Newyorkerbyheart

Laks med flødeost og sprød skorpe……….

Smuldret brød, purløg, citronsaft og presset hvidløg……….

Der skæres en “lomme” i laksen, som fyldes med flødeost (evt. light) med hvidløg og urter…….

Brød-blandingen drysses over………

Færdigbagt………..

Aftenens tallerken……….
Efter dagens udflugt skulle der lige laves mad, inden jeg nu kan flyde ud på sofaen *S*
Heldigvis stod menuen på noget let og så har jeg vist også fået dækket min fiskekvote i dag……….
Jeg fandt en dag en opskrift på nettet på laks med sprød skorpe, som jeg syntes lød godt, så den skulle prøves i dag. Det smagte helt VILDT godt! Det kan I godt give Jer i kast med at lave…….
Det sprøde ovenpå laksen giver et godt modspil til det bløde og fine laksekød. Citronsmagen i brødkrummerne er god og selvom den var lettere syrlig, så spiste kæresten med velbehag!
Jeg tilsatter brødkrummerne 1 fed hvidløg og ganske lidt olivenolie (måske 1 tsk.), det gav en god smag, synes jeg………
Som tilbehør fik vi ovnbagte kartofler (kartofler skåret i mindre stykker og vend med lidt olivenolie og groft salt. Bages ca. 25-30 minutter ved 200 grader), ærter og en kold sauce af creme fraiche og dildmix (krydderiblanding fra USA).

Laks med sprød skorpe, 2 pers.:

2 laksefileter uden skind og ben
ca. 2 spsk. flødeost (evt. light) med hvidløg og urter
Maldon salt, friskkværnet peber
1 skive toastbrød uden skorpe
ca. 1 tsk. olivenolie
saft af ½ citron
1 fed hvidløg, presset
lidt purløg, finthakket
Læg bagepapir i et ovnfast fad. Dup fisken tør og skær en lomme i hver filet, uden at skære helt igennem. Fyld lommen med flødesost. Smuld brødet i en skål og bland med citronsaft, lidt salt, friskkværnet peber, 1 tsk. olivenolie og hvidløg. Bland det hele godt sammen. Læg laksestykkerne i det ovnfaste fad og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Kom brødblandingen ovenpå og sæt i en 180 grader varm ovn i ca. 15-20 minutter, til fisken er netop gennemstegt.

Jeg må indrømme jeg er træt nu, det har været en lang dag, men også en virkelig GOD dag! Jeg faldt i søvn et kvarters tid i bilen hjemad, for jeg var simpelthen så træt og havde hovedpine. Hovedpinen har jeg endnu, men den lille lur gjorde mig godt. Jeg tror dog ikke at jeg sætter nogen rekorder i at være længe op i aften *S*

Det var kærestens sidste feriedag i dag, på mandag er det hverdag igen. Dagene er gået så stærkt og både prinsessen og jeg har nydt at have ham hjemme.
Vi har haft så mange gode oplevelser i Sverige i år – som vi altid har – og har nydt den sidste uge her i vores skønne, dejlige hjem.
Kæresten har kun haft 14 dages ferie nu, for vi regner med at skulle knap en uge til Berlin til efterår og så vil han gerne afsted på 2 skiferier næste år. En lille uge på herre skitur og så en uge med mig………..
I morgen skal han hjælpe med at flytte for vores kammerat på Sjælland. Han skal flytte fra Frederiksberg til Fredensborg og skal bruge lidt hjælp, så vi hjælper gerne. Eller dvs. kæresten hjælper gerne, jeg bliver hjemme hos prinsessen, jeg vil nok også bare gå i vejen *S*
Bøger:
Jeg har lige fået 2 bøger i dag:

Kvinde kend dine kul
” af Tina Scheftelowitz
og

Dinosaurens fjer
” af Sissel-Jo Garzan
Madbøger er jeg jo ALTID vild med – mon jeg nogensinde får nok?? – og så glæder jeg mig virkelig til at stifte bekendtskab med Sissel-Jo Garzan. Dette er den første bog jeg skal læse af hende, så det bliver spændende……….
Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jul 25, 2009
  10:58 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Den ser meget lækker ud, den laks! Det er godt at få sin kvote dækket med så gode ting 😉

  Salaten vi skal spise ser nu også fantastisk ud – måske jeg skal holde op med at spise nu, så der er plads i maven den 5.? Lol!

  Hav en rigtig dejlig lørdag med bøger og afslapning – det lyder fortjent!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. Jul 25, 2009
  12:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Det smagte SÅ godt! Laks på denne måde er bestemt et hit 🙂

  Jeg tror du vil kunne lide den salat vi skal have, men jeg tror jeg ændrer lidt i menu'en og dropper cheesecake'en. Jeg synes at den bliver for tung. Så det bliver enten "Gunvorkage" eller rugbrødslagkage, jeg har ikke bestemt mig endnu….

  God weekend til dig også 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe


 3. Jul 28, 2009
  10:35 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Mums, det er vel nok en lækker måde at lave laks på. Jeg har lovet Max at lave det snart 🙂

  Knus
  Malou


 4. Jul 28, 2009
  10:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Det smagte SÅ godt, er sikker på at Max bliver glad 🙂

  Knus
  Birthe


 5. Jul 30, 2009
  9:56 am

  Mette Olsen

  Skal prøve at lave det i aften… dog med ørred.. GLÆDER MIG 🙂


 6. Jul 30, 2009
  1:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mette!

  Håber at det kommer til at smage Jer, det var ihvert fald godt med laks 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!