Newyorkerbyheart

Tagliatelle (pasta) med ovnbagt laks og masser af grønsager………

Laksen dryppes med lidt olivenolie og presset hvidløg og så i ovnen……….

Grønsager svitses på panden………..

(Madlavnings)fløde hældes ved………..

Laksen smuldres og kommes i……….

Aftenens tallerken……….
I aften har vi fået tagliatelle med ovnbagt laks og masser af grønsager. Jeg synes at det smagte SKØNT, kæresten derimod var IKKE imponeret, så han tog et par stykker rugbrød istedet for *S*
Jeg kunne godt lide blandingen af de mange slags (sprøde) grønsager og den bløde, ovnbagte laks…….

Tagliatelle med ovnbagt laks og masser af grønsager, 2-3 pers.:

passende mængde tagliatelle af god kvalitet
½ broccoli i små buketter
½ rød peberfrugt i strimler
½ squash i halve skiver
lidt champignon i skiver
1 bdt. asparges i mindre stykker
1 rødløg i smalle både
2 fed hvidløg, knust og finthakket
2 laksefileter
1 fed hvidløg, presset
lidt olivenolie
salt, friskkværnet peber
2½ dl (madlavnings)fløde
saft af ½ lime
citronpeber
italiensk krydderiblanding (eller bare lidt tørret timian, basilikum og merian)
Bland lidt olivenlie med 1 fed presset hvidløg og saften af ½ lime. Læg laksefileterne i et lille ovnfast fad, beklædt med bagepapir og dryp med olieblandingen, krydr med salt og citronpeber. Sæt i en 185 grader varm ovn i ca. 12-15 minutter, eller til den er netop gennembagt. Lad den køle lidt af.
Kog tagliatelle i rigeligt med, godt saltet, vand til den er al dente. Hæld vandet fra.
Kom olivenolie på en pande og start med at svitse broccoli. Efter 1-2 minutter tilsættes løg og hvidløg, lad det stege et minuts tid og tilsæt så peberfrugt. Lad også peberfrugten svitse i 1 minut og tilsæt champignon, som også steges i 1 minuts tid. Så tilsættes stilken af asparges – gem hovederne lidt – og lad stilkene få ½ minut. Tilsæt squash og aspargeshoveder og svits i ½ minut. Krydr med salt, friskkværnet peber og krydderier. Hæld (madlavnings)fløde ved og varm det kort igennem, smag til. Hæld den nykogte tagliatelle og vend det hele godt rundt. Findel den ovnbagte laks og fordel det i saucen, vend rundt og server straks.

Sikke en dag det har været i dag.
Jeg har været helt absurd træt, så træt at da jeg havde siddet længe nok og hængt ved spisebordet, lagde jeg mig hen for at sove. Jeg gennemlever endnu en af de perioder hvor jeg bare er TRÆT og har uendelig svært ved at overtale min krop til at stå op om morgenen, der skal usædvanlig gode overtalelsesevner til!
Det er en af de ting jeg hader ved denne sygdom – smerter er en ting – men trætheden er noget helt andet. At være så uoplagt og totalt blottet for energi, det HADER jeg mere end noget andet (lige bortset fra hovedpine, altså!). Det er dybt frustrerende at have en masse planer og ideer og så ikke kunne udføre dem, fordi kroppen simpelthen siger stop og hellere bare vil sove……….

Dagen har dog også været god – især den sidste halvdel af den! Allerede i formiddags fik jeg en besked på Facebook fra Paris at der var billige billetter, om ikke kæresten og jeg ville holde jul i byen??
Jeg kunne godt se at billetterne var billige, men jeg vidste ikke lige om kæresten ville synes om at holde jul i Paris. Jeg sendte ham dog en mail med priser – sammen med en opfordring fra Anette (som havde udstedt invitationen). Da han kom hjem sagde han: “skal vi ikke bare slå til??” For pokker da hvor blev jeg GLAD, ærlig talt havde jeg troede at Anette og jeg ville få brug for bedre overtalelsesevner *S*. Jeg gav Anette besked og siden har jeg bare været totalt glad i låget, omend stadig træt.
Det er totalt surrealistisk at vi skal holde jul i Paris, men på den anden side så glæder jeg mig også bare HELT vildt! Jeg har aldrig været i Paris før, så det bliver en ordentlig mundfuld, men at skulle være sammen med Anette, det er FANTASTISK! Anette er blevet hende der udvisker dårlige minder *S* Jeg skal være sammen med hende på min fødselsdag og vi skal have en GOD dag og jage fortidens spøgelser VÆK – det samme med julen. Jeg er sikker på, at det bliver en god oplevelse – TAK Anette fordi du gør dette for mig *S* – og så er der kun een ting at sige:

JEG SKAL HOLDE JUL I PARIS!!!
Jeg ved at det også vil give mig noget ro, fordi jeg længe har frygtet lige nøjagtig julen. I år ville det nemlig ikke være givet, at vi kunne holde den som vi har gjort i en del år efterhånden: med kærestens søster, mand og børn fra Sjælland + mandens mor, kærestens anden søster og kærestens mor. Derfor kunne der pludselig være åbnet op for at vi skulle holde jul med nogen, som jeg absolut ikke ville have lyst til at holde jul sammen med – og den mulighed har jeg slet ikke kunnet overskue! Nu ved jeg hvad vi skal og jeg kan slappe af, for jeg skal være sammen med et menneske som jeg holder meget af………

I går fik jeg trænet for første gang i 2 uger, hvor kæresten jo har haft ferie. Jeg tænkte, at jeg hellere måtte ligge lidt stille og roligt ud, så jeg valgte at tage 1 times pilates. Hvor føltes det bare GODT og jeg kunne mærke at min krop havde savnet træningen. Jeg kan især mærke, når jeg holder for lange pauser med pilates og yogalates, fordi netop de to træningsformer gør så meget for at strække og styrke de rigtige steder.
I dag er det hviledag, men i morgen skal jeg træne igen og da bliver det nok noget med lidt mere “punch” i. Forhåbentlig kan det at jeg genoptager træningen, holde trætheden lidt i skak!
Jeg var også på Wii’en igår, for første gang i 2 uger, den var så sød at fortælle mig at jeg har tabt 600 g mens jeg har holdt ferie! Så lidt må jeg jo have rørt mig, for det er ikke kalorieindtagelsen der er blevet sparet på *S*

Bøger:

Jeg er næsten færdig med “Tyskerungen” af Camilla Läckberg og kan nu klart sige, at den efter min mening, er den bedste hun har skrevet til dato. Den har stadig lidt for meget børne-/familiefnidder efter min mening, men den er også spændende og godt skrevet…………

I morgen får vi besøg af vores kammerat fra Sjælland – ham som kæresten hjalp med at flytte i lørdags. Han kommer og spiser hos os menuen kommer til at være:

Gazpacho (fordi jeg har en masse tomater der skal bruges)
Grillet, marineret svinemørbrad og pastasalat
Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Jul 28, 2009
  10:25 pm

  Malou Klidmoster

  Kæreste Birthe

  Det er så fedt, vildt og sejt at I skal til Paris og holde jul. Hende Anette er da vist blevet din gode fe 🙂

  Jeg håber at det her bliver det år hvor både din fødseldag og julen bliver husket for noget godt!

  Uhm, jeg syntes jeres aftensmad ser dejlig ud. Synd for kæresten at han måtte nøjes med rugbrød 🙂

  Ak ja, det er nogle trælse 'fibro-dage' du har lige nu. Den træthed er så svær at ryste af sig. Jeg håber at det hele er meget bedre i morgen!

  Knus
  Malou


 2. Jul 28, 2009
  10:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Ja, Anette er min gode – og skønne – fe 🙂

  Det sker engang imellem, at den stakkel mand må nøjes med en rugbrød….

  Jeg HADER "fibro-dage". God bedring til dig også 🙂

  Knus
  Birthe


 3. Jul 28, 2009
  10:34 pm

  Manja

  Ej, hvor er du heldig! Paris er bare den skønneste, skønne by!
  Hvis du er til "Light" guidebøger er Politikens Visuelle Guide rigtigt god og meget bedre end deres "Turen går til" :o) Håber I får en rigtigt dejlig tur derned! Jeg ville sørme godt nok ønske det var mig! Sne i Paris er bare noget helt særligt!


 4. Jul 28, 2009
  10:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Manja!

  Jeg glæder mig også og er meget spændt på om jeg bliver ramt af den "Paris-feber" som mange der har været der, bliver ramt af 🙂

  Jeg skal ind og kigge på guidebøger og vil kigge efter den visuelle guide – tak for tippet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 28, 2009
  10:47 pm

  Heidi Meldgaard

  Åh, hvor dejligt med paris. Jeg er den største frankofile tosse som kan gå på to ben. er mindst afsted en gang om året. Var afsted i maj og skal afsted igen her til september. Hende du kender ved sikkert alle de gode steder at handel , mad, køkkengrej og andre spændene ting. Men sig endelig til hvis du har brug for nogle fif.

  Heidi


 6. Jul 28, 2009
  10:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Jeg ved at mange har det som dig med Paris, så nu skal jeg selv ned og se om jeg kan finde "magien", men mon ikke? 🙂

  Kom du bare med tips, du kan gøre det herinde eller maile til mig….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jul 29, 2009
  8:19 am

  Vita

  Julen kan være en svær tid. Dorte og jeg har holdt jul helt alene et par gange. Det har været vidunderligt. At gøre alting i eget tempo. At gøre præcis som vi havde lyst til. Ingen ræs. Bare hvid sne og flæskesteg. 🙂

  Jeg tror i får en uforglemmelig jul!

  Knus Vita


 8. Jul 29, 2009
  9:45 am

  Anette

  Godmorgen Birthe..

  Har du sovet godt ? Hvor er det dejligt at vaere en fe !! og saa en af de gode af slagsen… Det skal dog lige siges at jeg jo ogsaa saa min interesse i at I kommer til jul… saa skal jeg ikke vaere alene…

  Jeg glaeder mig utroligt meget, og jeg er glad for at vi er sammen paa nogle dage som forhaabentlig kommer til at goere mindre ondt !!

  Ladurée, champagne paa Fouquet's, og andesteg med risalamande juleaften… hvor godt bliver det ???

  Heidi maa gerne komme med tips… jeg kender jo ikke HELE Paris !!

  Knus
  Anette


 9. Jul 29, 2009
  10:12 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Vita!

  Jeg tror også at vi får en uforglemmelig jul også fordi det foregår et helt andet sted en de vante rammer 🙂
  Vi skal bare hygge os, slappe af og spise god mad – bedre bliver det vist ikke….

  Knus
  Birthe


 10. Jul 29, 2009
  10:14 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Mja, det har været så som så med søvnen, men mest fordi jeg har haft så ondt – men så har jeg jo kunnet ligge og tænke på Paris til jul 🙂

  Vi skal nok få nogle skønne dage, det er jeg sikker på……

  Knus
  Birthe


 11. Jul 29, 2009
  11:51 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Det er jo for fantastisk!!! Det bliver en kæmpe oplevelse ved jeg, og hvor er det bare skønt, at der findes mennesker som Anette!

  Desværre er jeg nok ikke i nærheden på det tidspunkt – men jeg er sikker på, at I få den bedste jul nogensinde!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 12. Jul 29, 2009
  2:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja, det kan virkelig give en en tro på menneskeheden, at der findes mennesker som hende 🙂

  Jeg ved jo at Paris står dig nær, så nu glæder jeg mig til at se byen med egne øjne…….

  Kærlig hilsen
  Birthe


 13. Jul 30, 2009
  12:53 pm

  Lene

  Hej Birthe.

  Det lyder bare så fantastisk, at du skal holde jul i Paris, bare det var mig:o) Jeg kunne lige forestille mig det, det bliver helt sikkert en speciel dejlig oplevelse. Både at være i Paris og så sammen med mennesker man holder af…så bliver det ikke meget bedre tror jeg. Det er dig virkelig velundt:o) Jeg vil ønske, at jeg engang kan få mulighed for at rejse i julen, men desværre er mit arbejde pt. en hindring for dette.Ha en god dag.

  Mange hilsener Lene


 14. Jul 30, 2009
  1:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lene!

  Tak, vi glæder os begge to rigtig meget 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Jul 30, 2009
  5:22 pm

  Heidi Meldgaard

  så er der sendt en mail afsted om paris til dig.

  Det blev for langt hertil.

  Men jeg kunne sikkert også bruge nogle fif fra dig anette om paris, har du en blog?

  Heidi


 16. Jul 30, 2009
  5:32 pm

  Anette

  Hej Heidi (- og Birthe, jeg haaber det er OK med dig at jeg skriver til Heidi via din blog…)

  Nej, jeg har ikke en blog, desvaerre… men jeg har da boet i Frankrig i 20 aar, saa det hjaelper da.. jeg kunne godt taenke mig at vide hvad du har skrevet til Birthe om Paris, men det maa hun jo fortaelle mig naar vi ses.

  Er der noget specielt du gaar efter ? eller noget mere generelt ? for selvom jeg bor 20 km fra Concorde pladsen, saa er jeg jo ikke derinde hver weekend…

  En af mine yndlingsforretninger er dog "IZRAEL – Epicerie du Monde" i rue François Miron, og saa vil jeg gerne at te butikken Mariage Frères laver specielle poser med, saa man kan faa det i drop…
  Hvis du vil, maa Birthe gerne give dig min mail adresse…
  Mange hilsner

  Anette


 17. Jul 30, 2009
  5:58 pm

  Heidi Meldgaard

  super, det må birthe gerne, så sneder jeg også min mail til dig. Jeg er syg af misundels , ville så gerne have boet i paris og ikke kun kommet på besøg hvert år.

  Det må være fantasktisk at bo i paris. men det bliver nok lidt svært at lokke mand og børn med dertil for at bo….

  Heidi


 18. Jul 30, 2009
  7:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi – og Anette 🙂

  I må gerne kommunikere gennem mig, men nu har jeg gjordt det lidt nemmere for Jer 🙂

  Anette, jeg har sendt dig den mail som Heidi har sendt til mig, så du kan se den….

  Heidi, jeg har svaret dig og samtidig sat Anettes mail ind så hun også har fået mit svar til dig. Så kan du se hendes mailadresse der – og hun kan se din 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!