Newyorkerbyheart

Udflugt: Friedrichstadt, Tyskland………..

24 juli , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Udflugter (Trips)

Fra parkeringspladsen hvor vi holdte og ind mod den gamle del af byen……..

Ind mod den gamle del af Friedrichstadt……….

Flotte vejskilte………..

Det smukke torv, med de karakteristiske huse………..

Fine udsmykninger ved husene……..

………og flotte blomster……..

Kanaler omgiver den gamle del af byen………..

Den ene af kirketårnene………

Bygningen helt til højre er restauranten hvor vi spiste frokost………..

Jeg fik smørstegt søtungefilet med nye kartofler og en peberrodscreme……….

Stemningsfyldte og hyggelige gader………

Hyggelige små huse – og søde udhuse………

Kanalrundfart………..

Nogle steder havde de sat kulørte lamper op mellem de små huse ned til vandet……….
I dag har vi været i Friedrichstadt i Tyskland, ca. 75 km fra Tønder og sikke en hyggelig og smuk by. Hvis I aldrig har været der, så vil jeg virkelig anbefale Jer at tage dertil, det er hele køreturen værd.
Når man går rundt inde i den gamle bydel, er det ligesom at være i en anden tidsalder (undtagen når de som i dag, havde stillet tivoli og gøgl op, i anledning af “Festdage”).
Friedrichstadt blev grundlagt i 1621 af en hollændere som ikke kunne være i Holland pga. af deres tro. De skabte byen (i dag den gamle bydel) som et spejlbilled af Amsterdam, komplet med arkitektur, kanaler og steming.

Den gamle bydel er ikke så stor, men MEGET rig på stemning og hyggelige steder hvor man kan sidde og nyde en kop kaffe, forfriskninger eller mad. Virkelig en UNIK by, hvor vi næsten ikke kunne vente med at se hvad der ventede rundt om det næste hjørne………

Det sjove var at alle gader var snorlige og lå fuldstændig vinkelrette på hinanden, der hersker virkelig orden i den måde byen er grundlagt på.
Vi fandt et sted lige ved det fine og hyggelige torv – som i dag (desværre) var overfyldt med ølvogne, pølsevogne og masser af gøgl og tivoli, fordi de i disse dage har “Festdage” i byen. Det skæmmer dog noget synes jeg nok………
Til frokost fik jeg smørstegt søtunge med nye kartofler og en peberrodscreme. Ikke gourmet mad, men det smagte udemærket og jeg blev mæt (hvilket jo er godt *S*). Kæresten fik en schnitzel med kantarelsauce og kartoffelbåde.
Efter frokosten tog vi en rundtur på kanalerne med turbåden, hvilket jeg VIRKELIG anbefaler som et “must”, hvis I besøger Friedrichstadt. Byen tager sig også virkelig hyggelig og charmerende ud fra vandsiden, hvor man ser alle de små huse og deres tilhørende haver der går helt ned til vandet. Mange af husene har deres egen lille bro, hvor der ligger en båd. Turen tog 1 time og kostede EUR 7,50 pr. person. Der findes også en anden – og større båd – hvor der er servering ombord, der tager turen 3 timer. Jeg ved ikke hvad det koster, men med den er det ikke muligt at sejle på de helt små kanaler, fordi den er for høj.
Vi parkerede lige udenfor byen, på den første parkeringsplads vi kom til og derfra gik vi ind til den gamle del af byen. Der var kun ca. 6-700 meter derind……….
Vi var dernede i ca. 4 timer og vi var så heldige at regnvejret først rigtigt startede, da vi syntes at vi var klar til at køre hjemad.
På hjemvejen handlede vi lige ind i grænsebutikkerne, det kunne vi jo ligeså godt, når vi alligevel kom lige forbi. Det var dog ikke det helt store vi havde brug for i dag, så vi slap forholdsvis billigt. Jeg fandt noget iskaffe pulver fra Nescafe, som jeg glæder mig til at drikke af. Jeg har smagt det, da en af vores naboer havde købt det sidste gang de var dernede og det smagte forbavsende godt. Der skal bare tilsættes isterninger og mælk – så nu venter jeg på at mine isterninger skal fryse…………
Nu er vi godt trætte, men også en STOR oplevelse rigere, sikke en smuk plet…………
Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jul 25, 2009
  3:43 pm

  Anonymous

  Hej Birthe.
  Jeg har været der flere gange – også overnattet. Det har været super hyggeligt. På hotellet (som hedder Aquarium) er der lidt Fawlty Towers stemning med sære trin og arragementer. I hvert fald på vores værelsesgang. Meget hyggeligt og lige ned til en af kanalerne. Bestemt en weekend værd.

  Jeg er spændt på din vurdering af iskaffe. Dén var ny for mig.
  God weekend – og tak for skønne opskrifter.
  Venlig hilsen
  Jeanette


 2. Jul 25, 2009
  6:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jeanette!

  Tak for din kommentar og velkommen herinde 🙂
  Vi så faktisk Aquarium i går og talte om at det så ret hyggeligt ud, det lyder også til at være hyggeligt efter din beskrivelse….

  Jeg har smagt det hos en af vores naboer og jeg synes faktisk at det er ok – i mangel af Starbuck's frappe, så er det en god erstatning 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 28, 2009
  10:31 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Sikke en skøn dag I havde i Friedrichstadt. Jeg har aldrig hørt om byen før, men den ser smuk ud.

  Uhm, søtunge er en dejlig fisk 🙂

  Knus
  Malou


 4. Jul 28, 2009
  10:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Friedrichstadt er en skøn og hyggelig lille by. Hvis I får chancen engang (når Max får kørekort *S*), må I dertil 🙂

  Knus
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!