Newyorkerbyheart

Oksekødspie med bacon og peberfrugt………..

Oksekød, peberfrugt, løg, hvidløg, bacon og champignon svitses………

Blandingen hældes i en tærteform……….

Dejen lægger over i et gitterlåg……..

Færdigbagt……….

Tomatsalat med mozzarella, basilikum og olivenmiks fra Irma………..

Aftenens tallerken…………
I dag har jeg været mere heldig med at lave mad end jeg var i går, det var ellers lige før jeg troede at jeg havde mistet “touch’et”!!
Aftenens mad smagte virkelig SKØNT. Blandingen af oksekød med grønsager og den røgede smag fra bacon, går man vist aldrig galt i byen med. Det er også en ret dekorativ ret, især hvis man brugte en klejnespore, så dejstykkerne bliver pænere i kanterne.
Som tilbehør lavede jeg en tomat-/mozzarella salat med strimlet, frisk basilikum. Maldon salt, friskkværnet peber, lidt god olivenolie, lidt balsamico og olivenmiks fra Irma. Vi fik også noget fuldkornsflute til…………

Oksekødspie med bacon og peberfrugt, 4 pers.:

Dej:
3 dl hvedemel
3 spsk. koldt vand
125 g smør, koldt
Fyld:
500 g hakket oksekød
1 pakke bacon i skiver, klippet/skåret i mindre stykker
1 rødløg i tern
3 peberfrugter i tern
1 god håndfuld champignon i skiver
3 fed hvidløg, knust og hakket
salt, friskkværnet peber
lidt tørret timian
lidt tørret merian
1½ dl vand
2 dl creme fraiche 38%
2 spsk. balsamico
Pensling:
1 æg, sammenpisket
Kom mel, smør og vand i en skål og ælt det hurtigt sammen til en dej. Læg det i køleskab i ½ time. Kom lidt olie på en stor pande eller i en gryde og svits baconstykkerne. Når de er ved at blive brune, så tilsæt oksekød og rødløg. Svits til kødet tager farve og tilsæt så peberfrugter, champignon og hvidløg. Lad det svitse et 2-3 minutter, rør i det af og til. Krydr med salt, friskkværnet peber, timian og merian. Hæld vand og balsamico ved og lad det koge ind i ca. 5 minutter. Tag af varmen og rør creme fraiche i. Hæld det hele i en tærteform. Rul den kolde dej ud til en tynd plade og skær den i strimler med en kniv eller en klejnesporer (en pizzaskærer kan faktisk også bruges!). Læg strimlerne over kødfyldet som et gitter. Pensl med let sammenpisket æg og sæt i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 minutter, til dejen er gylden og sprød. Server med en god salat eller anden form for grønsager.
Note:
Der kan bruges andre grønsager, kun fantasi og smag sætter grænser. Prøv også med andre krydderier! Der siges jo at der ikke findes noget der er forkert, det eneste der sker er at en ny opskrift opstår…………..

I dag har jeg siddet og søgt lidt på hvad vi måske skal se i Malmø, men jeg tror egentlig bare at vi vil daske rundt og se hvad der dukker op. Vi skal helt sikkert også shoppe lidt i Malmø.
Jeg har fundet et sted hvor vi helt sikkert skal ind, noget der hedder “Tasty House” og som skulle være leveringsdygtig i alle mulige lækkerier (de har desværre ikke nogen hjemmeside).
Der skal også være tid til at vi kan nyde bylivet og en god kop kaffe *S*. Jeg håber, at vi finder nogle små hyggelige butikker med gourmet ting og sager, det er virkelig noget jeg savner her hvor vi bor.
Jeg har udset mig et steakhouse, hvor jeg tror vi skal spise om aftenen. Det hedder “Mando Steakhouse” og Tom Jones skulle have anbefalet det, efter at have været der og fortærret deres varetegn: en “plankstek”. Den skulle blive serveret på et stykke egetræ med løgringe, salat, pommes frites og bearnaisesauce – jeg glæder mig allerede! *S*
Er der nogen af Jer derude der har gode tips til hvad der kunne være værd for os at se i Malmø – eller hvor der er godt at shoppe – så skriv endelig………….

Print Friendly
Tilbage

17 kommentarer


 1. Jul 10, 2009
  12:34 am

  Inge - Viva Italia

  Jeg har været i Malmø for ca. 5 år siden og der var jeg inde på et eller andet madmarked….. Det er måske det du skriver om – der var små forskellige delikatessebutikker og nogle spisesteder.
  Jeg kan ikke give en vejledning på hvor det ligger – vi gik rundt i midtbyen og så var det der pludselig…. men det er ihvertfald et besøg værd…


 2. Jul 10, 2009
  10:40 am

  Tina

  Madmarkedet må være Saluhallen – ved Lilla Torg, der helt klart er et besøg værd.
  Selv er jeg også altid en tur indenom den amerikanske butik Grays på Södra Vallgatan 3 – de har især madvarer.


 3. Jul 10, 2009
  10:46 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Tusinde tak for dit input, jeg tror at jeg har læst om det og da vi skal bo lige midt i Malmø, så tror jeg vi render ind i det på et tidspunkt 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 4. Jul 10, 2009
  10:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Mange tak for dit tip og Grays er lige kommet på listen, for da skal vi da helt klart ind! – tak 😀
  Ligger det inde i centrum?

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 10, 2009
  10:48 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Tina!

  Iøvrigt en sjov blog du har – og en skøn titel 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jul 10, 2009
  4:20 pm

  Jeanette Stage Pedersen

  Hej Birthe.

  Du efterlyste en opskrift på hollandaise – prøv den fra brødrene Price http://www.dr.dk/DR2/Spise+med+Price/Programmer/Program7.htm – ved ikke om den var noget. Har ikke selv afprøvet deres opskrifter, men bliver helt sulten af at se deres fantastiske programmer som du også kan se på hjemmesiden hvis du ikke har set dem.

  Jeanette


 7. Jul 10, 2009
  6:47 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg har først læst dit indlæg i dag – efter, at jeg selv havde skrevet mit 😉

  Men det bliver SÅ hyggeligt – jeg glæder mig også… jeg står nok ude i mellemgangen i toget og hopper allerede ved Odense 😉

  Det var skønt at du ville hjælpe med de billetter – jeg er lidt lost på DSB's hjemmeside må jeg vist erkende! Lol!


 8. Jul 10, 2009
  9:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jeanette!

  Tak for linket, den vil jeg da prøve på et tidspunkt 🙂
  Jeg har desværre kun set "Spise med Price" få gange, men de gange jeg har set det, har været godt! Jeg må ind og se dem på nettet engang……

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jul 10, 2009
  9:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pernille!

  Jeg tror også allerede jeg vil hoppe når du når til Odense ;-D Det bliver så SKØNT endelig at se dig – og jeg er SUPER glad for at Marianne også har lyst til at komme. Måske vi er de 3 musketeer 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe


 10. Jul 11, 2009
  2:17 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Sikke en skøn pie! Jeg er vild med ar dejen kommer ovenpå og bliver sprød 🙂

  Uhm, bare det var mig der skulle på Mando Steakhouse – så skulle jeg vist ha´ både 'Sniglar provencale', 'Ryggbiff Tyrolienne' og 'Vaniljglass med varm hjortronsylt' 😀

  Ih, jeg håber at det bliver fantastisk for dig at få 'tøserne' på besøg. Hvor dejligt at du kunne få orange billetter til Pernille, DSB koster jo kassen efterhånden. Er du begyndt at overveje menuen? 🙂

  Knus
  Malou


 11. Jul 11, 2009
  4:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Den blev rigtig god denne pie også har den heller ikke noget "snasket" dej i bunden, helt perfekt! Desuden kan grønsager og krydderier jo varieres efter smag 🙂

  Du har det ligesom mig, sidder og udvælger på forhånd hvad jeg skal ha'. Jeg tror nu nok, at jeg skal prøve deres "plankstek", nu de er så berømte for den 🙂

  KNus
  Birthe


 12. Jul 11, 2009
  8:35 pm

  Mette

  Hej Birthe
  Vi tager også en forlænget weekend til Malmø om et par måneder.
  Rent kulinarisk bliver det "The American Way"….min mand er amerikaner…så vi tager toget til Kastrup lufthavn, hvor vi gør en kort pause på STARBUCKS!, herefter fortsætter vi med toget til Malmø. Imens vi er i Malmø skal vi i hvert fald spise mindst én gang på T.G.I. FRIDAYS, som er åbnet på Lilla Torg! …og så bliver det sikkert også til sandwiches og cookies til hjemrejsen fra SUBWAY, som også ligger centralt i Malmø.
  Det lyder måske skørt at vi primært holder os til amerikanske kæder, når nu vi er i Sverige…men vi har dem jo desværre ikke i Danmark, og min mand savner dem af og til! Jeg savner mest STARBUCKS, som jo desværre kun er i Kastrup Lufthavn, og der kommer jeg ikke så tit 🙁
  Jeg har også engang spist på Yello Mello på Lilla Torg i Malmø, og det var også rigtig godt, især om sommeren, når man kan sidde udenfor.
  Ha' en rigtig god tur, og fortæl endelig på bloggen, hvis I finder nogle spændende steder i Malmø!
  Mange hilsner fra Mette


 13. Jul 11, 2009
  9:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mette!

  Tusinde tak for din kommentar og jeg kan sandelig godt forstå at I holder Jer til amerikanske kæder 😀
  Det er jo ingen hemmelig at jeg elsker USA – og min familie derovre! Jeg vidste ikke at der er en TGI Friday, så skal vi da derind. Deres mad er SÅ godt – ihvert fald i USA 🙂 Har I været i Grays? det er en butik med amerikanske varer og der skal vi ihvert fald ind……
  Jeg ville ønske at Starbucks spredte deres kæder med rund hånd rundt over hele DK – og især i den lille flække jeg bor i (men det er vist ønsketænkning!).

  Du kan være helt rolig, der skal nok komme en beretning for vores erfaringer fra Malmø 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Jul 12, 2009
  11:11 am

  Mette

  Hej igen Birthe,
  Nej, vi har ikke været i Gray's, men regner med, at vi smutter forbi, når vi kommer derover.
  Jeg har kun været i Malmø en enkelt gang tidligere, og det var kun en enkelt dag.
  Ja, det ville være godt med Starbucks over hele Danmark…men som du skriver…ønsketænkning! Især fordi danske Baresso har lagt en stor billet ind på det danske coffee shop marked….og de når altså ikke Starbucks til sokkeholderne…efter min mening!
  Det var i øvrigt mig, der skrev til dig for over et år siden bl.a. vedrørende New York Cheesecake, og jeg kan fortælle, at det sidenhen er lykkedes mig at frembringe nogle meget vellykkede eksemplarer af slagsen, efter jeg har købt nogle flere amerikanske kogebøger…yum…jeg kan se, at du også har frembragt et par stykker på det sidste 🙂 Mine bliver cirka dobbelt så høje som dine…men så er der altså også over 1 kg Philadelphia i…man skal nok ikke lige tænke på kalorieindholdet, når man spiser et stykkke 😉
  God rejse i morgen!
  Mange hilsner Mette


 15. Jul 12, 2009
  11:46 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Mette!

  Hold da op, et helt kg. Philadelphia? 😀 Jeg holder mig til ½ kg, men det er jo også rigeligt……. Faktisk bruger jeg jo halv Mascarpone og halvt Philadelphia – men godt, det er det!
  Kæresten er helt VILD med ostekage og vil gerne have at jeg laver den konstant! 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Jul 14, 2009
  5:44 am

  AndreaQ

  🙂 I love the picture of your tomato, olive and mozzarella salad. Looks fantastic and refreshing!


 17. Jul 18, 2009
  9:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Andrea!

  Welcome to my site and thanks 🙂
  Tomato, mozzarella and olives always make a good salad – I think 🙂

  My best,
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!