været helt oppe ved de øverste ramme – så i morgen er jeg spændt på HVOR slemt det er!

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Aug 1, 2009
  2:00 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg eeeeelser radiser – og bruger det også tit i salat. Ellers kan jeg jo sidde og bare spise dem bart!

  Nu håber jeg ikke, at du får rengøringsflip pga. os!!!! Det er der jo nedlagt forbud mod, ved du 🙂

  Hvor lang tid skal I være i Paris? Jeg glæder mig til at høre om det… om nogle få dage!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. Aug 1, 2009
  2:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Jeg kan også bare sidde og spise radiser, som jeg er STOR tilhænger af 🙂

  Det er kun "lidt" for Jeres skyld, men også fordi vi er sådan plaget af fluer og andre flyvende væsner i vores vinduer, så der trængte virkelig til at blive gjort rent i bunds. I dag gad kæresten så at hjælpe og så er det mere overskueligt for mig. Så kunne jeg koncentrere mig om det ved jorden 🙂

  Vi skal være i Paris fra den 22. dec. om aftenen (vi lander kl. 21.00) og så til den 27. dec. midt på eftermiddagen…

  Kærlig hilsen
  Birthe


 3. Aug 3, 2009
  12:03 am

  Tine

  Jeg kan anbefale dig at købe en stor topmadras til at lægge ovenpå de 2 madrasser i har købt.
  Så får man aldrig problemer med revnen i midten 🙂


 4. Aug 3, 2009
  10:53 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Tine!

  Jeg tror du måske har misforstået hvad jeg har skrevet 🙂 det er nemlig topmadrasser vi har købt – vi kunne bare ikke få en dobbelt, så vi blev nødt til at købe 2 enkelte….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 3, 2009
  10:04 pm

  Tine

  Ja, det har du da helt ret i!
  Nu hvor jeg kigger ordentlig efter hvad du har skrevet, er det jo mig der er helt hen i skoven 🙂

  Hilsen Tine


 6. Aug 4, 2009
  10:49 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Tine!

  det er jo hvad der sker, når man læser noget 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!