Newyorkerbyheart

Grillet grønsagssalat med kylling (Lene Hanssons madplan fra Go’ Morgen Danmark)……….

Marinaden………..

Grønsagerne grilles………..

Dressingen…………

De færdiggrillede grønsager, dryppet med dressingen………

De grillede kyllingefileteter ligges ovenpå…………

Aftenens tallerken…………

Så er hegnet færdigt og ser det ikke bare godt ud??

En genert lille prinsesse………..

…………..som også kan skære ansigter………..

Men for det meste ser hun bare totalt nuttet ud……………
I dag har vi fået grillet grønsagssalat med kylling, en opskrift fra Lene Hanssons madplan fra Go’ Morgen Danmark, dertil fuldkornsfladbrød med hvidløgsolie. Original opskriften er med kalkun, men da jeg ikke er specielt vild med kalkun, ja så blev det altså kyllingefileter……….
Meget smuk og indbydende ret, men jeg tror at jeg synes den var mere indbydende end kæresten gjorde *S*. Han kunne godt lide kyllingen, men var ikke så vild med grønsagerne! Jeg synes nu at det smagte godt, især det grillede fennikel var jeg ret vild med.
Kyllingen havde en skøn smag. Som det eneste synes jeg nok at der var lige i overkanten af timian i dressingen, efter min smag, men det kan I jo selv justere……….
Af ændringer lavede jeg:
– brugte kylling istedet for kalkun
– kom lidt presset hvidløg i marinaden
– jeg kom lidt mere flydende honning i dressingen, fordi den ellers var for syrlig til vores smag
– der står kryddersalt og krydderpeber i original opskriften, men det har jeg ikke noget af så jeg brugte bare almindelig salt og friskkværnet peber, tilsat lidt italiensk krydderi (fra USA).
– jeg lod kyllingen marinere i 4 timer istedet for ½ time.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den:

Grillet grønsagssalat med kylling (fra Lene Hanssons madplan, Go’ Morgen Danmark), 2 pers.:

2 kyllingebrystfileter
Marinade:
saft af 1 lime
1 spsk. chilipulver
2 spsk. olivenolie
1 tsk. frisk ingefær, finthakket
2 fed hvidløg, presset
groft salt, friskkværnet peber
G
rillet grønsagssalat:
1 fennikel i grove stykker
1 squash i grove stykker
2 gulerødder i grove stykker
2 røde peberfrugter i grove stykker
lidt olivenolie
Maldon salt, friskkværnet peber
lidt italiensk krydderi
Dressing:
1½ spsk. flydende honning
saft af ½ citron
2 spsk. olivenolie
1 spsk. tørret timian
salt
1½ tsk. citronpeber
1 tsk. hvid balsamico
½ tsk. rød balsamico
lidt italiensk krydderi
Pisk ingredienserne til marinaden sammen og hæld det i en frostpose. Læg kyllingefileter i og lad det marinere i 4 timer. Kom de groftskårne grønsager i en skål og vend med ganske lidt olivenolie, Maldon salt, friskkværnet peber og lidt italiensk krydderi. Vend det hele godt sammen, så grønsagerne er dækket af olie og krydderier. Pisk ingredienserne til dressingen sammen. Varm (gas)grillen op eller brug en grillpande. Kom grønsagerne på og lad dem grille de til der netop møre, men stadig har bid og har fået grillstriber. Kom dem i et fad og dryp med lidt dressing. Grill kyllingebrystfileterne, drys med salt og friskkværnet peber og læg den øverst på salaten. Dryp også dem med lidt dressing og server straks, evt. med fuldkornsfladbrød med hvidløgsolie.

I dag har jeg været omme hos kærestens mor for at spise frokost. Kærestens søster fra Sjælland var hjemme med de to underskønne piger Luna og Mille og det er med at udnytte at de er i nærheden. Vi ser dem jo desværre for sjældent og nyder derfor når vi kan være sammen med dem!
Jeg har før skrevet om dem, vist mange gange endda, men det er altså de skønneste piger jeg kender. Lille Luna (som jeg stod fadder til) er et dukkebarn. Så smuk og yndig med helt lyst hår og store blå øjne. Mille er hendes storesøster og er verdens bedste storesøster. Hun er så klogt et barn, smuk og så har hun et hjerte af det pureste GULD! Det var dejligt at være sammen med dem i et par timer, desværre var jeg så træt at jeg blev nødt til at køre hjem inden eftermiddagskaffen. Men jeg håber, at vi snart ses igen………

Kæresten er blevet færdig med hegnet i dag og hvor ser det bare GODT ud! Selvom han har bandet stygt over det, så har han altså lavet et virkelig flot stykke arbejde og vi har helt klart det flotteste hegn herude *S*. Jeg har sagt til ham, at det skal stå til evig tid, som et monument over hans flid og ihærdighed………..

Jeg har lige siddet og set mindehøjtidelighed for Michael Jackson og jeg synes faktisk at det var ret rørende og en smuk mindehøjtidelighed!
Jeg har godt nok ikke deltaget i al “hysteriet” omkring Michael Jacksons død. Jeg synes helt klart at verden har mistet en KÆMPE personlighed på godt og ondt, men jeg synes også at der har været utrolig meget hykleri omkring hans død. Folk der før har hånet ham og dømt ham for alverdens ting (han er jo aldrig blevet DØMT for noget og er i min bog uskyldig til andet er bevist!), står nu i kø for at rose ham, kalde ham “Kongen af pop”, udråbe ham til den største gave til musikken osv.
Jeg har altid syntes at han var en stakkel (omend en yderst talentfuld en af slagsen), det kunne jo ses på flere tusinde kilometers afstand. Han var et menneske der så utrolig skrøbelig ud og som tydeligvis også har været det. Al den virak omkring hans person på både godt – og især ONDT! – har helt givet ikke gavnet ham og gavner med garanti heller ikke hans stakkels børn.
Nu må vi bare leve med at vi (verden) har mistet en kæmpe personlighed, en gave, et unikum, et kæmpe talent og – tror jeg – et godt menneske……………..men måske har vi bare selv været skyld i det?? Jeg tror ikke at denne verden var stor nok til Michael Jackson og jeg håber bare at tolerancen og rummeligheden er større der hvor han er nu……….


RIP Michael Jackson.
Jeg håber at du må finde mere fred i sjæl, sind og omgivelser der hvor du er nu, end da du var her på jorden.
Du gav så meget og fik så lidt igen!!
Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Jul 8, 2009
  6:41 am

  Vita

  Det er velfortjent at rose kæresten! Det ser rigtig prof ud 🙂 Og så er det åbent så det virker hverken indelukket eller tungt. Det er en fin måde i har gjort det på! Så kan prinsessen også stadig følge med.

  Knus Vita


 2. Jul 8, 2009
  6:50 am

  Anonymous

  Hej Birthe.
  Utroligt smukt hegn, som Vita så rigtig siger, ikke indelukket og tungt.
  Og så til din mad. Er vildt imponeret over dine brød, får mundvand. Klikkede på opskriften, jeg tror ikke jeg kan finde det rigtige mel, men vil prøve i Brugsen, vil gerne bage til weekenden.
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 3. Jul 8, 2009
  11:22 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Vita!

  Ja, når han fortjener ros, så skal han sandelig også ha' det 😉

  Prinsessen er allerede vild med det, har indviet det ved at hvæsse kløer i stolperne!

  Knus
  Birthe


 4. Jul 8, 2009
  11:23 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Melet er ret nemt at finde, ihvert fald for mig, det står sammen med alt det andet mel 🙂

  Der er faktisk bestemmelser her hvor vi bor, hvordan hegn skal se ud, så alle har det ens, men vi klager ikke. Det er let og luftigt og tager ikke vores udsigt 🙂

  Mange hilsner og held og lykke med bageriet
  Birthe


 5. Jul 8, 2009
  12:57 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Den er blevet superfin terrassen!!! Jeg håber, at vejret arter sig så vi kan sidde ude og grille om ganske snart 😉

  Jeg er nok lidt mere skeptisk end dig mht. MJ og de beskyldninger…jeg er bange for, at penge kan gør for meget nogle gange! Men, at han var et stakkels menneske kan vi kun være enige om – og nu må den virak være ovre… synes jeg 😉

  Kærlig hilsen
  Pernille


 6. Jul 8, 2009
  1:58 pm

  Stine Andersen

  Kære Birthe

  Hvor er jeg enig i dine betragtningen omkring MJ. Det er jo rigtigt at den ene gang, hvor der ikke blev indgået forlig, blev han jo frikendt. Og ja – penge kan gøre meget. Men også i negativ retning, nemlig ved at give folk en interesse i at anlægge sag mod dig.

  Mht til maden ser det dejlig sommeragtigt ud. Grøntsagerne ser virkelig lækre ud! Desværre er der ikke de store muligheder for at grille, når man ikke har en dejlig terasse, som I har….

  / Stine


 7. Jul 8, 2009
  2:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Du har ret penge kan gøre meget, men jeg tror også at de kan gøre meget, i den "forkerte" retning. Anyway, jeg synes også at vi skal komme videre nu, lad nu den stakkels mand og hans børn få fred! 🙂

  Jeg håber også at vi får godt vejr, det ville være dejlig om vi kunne sidde ude……om mindre end 1 måned.

  HÅber, at du har fået det bedre?

  Kærlig hilsen
  Birthe


 8. Jul 8, 2009
  2:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Stine!

  Ja, pengene kan betyde meget i den ene eller den anden retning 🙂

  Det må være træls ikke at kunne grille, for det smager jo godt – men det kan heldigvis også laves på grillpande….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jul 8, 2009
  3:17 pm

  Lene

  Hej Birthe.

  Ang. Michael Jackson er jeg fuldstændig enig med dig, jeg kunne ikke have sagt det bedre selv…og i min verden er man også uskyldig indtil det modsatte er bevist. Han var speciel og med et gudsbenådet talent og jeg tror ikke det er muligt at forestille sig hvilket pres han har været under gennem tiden.

  Et godt menneske ja…det tror jeg på han var.

  Jeg så også mindehøjtideligheden i aftes og måtte mod forventning have fat i en pakke Kleenex….Jo verden har mistet et på alle måder sjældent menneske.

  RIP Michael Jackson

  Mange hilsener Lene


 10. Jul 8, 2009
  3:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lene!

  Jeg tror også at han var under et fuldstændig umenneskeligt pres, som vi andre "almindelige" mennesker slet ikke kan forestille os…

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jul 11, 2009
  12:23 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Mums, det er bare lige mad for mig. Grillede marinerede godbidder 🙂

  Hvor er det blevet et pænt hegn! Det kan J godt være stolt af at ha´ lavet. Det er altså en super hyggelig terasse 😉

  Fantastiske billeder af Prinsessen, hun ser kun ganske lidt pløk ud 😀

  Ak ja, Michael Jackson. Han var en trist skæbne. Dygtig og talentfuld – uden tvivl. Men ødelagt af faderens magtsyge og kontrol, offentlighedens søgelys, afhængighed af berømmelse og plastikkirugi. Han havde brug for fred fra det hele!

  Knus
  Malou


 12. Jul 11, 2009
  12:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Det er også lige mad for mig, men af en eller anden grund deler Jan ikke min facination af grillede grønsager 🙂

  Hun kan se meget tåbelig ud, men hun er jo prinsesse, så hun kan slippe afsted med det 😀

  Jeg tror også at han trængte til fred, men synd for hans børn at han ikke er der til at beskytte dem længere, for jeg tror at de vil få brug for det…..

  Knus
  Birthe


 13. Oct 12, 2009
  10:01 pm

  Emma Lovise

  Hejsa! Jeg ved godt at dette indlæg er skrevet for nogle måneder siden men jeg må altså takke dig for de smukke ord om Michael Jackson. Jeg har været fan af ham siden jeg var 10 år gammel og jeg savner ham virkelig meget nu hvor han er død. De ord til ham er virkelig smukke og jeg sidder faktisk har og græder efter at have læst det.
  Jeg håber så inderligt at han er et bedre sted nu.
  Mange hilsner Emma Lovise


 14. Oct 14, 2009
  10:50 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Emma Lovise!

  Selvom det er et gammelt indlæg, så er det jo åbent for kommetarer og det er altid dejligt at få kommentarer på det jeg har skrevet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!