Newyorkerbyheart

Gazpacho og marineret, grillet svinemørbrad med pastasalat………..

Ingredienserne til gazpacho blendes……….

………..og sættes på køl (beklager det dårlige billed, ved ikke lige hvad der er sket)……….

Klar til spisning……….

Soltørrede tomater, hakkede æggehvider, cherrytomater og purløg……….

Sprødstegt bacon blandes i………..

Dressingen til pastasalaten………..

Det hele vendes sammen med friskkogt, afkølet pasta og dressingen………

Marinaden til mørbrad………..

De grillede, marinerede svinemørbrad……….

……….klar til servering………..

Aftenens tallerken…………
I går havde vi besøg af vores gode ven – Morten – som er hjemme på sommerferie hos hans forældre. Dejligt at se ham og have en aften sammen med ham, det er ved at være længe siden sidst *S*
Jeg havde så mange tomater jeg skulle have brugt, så jeg bestemte mig for at lave Gazpacho, som jeg aldrig har lavet før. Opskriften er fra Årstiderne og blev faktisk rigtig godt. Dejlig frisk og kølende på en varm sommerdag………..

Gazpacho (Årstiderne), 4 pers.:

8 godt modne, smagfulde tomater
2 grønne peberfrugter
1 løg
1 agurk
1 fed hvidløg
frisk chili, efter smag
citron saft efter smag
lidt balsamico
2 spsk. god olivenolie
75 g daggammelt brød
salt, friskkværnet peber
evt. lidt friske krydderurter, hakket
Læg ½ løg, ½ peberfrugt og ½ agurk til side til pynt. Det skal skæres i bitte små tern og drysses ovenpå suppen lige inden servering. Kom resten af ingredienserne – groft skåret – i en blender/foodprocessor og kør til en glat masse. Smag til med salt, friskkværnet peber, chili, citronsaft og balsamico. Stil det koldt til det skal serveres, mindst ½ time. Hvis det er rigtig varmt udenfor, så server med isterninger i suppen. Ved servering, hældes suppen op i portionsskåle/dybe tallerkner og dysses med nogle af de finthakkede grønsager og evt. lidt krydderurter (jeg brugte lidt frisk basilikum). Dryp med ganske lidt, god olivenolie og giv evt. et stykke godt brød til – jeg brugte grissini (italienske brødstænger).

Grillet, marineret svinemørbrad, 4 pers.:

2 svinemørbrad, eller 1 stor, afpudset
Marinade:
1½ dl god soyasauce
1 dl olivenolie
friskrevet ingefær, ca. 1 spsk.
3 fed hvidløg, knust og grofthakkede
1 spsk. balsamico
½ dl spicy teriyakisauce (købt i Shop Asia)
friskkværnet peber
Kom mørbrad i en frostpose. Pisk marinaden godt sammen og hæld den i posen til mørbradene. Luk posen tæt og masser marinaden godt ind i kødet. Lad mørbradene marinere i køleskab i mindst 6 timer, helst natten over.
Gør grillen klar (gas eller almindelig kul grill). Tag mørbradene op af marinaden og ryst så meget af marinaden af som mulig. Krydr med lidt friskkværnet peber og evt. lidt salt (men husk soya er salt i sig selv). Læg på den varme grill og vend dem af og til. Steg til de er næsten gennemstegte, ialt ca. 10-13 minutter, pak dem godt ind i stanniol og lad dem trække færdig i ca. 15 minutter. De må gerne være ganske let rosa indeni, men kan selvfølgelig også gennemsteges helt, hvis det ønskes. Skær i skiver og server.

Pastasalat med æg og bacon, 4 pers.:

penne i passende mængde
2 spsk. god ekstrajomfruolivenolie
250 g aromatiske og modne cherrytomater
50 g soltørrede tomater i små strimler
1 pk. bacontern, stegt sprød og gyldent
1 bdt. purløg, fintsnittet
4 æg
Dressing:
1 tsk. dijonsennep
saft af ½ citron
1 fed hvidløg, presset
4 spsk. ekstrajomfruolivenolie
ca. ½ dl. grønsagsbouillon
salt, friskkværnet peber
Kog æggene i 10 minutter, hæld koldt vand på dem og lad dem stå til de er kolde. Pil dem og del dem i hvider og blommer.
Kog pastaen i rigeligt, godt saltet, vand til de er al dente. Hæld vandet fra, lad dem dryppe af og vend så med de 2 spsk. ekstrajomfruolivenolie mens pastaen stadig er varm. Stil pastaen i køleskab og lad den blive helt kold.
Hak hviderne fra æggene og bland dem med halverede cherrytomater, soltørrede tomater, sprødstegt bacon, purløg og den kolde pasta.
Mos æggeblommerne fra de kogte æg og pisk dem med sennep. Tilsæt så citronsaft, hvidløg, olie og bouillon, pisk til en jævn dressing, smag til med salt og friskkværnet peber. Er dressingen for tyk, kan der tilsættes lidt mere bouillon eller bare lidt vand. Hæld dressingen over pastasalaten og vend godt rundt, lige inden servering.

Desserten var en medalje af dem jeg bagte den anden dag – MUMS!

Efter at være helt overstadisk over at skulle til Paris til jul, er jeg langsomt ved at lande på benene igen – men jeg glæder mig stadig helt usigeligt til det bliver december – og det kan jeg ikke huske hvornår det sidst er sket! *S*
Jeg har dog stadig problemer med at få søvn nok, er SÅ træt men kan ikke holde ud at ligge ned for længe ad gangen – hvilket jo er lidt af et problem. Jeg får så ondt når jeg ligger ned – også om natten – så jeg må op og gå, det gør ikke ligefrem at jeg bliver mindre træt!
Jeg går lidt med en overvejelse om vi måske skal have en anden topmadras i vores seng. Måske en topmadras af sådan noget memory foam, som skulle være ret behagelig og godt for kroppen at ligge på. Er der nogen af Jer derude der har erfaringer med sådanne madrasser? Det er jo også mange penge hvis det ikke hjælper, på den anden side kan jeg også blive så desperat efter søvn, at jeg er villig til at prøve hvad som helst (næsten *S*)………

Selvom jeg var træt i går, fik jeg dog hevet mig selv op ved hårrødderne og trænet i en lille times tid. Det blev en blanding af konditions- og styrketræning, efterfulgt af en gang støvsugning og så var den dags træning vist på plads *S*

Bøger:
Jeg er jo blevet færdig med “Tyskerungen” af Camilla Läckberg, så i går aftes tog jeg hul på “Bortført” af Karin Slaughter. Jeg har før læst “Mørk treenighed“, som var en fantastisk bog, så jeg glæder mig MEGET til at læse denne! Jeg kan også sige, at den tegner rigtig godt og at jeg allerede er fanget………..
Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Jul 30, 2009
  1:30 pm

  Heidi Meldgaard

  Kender ikke den topmadras du nævner. Men jeg har selv dårlig ryg(ved godt det slet ikke kan sammenligenes med dig) Efter en prolaps i det nederste af ryggen. For, ja det må være 8 år siden købte vi en tempur 20 cm madras. Og hovedepuder. JEg elsker den og får straks ondt i ryggen når jeg sover i andre senge. Den er dybt vanedannende…


 2. Jul 30, 2009
  1:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Du behøver ikke at nedgøre dine smerter i ryggen, der er ingen der siger at mine smerter er værre end dine! 🙂
  Jeg har en tempur hovedpude (sådan en nakke en), men for at være ærlig er jeg ikke super glad for den. Jeg kan kun holde ud at sove med den halvdelen af natten, fordi jeg får så ondt i min nakke af den. Er det også sådan en hovedpude du har?

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 30, 2009
  3:42 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Sikke noget lækkert mad, du forstår at forkæle dine gæster 🙂

  Spændende pastasalat, den tror jeg vil været et hit her.

  Hvor var det ærgeligt at jeg ikke viste dig min seng da du var her, for den er lavet af viskoelastisk skum (+ elevationbund). Vi købte den lige da jeg fik diagnosen og den er alle pengene værd. Det tager lidt tid at vænne sig til at den ikke giver efter, men tro mig det hjælper med trykaflastningen når man har ondt. Hvis jeg var dig ville jeg skynde mig at investere i den topmadras!

  Og jeg kan også kun anbefale min hovedpude: Dunlopillo 'Serenity'. Den er simpelthen så dejlig, blød og samtidig støttede for nakken.

  Jeg håber at du får samlet nogle kræfter og får det bedre i en fart. De der søvnløse 'fibro-dage' er så stride at komme igennem.

  Knus
  Malou


 4. Jul 30, 2009
  3:54 pm

  Voksenmis

  Hej Birthe!

  Louice går ingen steder uden dén pude 🙂 så den MÅ være god.

  Jeg kan se, at Jysk har et rigtigt godt tilbud på memory-skum-madrasser i denne uge:

  http://www.jysk.dk/4/5/s25223/ag/catalog/

  og

  http://www.jysk.dk/4/5/16/19/ag/catalog/

  Manden og jeg var i Ikea i går og blev en gang for alle enige om, at der står skummadrasser på ønskesedlen! Så jeg vil følge med spænding, om I får nogle, og hvordan I synes, de er.

  God bedring og en lille pose søvn fra mig til dig –

  KH Lisa


 5. Jul 30, 2009
  3:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Jeg prøver at behandle vores gæster godt 🙂

  ja, det var da ærgeligt! Hvor har i købt den? den pude ser rigtig god ud, jeg tror at jeg må have sådan en. Tak for tippet 🙂

  HADER fibro-dage!

  Knus
  Birthe


 6. Jul 30, 2009
  4:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Har lige været inde og kigge – tak for links'ene – de ser gode ud. Jeg må ud og prøve nogen, så jeg kan se om det er noget for mig…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jul 30, 2009
  4:26 pm

  Heidi Meldgaard

  Hej igen

  Jamen det prøvede jeg skam heller ikke, men idag har jeg det godt. Det er kun sjældent jeg døjer med min ryg. Efter en tur på camping med mand og børn og en helt igennem elendig luftmadras, ja så kan jeg da godt mærke hvor min ryg sidder. Men ellers har jeg det godt.

  Det eneste jeg kender til fibrmyalgi,er fra et ophold i højbjerg, hvor jeg var på hold med en ung pige med netop dette. Og hun havde helt klart nogle slemme dage.

  Og ja puden fra tempur er sådan en nakke en. Men madressen er alså guld værd. Og der er sikkert mange af den slags madrasser idag.

  Håber du finder noget der flader i din smag..

  Og med hensyn til paris sender jeg dig lige en mail .

  Heidi


 8. Jul 30, 2009
  5:26 pm

  Malou Klidmoster

  Hej Igen 🙂

  Den er købt hos DOMO, som desværre er lukket nu. Men den er 'Tempur-agtig'. Vi havde ikke lige minimum 30.000 kr til at købe den ægte vare, men der findes mange gode kopier på markedet. Vi fik den her (madrasser, sengeramme og elevationsbunde) på udsalg til 9000 kr, sat ned fra 17.000 kr, så det var noget af et kup! Som ekstra bonus er den lun om vinteren og kølig om sommeren 🙂

  Vi var faktisk ude og lede efter sådan en topmadras da vi faldt over tilbuddet. Men tag ud til nogle forskellige møbelhuse og sengepushere og prøv at ligge på både topmadrassen og i en 'hel' seng. Din krop kan lynhurtigt mærke om det er godt eller ej.

  Ha ha, som Lisa siger har jeg ALTID den pude med. Den har været godt rundt i landet, med i London, Paris, Prag, på kanotur og sågar på Roskilde Festival 😀

  God bedring!

  Knus


 9. Jul 30, 2009
  6:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Dejligt at høre at du har fået det bedre med din ryg, det er jo utrolig smertefuldt når det står på………

  Ja, fibromyalgi kan give nogle rent ud sagt TRÆLSE dage, hvor man ikke er mange sure sild værd. Det er en del af at have den sygdom, men sådan er det jo nok for alle der har en kronisk sygdom.

  Må jeg spørge hvad du har givet for din madras? Jeg kan godt forestille mig at den er god. Da jeg var på Gråsten Gigthospital, lå alle jeg på en Tempurmadras.

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Jul 30, 2009
  6:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Huh, jeg synes kr. 9.000,- er mange penge lige nu, men på den anden side hvis det kan hjælpe……

  Jeg har lige været i Jysk og købt en Dunlopillo Serenity – den sidste de havde – så nu er jeg spændt på at ligge med den i nat 🙂

  Jeg havde en anden hovedpude, før jeg fik den fra Tempur og den havde jeg også med overalt! Jeg havde den i 11 år, men tilsidst var den desværre så slidt at den ikke kunne bruges længere. Jeg kan ikke huske hvilket mærke det var, hvilket har irriteret mig mange gange for den var virkelig god – men jeg kan huske at den var dyr!

  Knus
  Birthe


 11. Jul 30, 2009
  7:17 pm

  Heidi Meldgaard

  selvfølgelig må du det. Vi gav 9000 kr dengang men jeg kan se de koster omkring 15000 kr idag. man kan også få dem som topmadras. men hvordan de virker ved jeg ikke. Vores er en 160 bred men de kan jo også fås som enkelt.

  glæder mig til at høre om dit hovedpude køb, og hvordan du har sovet


 12. Jul 30, 2009
  7:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Heidi!

  Tak, jeg må ud og kigge på madrasser 🙂 Vi kiggede på topmadras idag, men kom frem at så længe vi ikke også havde en skummadras, så var vi lige vidt! Det er jo ikke fordi vores senge er slidte, for de blev købt da vi flyttede ind i huset her, dec. 2007…..

  Jeg glæder mig til at sove med den i nat og se hvordan det er 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jul 31, 2009
  2:27 pm

  Jakobsen

  Hej Birthe,

  Nu skal jeg jo anbefale Memory Foam, da det er min arbejdsplads, Bayer, der står bag produktet.
  Men som med de fleste højteknologiske produkter er prisen desværre derefter.
  Den pris, du har fundet på topmadrassen, er dog tilsyneladende den billigste p.t., så det burde være et godt køb.

  Hvis I har mulighed for/lyst til at udskifte hele madrassen, kan jeg anbefale en madras fra IKEA. Den hed tidligere SULTAN, nu FOSSING. Jeg er normalvis ikke IKEA-fan, men denne madras redder min søvn…

  http://www.magneten.dk/checkitem.asp?ID=2079

  Peter A.J./


 14. Jul 31, 2009
  3:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Peter!

  Tusinde tak for dit input, vi kører i Føtex i dag og kigger på den topmadras……
  De madrasser fra Ikea ser også godt ud, men lige pt. står der ikke nye madrasser OG senge på vores penge (selvom pengene jo er godt givet ud, skal de også tjenes *S*). Der kom jo også lige en rejse til Paris "ind fra højre" 🙂

  Hils Gry

  mange hilsner
  Birthe


 15. Jul 31, 2009
  11:00 pm

  mona

  Hej,
  Jeg købte for nylig en memory foam topmadras i Bilka. Den var på tilbud og kostede 699.-. Den er jeg MEGET glad for, selvom det er en billig udgave.
  Held og lykke med jagten på en ny madras.

  Mona i Ishøj


 16. Jul 31, 2009
  11:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Jeg så godt de topmadrasser i Bilka, men det var desværre lige da vi kørte til Sverige på ferie og vi kunne derfor ikke nå at købe dem. Dejligt at høre at de er gode 🙂
  Er Jeres madrasser (almindelige madresser) hårde eller bløde? Jeg er nemlig lidt spændt på hvordan de virker ovenpå en almindelig boxmadras….

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Jul 31, 2009
  11:40 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Jeg er så spændt på at høre hvordan din første nat med den nye hovedpude er gået!

  Kan den bruges?

  Tak for knuset, jeg har lige fået det 😉

  Knus
  Malou


 18. Aug 1, 2009
  2:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Den første nat gik ok, den er ihvert fald bedre end Tempur puden 🙂 I nat har været en dårlig nat også pga af de fu….. fluer, som jeg HADER (jeg kunne ALDRIG blive buddist, hvor man ikke må slå dem ihjel…..). Og hvis det ikke var fluer, så havde jeg ondt – dårlig nat!

  Godt at du fik knus'et 🙂

  Knus
  BIrthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!