Newyorkerbyheart

Ovnbagt aubergine med mozzarella og tomatsauce (Magasinet Mad! nr.4/09)………..

Bacontern svitses……….

………hakket oksekød tilsættes………

………..og så alle grønsagerne……….

også tomater, dåse tomater og grønsagsbouillon……….

Aubergineskiver bages i ovnen………

Tomatsaucen hældes i et fad………

Aubergineskiver, frisk mozzarellaost og løg i skiver ligges i lag – og så i ovnen…………

Aftenens tomat-/agurkesalat……..

Den færdigbagte ret…………

Aftenens tallerken………..
I dag har vi haft kærestens mor på besøg, som lige er kommet hjem fra ferie i Skagen. Hun var jo så sød at invitere på mad da vi kom hjem fra Sverige sidste lørdag, så vi ville gøre gengæld. Det er dejligt når man kommer hjem fra ferie og køleskabet er tomt, synes jeg………
Menuen stod på “Ovnbagt aubergine med mozzarella og tomatsauce fra Magasinet Mad! nr. 4/09, som smagte rigtig godt. Der stod et tip i bladet om at der kunne tilsættes hakket kød (lam eller okse), det gjorde jeg, da jeg nok mente at både kæresten og hans mor ville sætte pris på at det ikke var kødløst *S*.
Der var også et tip om at aubergineskiverne kunne bages i ovnen i stedet for at steges på en pande, hvor de ville suge mere fedt, så det gjorde jeg (bagte dem i ovnen altså).
Som tilbehør kogte jeg noget Barilla pasta (farfalle), lavede en tomat-/agurkesalat med en rest mozzarella (der blev tilbage fra hovedretten), oliven og frisk basilikum og krydderurte-/hvidløgsbrød. Det hele blev rigtig godt og gik op i en højere enhed – og jeg høstede meget ros for hvidløgsbrødene………..
Jeg tilsatte et hakket løg og et par fed finthakket hvidløg til tomatsaucen, det stod ikke i opskriften. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..
Ovnbagt aubergine med mozzarella og tomatsauce (Magasinet Mad! nr. 4/09), 4 -6 pers.:
2 auberginer i skiver
lidt olivenolie til pensling
3 fed hvidløg, knust og finthakket
2 rødløg i skiver
150 g frisk mozzarellaost i tynde skiver
Tomatsauce med bacon og hakket kød:
2 stængler bladselleri, finthakket
1 rød peberfrugt finthakket
1 gulerod, finthakket
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
100 g bacon (fra et helt stykke), skåret i tern (husk at skære sværen fra)
lidt olivenolie til stegning
500 g hakket oksekød
400 g solmodne, aromatiske tomater, skåret i tern
1 dåse hakkede tomater
2 dl god grønsagsbouillon
1 spsk. tørret oregano
1-2 tsk. sukker
salt, friskkværnet peber
lidt frisk basilikum, hakket
Tomatsauce:
Varm lidt olie op i en gryde og svits bacontern deri i et par minutter, rør i det. Tilsæt hakket kød og lad det stege med, til kødet er gennemstegt og grynet. Tilsæt alle de hakkede grønsager og lad den stege med i ca. 5 minutters tid, rør i det af og til. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt tomater, tomater fra dåse, bouillon og oregano. Lad det småsnurre i ca. 10 minutter uden låg. Smag til med salt, friskkværnet peber og sukker. Hæld tomatsaucen i et ovnfast fad eller en lille bradepande.
Læg bagepapir på en bagerist og læg aubergineskiverne på. Pensl begge sider med lidt olie og krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter, vend skiverne halvvejs. Drys knust og finthakket hvidløg over aubergineskiverne.
Læg nu aubergineskiver i lag, skiftevis med tynde skiver mozzarellaost og tynde skiver løg. Sæt i et 180 grader varm ovn i ca. 45 minutter, til det er gennembagt og gyldent. Drys med frisk, hakket basilikum når retten serveres.

Urte-/hvidløgsbrød:

1 flute (jeg brugte bare sådan en billig hvede en fra Netto, det var hvad jeg havde)
blødt smør i passende mængde
frisk, hakket basilikum
2 fed hvidløg, presset
lidt tørret esdragon
Bland smørret med krydderurterne. Flæk fluten på langs og smør hvidløgssmørret på. Sæt i en 200 grader varm ovn til brødet er gyldent og sprødt.

Endnu en Tour de France er veloverstået, men sikke en brøler den ellers stolte (og lettere snobbede) Tour-ledelse lavede da sejrsceremonien skulle afholdes! Jeg kan da godt forstå at Alberto Contador så lettere forvirret ud og at der viste sig rynker i hans pande, det var nok ikke lige “Der er et yndigt land” han havde forventet at de spillede *S* Det var faktisk lidt synd for ham, men måske Tour-ledelsen har taget fejl af Spanish og Danish???? Ihvert fald synes jeg at det er festlig at der nu er noget, som journalisterne kan rive Tour-ledelsen i næsen med *S*

Danmark fik også navngivet en lille prins i Møgeltønder i dag og mon ikke der var været lidt kamp ved TV-skærmene rundt omkring i de små danske hjem i eftermiddags: prinsedåb eller Tour de France?? Prins Henrik Carl Joachim Alain til Danmark, det var ikke lige det navn jeg havde set komme, men det er vel i grunden meget logisk når man tænker over det. Jeg havde troet at de ville vælge noget mere utraditionelt, men Henrik er jo gangbart på både dansk og fransk – og mon så ikke den “store” Prins Henrik er stolt og glad?

Vi udkæmpede nu ingen kamp, for kæresten var sådan set ligeglad med begge dele. Han bliver altid så udmattet når han ser cykelløb, at han falder i søvn på sofaen. Hvem sagde at det ikke er hårdt at se cykling? Så han snorkede lystigt i takt med at rytterne trådte rundt i pedalerne………..

I morgen starter hverdagen så igen. Kæresten skal tilbage til arbejdet og jeg skal igang med at træne. Jeg har lagt stille i 2 uger nu, så det bliver sikkert hårdt i morgen når jeg skal stå og hoppe foran TV’et! Men det er tiltrængt og min krop trænger til at blive rørt igen kan jeg mærke. Hvor utroligt er det lige, at jeg ligefrem kan savne at bliver heglet igennem af bl. a. Charlotte Bircow (!!) på dvd’en??? Anyway, ferie er godt, men det er også godt at komme ind i hverdagens trummerum igen………….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jul 26, 2009
  11:50 pm

  Piskeriset

  Den aubergineopskrift lavede jeg også den anden dag, og du har helt ret i, at den er rigtig god! Jeg brugte den dog som tilbehør, så der var ikke hakket kød i 🙂

  Pøjpøj med træningen!


 2. Jul 27, 2009
  3:20 am

  Voksenmis

  Det er måske lige nøjagtigt den ene opskrift, som kan få mig til at spise auberginer – for hunnan, det ser lækkert ud.

  Så sidder man her klokken møg om natten og ser den slags billeder, intet under at man ikke kan sove, fordi maven rumler (eller hjernen gør ihvertfald, efter man endnu engang har set mad-porno inden sengetid…)…

  Ha' en rigtig god mandag – med gode vibes, håber jeg 🙂

  KH Lisa


 3. Jul 27, 2009
  10:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, den er nemlig god og jeg forberedte den, så den bare skulle bages om aftenen – nemt 🙂 (Jeg ventede dog med at komme auberginer, ost og løg på til lige inden det kom i ovnen).

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jul 27, 2009
  10:48 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Nu må prøve denne, jeg vil nok mene at du vil kunne lide det – også med auberginer 🙂 Auberginerne er heller ikke så fede, fordi de blev bagt i ovnen, istedet for at blive stegt på pande…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Mar 10, 2010
  12:02 pm

  Anonymous

  Hej alle sammen!

  Ihhh hvor var det en dejlig opskrift! Det smagte simpelthen så godt! Da jeg ikke spiser svinekød, og heller ikke havde noget hakket oksekød liggende eller gulerøder og peperfrugter, lavede jeg retten med hakket lammekød, champignon og ellers alle de ingredienser du havde skrevet! selvfølgelig lod jeg lammekødet stege/koge i ret langt tid da det ellers godt kan blive ret mørt at tygge i! Men det smagte så godt, og al arrangementet med morarella og aubergine var jo bare så genialt og nemt. Hvidløgsbrødet blev en kæmpe succes, og fra nu af kommer jeg aldrig til at købe hvidløgsbrød mere, den står skam på hjemmebag hver gang!
  Tusinde tak for opskriften!

  Hilsen
  Rehana


 6. Mar 10, 2010
  5:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rehana!

  Velkommen herinde og jeg er glad for at du kan lide min blog 🙂

  Skønt at du fik det tilpasset og dejligt at høre at det også er godt med lam – du har helt ret mht. til hvidløgsbrødene, jeg vil heller aldrig mere købe færdige…

  Mange hilsner
  BIrthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!